6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Μαίρη Σέλλεϋ» (2017) σκηνοθεσία Χάιφαα αλ-Μανσού

Δραματική – 200 χρόνια μετά την έκδοση του «Φρανκενστάιν», η «Μαίρη Σέλλεϋ» έρχεται για να μας συστήσει τη γυναίκα που βρίσκεται πίσω από τη συγγραφή του βιβλίου που στιγμάτισε την παγκόσμια λογοτεχνία.

Η ταινία σκιαγραφεί το ειδύλλιο ανάμεσα στον ποιητή Πέρσι Σέλλεϋ και τη 16χρονη Μαίρη Γουόλστονκραφτ Γκόντγουιν που είχε που ως αποτέλεσμα τη συγγραφή της εμβληματικής γοτθικής νουβέλας από την Γκόντγουιν, σε μια εποχή κατά την οποία οι γυναίκες συγγραφείς δεν έχαιραν ιδιαίτερου κύρους.

Παίζουν: Ελ Φάνινγκ, Ντάγκλας Μπουθ, Μπελ Πόουλι.

*Open, Πέμπτη 16/12, στις 21:00

«Εκδικητής» (2017) σκηνοθεσία Μάρτιν Κάμπελ

Δράσης – Ο Κουάν, ένας κινεζικής καταγωγής, ταπεινός ιδιοκτήτης εστιατορίου στην Chinatown του Λονδίνου, βλέπει το καλά κρυμμένο –για πολλά χρόνια- παρελθόν του να βγαίνει στην επιφάνεια, μέσω μίας εκδικητικής βεντέτας, όταν το μόνο πρόσωπο, που του έχει μείνει να αγαπά, η έφηβη κόρη του, δολοφονείται σε ένα «τυφλό» τρομοκρατικό χτύπημα με πολιτικά κίνητρα. Ψάχνοντας ασταμάτητα για την ταυτότητα των τρομοκρατών, ο Κουάν εξαναγκάζεται να έρθει σε σύγκρουση με έναν Βρετανό κυβερνητικό αξιωματούχο, το παρελθόν του οποίου ίσως κρύβει στοιχεία για τους πραγματικούς δολοφόνους.

Παίζουν: Τζάκι Τσαν, Πιρς Μπρόσναν, Κέιτι Λέουνγκ, Ρούφους Τζόουνς, Μαρκ Τάντι, Τσάρλι Μέρφι.

*Star, Πέμπτη 16/12, στις 21:00

«Επικίνδυνη Αποστολή 4: Πρωτόκολλο Φάντασμα» (2011) σκηνοθεσία Μπραντ Μπερν

Δράσης Μυστηρίου Περιπέτεια  – Ο μυστικός πράκτορας Ίθαν Χαντ και η ομάδα του κατηγορούνται για μια τρομοκρατική βομβιστική επίθεση στο Κρεμλίνο. Έτσι, ο Πρόεδρος τους αποκηρύσσει και θέτει σε εφαρμογή το Πρωτόκολλο Φάντασμα. Ο Ίθαν θα πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί για να αποκαταστήσει το όνομα της ομάδας του και να αποτρέψει μια νέα επίθεση. Έτσι, ξεκινά άλλη μια επικίνδυνη αποστολή. Στο πλευρό του βρίσκονται και κάποιοι πρώην “συνάδελφοι”, των οποίων τα κίνητρα δεν είναι και τόσο αθώα.  

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Τομ Γουίλκινσον, Πόλα Πάτον, Σάιμον Πεγκ, Τζερεμί Ρενιέ, Βλαντιμίρ Μάσκοβ.

*Skai, Πέμπτη 16/12, στις 21:00

«Transporter 3» (2008) σκηνοθεσία Ολιβιέ Μεγκατόν

Δράσης – Ο Φρανκ Μάρτιν επιστρέφει με τη σίγουρα πιο δύσκολη «μεταφορά» που έχει αναλάβει μέχρι τώρα. Φορώντας στο χέρι του έναν εκρηκτικό μηχανισμό που δεν του επιτρέπει ν’ απομακρυνθεί από το αυτοκίνητο του κι έχοντας δίπλα του ένα εκρηκτικά «σέξι» πακέτο, η αποστολή του σίγουρα δεν θα είναι καθόλου βατή.

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Ρόμπερτ Νέπερ, Νατάλια Ρουντάκοβα, Φρανσουά Μπερλεάν, Ζεροέν Κραμπε.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 16/12, στις 22:00

«Ο Δικαστής» (2014) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Ντόμπκιν 

Αστυνομική, δράμα – Ο επιτυχημένος δικηγόρος Χανκ Πάλμερ (Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ) είναι ο συνήγορος, που κάθε κατηγορούμενος θέλει να έχει στο πλευρό του. Μέγας γνώστης και χειριστής του νόμου, κερδίζει σχεδόν πάντα τις υποθέσεις, που αναλαμβάνει.

Παρά την επαγγελματική του επιτυχία όμως, τα τραύματα του παρελθόντος τον καθιστούν, σε μεγάλο βαθμό, αποστασιοποιημένο συναισθηματικά από τους γύρω του και κυρίως από την οικογένεια του. Ο απροσδόκητος χαμός της μητέρας του τον αναγκάζει να επιστρέψει στο πατρικό του σπίτι στην Ιντιάνα και στην οικογένεια του: τον μεγάλο του αδελφό (Βίνσεντ ντ΄Ονόφριο), τον οποίο άθελά του είχε τραυματίσει, τον μικρό του αδελφό (Τζέρεμι Στρογκ), που έχει προβλήματα στην κοινωνικοποίησή του, αλλά και τον εφηβικό του έρωτα, τη Σαμ (Βέρα Φαρμιγκα).

Η επιστροφή του τελικά δεν είναι και τόσο προσωρινή, αφού ο πατέρας του (Ρόμπερτ Ντιβάλ) ο σεβάσμιος δικαστής της πόλης, κατηγορείται για φόνο και ο Χανκ καλείται τώρα να τον υπερασπιστεί.

Ο δικαστής στηρίζεται απόλυτα πάνω του καθώς δεν έχει άλλοθι ή κάποια μνήμη, του τι ακριβώς συνέβη. Στην προσπάθεια τους να ανακαλύψουν την αλήθεια, αναγκάζονται να συνεργαστούν, και ο στόχος τους πλέον δεν περιορίζεται μόνο στην αποκάλυψη του τι πραγματικά συνέβη.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Λέιτον Μίστερ, Βίνσεντ Ντ’ Ονόφριο, Βέρα Φάρμιγκα, , Μελίσα Λίο, Νταξ Σέπαρντ, Τζέρεμι Στρονγκ, Μπίλι Μπομπ Θόρτον, Κεν Χάουαρντ, Έμμα Τρέμπλεϊ, Μπαλτάζαρ Γκέτι, Ντέιβιντ Κρούμχολτζ, Σάρα Λάνκαστερ.

*Star, Πέμπτη 16/12, στις 23:15

«Μάννα εξ ουρανού» (2018) σκηνοθεσία Τζιοβάνι Μπεντέσι

Δράμα – Η Λίλι κι ο Ανίμπαλε ζουν στο Μιλάνοκαι κοιμούνται στο σιδηροδρομικό σταθμό του Μιλάνο. Την παραμονή των Χριστουγέννων, η Λίλι κι ο Ανίμπαλε βρίσκουν ένα μωρό στα σκουπίδια και οι δύο άστεγοι προσπαθούν να πάνε το μωρό στο πλησιέστερο νοσοκομείο, αλλά έρχονται αντιμέτωποι με ένα συγκλονιστικό γεγονός. Κανείς από τους γιατρούς και τις νοσοκόμες δεν βλέπει το παιδί. Φαίνεται πως το παιδί είναι αόρατο για τους περισσότερους ανθρώπους. Οι δυο άστεγοι γίνονται ξαφνικά οι γονείς ενός πολύ ξεχωριστού παιδιού. Στην αποθήκη του σταθμού όπου αποφασίζουν να μεγαλώσουν το παιδί, δημιουργείται μια μικρή κοινότητα: μια οικογένεια που αποτελείται από άστεγους κάθε είδους.

Παίζουν: Ντονατέλα Μπαρτόλι, Σέρτζιο λεόνε, Πάολα Πιταγκόρα, Τζιτζι πιόλα, Μάουρο Σαντοπιέτρο.

*ΕΡΤ3, Πέμπτη 16/12, στις 00:00