9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή βράδυ και η ώρα για ταινία σιγά σιγά πλησιάζει! Εσύ ποια θα δεις απόψε;

«Frozen 2» (2019) σκηνοθεσία Κρις Μπακ, Τζένιφερ Λι

Animation – Η περιπλάνηση στο άγνωστο, ακόμα και για μια δυνατή βασίλισσα σαν την Έλσα, απαιτεί θάρρος, φαντασία και λίγη μαγεία. Η Έλσα έχει το χάρισμα να φτιάχνει πάγο και χιόνι. Πολύ πρόσφατα έμαθε να ελέγχει τη μαγική της δύναμη και αποκάλυψε τις δυνάμεις της στο βασίλειο μετά από χρόνια. «Η Έλσα είναι ένας συναρπαστικός χαρακτήρας με την απίθανη ικανότητα να τιθασεύει τη δύναμη της φύσης» λέει ο σκηνοθέτης Chris Buck. «Η σύνδεση της με τη φύση ήταν εκεί από πάντα.

Αλλά δεν ξέρει το γιατί». Οπότε, όσο χαρούμενη και να μοιάζει, η Έλσα νιώθει αναστατωμένη. Η σκηνοθέτιδα Jennifer Lee, που έγραψε και το σενάριο, λέει: «Η Έλσα ακούει μια φωνή που την καλεί και κανείς άλλος δεν την ακούει. Προσπαθεί να την μπλοκάρει, αλλά δεν σταματάει. Της δείχνει κομμάτια από το παρελθόν. Της υπόσχεται απαντήσεις για τους λόγους που είναι όπως είναι. Η φωνή είναι επική και μυστηριώδης. Πρέπει να τη βρει ».

Οι απαντήσεις που υπόσχεται αυτό το κάλεσμα απειλούν το βασίλειο. Οπότε, η Έλσα ξεκινάει ένα επικίνδυνο ταξίδι στο άγνωστο σε μαγεμένα δάση και σκοτεινές θάλασσες πέρα από την Αρεντέλα. Η Άννα είναι αποφασισμένη να πάει μαζί της, να είναι δίπλα της και να τη βοηθήσει να λύσει το μυστήριο, μαζί με τον Κρίστοφ, τον Όλαφ και τον Σβεν.

*Alpha, Παρασκευή 17/12, στις 21:00

«Transporter 2» (2005) σκηνοθεσία Louis Leterrier

Αστυνομική Δράσης  – O Φρανκ Μάρτιν, πρώην κομάντο, έχει πλέον εξειδικευτεί στην διακίνηση ειδικών εμπορευμάτων με το πανάκριβο αυτοκίνητό του. Η τελευταία αποστολή, που έχει αναλάβει, είναι ως οδηγός της πλούσιας αλλά και συνάμα μυστηριώδους οικογένειας Μπίλινγκς, να μεταφέρει τον μικρό τους γιο, τον Τζακ, στο σχολείο. Μια συμμορία παρανόμων, που έχει στήσει ένα παρανοϊκό σχέδιο, θα προσπαθήσει να απαγάγει τον Τζακ, με συνέπεια ο Φρανκ να πρέπει να βάλει σε εφαρμογή όλα όσα έχει μάθει στις Ειδικές Δυνάμεις του Βρετανικού Στρατού…

Παίζουν: Μάθιου Μοντίν, Τζέισον Στέιθαμ, Αλεσάντρο Γκάσμαν, Άμπερ Βαλέτα.

*Star, Παρασκευή 17/12, στις 21:00

«Νυχτερινός Ανταποκριτής» (2014) σκηνοθεσία Νταν Γκίλροϊ

θρίλερ – Απελπισμένος μικροαπατεώνας, ο Λου Μπλουμ γίνεται μάρτυς ενός αυτοκινητικού ατυχήματος και ανακαλύπτει το μαγικό κόσμο του τηλεοπτικού ρεπορτάζ. Με το θράσος, την ευρηματικότητά του και τη βοήθεια μιας αρχισυντάκτριας ειδήσεων, θα αναδειχτεί πολύ σύντομα, με μια σειρά αιματοβαμμένων αποκλειστικοτήτων, σε περιζήτητο ανταποκριτή του νυχτερινού Λος Άντζελες. Ώσπου η σπουδαιότερη από όλες θα απαιτήσει το υψηλό τίμημά της.

Παίζουν: Τζέικ Τζίλενχαλ Ρενέ Ρούσο Μπιλ Πάξτον Ριζ Άχμεντ.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 17/12, στις 22:00

«Η Αρπαγή 3» (2015) σκηνοθεσία Ολιβιέ Μεγκατόν

Δράσης Τρόμου  – Η στυγερή δολοφονία της πρώην συζύγου του μυστικού πράκτορα Μπράιαν Μιλς, τον συγκλονίζει. Γεμάτος οργή αλλά και κατηγορούμενος για ένα έγκλημα, που δεν έχει διαπράξει, προσπαθεί αυτή τη φορά να ξεφύγει από την ανελέητη καταδίωξη της CIA, του FBI και της αστυνομίας. Για τελευταία φορά, ο Μιλς καλείται να χρησιμοποιήσει τις μοναδικές του ικανότητες, με σκοπό να εντοπίσει τους αληθινούς δολοφόνους, να αποδώσει δικαιοσύνη με τον δικό του, ξεχωριστό, τρόπο και να προστατεύσει τον μοναδικό άνθρωπο, που έχει σημασία πια γι? αυτόν, την αγαπημένη του κόρη.

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Φόρεστ Γουίτακερ, Σαμ Σπρούελ, Φάμκε Γιάνσεν, Μάγκι Γκρέις, Ντάγκρεϊ Σκοτ, Ντίλαν Μπρούνο.

*Star, Παρασκευή 17/12, στις 22:50

«Intruders» (2015) σκηνοθεσία Άνταμ Σίντλερ

Δραματική Τρόμου – Η Άννα πάσχει από αγοραφοβία, σε σημείο, που ζει απομονωμένη και αρνείται κάθε είδους ανθρώπινη επαφή. Όταν τρεις εγκληματίες εισβάλλουν στο σπίτι της, η Άννα δεν βρίσκει το κουράγιο να το σκάσει για να σωθεί. Αλλά αυτό που δεν γνωρίζουν οι εισβολείς είναι ότι η αγοραφοβία δεν είναι το μόνο πρόβλημα της….

Παίζουν: Μπεθ Ρίσγκραφ, Μάρτιν Σταρ, Ρόρι Κάλκιν, Τίμοθι Μακ Κίνεϊ.

*Star, Παρασκευή 17/12, στις 01:00

«Ο Διώκτης του Μεσονυχτίου» (1988) σκηνοθεσία Μαρτιν Μπρεστ

Αστυνομική Δράσης Κωμωδία – Ο Τζακ Γουόλς είναι ένας σκληροτράχηλος κυνηγός επικηρυγμένων, που ετοιμάζεται να παραδώσει τη νέα του λεία, τον καταχραστή Τζόναθαν Μαρντούκας, προκειμένου να εισπράξει 100.000 δολάρια.

Το FBI δεν κατάφερε να τον εντοπίσει γι’αυτό όταν ο Τζακ τον βρίσκει αμέσως, το FBI αισθάνεται προσβεβλημένο. Για να μπορέσει να πάρει την αμοιβή των 100.000 δολαρίων, ο Jack πρέπει να πάει τον Μαρντουκας από την Ν. Υόρκη στο Λός Άντζελες. Παρόλα αυτά, η Μαφία και το FBI έχουν άλλα σχέδια, όπως και ο Μαρβιν, ένας κυνηγός επικηρυγμένων και αυτός.

Το ταξίδι τους προς το Λος Άντζελες πρόκειται να είναι πολύ περιπετειώδες..

Παίζουν: Ρόμπερτ ντε Νίρο, Τσαρλς Γκροντιν, Ιαπετ Κοτο.

*Ant1, Παρασκευή 17/12, στις 01:00

«Τριχωτός Κατάσκοπος» (2003) σκηνοθεσία Ρομπερτ Βινς

Κομεντί – Ο Μίνκι και ο Μάικ είναι μία δυναμική ομάδα, η καλύτερη στο χώρο της κατασκοπείας! Για αυτούς κάθε αποστολή είναι εφικτή μέχρι τη μέρα που ο Μάικ αποφασίζει να αποσυρθεί για να μεγαλώσει το κοριτσάκι του, την Αμέλια, χωρίς να μπορεί να φανταστεί όμως τι κύκλους θα έκανε η ζωή του αργότερα!

Δέκα χρόνια μετά η Αμέλια πέφτει θύμα απαγωγής από τον ήρωας της, το Δρ. Φέρλι, ο οποίος ετοιμάζει ένα πολύ επικίνδυνο πείραμα που θα μπορούσε να προκαλέσει την καταστροφή ολόκληρου του κόσμου. Ο Μίνκι και ο Μάικ θα πρέπει να συνεργαστούν και πάλι για μια τελευταία φορά στην πιο σημαντική από όλες τις αποστολές τους: να σώσουν την Αμέλια και τον κόσμο από τα νύχια του φθονερού Δρ. Φέρλι!

Παίζουν: Μπαρι Μποστγουικ, Τζεϊ Μπραζο, Ρίτσαρντ Κιντ.

*Μακεδονία, Παρασκευή 17/12, στις 01:00

«Το Σπαθί της Εκδίκησης» (2015) σκηνοθεσία Τζιμ Γουίντον 

Περιπέτεια – Μετά τη νίκη στη Μάχη του Χέιστινγκς το 1066 ο Γουίλιαμ ο Κατακτητής προχώρησε σε ευρείες καταστροφές στη Βόρεια Αγγλία. Η γενοκτονία είχε στόχο να περιορίσει την Επανάσταση των Βορείων. Μετά τη σφαγή 100.000 κατοίκων τα στρατεύµατα σκότωσαν όλα τα κοπάδια και έριξαν αλάτι στη γη για ολοκληρωτική καταστροφή. Αυτή ήταν µία από τις πιο στυγνές επιδρομές του Νορµανδού εισβολέα. Μετά από χρόνια σκλαβιάς ένας Πρίγκιπας επιστέφει για να αποδώσει εκδίκηση στον αδίστακτο ∆ούκα Ντουράντ. Κερδίζει την εµπιστοσύνη μίας από τις οµάδες αγροτών και χρησιμοποιεί τη βοήθειά τους για να εξαπολύσει την ανελέητη εκδίκησή του. Ο Πρίγκιπας Μπόργκια επιστρέφει στις νορμανδικές επαρχίες, ζητώντας εκδίκηση από τους κατακτητές Σάξονες μετά τη μάχη του Χέιστινγκς, με σκοπό να ελευθερώσει τον λαό του.

Παίζουν: Έντουαρντ Άκρουτ, Στάνλει Γουέμπερ, Μίσα Μπέρικ, Πίτερ Τσάφρι.

*Open, Παρασκευή 17/12, στις 01:30

«Ο Άνθρωπος που Εφηύρε τα Χριστούγεννα» (2017) σκηνοθεσία Μπάρατ Ναλλούρι

Δραματική Κομεντί – Βρισκόμαστε στον Οκτώβριο του 1843, και θα παρακολουθήσουμε το χρονικό της δημιουργίας της πιο κλασικής Χριστουγεννιάτικης ιστορίας.

Ο Κάρολος Ντίκενς μετά από τρία αποτυχημένα βιβλία δεν βρίσκει εκδότη που να τον εμπιστεύεται με αποτέλεσμα να δέχεται συνεχείς απορρίψεις.
Δεν το βάζει κάτω όμως και αποφασίζει να γράψει μία ιστορία την οποία θα εκδώσει μόνος του, αλλά πρέπει να προλάβει να είναι όλα έτοιμα πριν τα Χριστούγεννα αφού πρόκειται για μία Χριστουγεννιάτικη ιστορία…

Το βιβλίο αυτό είναι ίσως η τελευταία του ελπίδα να αναβιώσει την καριέρα του και να διατηρήσει την οικογένεια του αυτοδύναμη.
Οι έξι βδομάδες που έχει στη διάθεσή του είναι τρομακτικές όπως και ο πρωταγωνιστής της ιστορίας, ο Εμπενέζερ Σκρούτζ.

Παίζουν: Νταν Στίβενς, Κρίστοφερ Πλάμερ, Τζόναθαν Πράις, Μόρφιντ Κλαρκ, Σιμόν Κάλλόου.

*Alpha, Παρασκευή 17/12, στις 02:30