7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ποια ταινία θα επιλέξεις απόψε για λίγες στιγμές χαλάρωσης;

«Bohemian Rhapsody» (2018) σε σκηνοθεσία Ντέξτερ Φλέτσερ

Βιογραφία Δραματική – O Φρέντι Μέρκιουρι των Queen, αψήφησε τα στερεότυπα και τους συμβιβασμούς για να γίνει ένας από τους πιο αγαπητούς καλλιτέχνες του πλανήτη. Η ταινία ακολουθεί τη ραγδαία άνοδο της μπάντας μέσα από τα εμβληματικά τραγούδια και τον επαναστατικό τους ήχο. Γνωρίζουν απαράμιλλη επιτυχία, αλλά σε μια απροσδόκητη τροπή ο Φρέντι, περιτριγυρισμένος από κακές επιρροές, παρατάει τους Queen για να κάνει σόλο καριέρα.

Έχοντας υποφέρει πολύ χωρίς τους Queen, καταφέρνει να επανενωθεί μαζί τους λίγο πριν τη συναυλία «Live Aid». Ενώ έχει μόλις διαγνωσθεί ως φορέας του AIDS, ο Φρέντι οδηγεί με γενναιότητα την μπάντα σε μία από τις καλύτερες συναυλίες στην ιστορία της ροκ μουσικής. Οι Queen αφήνουν μια κληρονομιά που συνεχίζει να εμπνέει τους ασυμβίβαστους, τους ονειροπόλους και τους λάτρεις της μουσικής μέχρι και σήμερα.

Παίζουν: Ράμι Μάλεκ, Λούσι Μπόιντον, Γκουίλουμ Λι, Μπεν Χάρντι.

*Open, Δευτέρα 20/12 στις 21:00

«Transformers 3: Dark of the Moon» (2011) σε σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

Επιστημονικής φαντασίας, περιπέτεια – Πριν από 42 χρόνια η αποστολή του Απόλλων 11 στο φεγγάρι εντόπισε μία κρυφή εξωγήινη τεχνολογία. Αυτή την τεχνολογία την κατέχουν οι άνθρωποι κρυφά, αλλά τα Ότομποτς κατά την διάρκεια της συνεργασίας τους με την στρατιωτική ομάδα NEST την ανακαλύπτουν εκ νέου.

Δυστυχώς οι Ντισέπτικονς σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την τεχνολογία για να υποδουλώσουν την ανθρωπότητα, με στόχο να ανασυγκροτήσουν τον πλανήτη Κύβετρον, τον πλανήτη προέλευσης των Τρανσφόρμερς.
Για μία κόμη φορά ο Σαμ και το ανθρώπινο είδος καλείται να εμπλακεί σε αυτή τη μάχη σε μία κατάσταση πέρα από τα ανθρώπινα όρια.

Παίζουν: Σία ΛαΜπέουφ, Τζος Ντουχάμελ, Ταϊρίζ Γκίμπσον, Πάτρικ Ντέμπσεϊ, Τζον Τορτούρο.

*Skai, Δευτέρα 20/12 στις 21:00

«Πίσω στο Σπίτι για τις Διακοπές» (1995) σε σκηνοθεσία Τζόντι Φόστερ

Δραματική Κομεντί Ρομαντική – «Σε μια τρελή οικογένεια, τα πάντα μπορούν να συμβούν…»

Η 40χρονη Κλόντια Λάρσον αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να περάσει την Ημέρα των Ευχαριστιών με την οικογένεια της στο πατρικό της στη Βαλτιμόρη.

Αυτό είναι κάτι που δεν γνωρίζει αν θα το αντέξει. Τι άλλο όμως να κάνει, αφού έχασε τη δουλειά της και η κόρη της θα περάσει τη γιορτή με τον φίλο της.

Παίζουν: Χόλι Χάντερ, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Αν Μπάνκροφτ, Στιβ Γκούτενμπεργκ, Τσαρλς Ντέρνινγκ.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 20/12 στις 22:00

«Οι Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι» (2017) σκηνοθεσία Μάρτιν ΜακΝτόνα

Δράμα – Μετά από μήνες χωρίς να έχει βρεθεί ο ένοχος στην υπόθεση δολοφονίας της κόρης της, η Μίλντρεντ Χέιζ (βραβευμένη με Όσκαρ, Φράνσις ΜακΝτόρμαντ) κάνει μία τολμηρή κίνηση, παραγγέλνοντας τρεις πινακίδες στην είσοδο της κωμόπολης όπου κατοικεί, με ένα αμφιλεγόμενο μήνυμα για τον Ουίλιαμ Ουίλοουμπι (υποψήφιος για Όσκαρ, Γούντι Χάρελσον), τον σεβάσμιο αρχηγό της αστυνομίας στην περιοχή.

Όταν ο δεύτερος στην ιεραρχία, Αξιωματικός Ντίξον (Σαμ Ρόκγουελ), ένας ανώριμος «μαμάκιας» με ροπή προς τη βία, ανακατεύεται στην υπόθεση, η μάχη μεταξύ της Μίλντρεντ και του νόμου στο Έμπινγκ επιδεινώνεται.
Το γεγονός ότι ο Μπιλ Ουίλομπι έχει καρκίνο στο πάγκρεας και πεθαίνει σε λίγους μήνες, ενισχύει την οργή της τοπικής κοινωνίας, αλλά και του πρώην συζύγου της.

Ένα βράδυ η Μίλντρεντ και ο γιος της Ρόμπι βλέπουν τις πινακίδες να καίγονται. Η Μίλντρεντ οργισμένη ρίχνει μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα, στο οποίο βρίσκεται μόνο ο Ντίξον.

Παίζουν: Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Σαμ Ρόκγουελ, Γούντι Χάρελσον, Τζον Χοκς, Πίτερ Ντίνκλατζ.

*Alpha, Δευτέρα 20/12 στις 22:30

«Four Brothers» (2005) σκηνοθεσία Τζον Σιγκλετον

Αστυνομική, δράμα, δράσης – Τέσσερις θετοί αδελφοί μαθαίνουν ότι η μητέρα τους δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια μιας ένοπλης ληστείας στο σούπερ μαρκετ της γειτονιάς.
Οι Μαρκ Γουόλμπεργκ, Τάιρες Γκίμπσον, Αντρέ Μπέντζαμιν και Γκάρετ Χέντλαντ συμπρωταγωνιστούν σε μια συναρπαστική ιστορία αδελφικής αγάπης, προδοσίας και εκδίκησης

Αν και αποξενωμένοι εδώ και χρόνια, τα τέσσερα αδέρφια ξανασμίγουν προκειμένου να εκδικηθούν και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Αψηφώντας τις αστυνομικές εντολές, ξεκινούν κάνοντας άνω – κάτω τη γειτονιά που μένουν στο Ντιτρόιτ, αναζητώντας τον εγκέφαλο που κρύβεται πίσω από τη βάναυση δολοφονία. Στην πορεία, θα ανακαλύψουν ότι οι δεσμοί που τους ενώνουν είναι πιο δυνατοί και από τους δεσμούς αίματος.

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Ταϊρίζ Γκίμπσον, Αντρέ Μπέντζαμιν.

«Ζευγάρια στα Βαθιά» (2009) σκηνοθεσία Πίτερ Μπίλινγκσλεϊ

Ένα νεαρό ζευγάρι αποφασίζει να πάει διακοπές σ’ ένα τροπικό νησί-θέρετρο σε μια προσπάθεια διάσωσης του γάμου του, προκειμένου να σταθμίσει τα υπέρ και τα κατά της σχέσης του και να δει αν τελικά μπορεί να αποφύγει το χωρισμό.

Επειδή όμως τα οικονομικά του ζευγαριού δεν του επιτρέπoυν να πάει στο θέρετρο μόνο του, προτείνει σε άλλα τρία φιλικά ζευγάρια να το ακολουθήσουν στον «παράδεισο» και να απολαύσουν μοναδικές διακοπές, την ίδια στιγμή που το ζευγάρι θα προσπαθεί να σώσει τη σχέση του, μέσα από «θεραπεία».

Φτάνοντας όμως στο νησί τα τρία φιλικά ζευγάρια συνειδητοποιούν πως αναπόφευκτα, αργά ή γρήγορα, αντί για σπα και θαλάσσιο σκι, θα πρέπει να συμμετάσχουν και τα ίδια στις θεραπευτικές συνεδρίες του θέρετρου, καθώς η συμμετοχή στις θεραπείες δεν είναι προαιρετική!

Παίζουν: Βινς Βον, Μαλίν Άκερμαν, Κεν Γιέονγκ, Κρίστεν Μπελ, Τζέισον Μπέιτμαν, Τζον Φάβρο, Κριστίν Ντέιβις, Ζαν Ρενό.

*Star, Δευτέρα 20/12 στις 00:30

«The Nine Lives of Christmas» (2014) σκηνοθεσία Μαρκ Ζαν

Δραματική Κομεντί Ρομαντική – Μία αδέσποτη γάτα εισβάλλει στην εργένικη ζωή του Ζάκαρι και παράλληλα θα γνωρίσει την Μάριλι.

Σύντομα η παρουσία αυτών των δύο, θα τον κάνουν να συνειδητοποιήσει ότι η εργένικη ζωή δεν είναι αυτό που πάντα ονειρευόταν.

Παίζουν: Κίμπερλυ Σουσταντ, Μπράντον Ρουθ, Γκρέγκορι Χάρρισον, Τσέλσι Χομπς.

*Μακεδονία, Δευτέρα 20/12 στις 01:00