10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Κάθισε αναπαυτικά στον καναπέ σου, πάρε ποπ κορν και διάλεξε μια από τις παρακάτω ταινίες.

«Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη» (2015) σκηνοθεσία Ελα Λέμχεϊγκεν

Κομεντί – Η Μάγκι (Σάρα Τζέσικα Πάρκερ) είναι μια μεσήλικη Νεοϋορκέζα, η οποία εργάζεται ως καθηγήτρια συγγραφής και είναι χωρισμένη μητέρα μιας ατίθασης έφηβης κόρης, της Σάμερ (Ρόζι Ντέι).

Η Μάγκι θα πάρει με το ζόρι την κόρη της σ’ ένα ταξίδι στη Ρώμη για να την κάνει να ξεχάσει τον φίλο της που είναι ντίλερ, αλλά εκεί η Μάγκι θα συναντήσει τον δικό της παλιό έρωτα, ο οποίος την περιμένει κυριολεκτικά στη γωνία του σπιτιού της, μόλις φτάσει.

Ο εν λόγω, ο Λούκα (Ραούλ Μπόβα), έχει γίνει αγρότης-γλύπτης, αλλά μετά από μια ερωτική ατυχία, ζει με τη μητέρα του, την Κάρμεν (Κλαούντια Καρντινάλε).

Η μητέρα του, πρόσφατα χήρα, θέλει να πάει πάραυτα στη Ρώμη να παντρευτεί το παλιό της αμόρε τον Μαρσελίνο (Σιλ Σαπίρο) με το οποίο είχαν ποπ μπάντα στα ’60ς. Γι’ αυτό και θα το σκάσει μαζί με τη Σάμερ, από τον ασφυκτικό κλοιό της Μάγκι και του Λούκα, με μια κόκκινη αντίκα Alfa Romeo.

Παίζουν: Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Ραούλ Μπόβα, Ρόζι Ντέι, Κλαούντι Καρντινάλε, Παθ Βέγκα.

*Open, Τρίτη 21/12 στις 21:00

«Μαχητές των δρόμων 7» (2015) σκηνοθεσία Τζέιμς Γουάν

Δράσης – Ο Ντόμινικ Τορέτο μαζί με όλη την παρέα, επιστρέφουν στις ΗΠΑ, μετά τη μεγάλη τους, νικητήρια αναμέτρηση με τον Όουεν Σο.

Ωστόσο ο αδερφός του Όουεν Σο, o αδίστακτος Ντέκαρντ Σο, θέλει να πάρει εκδίκηση για τον αδερφό του. Παράλληλα, η αμερικανική κυβέρνηση μέσω ενός πράκτορα αλλά και ένας Σομαλός τρομοκράτης, ανταγωνίζονται για το ποιος θα κλέψει πρώτος ένα ψηφιακό πρόγραμμα διαδικτυακής τρομοκρατίας, με το όνομα «Μάτι του Θεού».

Ο Ντόμινικ και ο Μπράιαν συγκεντρώνουν ξανά την ομάδα τους έχοντας διπλή αποστολή: να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις του Σο και να βρουν πρώτοι το «Μάτι του Θεού», σε μια τρελή διαδρομή από την Καλιφόρνια μέχρι και το Αμπου Ντάμπι, φυσικά με τα αυτοκίνητα!

Και έτσι ξεκινάει μια νέα, καταιγιστική περιπέτεια…

Παίζουν: Πολ Γουόκερ, Τζέισον Στέιθαμ, Ντουέιν Τζόνσον, Βιν Ντίζελ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Κερτ Ράσελ, Τζιμόν Χούνσου, Ταϊρίς Γκίμπσον, Λούντακρις, Έλσα Πατάκι.

*Star, Τρίτη 21/12 στις 21:00

«Transformers 4: Εποχή Αφανισμού» (2014) σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

Δράσης, επιστημονικής φαντασίας – Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από τη μάχη στο Σικάγο και όλα τα Transformers βρίσκονται σε αχρηστία ή κρύβονται από τους ανθρώπους, αφού το ανθρώπινο είδος τους καταδιώκει μανιωδώς.

Ο Όπτιμους Πραΐμ κρύβεται μεταμορφωμένος σε παλιό φορτηγό το οποίο, έρχεται στην κατοχή του ιδεαλιστή ρομαντικού εφευρέτη Κεΐντ Γιεΐγκιερ (Μαρκ Γουόλμπεργκ). Όταν ο Κέιντ το καταλάβει θα προσπαθήσει να βοηθήσει τον Όπτιμους να ανακαλύψει την αλήθεια σχετικά με τους λόγους όπου οι άνθρωποι διώκουν τους Transformers και να αποδώσει την δικαιοσύνη.

Παράλληλα ένας επιχειρηματίας με πολιτικές διασυνδέσεις κατορθώνει να δημιουργήσει δικά του Transformers τα οποία θα χρησιμοποιήσει για να αλλάξει για πάντα τις ισορροπίες μεταξύ ανθρώπου και μηχανών.

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Νίκολα Πέλτζ, Κέλσι Γκράμερ, Τζακ Ρεΐνορ, Τ.Τζέι Μίλερ, Λι Μπίνκπινγκ, Σοφία Μάιλς.

*Skai, Τρίτη 21/12 στις 21:00

«Το πιο Γλυκό Θαύμα» (2019) σκηνοθεσία Τζον Στίμπσον

Δραματική Ρομαντική – Η Έμιλι είναι μια πραγματική αγρότισσα.
Η φάρμα της βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση, αλλά εκείνη είναι αποφασισμένη να εκπληρώσει την επιθυμία του πατέρα της και να διατηρήσει την οικογενειακή επιχείρηση.

Όταν εμφανίζεται η αδελφή της με το σύντροφό της, τον γοητευτικό Τσάρλι, για να πουλήσει το μερίδιό της, η Έμιλι αναγκάζεται να κρύψει τα συναισθήματά της για τον όμορφο ξένο.
Στην προσπάθειά της να βρει χρήματα για να σώσει το αγρόκτημά της, επινοεί ένα διαδικτυακό διαγωνισμό γεύσης παγωτού που γίνεται viral.

Το παγωτό βανίλια, παραγωγής του γαλακτοκομείου της Έμιλι, σε συνδυασμό με την εκπληκτική μηλόπιτα του Τσάρλι, δημιουργούν το πιο νόστιμο γλυκό των Χριστουγέννων.
Το θαύμα γίνεται κι η Έμιλι σώζει το οικογενειακό αγρόκτημα και κερδίζει τελικά τον όμορφο άντρα.

Παίζουν: Κέιτι Λεκλέρκ, Ράιαν Κούπερ, Τζένιφερ Έλλις, Κάρολιν Πόρτου, Κάθυ Χάρουμ.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 21/12 στις 22:00

«Star Wars: Skywalker Η Άνοδος» (2019) σκηνοθεσία Τζ. Τζ. Εϊμπραμς

Δράσης Περιπέτεια Φαντασίας – Νέοι θρύλοι γεννιούνται ενώ θα δοθεί η τελευταία μάχη για την ελευθερία.
Οι τελευταίοι επιζήσαντες της αντίστασης θα αντιμετωπίσουν ακόμη μία φορά την Πρώτη Τάξη.
Έναν χρόνο μετά την πρώτη ανοιχτή σύγκρουση με τον στόλο του Πρώτου Τάγματος, τα απομεινάρια της Αντίστασης αντιμετωπίζουν τον μεγάλο τους εχθρό εκ νέου, ενώ παράλληλα έχουν να μαχηθούν και εσωτερικά με το παρελθόν τους.

Η επική μάχη ανάμεσα στον Τζεντάι και τον Σιθ φτάνει στο αποκορύφωμά της, ολοκληρώνοντας έτσι το έπος του Σκάιγουόλκερ.

Παίζουν: Μαρκ Χάμιλ, Ανταμ Ντράιβερ, Ντέιζι Ρίντλεϊ, Τζον Μπογιέγκα, Οσκαρ Αϊζακ, Κάρι Φίσερ (ψηφιακή μορφή).

*Alpha, Τρίτη 21/12 στις 22:30

«Ημέρες Εκδίκησης» (2016) σκηνοθεσία Τσακ Ράσελ

Δράσης – Ο Τζον Τραβόλτα είναι ο άνεργος μηχανικός Στάνλεϊ Χιλ και επιστρέφει σπίτι του μετά από συνέντευξη για εργασία στην Καλιφόρνια. Η Βίβιαν (Ρεμπέκα ντε Μορνέ), η σύζυγος του τον παραλαμβάνει από το αεροδρόμιο και οι δυο τους πάνε να γιορτάσουν με ένα δείπνο. Η μοίρα όμως έχει άλλα σχέδια, όταν τρεις κακοποιοί τούς επιτίθενται στο πάρκινγκ.

Ο ένας, χτυπάει τον Στάνλεϊ στο κεφάλι και ένας δεύτερος μαχαιρώνει τη Βίβιαν στο στήθος. Η γυναίκα θα πεθάνει επιτόπου στην αγκαλιά του άντρα της. Όταν η αστυνομία καλεί τον Στάνλεϊ για αναγνώριση, ο δολοφόνος αφήνεται ελεύθερος με περίεργες δικαιολογίες από τους υπεύθυνους αστυνομικούς.

Ο γεμάτος ενοχές Στάνλεϊ παίρνει την κατάσταση στα χέρια του, προκειμένου να απονείμει δικαιοσύνη. Ζητά τη βοήθεια του Ντένις (Κρίστοφερ Μελονι) πρώην συναδέλφου του στις Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού. Σύντομα θα ανακαλύψουν ότι ο φόνος δεν ήταν τυχαίο γεγονός..

Παίζουν: Κρίστοφερ Μελόνι, Ρεμπέκα Ντε Μορνέ, Αμάντα Σκαλ, Σαμ Τράμελ, Τζον Τραβόλτα.

*Open, Τρίτη 21/12 στις 23:00

«Μαγικός Καθρέφτης » (2016) σκηνοθεσία Χρήστου Δήμα

Ελληνική κωμωδία, φαντασίας – Το πρωί έφορος αρχαιοτήτων, το απόγευμα υπάλληλος σε συνεργείο αυτοκινήτων. Αυτή είναι η πληκτική καθημερινότητα του 35χρονου Κλεάνθη. Από τη μέρα που θα ανακαλύψει έναν «μαγικό καθρέφτη», που πραγματοποιεί και τα πιο τρελά όνειρα, ο Κλεάνθης αρπάζει την ευκαιρία να ζητήσει αυτά  που θα αλλάξουν τη ζωή του για πάντα. Έχει μάλιστα τη δυνατότητα να επαναδιατυπώσει την ευχή του όσες φορές θέλει. Οι επιθυμίες του θα εκπληρωθούν, όμως αυτό δεν είναι αρκετό. Υπάρχει πάντα κάτι που του διαφεύγει και ο Κλεάνθης δεν μπορεί να βρει την πραγματική ευτυχία πουθενά. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζει…

Παίζουν: Μάκης Παπαδημητρίου, Ζέτα Δούκα, Ελένη Κοκκίδου, Κώστας Κόκλας, Αθηνά Οικονομάκου, Λευτέρης Ελευθερίου, Τάκης Παπαματθαίου.

*Star, Τρίτη 21/12 στις 23:50

«Ας Γίνουμε Μπάτσοι» (2014) σκηνοθεσία Λουκ Γκρίνφιλντ 

Κωμωδία – Δύο φίλοι μεταμφιέζονται σε αστυνομικούς για ένα αποκριάτικο πάρτι όμως μια σειρά παρεξηγήσεων τους φέρνει αντιμέτωπους με την τοπική μαφία. Μόνο τους όπλο: οι ψεύτικες αστυνομικές τους ταυτότητες.

Παίζουν: Τζέικ Τζόνσον, Ντέιμον Ουέγιανς Τζούνιορ, Άντι Γκαρσία, Νίνα Ντόμπρεφ, Τζέιμς Ντ’ Άρσι.

*Skai, Τρίτη 21/12 στις 00:20

«Snowmance» (2017) σκηνοθεσία Ντάγκλας Μίτσελ 

Δραματική Κομεντί Φαντασίας – Η Σάρα, μία ρομαντική ψυχή πιστεύει στη μαγεία των Χριστουγέννων και κάθε χρόνο από όσο θυμάται τον εαυτό της φτιάχνει έναν χιονάνθρωπο, τον Σνοου Μπο, μαζί με τον παιδικό της φίλο το Νικ.

Μετά από μια σειρά άτυχων σχέσεων και για μία κόμη φορά χωρισμένη, αναρωτιέται αν θα βρει ποτέ την αληθινή αγάπη.

Η χριστουγεννιάτικη μαγεία όμως έχει άλλα σχέδια και εμφανίζει ολοζώντανο στην πόρτα της τον αγαπημένο της χιονάνθρωπο Σνόου Μπο.

Τώρα είναι η στιγμή που η Σάρα πρέπει να αποφασίσει αν θα μείνει με την ιδανική αγάπη που πάντα ονειρευόταν ή θα κρατήσει την αληθινή αγάπη, που είχε δίπλα της όλα αυτά τα χρόνια και ήταν τυφλή για να την δει;

Παίζουν: Τζέσσι Χατς, Άσλη Νύμπρόυ, Άνταμ Χοόρτιγκ, Λόρεν Κοκρέιν, Ταμάρα Γκόρσκι, Τομ Αννικο, Κονορ Πίτερσον, Τζέισον Ουισνόβσκι.

*Μακεδονία, Τρίτη 21/12 στις 01:00

«Intruders» (2015) σκηνοθεσία Άνταμ Σίντλερ

Δραματική Τρόμου – Η Άννα πάσχει από αγοραφοβία, σε σημείο, που ζει απομονωμένη και αρνείται κάθε είδους ανθρώπινη επαφή. Όταν τρεις εγκληματίες εισβάλλουν στο σπίτι της, η Άννα δεν βρίσκει το κουράγιο να το σκάσει για να σωθεί. Αλλά αυτό που δεν γνωρίζουν οι εισβολείς είναι ότι η αγοραφοβία δεν είναι το μόνο πρόβλημα της….

Παίζουν: Μπεθ Ρίσγκραφ, Μάρτιν Σταρ, Ρόρι Κάλκιν, Τίμοθι Μακ Κίνεϊ.

*Star, Τρίτη 21/12 στις 02:00