13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη βράδυ και η ώρα για ταινία σιγά σιγά πλησιάζει! Εσύ ποια θα δεις απόψε;

«Εγώ, ο Απαισιότατος» (2010) σκηνοθεσία Πιέρ Κοφέν, Κρις Ρενό 

Animation – Σε μια γειτονιά, σε ένα όμορφο προάστειο, ανάμεσα στα όμορφα σπίτια με τους λευκούς φράχτες με τα ανθισμένα τριαντάφυλλα, υπάρχει ένα μαύρο σπίτι με ένα καλά κρυμμένο καταφύγιο, θαμμένο από κάτω του, τόπο διαμονής του πανούργου Γκρου και του απερίγραπτα κωμικού στρατού του από minions.

Ο Γκρου, που μόνιμα καταστρώνει υποχθόνια σχέδια, έχει ένα νέο, μεγαλεπήβολο στόχο: να κλέψει το φεγγάρι! Έλα όμως που στο δρόμο του και προκειμένου να υλοποιήσει τα σχέδιά του αναγκάζεται να υιοθετήσει τρία ορφανά κοριτσάκια, που του δείχνουν τέτοια αγάπη και στοργή, θεωρώντας τον μπαμπά τους, με αποτέλεσμα, ακόμα και αυτό το απόρθητο κάστρο κακίας και μίσους, να κινδυνεύει να πέσει ολοσχερώς.

Ο απόλυτος κακός του κόσμου βρίσκεται αντιμέτωπος με τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ζωής του, τη Μάργκο, την Έντιθ και την Άγκνες…

Ακούγονται οι φωνές των: Γιάννη Ζουγανέλη, Θανάση Τσαλταμπάση, Κώστα Τσάκωνα.

*Star, Τετάρτη 22/12, στις 21:00

«Norbit» (2007) σκηνοθεσία Μπράιαν Ρόμπινς

Κωμωδία – Ο καλοκάγαθος Νόρμπιτ είναι παντρεμένος με την… τεράστια στρίγγλα Ρασπιούσια. Όταν συναντά την πανέμορφη Κέιτ, με την οποία ήταν ερωτευμένος μικρός, θα μεταχειριστεί κάθε δυνατό τρόπο για να είναι μαζί της.

Παίζουν: Έντι Μέρφι, Θάντι Νιούτον, Τέρι Κρουζ, Κούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ.

*Skai, Τετάρτη 22/12, στις 21:00

«Έρωτας στην Τύχη» (2006) σκηνοθεσία Ντόναλντ Πέτρι

Κωμωδία Ρομαντική Φαντασίας – Η Άσλεϊ είναι νέα, όμορφη και πετυχημένη επαγγελματικά. Η τύχη είναι με το μέρος της: Όταν θέλει ταξί όλα σταματάνε μπροστά της, δεν παίρνει ποτέ ομπρέλα γιατί όταν βγαίνει έξω έχει πάντα λιακάδα ενώ όταν περπατάει χαρτονομίσματα κολλάνε στο παπούτσι της. Παίρνει προαγωγή και αύξηση ενώ όταν θέλει έξτρα λεφτά ξέρει ότι πάντα κερδίζει στο ξυστό.

Ο Τζακ (Κρις Πάιν): Eίναι νέος, όμορφος αλλά και ο πιο άτυχος άνθρωπος στον κόσμο. Βγαίνει έξω και αρχίζει να βρέχει, είναι κινούμενος στόχος για αυτοκίνητα και.. μπουγέλο, ενώ οι προσπάθειές του να ‘μανατζάρει’ το βρετανικό σύγκρότημα McFly πάνε από το κακό στο χειρότερο.

Κατά την διάρκεια μιας δεξίωσης προς τιμήν ενός σπουδαίου στελέχους της αμερικάνικης μουσικής βιομηχανίας, η Άσλει, θα γνωρίσει τον ταλαντούχο Τζακ, αρχηγό μιας ροκ μπάντας που προσπαθεί να ξεφύγει από την αφάνεια. Με το που θα φιληθούν όμως, η ζωή του νέου θα αλλάξει ριζικά, αφού αμέσως το demo δισκάκι του γκρουπ του θα ζητηθεί από μια μεγάλη δισκογραφική, γεγονός που θα προκαλέσει στην νεαρή κοπέλα πολλές απορίες.

Η τύχη θα είναι με το μέρος του Τζακ ή της Άσλεϊ κάθε φορά που φιλιούνται. Μια ιστορία για τη σημασία της τύχης αλλά και τα γλυκά καμώματα της μοίρας.

Παίζουν: Λίντσεϊ Λόχαν, Κρις Πάιν, Σαμάιρ Άρμστρογκ, Μπρη Τέρνερ,Μίσι Πάιλ.

*Open, Τετάρτη 22/12, στις 21:00

«Και Ζήσαν Αυτοί Καλά» (2018) σκηνοθεσία Ντειβιντ Γουάνιγκ

Μυστηρίου Ρομαντική -Όταν η Μιράντα άρχισε να αναζητά πληροφορίες για τον βιολογικό της πατέρα, δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι αυτή της η έρευνα θα την οδηγούσε στην οικογένεια που πάντα ήθελε αλλά και στον Ίαν, τον έρωτα της ζωής της.

Μετά τον ρομαντικό τους αρραβώνα τα προηγούμενα Χριστούγεννα, η Μιράντα ετοιμάζεται να παντρευτεί τον Ίαν.

Μαζί, η οικογένειά της αλλά και η καινούρια της οικογένεια, οι Γουίτκομπ.

Όσο πλησιάζει η ημερομηνία του γάμου, η Μιράντα θέλει να είναι σίγουρη ότι ανοίγεται ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή της με τον Ίαν με τις καλύτερες, κατά το δυνατόν, προϋποθέσεις.

Παίζουν: Έριν Κράκαου, Νίαλ Μάτερ, Γουέντι Μάλικ, Π. Λιν Τζόνσον.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 22/12, στις 22:00

«Ξενοδοχείο για Τέρατα» (2012) σκηνοθεσία Τζέντι Ταρτακόφσκι 

Animation – Το επιχειρηματικό δαιμόνιο του Δράκουλα τον οδήγησε στην δημιουργία ενός πεντάστερου ξενοδοχείου, όπου- επιτέλους- όλα τα ταλαιπωρημένα τέρατα μπορούν να περάσουν ξεκούραστες και ξέγνοιαστες στιγμές, μακριά από τους σιχαμένους ανθρώπους. Οι κρατήσεις για ένα συγκεκριμένο σαββατοκύριακο είναι ιδιαίτερες και γεμάτες από ξεχωριστούς καλεσμένους, καθώς η κορούλα του κλείνει τα 118 χρόνια της. Ο Αόρατος ‘Ανθρωπος,  η Μούμια, ο Φρανκεστάιν καταφθάνουν και είναι έτοιμοι για ξέφρενο πάρτι. Ο Τζόναθαν, όμως, έναν περιπλανώμενος ταξιδιώτης βρίσκεται τυχαία στο ξενοδοχείο και είναι σαν την μύγα μες το γάλα… Πως θα καταλήξει άραγε αυτό το σαββατοκύριακο;

Ακούγονται οι ηθοποιοί : Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Στεφανία Φιλιάδη, ‘Αγγελος Λιάγκος, Ηλίας Ζερβός, Γιώργος Πετρόχειλος, Φωτεινή Ντεμίρη, Ντορίνα Θεοχαρίδου.

*Mega, Τετάρτη 22/12, στις 22:10

«Η Μορφή του νερού» (2017) σκηνοθεσία Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο

Δράμα – Η Ελάιζα Εσπόζιτο είναι καθαρίστρια σε ένα εργαστήριο της κυβέρνησης με φόντο την Αμερική του Ψυχρού Πολέμου γύρω στο 1962. Δεν μπορεί να μιλήσει, καθώς την τραυμάτισαν στις φωνητικές χορδές.

Κάνει παρέα με τη συνάδελφό της, Ζέλντα, και με τον γείτονά της, Τζάιλς, ο οποίος είναι κρυφά ομοφυλόφιλος. Μία μέρα, φέρνουν στο εργαστήριο ένα ον, το οποίο αιχμαλώτισε ο Συνταγματάρχης Ρίτσαρντ Στρίκλαντ.

Η Ελάιζα μπαίνει κρυφά στο εργαστήριο και ανακαλύπτει ότι είναι ένα ανθρωποειδές αμφίβιο για ένα αυστηρά απόρρητο πείραμα. Ταυτόχρονα ερωτεύεται παράφορα το αμφίβιο και κάνει τα πάντα για να το σώσει από τα μοχθηρά χέρια των ψυχροπολεμικών αφεντικών της.

Παίζουν: Σάλι Χόκινς, Μάικλ Σάνον, Οκτάβια Σπένσερ, Νταγκ Τζόουνς, Ρίτσαρντ Τζέκινς.

*Alpha, Τετάρτη 22/12, στις 22:30

«Οι γαμπροί της Ευτυχίας» (2014) σκηνοθεσία Στράτος Μαρκίδης

Ελληνική Κωμωδία – Ο Βαγγέλης, είναι ένας παραδοσιακός Κρητικός οικογενειάρχης παντρεμένος με τη Λίνα. Δυστυχώς δεν μπορεί να χαρεί την γυναίκα του, μέσα στο ίδιο του το σπίτι, αφού μαζί τους μένει η γεροντοκόρη και εκκεντρική αδερφή του Ευτυχία.

Ο μόνος τρόπος για να φύγει η Ευτυχία από το σπίτι και να την ξεφορτωθεί μια για πάντα είναι να την παντρέψει.

Ποιος όμως θα είναι ο ήρωας, που θα δεχθεί να παντρευτεί την Ευτυχία; Αναζητώντας τον κατάλληλο γαμπρό, ο Βαγγέλης καταλήγει σ? ένα συνεργάτη του, τον Μένη.Ο Μένης είναι ένας άνδρας στο χείλος της καταστροφής, χτυπημένος από την οικονομική κρίση και ίσως ο μόνος, που θα μπορούσε να κάνει τη θυσία. Και ενώ το προξενιό δείχνει να έχει πάρει τον δρόμο του, εμφανίζεται ένας δεύτερος γαμπρός, που διεκδικεί την Ευτυχία, ο Κούλης…

Παίζουν: Κώστας Αποστολάκης, ΓΙάννης Τσιμιτσέλης, Χρύσα Ρώπα, Κώστας Ευρυπιώτης, Μπέσυ Μάλφα, Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

*Star, Τετάρτη 22/12, στις 23:10

«Η Εσχάτη των Ποινών» (2012) σκηνοθεσία Κόνι Ουάξμαν

Δράσης – Δύο πρώην πράκτορες μυστικών υπηρεσιών, ο Tom Steele (Στίβεν Σιγκάλ) και ο σύντροφός του Manning (Στιβ Όστιν) αναλαμβάνουν την αποστολή να επιβλέψουν την άφιξη στη φυλακή δύο γυναικών. Σε απόλυτο συγχρονισμό µε την άφιξή τους, µια ομάδα μισθοφόρων κάνει επιδρομή στη φυλακή. Τότε ο Steele συνειδητοποιεί πως αυτή δεν είναι µια συνηθισμένη αποστολή, αλλά έχει µπλέξει σε µια υπόθεση πολύ πιο περίπλοκη από όσο φανταζόταν…

Παίζουν:Στιβ Όστιν, Αλίγια Ο’Μπράιαν, Μάικλ Παρέ, Στίβεν Σιγκάλ, Στεφ Σονγκ,.

*Open, Τετάρτη 22/12, στις 23:15

«Ο Μύθος του Ακέφαλου Καβαλάρη» (1999) σκηνοθεσία Τιμ Μπάρτον

Τρόμου, Μυστηρίου, Φαντασίας – Ο νεαρός επιθεωρητής Ίκαμποντ Κρέιν (Τζόνι Ντεπ), κάπου στις αρχές του 18ου αιώνα, ταξιδεύει στην επαρχία Σλίπι Χάλοου για να λύσει το μυστήριο που προκαλεί ένας μυστηριώδης ακέφαλος καβαλάρης, ο οποίος τρομοκρατεί τη μικρή κωμόπολη, αποκεφαλίζοντας τα θύματά του.

Οπαδός της επιστήμης ο Κρέιν, ακολουθεί πρωτοποριακές ερευνητικές μεθόδους όπως δαχτυλικά αποτυπώματα, αυτοψίες, κλπ, αρχικά δεν πιστεύει στα λόγια των πολιτών που μιλούν για έναν ακέφαλο υπερφυσικό πολεμιστή, που βγαίνει από τον τάφο του καβαλώντας το κατάμαυρο άλογό του και σκορπίζει τον θάνατο.

Μέχρι τη στιγμή που ο Ακέφαλος Καβαλάρης (Κρίστοφερ Γουόκεν) σκοτώνει μπροστά στα μάτια του τον Δικαστή της περιοχής Σάμιουελ Φίλιπς…

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Κριστίνα Ρίτσι, Μιράντα Ρίτσαρντσον, Μάικλ Γκάμπον, Μαρκ Πίκερινγκ, Τζέφρεϊ Τζόουνς, Κάσπερ Βαν Ντίεν, Ίαν ΜακΝτίαρμιντ, Μάικλ Γκόου, Κρίστοφερ Γουόκεν.

*Skai, Τετάρτη 22/12, στις 23:20

«Ο Αληθινός Άγιος Βασίλης» (2001) σκηνοθεσία Πίτερ Γουέρνερ 

Δραματική Κομεντί – Η Γούπι Γκολντεμπεργκ είναι η Λούσι Κόλινς υπεύθυνη παραγωγής σε ένα τηλεοπτικό σταθμό που προωθεί μόνο προϊόντα τελεμάρκετιγκ.
Καθώς πλησιάζουν Χριστούγεννα ψάχνει ένα αληθοφανή Άγιο Βασίλη για να προωθεί τα Χριστουγεννιάτικα είδη.

Η ίδια δεν προτιμά τα Χριστούγεννα και έχει πάψει να πιστεύει στην μαγεία των ημερών από παιδί, όταν βίωσε την απώλεια του πατέρα της.
Η αναζήτηση του κατάλληλου Αι Βασίλη την οδηγεί στον Νικ, έναν άγνωστο ηθοποιό που φαίνεται ότι κάνει για τη δουλειά.

Αυτό που δεν ξέρει η Λούσι είναι ότι ο Νικ είναι ο πραγματικός άγιος, ο οποίος μετά από 200 χρόνια αδιάκοπης υπηρεσίας θέλει να συνταξιοδοτηθεί και ψάχνει τον αντικαταστάτη του καθώς δεν έχει πολύ χρόνο στη διάθεσή του.

Μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων, ο Νικ με την βοήθεια της δύσπιστης Λούσι, πρέπει οπωσδήποτε να έχει βρει τον αντικαταστάτη του, αλλιώς… αντίο Χριστούγεννα!

Παίζουν: Γούπι Γκόλντμπεργκ, Νάιτζελ Χόθορν, Μπράιαν Στόουκς Μίτσελ, Βίκτορ Γκάρμπερ.

*Mega, Τετάρτη 22/12, στις 00:10

«Τι Χειρότερο Μπορεί να Σου Συμβεί;» (2001) σκηνοθεσία Σαμ Γουείζμαν

Αστυνομική Κωμωδία – Ο Μαξ Φέαρμπανκς (Ντάνι Ντε Βίτο) είναι ένας δυναμικός δισεκατομμυριούχος.
Ένα βράδυ πιάνει στα πράσα τον Κέβιν Κάφρι (Μάρτιν Λόρενς), τη στιγμή που του ξάφριζε το εξοχικό.

Άπληστος καθώς είναι ο Max, όταν εμφανίζονται οι αστυνομικοί, ισχυρίζεται ότι το δαχτυλίδι που φορά ο κλέφτης είναι δικό.
Μόνο που αυτό το δαχτυλίδι, μεγάλης συναισθηματικής αξίας, ήταν δώρο της αγαπημένης του Κέβιν και αποφασίζει να κάνει τα πάντα για να το πάρει πίσω.

Η πιο «αδυσώπητη» κωμική μάχη για την επιστροφή του δαχτυλιδιού, μόλις έχει ξεκινήσει.

Παίζουν: Ντάνι ντε Βίτο, Μάρτιν Λόρενς, Τζον Λεγκουιζάμο, Γκλεν Χινλτεϊ, Κάρμεν Ετζογιο, Μπέρνι Μακ, Λάρι Μίλερ, Νόρα Νταν.

*ΕΡΤ1, Τετάρτη 22/12, στις 00:15

«Christmas Getaway» (2017) σκηνοθεσία Μελ Ντάμσκι

Δραματική Ρομαντική – Η Έμορι, ταξιδιωτική συγγραφέας, αποφασίζει να κάνει ένα ταξίδι για τις διακοπές των Χριστουγέννων, με σκοπό να χαλαρώσει και να ζήσει μία παραδοσιακή Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.
Ωστόσο ένα μπέρδεμα στον ιστότοπο ενοικιάσεων καταλήγει σε ένα χώρο που έχει διπλοενοικιαστεί από εκείνη αλλά και από ένα χήρο, την νεαρή κόρη του και την μητέρα του.
Αυτό όμως που θα ξεκινήσει ως ταλαιπωρία και ως πολύ άβολη κατάσταση, θα καταλήξει σε κάτι πολύ περισσότερο.

Παίζουν: Τράβις Βαν Γουινκλ, Μπρίτζετ Ρίγκαν, Τέριλ Ροδερι, Ρέϊβεν Ροζμαρι Στιούαρτ.

*Μακεδονία, Τετάρτη 22/12, στις 01:00

«Το Ορφανό» (2009) σκηνοθεσία Χάουμε Κολέτ Σερά

Μυστηρίου Τρόμου – Η Κέιτ και ο Τζον δίνουν μάχη για να σώσουν τον προβληματικό γάμο τους και προσπαθούν να ξεπεράσουν το σοκ από τον θάνατο του αγέννητου παιδιού τους.
Η Κέιτ στο παρελθόν αντιμετώπιζε πρόβλημα αλκοολισμού, αλλά τον τελευταίο χρόνο έχει καταφέρει να παραμείνει μακριά από το πάθος της.

Έπειτα από πολλές προσπάθειες να κρατήσουν την οικογένειά τους ενωμένη, αποφασίζουν να υιοθετήσουν ένα παιδί. Όταν συναντούν για πρώτη φορά την εννιάχρονη Έσθερ από την Εσθονία, μένουν κατάπληκτοι από τους ευγενικούς τρόπους και την ευφυία της.

Η συμπαθητική Έσθερ παρά την ανατολικοευρωπαϊκή προέλευσή της γνωρίζει παραδόξως άπταιστα αγγλικά, έχει καλό χειρισμό της γλώσσας, εμβρίθεια σκέψης και κρυφό ταλέντο στο πιάνο.

Ο νεαρός 12χρονος γιός τους, ο Ντάνιελ, δεν δείχνει τον ίδιο ενθουσιασμό με τους γονείς του για την καινούρια του αδελφή, σε αντίθεση με τη μικρότερη, κωφάλαλη κόρη τους, τη Μαξ. Σιγά – σιγά και μετά από κάποιες περίεργες “φονικές” συμπτώσεις, η Κέιτ αρχίζει να πιστεύει πως η Έσθερ εκμεταλλεύεται καταστάσεις και ίσως να πάσχει από κάποια ψυχολογική διαταραχή.

Ο Τζον αρνείται να πιστέψει τα όσα υποστηρίζει η Κέιτ, ανοίγοντας ξανά τις πληγές του γάμου τους. Η Κέιτ επικοινωνεί με την αδελφή Άμπιγκειλ, στο ορφανοτροφείο. Η μοναχή την ενημερώνει πως η Έσθερ φαίνεται να είχε ένα προβληματικό και μυστηριώδες παρελθόν.

Παρά τη δυσπιστία του συζύγου της, η Κέιτ δεν το βάζει κάτω και ψάχνει να βρει ακόμη περισσότερες πληροφορίες για το παρελθόν της Έσθερ, μέχρις ότου ανακαλύπτει πως η Έσθερ κρύβει ένα πολύ επικίνδυνο μυστικό.

Παίζουν: Βέρα Φάρμιγκα, Πίτερ Σάρσγκαρντ, Ίζαμπελ Φέρμαν.

*Star, Τετάρτη 22/12, στις 01:30