13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Το αποψινό βράδυ είναι κατάλληλο για ταινία – Εσύ ποια θα δεις;

«Πόκεμον Ντετέκτιβ Πικάτσου» (2019) σκηνοθεσία Ρομπ Λέτερμαν

Φαντασίας – O ατσίδας ντετέκτιβ Χάρι Γκούντμαν εξαφανίζεται μυστηριωδώς, ωθώντας έτσι τον 21χρονο γιο του Τιμ να ανακαλύψει τι συνέβη.

Στην έρευνα τον βοηθά ο πρώην συνεργάτης του Χάρι, ο Ντετέκτιβ Πίκατσου: ένας ξεκαρδιστικός, αξιαγάπητος σούπερ μπελάς που μπορεί να μπερδέψει ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό.

Συνειδητοποιώντας ότι έχουν την ικανότητα να επικοινωνούν μεταξύ τους, καθώς ο Τιμ είναι ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να μιλάει με τον Πίκατσου ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια συναρπαστική περιπέτεια για να ξεδιπλώσουν το μυστήριο.

Ψάχνουν για ίχνη κάτω από τα νέον φώτα των δρόμων της Ράιμ Σιτι – μιας σύγχρονης μητρόπολης όπου οι άνθρωποι και τα Πόκεμον ζουν δίπλα-δίπλα και συναντούν μία σειρά από χαρακτήρες Πόκεμον.

Σταδιακά ξεδιπλώνεται μία συγκλονιστική πλοκή, καθώς απειλείται η ειρηνική συνύπαρξη των Πόκεμον με τους ανθρώπους, αλλά και ολόκληρο το σύμπαν τους.

Παίζουν: Ράιαν Ρέινολντς , Τζάστις Σμιθ, Κάθριν Νιούτον, Μπιλ Νάι, Σούκι Γουοτερχάουζ, Ομάρ Τσαπάρο, Κρις Γκιρ, Ρίτα Όρα, Κεν Γουατάναμπι.

*Star, Πέμπτη 23/12, στις 21:00

«Αληθινά Ψέματα» (1994) σκηνοθεσία Τζέιμς Κάμερον

Δράσης –  Ο Χάρι Τάσκερ, ένας φαινομενικά φιλήσυχος πωλητής κομπιούτερ, είναι στην πραγματικότητα μυστικός πράκτορας. Η σύζυγός του, Χέλεν, δεν υποψιάζεται ότι όταν ο Χάρι λείπει σε διάφορα συνέδρια, διεκπεραιώνει τις πιο επικίνδυνες και δύσκολες αποστολές. Όμως, κάποια στιγμή, τα πράγματα παίρνουν παράξενη τροπή όταν ο Χάρι αρχίζει να υποψιάζεται πως η Χέλεν τον απατά…

Παίζουν: Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Τζέιμι Λι Κέρτις, Τομ Άρνολντ, Μπιλ Πάξτον, Τία Καρέρε, Τσάρλτον Ίστον.

*SKAI, Πέμπτη 23/12, στις 21:00

«Χωρίς Οικογένεια» (2018) σκηνοθεσία Αντουάν Μπλοσιέ

Δραματική – Βασισμένη στο ομώνυμο κλασικό αριστούργημα της γαλλικής λογοτεχνίας του Έκτορα Μαλό, που έχει μεγαλώσει γενιές παιδιών σε όλο τον κόσμο, η ταινία «Χωρίς Οικογένεια» μεταφέρει για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη την ιστορία του μικρού Remi σε μια σύγχρονη, επική ταινία με μοντέρνο αέρα, υπέροχα σκηνικά, νοσταλγική ατμόσφαιρα και μια συγκινητική και πάνω απ’ όλα αισιόδοξη ιστορία ενηλικίωσης για μικρούς και μεγάλους.

Παίζουν: Ντανιέλ Οτέιγ, Μαλόμ Πακίν, Βιρζινί Λεντουαγιέν, Ζακ Περέν, Λουντιβίν Σανιέ.

*Open, Πέμπτη 23/12, στις 21:00

«Φύλαξέ μου τον Τελευταίο Χορό» (2017) σκηνοθεσία ερι Κανινγκαμ

Ρομαντική Κομεντί – Η Λόρα, προσφάτως χηρεύσασα, έφυγε από τη Γιούτα σε νεαρή ηλικία, αφήνοντας πίσω τον πατέρα της, την αγάπη της για τον χορό κι έναν παλιό έρωτα.

Επιστρέφει και πάλι στη γενέτειρά της με την επτάχρονη κόρη της Νίκι, έχοντας αναλάβει την ανακαίνιση ενός εγκαταλειμμένου ξενοδοχείου.

Θα πρέπει να είναι έτοιμο εγκαίρως για την ετήσια χορευτική παράσταση, την Παραμονή των Χριστουγέννων.

Η Λόρα ξαφνιάζεται όταν μαθαίνει ότι πρωταγωνιστής της παράστασης είναι ο παλιός της έρωτας.

Παίζουν: Αλέξα Πεναβέγκα, Κάρλος Πεναβέγκα, Ρενέ Ριβέρα.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 23/12, στις 22:00

«Τα Στρουμφάκια: Το Χαμένο Χωριό» (2017) σκηνοθεσία Κέλι Άσμπερι

Animation –  Στο μαγικό κόσμο των μπλε αξιολάτρευτων πλασμάτων, ένα νέο σχέδιο «ταράζει» την καθημερινότητά τους. Η Στρουμφίτα με τους καλύτερούς της φίλους πρωταγωνιστούν σε έναν αγώνα μέσα στο απαγορευμένο δάσος με σκοπό να βρουν ένα μυστηριώδες χαμένο χωριό. Και όλα αυτά χωρίς να τους προλάβει ο μάγος Δρακουμέλ. Θα καταφέρουν να είναι …αθόρυβοι για να μη βρεθούν στα ίδια μονοπάτια με το μοχθηρό μάγο;

*Mega, Πέμπτη 23/12, στις 22:10

«Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ» (1994) σκηνοθεσία Φρανκ Ντάραμποντ

Δραματική – Ο Τιμ Ρόμπινς είναι ο Άντι Ντιφρέν, ένας τραπεζίτης ο οποίος βρίσκεται να εκτίει ποινή δύο φορές ισόβια, όταν αδυνατεί να αποδείξει ότι δεν σκότωσε αυτός την γυναίκα του και τον εραστή της.
Σύντομα μεταφέρεται στις φυλακές Σόσανκ, όπου πρέπει να βρει τρόπο να επιβιώσει μεταξύ κρατουμένων που τον αντιπαθούν λόγω των εκλεπτυσμένων τρόπων του. Συχνά δέχεται επιθέσεις αν και καταφέρνει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Έλις Μπόιντ “Ρεντ” Ρέντινγκ.

Ο Ρεντ, είναι ο κρατούμενος που ελέγχει τα πάντα στη φυλακή. Μετά πρέπει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των δεσμοφυλάκων.
Όμως, τον Άντι δεν τον ενδιαφέρει μόνο η επιβίωση, απώτερος στόχος του είναι και παραμένει η απόδραση.

Παίζουν: Τιμ Ρόμπινς, Μόργκαν Φρίμαν, Τζέιμς Γουΐτμορ, Μπιλ Σάντλερ.

*Star, Πέμπτη 23/12, στις 23:15

«Like a Boss» (2020) σκηνοθεσία Μιγκέλ Αρτέτα

Κωμωδία – Στην ταινία Like a Boss, οι καλύτερες φίλες Μία και Μελ (Τίφανι Χάντις και Ρόουζ Μπερν) ζουν την καλύτερη στιγμή της ζωής τους έχοντας τη δική τους εταιρία καλλυντικών που έχουν χτίσει από το μηδέν. Δυστυχώς, τα οικονομικά τους βρίσκονται σε αρκετά άσχημη θέση.

H προοπτική μιας προσφοράς εξαγοράς από την Κλερ Λούνα (Σάλμα Χάγιεκ), περιβόητη τιτάνα της βιομηχανίας καλλυντικών, αποδεικνύεται πολύ δελεαστική για να την απορρίψουν, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο τη μακρόχρονη φιλία της Μελ και της Μία. Ο κόσμος της ομορφιάς θα γίνει άσχημος.

Παίζουν: Τίφανι Χάντις, Ρόουζ Μπερν, Σάλμα Χάγιεκ, Μπίλι Πόρτερ, Τζένιφερ Κούλιτζ, Άρι Γκρέινορ, Νατάσα Ρόθγουελ, Τζέσικα Στ. Κλερ, Κάραν Σόνι.

*SKAI, Πέμπτη 23/12, στις 00:00

«Baby Driver» (2017) σκηνοθεσία Έντγκαρ Ράιτ

Περιπέτεια – Γενικά είναι καλό παιδί, αλλά διάολος πίσω από το τιμόνι. Αυτός είναι ο Baby (Άνσελ Έλγκορτ), ένας πιτσιρικάς άσος στην οδήγηση  ειδικός στο να φυγαδεύει ληστές αμέσως μετά τα προγραμματισμένα χτυπήματά τους σε τράπεζες. Χρησιμοποιεί συνεχώς ακουστικά, ακούγοντας παλιά ροκ και σόουλ τραγούδια και σχεδιάζει κάθε απόδραση με βάση τον ρυθμό των τραγουδιών που τρυπώνουν στα αυτιά του.

Η δράση “χορογραφείται” πάνω σε αυτά.O Baby δουλεύει για τον Ντοκ (Κέβιν Σπέισι), τον αρχηγό μιας συμμορίας που ληστεύει τράπεζες και αποτελείται από τον πρώην χρηματιστή και νυν εγκληματία Μπάντι (Τζον Χαμ), τη νεαρή, σκανδαλώδη σύντροφό του, Ντάρλινγκ (Έιζα Γκονζάλες) και τον αυθόρμητο, εκρηκτικό Μπατς (Τζέιμι Φοξ), που είναι επιφυλακτικός απέναντι στην αλλόκοτη στάση του νεαρού οδηγού. Όταν όμως ο Baby ερωτεύεται την Ντέμπορα (Λίλι Τζέιμς) μια γλυκιά σερβιτόρα, όλα αλλάζουν ξαφνικά.

Παίζουν: Άνσελ Έλγκορτ, Κέβιν Σπέισι, Τζον Χαμ, Λίλι Τζέιμς,Τζέιμι Φοξ, Έιζα Γκονζάλες.

*Mega, Πέμπτη 23/12, στις 00:10

«Συμβόλαιο με τον… Έρωτα» (2018) σκηνοθεσία Μόνικα Μίτσελ

Δραματική Ρομαντική – Η Τζόλι επιστρέφει στην πατρίδα της τη Λουιζιάνα για πρώτη φορά μετά τον επώδυνο χωρισμό της από τον Φόστερ. Αναπόφευκτα, θα τον συναντήσει, αφού οι γονείς τους οργανώνουν μαζί το ετήσιο Χριστουγεννιάτικο παζάρι στην πόλη τους. Όταν μαθαίνει ότι ο Φόστερ θα συνοδεύεται από την καινούργια κοπέλα του, δεν αντέχει τη σκέψη πως θα πάει μόνη της.

Η καλύτερη φίλη της, η Ναόμι, της προτείνει να πάρει μαζί της τον εκκεντρικό αδελφό της, τον Τζακ, που ούτως ή άλλως δεν έχει κανονίσει τίποτα για τα Χριστούγεννα.

Η Τζόλι διστάζει και η Ναόμι, που είναι δικηγόρος, συντάσσει ένα χριστουγεννιάτικο συμβόλαιο που προσφέρει και στους δύο κάτι που θέλουν. Ο Τζακ θα συνοδεύσει την Τζόλι στο ταξίδι και θα τη στηρίξει στις δύσκολες στιγμές, όταν θα είναι παρών ο πρώην της, ενώ η Τζόλι, που είναι επαγγελματίας σχεδιάστρια ιστότοπων, θα σχεδιάσει μια ιστοσελίδα για την προώθηση του μυθιστορήματος που πρόκειται να εκδώσει ο Τζακ.

Χωρίς να το ξέρουν, το «χριστουγεννιάτικο συμβόλαιο» θα αποδειχτεί πολύ πιο ουσιαστικό απ’ ό,τι περίμεναν.

Παίζουν: Χίλαρι Μπάρτον, Ρόμπερτ Μπάκλει, Ντάνιλ Άκλς, Άντον Τάνερ.

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 23/12, στις 00:15

«Οι μάγοι και το αστέρι» (2017) σκηνοθεσία Μπρετ Μίλερ

Περιπέτεια – Τρεις μάγοι από διάφορες περιοχές του κόσμου ταξιδεύουν στην έρημο με την ελπίδα να βρουν την απόδειξη μιας παλιάς προφητείας. Αλλά οι Βασιλιάδες και οι έκπτωτοι άγγελοι θα κάνουν τα πάντα για να καταστρέψουν τους Μάγους και να εμποδίσουν την ιερή αποστολή τους. Αυτές οι δυνάμεις του κακού αναγκάζουν τους Μάγους να συμφιλιωθούν με παλιούς δαίμονες για να προετοιμαστούν για την άφιξη του νεογέννητου Βασιλιά.

Παίζουν: Γιάνσι Μπάτλερ, Ρανς Χάουαρντ, Τερενς Νοξ.

*ΕΡΤ3, Πέμπτη 23/12, στις 00:30

«A Cinderella Christmas» (2016) σκηνοθεσία Τοσκα Μασκ

Ρομαντική Κομεντί – Ο Χριστουγεννιάτικος χορός μεταμφιεσμένων δίνει μια ευκαιρία στην σκληρά εργαζόμενη Αντζι μία ευκαιρία να ξεδώσει και να περάσει καλά.
Στη διάρκεια του χορού γοητεύει τον Νίκολας, αλλά η ξαφνική αναχώρησή της τους αναγκάζει να ζήσουν μία μοντέρνα εκδοχή του παραμυθιού της Σταχτοπούτας, προκειμένου να ξαναβρεθούν μαζί.

Παίζουν: Έμα Ριγκμπι, Πίτερ Πόρτε, Λέσλι Αν Ντάουν, Μιντι Κον.

*Μακεδονία, Πέμπτη 23/12, στις 01:00

«Πίσω στο Σπίτι» (2012) σκηνοθεσία Τζέρυ Σικορίτι

Δραματική – Η Μέλοντι, μια εργασιομανής επιχειρηματίας, είναι επιτέλους έτοιμη να περάσει τις διακοπές των Χριστουγέννων μαζί με τις φίλες της. Για κακή της τύχη, όμως, το αφεντικό της αποφασίζει να την στείλει στην πόλη απ’ όπου κατάγεται, ώστε να πείσει τους πεισματάρηδες κατοίκους της, να συμφωνήσουν για να χτιστεί εκεί ένα μεγάλο πολυκατάστημα της εταιρίας για την οποία εργάζεται.

Ενώ έχει πια απελπιστεί και θέλει διακαώς να επιστρέψει πίσω στο σπίτι της και στη ζωή της, το ξύπνημά της από έναν γρήγορο ύπνο θα την φέρει σε μια διαφορετική πραγματικότητα, όπου δεν έχει φύγει ποτέ από το πατρικό της σπίτι και έχει παντρευτεί τον παιδικό της έρωτα, Κάρτερ.

Έτσι, η Μέλοντι καλείται να συνειδητοποιήσει τι της έχει συμβεί και εάν αυτή η καινούρια ζωή ίσως είναι αυτό που στα αλήθεια έχει ανάγκη.

Παίζουν: Τζένι Γκαρθ, Κάμερον Μάθισον, Κριστίν Μπουθ, Μαρία Ντελ Μαρ.

*Alpha, Πέμπτη 23/12, στις 01:15

«Ο Δρόμος της Ύαινας» (2015) σκηνοθεσία Πολ Γκρος

Πολεμικό – Σε μια από τις πιο απομακρυσμένες και επικίνδυνες περιοχές του Αφγανιστάν, οι άνδρες μιας διμοιρίας του αμερικανικού στρατού ρισκάρουν καθημερινά τη ζωή τους προκειμένου να κατασκευαστεί ένας δρόμος, που θα τους οδηγήσει βαθιά μέσα στο εχθρικό έδαφος.

Τρεις διαφορετικοί άνδρες, τρεις διαφορετικοί κόσμοι, τρεις διαφορετικοί πόλεμοι: εκδοχές των σύγχρονων αναμετρήσεων, σ? έναν ομιχλώδη κόσμο εύπλαστης ηθικής, όπου τίποτα δεν είναι ό,τι φαίνεται.

Παίζουν: Ρόσιφ Σάδερλαντ, Άλαν Χάκο, Ντέιβιντ Ρίτσμοντ – Πεκ, Καρλ Κάμπελ.

*Star, Πέμπτη 23/12, στις 02:30