14 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Σάββατο βράδυ και η αγαπημένη ώρα της μέρας έφτασε. Μία λίστα από ταινίες σε περιμένει. Ποια θα δεις απόψε;

«Hugo» (2011) σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορτσέζε

Δραματική Περιπέτεια  – Παρίσι, δεκαετία του ΄30.
Ο Χιουγκο Καμπρέ, ένα ορφανό 12χρονο αγόρι έχει βρει μόνιμη στέγη μέσα στον σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισιού και περνά το χρόνο του φροντίζοντας τα ρολόγια του σταθμού και κλέβοντας από τους πάγκους των καταστημάτων.
Η μόνη παρέα και παρηγοριά του είναι ένα ανθρωπόμορφο ρομπότ, η μόνη κληρονομιά που του άφησε ο πατέρας του, που έχει στο κέντρο του μία υποδοχή για ένα κλειδί σε σχήμα καρδιάς. Ο Χιούγκο προσπαθεί ακόμα να το επισκευάσει, αλλά αντιμετωπίζει ένα σωρό δυσκολίες. Από τη μία, ο κακός σταθμάρχης τον καταδιώκει, μαζί με τον επιθετικό του σκύλο. Από την άλλη, ο ιδιοκτήτης του παιχνιδάδικου του σταθμού τον έχει βάλει στο μάτι.

Ώσπου μια μέρα ο κόσμος του συνδέεται ξαφνικά -σαν τα γρανάζια των ρολογιών που φροντίζει- με ένα εκκεντρικό κορίτσι που λατρεύει τα βιβλία και τις περιπέτειες και τον πικρόχολο γέρο, ιδιοκτήτη ενός μικρού καταστήματος παιχνιδιών στο σταθμό. Τότε η μυστική ζωή και το πολύτιμο μυστικό του Χιούγκο που τον συνδέει με το νεκρό πατέρα του, κινδυνεύουν να αποκαλυφθούν.

Ένα αινιγματικό σχέδιο, ένα πολύτιμο σημειωματάριο, η κλειδαριά σε σχήμα καρδιάς, ένα κλεμμένο κλειδί, ο μηχανικός άνθρωπος και το καλά κρυμμένο μήνυμα του νεκρού πατέρα του Χιούγκο απαρτίζουν τη ραχοκοκαλιά αυτής της περίπλοκης και τρυφερής ιστορίας ενός παιδιού, που φτάνει και ενίοτε ξεπερνά τα όρια της μαγείας.

Παίζουν: Άσα Μπάτερφιλντ, Κλόι Γκρέις Μορέτζ, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Σάσα Μπάρον Κόεν, Τζουντ Λο Κρίστοφερ Λι, Έλεν Μακρόρι.

*SKAI, Σάββατο 25/12 στις 21:00

«Μοντέρνα Σταχτοπούτα» (1965) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική Ταινία – Η Κατερίνα είναι μια ορφανή κοπέλα που ζει με τη γιαγιά της και τα τρία μικρά αδελφάκια της. Όμορφη και έξυπνη, αγωνίστηκε να μορφωθεί, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις οικογενειακές της υποχρεώσεις.

Δυστυχώς, όμως, δεν έχει κατορθώσει να βρει δουλειά. Έτσι, όταν πληροφορείται ότι ο Αλέξης Βαρνέζης, γενικός διευθυντής μιας μεγάλης εταιρείας πετρελαίων, απέλυσε την ιδιαιτέρα γραμματέα του, βρίσκει τρόπο να φτάσει μέχρι τον Βαρνέζη και, χάρη στις ικανότητές της, κατορθώνει να κερδίσει την κενή θέση.

Σιγά-σιγά, μετά από πολλές παρεξηγήσεις, αλλά και μετά από ένα επαγγελματικό ταξίδι στη Ρώμη, η Κατερίνα κατορθώνει να γοητεύσει τον πλούσιο προϊστάμενό της και να τον πείσει να την… διώξει από γραμματέα του και να την κάνει γυναίκα του.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Άρης Μαλιαγρός, Σταύρος Ξενίδης, Χρήστος Πάρλας, Δέσποινα Νικολαΐδου.

Mega, Σάββατο 25/12 στις 21:00

«Ο Γκριντς» (2018) σκηνοθεσία Γιάροου Τσένεϊ, Σκοτ Μοσιέρ

Animation – Ο Γκρίντς, ζει μοναχικά μέσα σε μια σπηλιά με μόνη συντροφιά τον πιστό του σκύλο Μαξ και βλέπει τους γείτονές του μόνο όταν του τελειώσουν τα τρόφιμα. Κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα, οι κάτοικοι της πόλης τού χαλάνε την ηρεμία του, με τους εορτασμούς τους.

Όταν δηλώνουν πως θα κάνουν τα φετινά Χριστούγεννα 3 φορές πιο μεγάλα, ο Γκριντς συνειδητοποιεί ότι υπάρχει μόνο ένας τρόπος να ξανακερδίσει την ηρεμία του: Αποφασίζει να ντυθεί Άγιος Βασίλης και να κλέψει τα Χριστούγεννα!

Φωνές: Γιώργος Καπουτζίδη, Έφη Παπαθεοδώρου

*Star, Σάββατο 25/12 στις 21:00

«Το Κοριτσάκι με τα Σπίρτα» (1928) σκηνοθεσία Ζαν Ρενουάρ

Δραματική Φαντασίας – Χριστουγεννιάτικη ταινία μικρού μήκους, βωβού κινηματογράφου.
Ο σπουδαίος σκηνοθέτης Ζαν Ρενουάρ μεταφέρει στη μεγάλη, βουβή τότε, οθόνη
το γνωστό παραμύθι του Άντερσεν. Το μικρό κοριτσάκι είναι μια νεαρή κοπέλα, την οποία υποδύεται η τότε σύζυγος του, και το έργο ένα ρομαντικό μελόδραμα.
Πλημμυρίζοντας τη θεσπέσια ιστορία του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν με έναν ονειρικό αέρα, ο Ρενουάρ μετατρέπει την θλιμμένη μοναχική πορεία της ηρωίδας του μια παγωμένη νύχτα των Χριστουγέννων σε ένα μικρό κομψοτέχνημα λυρισμού και μαγευτικής εξπρεσιονιστικής εικονογράφησης.

Παίζουν: Κατρίν Χέσλινγκ, Ζαν Στορμ, Μανουέλ Ρααμπί.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 25/12 στις 22:00

«Χριστούγεννα στην Πρίζα» (2006) σκηνοθεσία Τζον Γουάιτσελ

Κωμωδία – Στην πόλη Κλοβερντέιλ της Μασαχουσέτης, ο Στιβ Φιντς (Μάθοου Μπρόντερικ), ένας φιλήσυχος καθωσπρέπει οδοντίατρος μένει με την οικογένειά του και οργανώνουν πως θα περάσουν παραδοσιακά τα Χριστούγεννα με το μεγάλο δέντρο, Χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες και όλα όσα επιτάσσει η παράδοση.

Στις αρχές του Δεκέμβρη ωστόσο, στο διπλανό σπίτι μετακομίζει ο Μπάντι Χολ (Ντάνι ντε Βίτο) με την οικογένειά του, ένας πωλητής αυτοκινήτων, ο οποίος έχει πάψει να βρίσκει ενδιαφέρον το επάγγελμά του, αφού όπως λέει και στη γυναίκα του, μπορεί να πουλήσει τα πάντα σε οποιονδήποτε.
Το μόνο που του κέντρισε για φέτος το ενδιαφέρον είναι η εφαρμογή MyEarth (Παρωδία του Google Earth) από το οποίο θέλει να δει το σπίτι του από το διάστημα και για να το καταφέρει αυτό θα το στολίσει με χιλιάδες Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια…

Ο γείτονάς του όμως, ο Στιβ δεν συμφωνεί με αυτή την απόφαση και θα κάνει ότι περνά από το χέρι του για να οδηγήσει την μεγαλεπίβολη φιλοδοξία του Μπάντι στην αποτυχία.

Παίζουν: Ντάνι ντε Βίτο, Μάθιου Μπροντερικ, Κρίστιν Τσενογουίθ, Κρίστιν Ντέιβις.

*Open, Σάββατο 25/12 στις 22:00

«The Holiday» (2006) σκηνοθεσία Νάνσι Μέγιερς

 

Κομεντί Ρομαντική – Μια ιδιαίτερη φιλία αναπτύσσεται ανάμεσα σε δύο γυναίκες, την αμερικανίδα Αμάντα και τη βρετανίδα Άιρις, οι οποίες έχουν ένα και μόνο κοινό σημείο επαφής: είναι και οι δύο μόνες!

Οι δύο γυναίκες έχουν ανάγκη από μια μεγάλη αλλαγή και έτσι αποφασίζουν, κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών, να αλλάξουν σπίτια και ήπειρο για δυο βδομάδες. Δεν φαντάζονται ότι θα αλλάξει και όλη τους η ζωή αφού στην  Αγγλία, η Αμάντα θα ερωτευθεί τον αδελφό της Άιρις, η οποία με τη σειρά της, γνωρίζει ένα γοητευτικό μουσικό στο Λος Άντζελες.

Παίζουν: Εμίλια Κλαρκ, Χένρι Γκόλντινγκ, Εμα Τόμπσον, Μισέλ Γέο

*Ant1, Σάββατο 25/12 στις 22:30

«Το Τυχερό μου Αστέρι» (2018) σκηνοθεσία Μάικλ Νίκλς

Κωμωδία – Μια άφραγκη μαριονετίστρια επιστέφει στο πατρικό της για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Εκεί, βρίσκεται μπλεγμένη σε ένα κυνήγι θησαυρού μαζί με τον καλύτερό της φίλο, την γιαγιά της που λατρεύει το τανγκό και τον παιδικό της έρωτα.

Παίζουν: Κάτλιν Κάρλσον, Μπράιαν Μούλερ, Τέγια Πατ, Έρικ Βαν Γουίκ, Πάμελα Τσαμπόρα.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 25/12 στις 22:45

«Game Night» (2018) σκηνοθεσία Τζον Φράνσις Ντάλεϊ

Δράσης Κωμωδία – Κάθε εβδομάδα, ο Μαξ (Μπέιτμαν) και η Άννι (Μακάνταμς) είναι πιστοί στο εβδομαδιαίο ραντεβού τους για επιτραπέζια, μαζί με φίλους τους.

Αυτή τη φορά όμως, ο Μπρουκς, ο χαρισματικός αδερφός του Μαξ, βάζει πολύ ψηλά τον πήχη: τους προσκαλεί να πάρουν μέρος σ’ ένα παιχνίδι μυστηρίου γεμάτο δολοφονίες, κακοποιούς, ομοσπονδιακούς πράκτορες, όπου τα όρια μεταξύ πραγματικότητας και παιχνιδιού, δεν είναι τόσο ευδιάκριτα… Όπως, για παράδειγμα, όταν ο Μπρουκς πέφτει θύμα απαγωγής.

Είναι αυτό μέρος του παιχνιδιού ή όχι; Αλλά καθώς οι έξι, ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί μεταξύ τους, παίκτες τα παίζουν όλα για όλα για να ξεδιαλύνουν την υπόθεση και να κερδίσουν, αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι ούτε “παιχνίδι” παίζουν, ούτε ο Μπρους είναι αυτό που φαίνεται.

Παίζουν: Τζέισον Μπέιτμαν, Ρέιτσελ ΜακΑνταμς.

*Star, Σάββατο 25/12 στις 22:50

«A Dogwalker’s Christmas Tale» (2015) σκηνοθεσία Λέτια Κλούστον

Κομεντί – Η Λέξι, μια κακομαθημένη φοιτήτρια βρίσκει ως parttime δουλειά, να βγάζει βόλτα τον σκύλο ενός προγραμματιστή. Ο όμορφος νεαρός που βγάζει, επίσης, σκύλους βόλτα στο πάρκο, θα την κάνει να αφήσει στην άκρη τους εγωιστικούς τρόπους της για να τον βοηθήσει να σώσει το πάρκο από τα σχέδια του αφεντικού της.

Παίζουν: Λεξι Τζιοβανόλι, Τζόναθαν Μπένετ, Ντίνα Μέγιερ, Πάτρικ Μαλντούν.

*Μακεδονία, Σάββατο 25/12 στις 23:00

«Ο Γαμπρός της Συμφοράς» (2000) σκηνοθεσία Τζέι Ρόουτς

Κωμωδία Ρομαντική – Ο Γκρεγκ Φόκερ, ένας νοσοκόμος από το Σικάγο, ταξιδεύει μαζί με την εκλεκτή της καρδιάς του, την Παμ, στη Νέα Υόρκη, για να γνωρίσει τους δικούς της. Οι δυο ερωτευμένοι νέοι σκοπεύουν να επισημοποιήσουν τη σχέση τους και τίποτε δε φαίνεται ικανό να σταθεί εμπόδιο στα σχέδιά τους. Ωστόσο, το Σαββατοκύριακο στο σπίτι των γονιών της Παμ, αποδεικνύεται σωστός εφιάλτης για τον μέλλοντα γαμπρό.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο,Μπεν Στίλερ,Τέρι Πόλο,Μπλάιθ Ντάνερ,Όουεν Γουίλσον.

*SKAI, Σάββατο 25/12 στις 23:40

«Ο Βιολιστής στη Στέγη» (1971) σκηνοθεσία Νόρμαν Τζούισον 

Δραματική – Στη σπουδαία αυτή ταινία, που είναι πλέον κλασική στην ιστορία του κινηματογράφου, θα δούμε τη ζωή του Τέβγε, ενός Εβραίου γαλατά στην τσαρική Ρωσία το 1905 που, μαζί με την οικογένειά του, αγωνίζεται να τα βγάλει πέρα, όχι μόνο με τη φτώχεια, αλλά και με τον αντισημιτισμό που όλο και κερδίζει έδαφος στο χωριό του.

Ο Τέβγε, που προσπαθεί με ευλάβεια να κρατήσει τις παραδόσεις μαζί με τη γυναίκα του Γκόλντε με την «τσουχτερή» γλώσσα και τις πέντε ανύπαντρες κόρες του, ζουν την απλή φτωχική ζωή τους στο χωριό Ανατέβκα, στην Ουκρανία, όμως τα προβλήματα της οικογένειας σύντομα θα φανούν ασήμαντα μπροστά στις διώξεις που θα αρχίσουν εναντίον του εβραϊκού πληθυσμού από το διεφθαρμένο τσαρικό καθεστώς.

Δεν έχουν άλλη επιλογή, από το να τα μαζέψουν και να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους για πάντα.

Παίζουν: Τοπόλ, Λέοναρντ Φρέι, Μόλι Πίκον, Νέβα Σμολ, Νόρμα Κρέιν, Πολ Μαν, Πολ Μάικλ Γκλέιζερ, Ρόζαλιντ Χάρις, Μισέλ Μαρς.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 25/12 στις 00:15

«Burlesque» (2010) σκηνοθεσία Στιβ Αντιν

Δραματική – Το όνειρο της νεαρής τραγουδίστριας Άλι (Κριστίνα Αγκιλέρα) είναι να κάνει καριέρα στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Μετακομίζει, λοιπόν, από την επαρχία στο Λος Άντζελες και πιάνει δουλειά ως σερβιτόρα στο Burlesque, ένα πολυτελές νυχτερινό κέντρο. Εκεί μαγεύεται από το λαμπερό κόσμο των σέξι χορευτών, της απογειωτικής μουσικής, αλλά και από την ίδια την εντυπωσιακή ιδιοκτήτρια του κλαμπ, την Τες (Σερ), η οποία αναζητά το νέο της αστέρι. Θα καταφέρει άραγε η Άλι να ανέβει στη σκηνή;

Παίζουν: Σερ, Κριστίνα Αγκιλέρα, Ερικ Ντέιν, Καμ Τζιγκάντετ, Αλαν Κάμινγκ, Κρίστεν Μπελ, Στάνλεϊ Τούτσι.

*Ant1, Σάββατο 25/12 στις 00:45

«Ένα Σκληρό Φιλί Για Καληνύχτα» (1996) σκηνοθεσία Ρένι Χάρλιν

Αστυνομική Δραματική Δράσης  – Η Τζίνα Ντέιβις είναι η Σαμάνθα Κέιν, μια δασκάλα που υποφέρει από αμνησία.

Όταν κάποια στιγμή μυστηριώδεις άνθρωποι και καταστάσεις από το παρελθόν της αρχίζουν να στοιχειώνουν την ειδυλλιακή ζωή της, η νεαρή γυναίκα ξεκινά απεγνωσμένα να μάθει ποιά είναι η πραγματική της ταυτότητα.

Με τη βοήθεια ενός ιδιωτικού αστυνομικού, ανακαλύπτουν συγκλονιστικά στοιχεία που την εμπλέκουν σε μία συνομωσία.
Παράλληλα ανακαλύπτουν ότι στην πραγματικότητα είναι μια μυστική πράκτορας, η Τσάρλι Μπάλτιμορ.

Τα υψηλά κλιμάκια της αμερικανικής κυβέρνησης και ένας διαβόητος έμπορος όπλων είναι ο επόμενος στόχος της. Τώρα πια βρίσκεται αντιμέτωπη μ’ έναν εκδικητικό εχθρό του παρελθόντος, που απήγαγε την 8χρονη κόρη της.

Ψάχνοντας να βρει το παιδί της ομως, τα μητρικά ένστικτα της Τσάρλι θα έρθουν σε σύγκρουση με τον ψυχρό εκτελεστή, που κρύβεται μέσα της

Παίζουν: Μπράιαν Κοξ, Τζίνα Ντέιβις, Σάμιουελ Τζάκσον, Ντέιβιντ Μορς.

*Star, Σάββατο 25/12 στις 01:00

«Τα Πιο Τρελά Χριστούγεννα» (2014) σκηνοθεσία Τρίσταμ Σαπέρα

Δραματική Κομεντί – Ο Μπόιντ Μίτσλερ και η σύζυγος του, Λουάν, πρέπει να περάσουν τα Χριστούγεννα με την αποξενωμένη οικογένεια του Μπόιντ, μια οικογένεια πέρα από τα συνηθισμένα, παρέα με τον εκκεντρικό του πατέρα, που αποφεύγει εδώ και χρόνια.

Όταν όμως συνειδητοποιήσει ότι έχει ξεχάσει όλα τα δώρα του γιου του πίσω στο σπίτι, πρέπει κάνει ένα ταξίδι 8 ωρών με το αυτοκίνητο και να προλάβει να τα έχει στη θέση τους πριν την ανατολή. Με παρέα τον πατέρα του και τον μικρότερο αδερφό του ξεκινά ένα ταξίδι που θα μείνει αξέχαστο και στους τρεις.

Παίζουν: Τζόελ Μακχέιλ, Λόρεν Γκράχαμ, Κλαρκ Ντιούκ, Όλιβερ Πλατ, Ρόμπιν Γουίλιαμς, Κάντις Μπέργκεν, Τιμ Χάιντεκερ.

*Alpha, Σάββατο 25/12 στις 02:00