14 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δεύτερη ημέρα Χριστουγέννων! Αν ήδη, λοιπόν, χορτάσατε με οικογενειακά τραπέζια, πάρτι και εκδηλώσεις και μείνετε σπίτι, μόνοι ή με παρέα, καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ και διαλέξτε την αγαπημένη σας ταινία!

«Μόνος στο Σπίτι» (1990) σκηνοθεσία Κρις Κολόμπους

Κωμωδία – Είναι Χριστούγεννα και η πολύτεκνη οικογένεια των Μακάλιστερ φεύγει για διακοπές. Ξεχνούν όμως πίσω κάτι…. τον 8χρονο γιο τους, Κέβιν! Ο Κέβιν, μόλις συνειδητοποιεί ότι έχει μείνει μόνος στο σπίτι, αποφασίζει να κάνει ό,τι θέλει για να περάσει καλά. Όμως θα έχει να αντιμετωπίσει δύο διαρρήκτες, που θα αποφασίσουν να εισβάλουν στο σπίτι… Ξεκαρδιστική κωμωδία για όλη την οικογένεια, πληθωρικά σκηνοθετημένη από τον Κρις Κολόμπους. Η ταινία σημείωσε τεράστια εισπρακτική επιτυχία και καθιέρωσε τον Μακόλεϊ Κάλκιν ως το πιο δημοφιλές και πιο ακριβοπληρωμένο παιδί – ηθοποιό του Χόλιγουντ. Μαζί του, στους ρόλους των… δύσμοιρων διαρρηκτών, ο Τζο Πέσι και ο Ντάνιελ Στερν.

Παίζουν: Μακόλεϊ Κάλκιν, Τζο Πέσι, Ντάνιελ Στερν.

*Star, Κυριακή 26/12 στις 21:00

«Χριστούγεννα στην Πόλη των Θαυμάτων» (2007) σκηνοθεσία Τζέιμς Ορ

Οικογενειακή κομεντί – Χρειάζεται μόνο να πιστεύεις… Είναι παραμονή Χριστουγέννων. Ο Γουέιν έχει μάθει ότι απολύθηκε τη στιγμή που μετακόμιζε στην Καλιφόρνια και στη νέα του δουλειά. Του τηλεφωνεί η γυναίκα του ότι αποκλείστηκε στο αεροδρόμιο και εκείνος μένει μόνος με τα τρία παιδιά τους, μ ελάχιστα χρήματα και χωρίς δώρα Χριστουγέννων. Έτσι, αποφασίζει να τα πάει στο εμπορικό κέντρο. Εκεί, μετά από μια ευχή της κόρης του στον Αγ. Βασίλη, πέφτει στα πόδια τους μια σακούλα χρήματα που οι μικροί μπόμπιρες θέλουν να τα ξοδέψουν όλα! Όμως, τα χρήματα είναι κλεμμένα και οι λωποδύτες ψάχνουν να βρουν ποιος βρήκε τη λεία τους! Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, κάνει την εμφάνισή του και το Φάντασμα του Εμπορικού Κέντρου!

Παίζουν: Κάρμεν Ηλέκτρα, Κάμερον Μπράιτ, Πάτρικ Σουέιζι, Τιμ Κάρι.

*Open, Κυριακή 26/12 στις 21:00

«El Greco» (2007) σκηνοθεσία Γιάννης Σμαραγδής

Βιογραφία –  Λίγο πριν αντιμετωπίσει την ισπανική Ιερά Εξέταση, ο διάσημος ζωγράφος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος, μνημονεύει τα αγωνιώδη νεανικά χρόνια στην πολιορκούμενη από τους Ενετούς Κρήτη, τη μαθητεία του δίπλα στον Τιτσιάνο στη Βενετία, και την καλλιτεχνική του καταξίωση στο Τολέδο, η οποία συνέπεσε με την μοιραία σύγκρουση με τον ιερωμένο Νίνο ντε Γκεβάρα.

Παίζουν: Νικ Άσντον, Χουάν Ντιέγκο Μπότο, Λάκης Λαζόπουλος, Λάγια Μαρούλ, Σωτήρης Μουστάκας, Δήμητρα Ματσούκα, Ντίνα Κώνστα, Γιώργος Χριστοδούλου, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Κατερίνα Χέλμη, Λήδα Πρωτοψάλτη, Ρένος Χαραλαμπίδης, Τάσος Παλαντζίδης, Θοδωρής Ζουμπουλίδης, Γιώργος Καραμίχος, Κώστας Δελακούρας, Λουδοβίκος των Ανωγείων, Ψαραντώνης.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 26/12 στις 22:00

«The Bachelor 3» (2018) σκηνοθεσία Γιάννης Παπαδάκος

Κωμωδία – Ο Τζίμης ετοιμάζεται να παντρευτεί και φωνάζει τα φιλαράκια του για το καθιερωμένο πλέον bachelor. Όλα πάνε φυσιολογικά αυτή την φορά προς έκπληξη όλων και η ώρα του γάμου έχει φτάσει. Αυτό όμως που θα ακυρώσει και αυτόν τον γάμο δεν θα αργήσει να έρθει… Ο Ρένος θα απαχθεί στην εκκλησία. Στην προσπάθειά τους να βρουν τον φίλο τους ο Αντώνης, ο Τζίμης και ο Κωστής θα βρεθούν στη Λάρισα όπου τα πράγματα ξεφεύγουν πραγματικά και τα αποτελέσματα είναι άκρως διασκεδαστικά!

Παίζουν: Γιάννης Τσιμιτσέλης, Νίκος Βουρλιώτης, Θανάσης Βισκαδουράκης, Ηλίας Μελέτης.

*Alpha, Κυριακή 26/12 στις 22:00

«Χόμπιτ: ‘Eνα Αναπάντεχο Ταξίδι» (2012) σε σκηνοθεσία Πίτερ Τζάκσον

Ο κινηματογραφικός φακός ακολουθεί στις περιπέτειές του τον Μπίλμπο Μπάγκινς, ο οποίος αποφασίζει να σώσει το βασίλειο του Έρεμπορ από τον τρομερό δράκο Νοσφιστή. Με την απρόσμενη βοήθεια του Γκάνταλφ του Γκρίζου, ο Μπίλμπο ακολουθεί μια ομάδα δεκατριών νάνων, της οποίας επικεφαλής είναι ο θρυλικός πολεμιστής, Θόριν Δρύασπις. Το ταξίδι τους θα τους οδηγήσει στην Ερημιά, σε επικίνδυνους τόπους γεμάτους Τελώνια, Ορκ, φονικούς λύκους και μάγους. Για να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους, που βρίσκεται στην Ανατολή, στο Μοναχικό Βουνό, πρέπει πρώτα να καταφέρνουν να βγουν ζωντανοί από τις σήραγγες των τελωνίων…

Εκεί όμως, ο Μπίλμπο θα συναντήσει το πλάσμα, που θα αλλάξει τη ζωή του για πάντα… το Γκόλουμ. Στις όχθες μιας υπόγειας λίμνης, ο Μπίλμπο Μπάγκινς θα ανακαλύψει ότι διαθέτει επινοητικότητα και θάρρος που ξεπερνά τη φαντασία του, καθώς θα καταφέρει να αποκτήσει το «πολύτιμο» δαχτυλίδι του Γκόλουμ, το οποίο διαθέτει απρόσμενες και χρήσιμες ιδιότητες… Είναι ένα απλό, χρυσό δαχτυλίδι δεμένο άρρηκτα με τη μοίρα της Μέσης Γης, με τρόπους που ο Μπίλμπο δεν μπορεί καν να διανοηθεί.

Παίζουν:  Μάρτιν Φρίμαν, Ρίτσαρντ Άρμιταζ, Τζέιμς Νέσμπιτ, Κεν Στοτ, Ίαν ΜακΚέλεν, Κέιτ Μπλάνσετ, Άντι Σέρκις, Χιούγκο Γουίβινγκ, Κρίστοφερ Λι, Ίαν Χολμ, Ελάιτζα Γουντ.

*ΕΡΤ1, Κυριακή 26/12 στις 22:00

«A Cinderella Christmas» (2016) σκηνοθεσία Τοσκα Μασκ

Ρομαντική Κομεντί – Ο Χριστουγεννιάτικος χορός μεταμφιεσμένων δίνει μια ευκαιρία στην σκληρά εργαζόμενη Αντζι μία ευκαιρία να ξεδώσει και να περάσει καλά.
Στη διάρκεια του χορού γοητεύει τον Νίκολας, αλλά η ξαφνική αναχώρησή της τους αναγκάζει να ζήσουν μία μοντέρνα εκδοχή του παραμυθιού της Σταχτοπούτας, προκειμένου να ξαναβρεθούν μαζί.

Παίζουν: Έμα Ριγκμπι, Πίτερ Πόρτε, Λέσλι Αν Ντάουν, Μιντι Κον.

*Μακεδονία, Κυριακή 26/12 στις 23:00

«Ρομπέν των Δασών» (2010) σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ 

Δράσης – Στην Αγγλία του 12ου αιώνα, ένας άριστος τοξότης στο στρατό του Βασιλιά Ριχάρδου Ι, που αρχικά ενδιαφερόταν μόνο για την προσωπική του επιβίωση, αμέσως μετά το θάνατο του βασιλιά, πηγαίνει στο Νότινχαμ, μια πόλη βυθισμένη στη διαφθορά, λόγω του δεσποτικού της σερίφη και της αβάσταχτης φορολογίας.

Όταν φτάνει εκεί ερωτεύεται την ευγενή Λαίδη Μάριον και ελπίζοντας να την κατακτήσει, αλλά και να σώσει την πόλη από τη βαριά φορολογία και την αδικία σε βάρος του απλού λαού, οργανώνει μια συμμορία κι αρχίζουν να μάχονται τη διαφθορά προκειμένου να αποδώσουν δικαιοσύνη, δίχως να φοβούνται το όποιο προσωπικό κόστος.

Παράλληλα, οι απλοί αυτοί άνθρωποι καλούνται να αποτρέψουν την προοπτική ενός αιματοβαμμένου εμφυλίου και την υποδούλωση της χώρας τους στη Γαλλία και να ξαναφέρουν δόξα και τιμή στην Αγγλία. Ήρωας ή ληστής, ο Ρομπέν ήταν ένας ταπεινής καταγωγής άνδρας, που με την τόλμη του και το αίσθημα δικαίου που τον διέκρινε, εξελίχθηκε σε αθάνατο σύμβολο ελευθερίας όλων των αδικημένων.

Παίζουν: Ράσελ Κρόου, Μαρκ Στρονγκ, Κέιτ Μπλάνσετ, Γουΐλιαμ Χαρτ, Μαξ Βον Σίντοου, Μάθιου ΜακΦέντιεν.

*Star, Κυριακή 26/12 στις 23:15

«Ολική Επαναφορά» (2012) σκηνοθεσία Λεν Γουάιζμαν

Περιπέτεια – Ο Ντάγκλας Κουέιντ (Κόλιν Φάρελ) ζει σε φουτουριστικό μέλλον. Μετά από έναν χημικό πόλεμο ο πλανήτης είναι πλέον κατεστραμμένος εκτός από δύο μόνο περιοχές: την Μ. Βρετανία, που θεωρείται το κέντρο της πολιτικής και οικονομικής δύναμης, και την Αυστραλία, ή «Αποικία», που είναι το «γκέτο», το μέρος της φθηνής εργατιάς.

Εκεί, ανάμεσα στα παραπήγματα, μία εταιρία ονείρων, η Recall, υπόσχεται να εμφυτεύσει κατασκευασμένες αναμνήσεις και παραστάσεις στο μυαλό σου, κάνοντας την εξαθλιωμένη πραγματικότητά σου λίγο πιο ανεκτή. Ο Κουέιντ, εργάτης και σύζυγος μίας πανέμορφης αστυνομικού (Κέιτ Μπεκινσέιλ), αποφασίζει να επισκεφτεί την εταιρία – με την ελπίδα να αντικαταστήσει τον ταραγμένο του ύπνο με όμορφα όνειρα. Μόνο που δεν γνωρίζει ότι … έτσι κι αλλιώς ζει με δανεικές, εμφυτευμένες μνήμες.

Σύντομα όμως θα ξυπνήσει στον εφιάλτη του, όπου τίποτα δεν είναι όπως νομίζει κι εκείνος θα πρέπει να ακολουθήσει το νήμα για να βρει ποιος πραγματικά ήταν. Στο φόντο της προσωπικής του ιστορίας και αλληλένδετα με αυτήν, ο κόσμος του βάλλεται από διεφθαρμένους εκατομμυριούχους πολιτικούς και μέλη της Αντίστασης («τρομοκράτες») που προσπαθούν να θυμήσουν σε κοιμισμένους πολίτες ότι η ζωή τους τους ανήκει.

Παίζουν: Κόλιν Φάρελ, Μπράιαν Κράνστον, Τζέσικα Μπίελ, Κέιτ Μπεκινσέιλ, Μποκίμ Γουντμπάιν.

*Mega, Κυριακή 26/12 στις 23:50

“Θαύμα” (2017) σκηνοθεσία Στίβεν Tσμπόσκι, Στίβεν Κόνραντ, Τζακ Θορν

Δραματική – Βασισμένο στο best seller των New York Times, το ΘΑΥΜΑ αφηγείται την συγκλονιστική και συγκινητική ιστορία του Αυγούστου Πούλμαν.

Γεννημένος με ιδιαιτερότητες στο πρόσωπο του που τον ανάγκασαν μέχρι σήμερα να μην πάει σχολείο, ο Όγκι γίνεται ο πιο απίθανος ήρωας όταν ξεκινάει να φοιτά σε ένα δημοτικό σχολείο.

Καθώς η οικογένεια του, οι συμμαθητές του και η ευρύτερη κοινωνία παλεύουν να ανακαλύψουν μέσα τους της συμπόνοια και τη αποδοχή, το ταξίδι του Όγκι θα τους αποδείξει ότι δεν μπορείς να είσαι σαν τους άλλους όταν έχεις γεννηθεί για να ξεχωρίζεις.

Η ιστορία ενός 10χρονου αγοριού με διαφορετικό πρόσωπο γίνεται μια πολύπλευρη ματιά στο τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος.

Ο Όγκι αν και πάντα επιδίωκε την απομόνωση φορώντας το διαστημικό κράνος του, ξαφνικά πρέπει να αντιμετωπίσει ένα ολόκληρο σύμπαν από παιδιά που τον κοιτούν επίμονα και αδιάκριτα ενώ αποφεύγουν να τον κοιτάξουν στα μάτια.

Ένα χρόνο αργότερα, άλλοτε με χιούμορ , άλλοτε με σκληρότητα και άλλοτε με όμορφο τρόπο ο Όγκι και όλοι γύρω του, αλλάζουν και αναδεικνύονται όλα αυτά που έχουν σημασία περισσότερο από οτιδήποτε στη ζωή : η φιλιά, το κουράγιο και η επιλογή να είσαι ευγενής καθημερινά με οποιονδήποτε εμφανιστεί στον δρόμο σου.

Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Οουεν Γουίλσον, Τζέικομπ Τρεμπλέι.

*Alpha, Κυριακή 26/12 στις 00:15

«Άτακτη Καθηγήτρια» (2011) σκηνοθεσία Τζέικ Κάσνταν 

Αισθηματική κομεντί -Η Ελίζαμπεθ Χάλσεϊ είναι μια καθηγήτρια γυμνασίου-κλασικό παράδειγμα προς αποφυγή, καθώς όχι μόνο κακομεταχειρίζεται τους μαθητές της και βρίζει σα λιμενεργάτης, αλλά, παράλληλα, πίνει και καπνίζει σα να μην υπάρχει αύριο. Όχι, δηλαδή, πως την πολυενδιαφέρει η γνώμη των άλλων, καθώς πολύ σύντομα πρόκειται να τα παρατήσει όλα, για να παντρευτεί τον αρραβωνιαστικό της. Ωστόσο, όταν ο τελευταίος της δίνει τα… Λουμπουτέν στο χέρι, η Ελίζαμπεθ αναγκάζεται να ξεδιπλώσει τα θέλγητρά της προκειμένου να ξελογιάσει τον Σκοτ, έναν αφελή καινούργιο καθηγητή, ο οποίος πέρα από γοητευτικός είναι και… ματσωμένος, καθότι κληρονόμος μεγάλης οικογενειακής επιχείρησης.

Παίζουν: Κάμερον Ντίαζ, Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, Τζέισον Σίγκαλ, Λούσι Παντς.

*SKAI, Κυριακή 26/12 στις 00:30

«Η Δεξιά Τσέπη του Ράσου» (2018) σκηνοθεσία Γιάννη Β. Λαπατά

Δράμα –  Ένας μοναχικός καλόγερος προσπαθεί να διαχειριστεί την αβάσταχτη λύπη και μοναξιά που ξαφνικά και αναπάντεχα επιστρέφουν, όταν χάνει τη μοναδική συντροφιά του, τη σκυλίτσα του. Εντονότατα συναισθήματα θα τον κάνουν να «συνομιλήσει» με το παρελθόν του και με αυτή την «ταπεινή», για πολλούς, αφορμή να καταλάβει πολλά και να επανατοποθετήσει την πορεία και τη ζωή του.

Παίζουν: Θοδωρής Αντωνιάδης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Μάνος Βακούσης, Κώστας Λάσκος, Πέτρος Ξεκούκης, Λάμπρος Σταυρινόπουλος, Ερρίκος Μηλιάρης, Αναστάσης Λαουλάκος και η Μπαλού ως Σίσσυ Έκτακτη συμμέτοχή: Ηρώ Μουκίου, Ντίνα Μιχαηλίδου, Μαρία Σκουλά, Γιάννα Κανελλοπούλου.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 26/12 στις 01:20

«Καράτε Κιντ 2» (1986) σκηνοθεσία Τζον Αβιλντσεν

Δράσης – Οι περιπέτειες του νικητή συνεχίζονται στην δεύτερη ταινία με θέμα το καράτε, αυτή τη φορά αρκετά μακριά από τη γειτονιά του, στην μακρινή Ιαπωνία, στην πατρίδα του δασκάλου του.

Ο Ντάνιελ (Ράλφ Μάτσιο), έξι μήνες μετά την νίκη του στον αγώνα καράτε, συνοδεύει τον δάσκαλό του κο Μιγιάκι (Πατ Μορίτα) στην πατρίδα του, μια πόλη στην Οκινάουα. Ο κος Μιγιάκι επισκέπτεται τον ετοιμοθάνατο πατέρα του και αντιμετωπίζει έναν παλιό του αντίπαλο.
Ένα ζήτημα τιμής που δημιούργησε την μεταξύ τους έχθρα θα τους οδηγήσει σε μια μάχη μέχρι θανάτου.

Ο Ντάνιελ δεν αργεί να ερωτευτεί μια όμορφη ντόπια κοπέλα και να δημιουργήσει έτσι με τη σειρά του έναν νέο αντίπαλο, αφού πρέπει να παλέψει μαζί του για τα μάτια της κοπέλας.

Παίζουν: Ραλφ Μάτσιο, Πατ Μορίτα, Τάμλιν Τομίτα.

*Ant1, Κυριακή 26/12 στις 01:45

“Κόναν ο Βάρβαρος” (1982) σκηνοθεσία Τζον Μίλιους

Δράσης Περιπέτεια Φαντασίας – Στις αρχές του Μεσαίωνα, μια ομάδα βαρβάρων πολεμιστών επιτίθεται σε ένα χωριό και σκορπίζει το θάνατο.

Ο μικρός Κόvαv γίνεται μάρτυρας της δoλoφovίας των γονιών του και πιάνεται αιχμάλωτος από τους αιμοδιψείς επιδρομείς που τον ρίχνουν σε καταναγκαστικά έργα.

Καθώς τα χρόνια περνούν, o Κόναν, έφηβος πια, καταφέρνει να δραπετεύσει και αποφασίζει να τιμωρήσει παραδειγματικά τους εχθρούς του.

Παίζουν: Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, Τζέιμς Ερλ Τζόουνς, Μαξ Φον Σίντοβ, Σαντάλ Μπέργκμαν, Μπεν Ντέιβιντσον.

*SKAI, Κυριακή 26/12 στις 02:15

«Η Έκρηξη» (2014) σκηνοθεσία Σύλλας Τζουμέρκας

Δράμα, ελληνική – Η Μαρία τρέχει στην Εθνική Οδό. Πίσω της, φωτιά και μια τσάντα γεμάτη λεφτά. Μπροστά της, ο ατέλειωτος δρόμος. Μόλις μία μέρα πριν, ήταν μια στοργική μητέρα, ερωτευμένη σύζυγος, υπεύθυνη κόρη. Σήμερα, έχει επαναστατήσει. Και είναι αποφασισμένη να σαρώσει στο πέρασμά της ό,τι αγάπησε ποτέ. Η ταινία ακολουθεί τη Μαρία στην προσπάθειά της να ξαναπάρει τη ζωή της στα χέρια της.

Παίζουν: Αγγελική Παπούλια, Βασίλης Δογάνης, Μαρία Φιλίνη, Θέμις Μπαζάκα, Γιώργος Μπινιάρης, Μάκης Παπαδημητρίου, Ελένη Καραγιώργη, Christoph Berlet.

*Star, Κυριακή 26/12 στις 02:30