12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ποια ταινία θα επιλέξεις απόψε για λίγες στιγμές χαλάρωσης;

«Ad Astra» (2019) σε σκηνοθεσία Τζέιμς Γκρέι

Περιπέτεια – Ο Ρόι (Μπραντ Πιτ), είναι ένας αστροναύτης που εργάζεται στην μεγαλύτερη κεραία που έχει κατασκευαστεί ποτέ, προορισμένη να αποκαλύψει τα σημάδια της εξωγήινης ζωής που πρέπει να υπάρχει εκεί έξω.

Όταν όμως ένα ατύχημα σχεδόν του κοστίζει τη ζωή, ο Ρόι στρατολογείται με έναν ακόμα πιο σημαντικό στόχο: να ανακαλύψει τι τελικά συνέβη στην τελευταία αποστολή που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς ψάχνοντας σημάδια εξωγήινης ζωής και να βρει την αιτία των όλο και πιο συχνών παγκόσμιων ηλεκτρικών εκκενώσεων που προέρχονται από τα βάθη του διαστήματος και θέτουν σε κίνδυνο την ίδια την επιβίωση του πλανήτη.

Η αποστολή αυτή φέρνει ιδιαίτερο προσωπικό βάρος για τον Ρόι, καθώς ο πατέρας του (Τόμι Λι Τζόοουνς) ήταν ο επικεφαλής της ομάδας που έπαψε να στέλνει ξαφνικά πληροφορίες ύστερα από άγνωστα αλλά μάλλον ανησυχητικά γεγονότα.

Η απώλεια της πατρικής φιγούρας αλλά και το φορτίο της υστεροφημίας της, είναι κάτι που μόνιμα βασανίζει τον Ρόι, ο οποίος παραμένει αποκομμένος από κάθε αγαπημένο του άνθρωπο αδυνατώντας ή απλά αποφεύγοντας συνειδητά να δημιουργήσει στενούς συναισθηματικούς δεσμούς.

Για τον Ρόι, το διάστημα υπάρχει ήδη μέσα του και το ταξίδι «προς τα άστρα» είναι απλά η λογική συνέχεια μιας απόλυτα προσωπικής διαδρομής.

Παίζουν: Μπραντ Πιτ, Τόμι Λι Τζόουνς, Ρουθ Νέγκα, Ντόναλντ Σάδερλαντ.

*Open, Δευτέρα 27/12 στις 21:00

«Μόνος στο Σπίτι 2: Χαμένος στη Νέα Υόρκη» (1992) σε σκηνοθεσία  Κρις Κολόμπους 

Κωμωδία – Η οικογένεια Μακάλιστερ σχεδιάζει με χαρά να περάσει τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές στο ηλιόλουστο Μαϊάμι. Στο αεροδρόμιο όμως, ο Κέβιν θα ξεφύγει από την προσοχή της μητέρας του με αποτέλεσμα να επιβιβαστεί σε λάθος αεροπλάνο και να βρεθεί μόνος του στη Νέα Υόρκη!

Για καλή του τύχη  έχει μαζί του πολλά μετρητά και πιστωτικές κάρτες, που του εξασφαλίζουν μια διαμονή σε ένα καλό ξενοδοχείο, το οποίο καταφέρνει να κάνει άνω – κάτω. Μόνος στη μεγαλούπολη, θα πέσει πάνω στους γνωστούς ληστές, οι οποίοι σχεδιάζουν μια νέα ληστεία σε ένα κατάστημα παιχνιδιών και ο Κέβιν είναι για ακόμη μία φορά εκεί για να τους εμποδίσει, όπως μόνο αυτός ξέρει…

Παίζουν: Μακόλεϊ Κάλκιν, Τζο Πέσι, Ντάνιελ Στερν, Τζον Χερντ, Κάθριν Ο’ Χάρα.

*Star, Δευτέρα 27/12 στις 21:00

«Τα Κακά Παιδιά 2» (2003) σε σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

Αστυνομική, δράσης, θρίλερ, κωμωδία – O Mάικ Λόουρι και ο Μάρκους Μπένετ, αστυνομικοί της δίωξης ναρκωτικών του Μαϊάμι, είναι επικεφαλής μιας ομάδας που προσπαθεί να εξιχνιάσει την υπόθεση διακίνησης χαπιών “έκσταση”. Η έρευνα τους οδηγεί σε έναν άπληστο νονό, που επιδιώκοντας την αποκλειστικότητα του εμπορίου ναρκωτικών σε όλη την πόλη, έχει προκαλέσει εμφύλιο πόλεμο στον υπόκοσμο. Ταυτόχρονα, μια δυνατή ερωτική έλξη αναπτύσσεται ανάμεσα στον Μάικ και τη Σιντ, την αδελφή του Μάρκους.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Μάρτιν Λόρενς, Γκάμπρειλ Γιούνιον, Μάικλ Μπέ.

*Ant1, Δευτέρα 27/12 στις 22:00

«Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Το Σεντούκι του Νεκρού» (2006) σε σκηνοθεσία Γκορ Βερμπίνσκ

Περιπέτεια – Ο Τζακ Σπάροου ανοίγει πανιά με το στοιχειωμένο πλοίο “Ιπτάμενος Ολλανδός”, χωρίς να υποψιάζεται τι τον περιμένει. Όταν όμως ανακαλύπτει ότι έχει εκκρεμότητες με το φάντασμα του πρώην καπετάνιου του πλοίου, Ντέιβι Τζόουνς, τόσο τα σχέδια του αρχιπειρατή, όσο και τα πλάνα του Γουίλ και της Ελίζαμπεθ που ετοιμάζονται για γάμο, ανατρέπονται ριζικά. Κανείς, ωστόσο, δεν είναι έτοιμος για αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει.

Αν καταφέρουν να ξεφύγουν από τα θαλάσσια τέρατα που θα βρεθούν στο δρόμο τους, τους εχθρικούς ιθαγενείς ή τη μυστηριώδη και γοητευτική μάντισσα Τία, πρέπει να δουν πώς θα αντιμετωπίσουν την εμμονή του “κυνηγού πειρατών” λόρδου Μπέκετ να αποκτήσει το ξακουστό «Σεντούκι του Νεκρού»!

Ο θρύλος λέει ότι ο κάτοχός του μπορεί να εξουσιάζει το φάντασμα του Τζόουνς και να το στρέφει κάθε φορά εναντίον των εχθρών του. Αλίμονο, λοιπόν, στον Τζακ Σπάροου και την ομάδα του αν δε προλάβουν να εμποδίσουν τον λόρδο Μπέκετ να πραγματοποιήσει το στόχο του.

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Ορλάντο Μπλουμ, Κίρα Νάιτλι, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Τζέφρι Ρας, Τζόναθαν Πράις.

*Alpha, Δευτέρα 27/12 στις 22:30

«Πολυθρόνα για Δύο» (1983) σε σκηνοθεσία Τζον Λάντις

Κωμωδία – Οι αδερφοί Ντιουκ, ηλικιωμένοι χρηματιστές, διαφωνούν για το αν η διάνοια σχετίζεται με την κληρονομικότητα.

Αυτή η διαφωνία δύο έμπειρων χρηματιστών οδήγησε σε εφαρμογή ένα ιδιαίτερο στοίχημα. Ο καλύτερος υπάλληλος τους, που έχει μεγαλώσει μέσα στα πλούτη, να πάρει την θέση ενός ζητιάνου και αντίστροφα εκείνος να πάρει τη θέση του.

Παίζουν: Νταν Ακρόιντ, Έντι Μέρφι, Τζέιμι Λι Κέρτις, Ντον Αμέτσι, Ραλφ Μπέλαμι.

*Open, Δευτέρα 27/12 στις 23:30

«Η Σωφερίνα» (1964) σε σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Η Μαίρη ζει ευτυχισμένη με τον άνδρα της Νίκο, ως την ημέρα που μια στενή της φίλη, η Λιλή, της ζητάει να της δανείσει το νέο της αυτοκίνητο, για να πάει να δει δήθεν την άρρωστη γιαγιά της. Στην πραγματικότητα, η Λιλή, που είναι παντρεμένη με τον ζηλιάρη Μιχαλάκη, θέλει να συναντήσει το καινούριο της φλερτ, τον Πάκη. Η Λιλή, όμως, τρακάρει με δύο άλλα αυτοκίνητα και επιστρέφει το αυτοκίνητο στη φίλη της σε κακά χάλια. Η Μαίρη, για να περιφρουρήσει την υπόληψη της φίλης της, λέει διάφορα ψέματα στον Νίκο. Το ένα ψέμα, όμως, φέρνει το άλλο και οι συνέπειες είναι απρόβλεπτες.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Αλέκος Αλεξανδράκης, Μάρω Κοντού, Γιώργος Πάντζας, Γιώργος Κωνσταντίνου, Βασίλης Αυλωνίτης, Καίτη Λαμπροπούλου, Διονύσης Παπαγιανόπουλος, Άλκης Γιαννακάς, Κώστας Χατζηχρήστος, Τζόλυ Γαρμπή, Τάσος Γιαννόπουλος, Κλεό Σκουλούδη, Θόδωρος Κατσαδράμης.

*Mega, Δευτέρα 27/12 στις 23:30

«Ο Θησαυρός» (2017) σε σκηνοθεσία Στράτος Μαρκίδης

Κωμωδία – Σε ένα παραθαλάσσιο χωριό της Κρήτης, η προσφάτως χήρα, Θεώνη Κανελοπιπεράκη, προσπαθεί να κρατήσει όρθιο τον ξενώνα που άφησε πίσω του ο μακαρίτης μαζί με τα χρέη του. Καθώς όμως τα δωμάτια δεν ενοικιάζονται εύκολα, αρχίζει να διαδίδει με τη βοήθεια της ανιψιάς της, Λουκίας, πως στην πανσιόν ο μακαρίτης έχει κρύψει ένα θησαυρό από την περίοδο της Κατοχής. Πολύ σύντομα, ο ξενώνας αρχίζει να κατακλύζεται από θησαυροθήρες.

Ανάμεσά τους, ένας άντρας ισόβια ερωτευμένος με την Θεώνη, ένας ζηλιάρης ιδιοκτήτης πρακτορείου τυχερών παιχνιδιών με την Ιταλίδα-καλλονή γυναίκα του, αλλά και ο τοπικός μαφιόζος, που στο πίσω μέρος του μυαλού του βλέπει εκεί ένα πεντάστερο ξενοδοχείο. Όλοι τους όμως υπολογίζουν χωρίς… την ξενοδόχο, που έχει στο μυαλό της το δικό της σχέδιο.

Παίζουν: Παύλος Χαϊκάλης, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Σπύρος Φωκάς, Σωτήρης Καλιβάτσης, Γιώργος Γιαννόπουλος.

*Star, Δευτέρα 27/12 στις 23:40

«Χόμπιτ: ‘Eνα Αναπάντεχο Ταξίδι» (2012) σε σκηνοθεσία Πίτερ Τζάκσον

Ο κινηματογραφικός φακός ακολουθεί στις περιπέτειές του τον Μπίλμπο Μπάγκινς, ο οποίος αποφασίζει να σώσει το βασίλειο του Έρεμπορ από τον τρομερό δράκο Νοσφιστή. Με την απρόσμενη βοήθεια του Γκάνταλφ του Γκρίζου, ο Μπίλμπο ακολουθεί μια ομάδα δεκατριών νάνων, της οποίας επικεφαλής είναι ο θρυλικός πολεμιστής, Θόριν Δρύασπις. Το ταξίδι τους θα τους οδηγήσει στην Ερημιά, σε επικίνδυνους τόπους γεμάτους Τελώνια, Ορκ, φονικούς λύκους και μάγους. Για να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους, που βρίσκεται στην Ανατολή, στο Μοναχικό Βουνό, πρέπει πρώτα να καταφέρνουν να βγουν ζωντανοί από τις σήραγγες των τελωνίων…

Εκεί όμως, ο Μπίλμπο θα συναντήσει το πλάσμα, που θα αλλάξει τη ζωή του για πάντα… το Γκόλουμ. Στις όχθες μιας υπόγειας λίμνης, ο Μπίλμπο Μπάγκινς θα ανακαλύψει ότι διαθέτει επινοητικότητα και θάρρος που ξεπερνά τη φαντασία του, καθώς θα καταφέρει να αποκτήσει το «πολύτιμο» δαχτυλίδι του Γκόλουμ, το οποίο διαθέτει απρόσμενες και χρήσιμες ιδιότητες… Είναι ένα απλό, χρυσό δαχτυλίδι δεμένο άρρηκτα με τη μοίρα της Μέσης Γης, με τρόπους που ο Μπίλμπο δεν μπορεί καν να διανοηθεί.

Παίζουν:  Μάρτιν Φρίμαν, Ρίτσαρντ Άρμιταζ, Τζέιμς Νέσμπιτ, Κεν Στοτ, Ίαν ΜακΚέλεν, Κέιτ Μπλάνσετ, Άντι Σέρκις, Χιούγκο Γουίβινγκ, Κρίστοφερ Λι, Ίαν Χολμ, Ελάιτζα Γουντ.

*ΕΡΤ1, Δευτέρα 27/12 στις 00:15

«Ολέθρια Σχέση» (1987) σε σκηνοθεσία Έιντριαν Λάιν

Τρόμου – Ο Νταν Γκάλαχερ (Μάικλ Ντάγκλας), ένας νεοϋορκέζος μεγαλοδικηγόρος ζει έναν ευτυχισμένο έγγαμο βιο με τη σύζυγό του Μπεθ (Αν Άρτσερ) και με τη μικρή τους κόρη Έλεν. Όταν η Μπεθ και η Έλεν αναγκάζονται να λείψουν από τη Νέα Υόρκη για το σαββατοκύριακο, ο Νταν γνωρίζεται με την Άλεξ Φόρεστ (Γκλεν Κλόουζ), μια εκδότρια. Οι δυο τους περνούν ένα παθιασμένο σαββατοκύριακο.

Έχοντας πλέον επιστρέψει στην οικογένειά του, ο Νταν ξεκαθαρίζει στην Άλεξ ότι δε θέλει να την ξαναδεί.

Όταν ο Νταν αποφασίζει να τελειώσει αυτή την επιπόλαιη σχέση, η Άλεξ δεν συμφωνεί. Και όταν η Άλεξ δεν συμφωνεί, δεν πρέπει να την αγνοεί κανένας!
Η εμμονή της Άλεξ δεν έχει όρια και όσο ο Νταν την απορρίπτει τόσο εκείνη γίνεται πιο βίαιη θέτοντας εκτός από το γάμο του και τη ζωή του σε κίνδυνο.

Παίζουν: Μάικλ Ντάγκλας, Γκλεν Κλόουζ, Αν Άρτσερ.

*SKAI, Δευτέρα 27/12 στις 00:30

«Όλα Θα Πάνε Καλά» (2009) σε σκηνοθεσία Γιάννης Ξανθόπουλος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Ορφέας Αυγουστίδης είναι ο Φάνης, ο παράνομος εραστής της Τζίνας (Φαίη Ξυλά), η οποία είναι επισήμως αρραβωνιασμένη με τον Μιλτιάδη (Άκης Σακελλαρίου). Οι τρεις του μπλέκονται σε μία αλλόκοτη απαγωγή.

Ο Μιλτιάδης επιμένει στο σχέδιό του να απαγάγουν ένα διεφθαρμένο δικηγόρο τον Γιώτη Μαθιόπουλο (Δημήτρης Πιατάς) και η ανάγκη για τα λεφτά οδηγεί τους εραστές να συμφωνήσουν, αλλά και να οδηγηθούν σε τραγικά οργανωτικά λάθη αφού τελικά βρίσκονται με όμηρο την ανεπιθύμητη θεία του δικηγόρου, την Ελενίτα (Έφη Παπαθεοδώρου).

Η απροσδόκητη εξέλιξη θα τους οδηγήσει στις πιο κωµικοτραγικές καταστάσεις, αφού η θεία που έχουν στα χέρια τους, δεν είναι ένα απλό θύµα…

Γκάφες, καυγάδες, κυνηγητά αλλά και τα … ιδιαίτερα χαρίσµατα της θείας Ελενίτσας θα κάνουν τους ήρωες της ταινίας να δουν τη ζωή µε διαφορετική µατιά.

Παίζουν: Ακης Σακελλαρίου, Φαίη Ξυλά, Ορφέας Αυγουστίδης, ‘Εφη Παπαθεοδώρου, Δημήτρης Πιατάς, Τάκης Χρυσικάκος, Αντώνης Λουδάρος.

*Mega, Δευτέρα 27/12 στις 00:40

«Τα Διαβολάκια» (1994) σε σκηνοθεσία Πενέλοπι Σφίρις

Κομεντί – Ο Άλφαλα και οι κολλητοί του είναι μέλη της οργάνωσης που αντιπαθεί τα κορίτσια και οτιδήποτε γυναικείο.
Όταν όμως ερωτευτεί την Ντάρλα, τα φιλαράκια του θα σαμποτάρουν διαρκώς της σχέση τους.

Παίζουν: Μπαγκ Χολ, Μπρίττανυ Άστον Χολμς, Τράβις Τέντφορν, Ρος Μπάγκλι, Μπλέικ Μσίβερ Γιούιν.

*Μακεδονία, Δευτέρα 27/12 στις 01:00

«Καράτε Κιντ 3» (1989) σε σκηνοθεσία Τζον Γκίλμπερτ Άβιλντσεν

Δραματική, Δράσης –  Ο Τζων Κριζ δεν μπορεί να ξεπεράσει τη νίκη του Ντάνιελ και επιστρέφει αποφασισμένος να πάρει εκδίκηση.
Οι βρώμικες μέθοδοι που χρησιμοποιούσε στη σχολή του, ακόμη του καταστρέφουν τη φήμη παρά το γεγονός ότι η σχολή έχει κλείσει.

Ο Ντάνιελ και ο δάσκαλός του Μιγιάγκι είναι ο στόχος του, ενώ σε αυτή την προσπάθεια θα έχει για σύντροφό του έναν συμπολεμιστή του από το Βιετνάμ και τωρινό ιδιοκτήτη εταιρείας τοξικών αποβλήτων.

Το κυριότερο μέρος του σχεδίου θέλει τον ικανότερο και πιο βρώμικο μαθητή, τον Μάικ, να μονομαχήσει σε τουρνουά με τον Ντάνιελ. Θα διεκδικήσει εκ νέου ο Ντάνιελ τον τίτλο του πρωταθλητή ή θα αντιληφθεί το σχέδιο που ο Μιγιάκι έχει ήδη καταλάβει;

Παίζουν: Ραλφ Μάτσιο, Πατ Μορίτα, Μάρτιν Κόουβ, Τόμας Ίαν Γκρίφιθ, Σον Κέιναν.

*Ant1, Δευτέρα 27/12 στις 01:00