12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Περιπέτεια, δράμα, κωμωδία… Εσύ τι θα δεις απόψε;

«Τιτανικός» (1997) σε σκηνοθεσία Τζέιμς Κάμερον

Δραματική Ρομαντική – Η ερωτική ιστορία του Τζακ και της Ρόουζ, δύο νέων από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις, που συναντιούνται και ερωτεύονται πάνω στον θρυλικό «Τιτανικό», το υπερωκεάνιο, που βυθίστηκε στις 14 Απριλίου 1912… 84 χρόνια μετά το ιστορικό ναυάγιο του «Τιτανικού» και με αφορμή μια νέα έρευνα για τον εντοπισμό ενός πολύτιμου μπλε διαμαντιού, η εκατοντάχρονη Ρόουζ διηγείται τη συγκλονιστική ιστορία της, που ξεκίνησε στις 10 Απριλίου 1912, όταν επιβιβάστηκε στον «Τιτανικό» μαζί με τους υπόλοιπους επιβάτες της πρώτης θέσης, τη μητέρα της και τον αρραβωνιαστικό της. Την ίδια ώρα, ο Τζακ, ένας νεαρός τυχοδιώκτης, κερδίζει σε μια παρτίδα πόκερ ένα εισιτήριο για την τρίτη θέση στο παρθενικό ταξίδι του «Τιτανικού». Οι ζωές της Ρόουζ και του Τζακ διασταυρώνονται τυχαία στο κατάστρωμα του επιβλητικού «Τιτανικού» και ένας παθιασμένος έρωτας γεννιέται. Η τραγωδία, που θα ακολουθήσει,  θα τον μετατρέψει σε μια συγκλονιστική μάχη για επιβίωση.

Παίζουν: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Βίκτορ Γκάρμπερ, Κέιτ Γουίνσλετ, Κάθι Μπέιτς, Γκλόρια Στιούαρτ, Μπίλι Ζέιν, Μπιλ Πάξτον.

*Open, Τρίτη 28/12 στις 21:00

«Το Πολικό Εξπρές» (2004) σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ζιμέκις

Animation – Βέβαια όλοι γνωρίζουμε πως ο Άγιος Βασίλης της Πρωτοχρονιάς είναι ένας μύθος. Ή μήπως όχι; Πάντως ο μικρός Μπίλι, που επιθυμεί πολύ να πιστεύει στην ύπαρξη του καλοκάγαθου παπούλη με τα άσπρα γένια, δεν βρίσκει την ανάλογη ανταπόκριση από τους γονείς του, που του επαναλαμβάνουν συνεχώς πως ο Άγιος Βασίλης, το έλκηθρο, οι τάρανδοι και το σπίτι του στον Βόρειο Πόλο δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα αθώο παραμύθι. Παρόλα αυτά, την Παραμονή των Χριστουγέννων, ο Μπίλι δεν δέχεται την επίσκεψη του έλκηθρου και των ταράνδων, αλλά ενός… τεράστιου ατμοκίνητου τρένου.

Προορισμός: το σπίτι του Άγιου Βασίλη στον Βόρειο Πόλο! Παρέα με άλλους συνομήλικούς του ο Μπίλι θα ζήσει το πιο απίθανο ταξίδι της ζωής του. Θα διασχίσουν βουνά, τοπία κατάλευκα από το χιόνι, πανύψηλες γέφυρες και θα απολαύσουν υπέροχη ζεστή σοκολάτα. Ένα ταξίδι πέρα από κάθε φαντασία, ένα ταξίδι που θα μετατρέψει τις αμφιβολίες του Μπίλι σε πίστη, ένα ταξίδι που θα τον βοηθήσει να ανακαλύψει τον εαυτό του…

Παίζουν: Τομ Χανκς, Κρις Κόπολα, Μάικλ Ζετερ.

*Star, Τρίτη 28/12 στις 21:00

«Σπάιντερμαν» (2002) σε σκηνοθεσία Σαμ Ράιμι 

Δραματική, περιπέτεια – Ο Πίτερ Πάρκερ ζει σε μια ήσυχη γειτονιά της Νέας Υόρκης με το θείο και τη θεία του. Είναι κρυφά ερωτευμένος με τη Μέρι Τζέιν Γουάτσον, το όμορφο, καλόκαρδο κορίτσι που μένει στο διπλανό σπίτι, αλλά είναι πολύ ντροπαλός για να την προσεγγίσει.

Ο κολλητός του Χάρι Όζμπορν είναι γιος του Δόκτωρ Νόρμαν Όζμπορν, πρόεδρος της κατασκευαστικής εταιρίας Oscorp, η οποία προσπαθεί να υπογράψει ένα συμβόλαιο για την προμήθεια όπλων στο στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σε ένα εργαστήριο γενετικής, μια μεταλλαγμένη αράχνη τσιμπά τον Πίτερ, με αποτέλεσμα να αναπτύξει ειδικές ικανότητες αναρρίχησης κι ευελιξίας, να μεταμορφωθεί σε άνθρωπο-αράχνη και να γίνει κυνηγός του εγκλήματος.

Παίζουν: Τόμπι Μαγκουάιρ, Κρίστεν Ντανστ, Τζέιμς Φράνκο, Γουίλεμ Νταφόε ,Κλιφ Ρόμπερτσον, Ρόουζμαρι Χάρις, Τζ. Κ. Σίμονς.

*Ant1, Τρίτη 28/12 στις 22:00

«Χριστουγεννιάτικη Μαγεία» (2017) σε σκηνοθεσία Πολ Α. Κάουφμαν

Κομεντί Ρομαντική – Η Λέισι Κουίν έχει παραιτηθεί από την ιδέα της αγάπης. Η καρδιά της πολλές φορές έχει γίνει χίλια κομμάτια.

Τώρα θέλει να επικεντρωθεί στην καριέρα της ως διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων στο Σαν Φρανσίσκο. Η καλύτερή της φίλη, Άβα Κάλαχαν της ζητά να γίνει παράνυφός της, κι εκείνη αναλαμβάνει κάποιες ευθύνες.

Πρέπει να εξασφαλίσει ότι η εξοχική κατοικία των Κάλαχαν θα είναι στην εντέλεια για τον μήνα του μέλιτος. Σύμφωνα με την παράδοση, αν οι νιόπαντροι περάσουν εκεί την πρώτη νύχτα του γάμου τους, η αγάπη τους θα κρατήσει για πάντα και θα είναι ευτυχισμένοι.

Η Λέισι δεν έχει αυτή την αίσθηση, ειδικά όταν βρίσκεται εκεί αποκλεισμένη από το χιόνι μαζί με τον Ίαν, τον αδελφό της Άβα.

Πρέπει να σκεφτεί σοβαρά αν το σπιτάκι μπορεί να προσφέρει λίγη ρομαντική, χριστουγεννιάτικη μαγεία.

Παίζουν: Μέριτ Πάτερσον, Στιβ Λουντ.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 28/12 στις 22:00

«Sex and the City» (2008) σε σκηνοθεσία Μάικλ Πάτρικ Κινγκ

Ρομαντική Κομεντί – Η Κάρι δέχεται πρόταση γάμου από τον Mr. Big, η Μιράντα σοκάρεται από μια αποκάλυψη του Στιβ και αντιμετωπίζει τις συνέπειες, η Σαμάνθα έχει αρχίσει να βαριέται τη ζωή της στο Λος Άντζελες με τον Σμιθ, ενώ η Σάρλοτ γίνεται έξαλλη με τη στάση του Mr. Big απέναντι στην Κάρι λίγο πριν το γάμο.

Παίζουν: Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Κιμ Κάτραλ, Σίνθια Νίξον, Κριστίν Ντέιβις.

*Alpha, Τρίτη 28/12 στις 22:30

«Τέντυ Μπόι… Αγάπη μου» (1965) σε σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική – Κωμωδία – Ο Ασημάκης, χήρος και πατέρας δύο παιδιών, είναι ιδιοκτήτης ενός χρωματοπωλείου και μιας περιουσίας την οποία έφτιαξε με πολύ ιδρώτα. Τα παιδιά του, Άρης και Λένα, θέλουν να ξοδεύουν τα λεφτά του πατέρα τους προς όφελός τους. Η Ζωίτσα πείθει τον Ασημάκη να επιπλώσει ένα διαμέρισμα – φωλιά για εκείνον και την αγαπημένη του. Η οικογένειά του αντιδρά σ αυτό το σχέδιο, μέχρις ότου ο Άρης και η Ζωίτσα ερωτεύονται, οπότε το διαμέρισμα θα επιπλωθεί τελικά για το νεαρό ζευγάρι.

Παίζουν: Ζωή Λάσκαρη, Κώστας Βουτσάς, Νίτσα Μαρούδα, Νικήτας Πλατής, Νανά Σκιαδά, Αθηνόδωρος Προύσαλης.

*Mega, Τρίτη 28/12 στις 22:30

«Ο Μονομάχος» (2000) σε σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ

Περιπέτεια – Ο Ράσελ Κρόου είναι ο Μάξιμος Δέκιμος, Ισπανικής καταγωγής, ατρόμητος στρατηγός της Ρωμαϊκής Λεγεώνας και πιστός φίλος στον αυτοκράτορα Μάρκο Αυρήλιο (Ρίτσαρντ Χάρις).
Ο Αυρήλιος τον αγαπά σαν παιδί του και όταν έρχεται η ώρα να επιλέξει διάδοχο, διαλέγει τον Μάξιμο και όχι τον νόμιμο γιο του Κόμοδο (Χοακίν Φίνιξ), τον οποίο θεωρεί αριβίστα, άπληστο και ακατάλληλο για να αναλάβει το αξίωμα.

Ο Κόμμοδος διαισθάνεται τα σχέδια του πατέρα του και τον δολοφονεί την ίδια νύχτα. Φωνάζει έπειτα τον Μάξιμο για να του αναγγείλει ότι ο Αυτοκράτορας «πέθανε» και ότι πριν πεθάνει όρισε τον Κόμμοδο διάδοχό του.

Παράλληλα διατάζει την εκτέλεση του Μάξιμου και της οικογένειάς του προκειμένου να εξαλείψει κάθε πιθανότητα παραμονής του στο θρόνο. Ο Μάξιμος γλιτώνει από την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, όταν όμως επιστρέφει στο σπίτι του στην Ισπανία, μαθαίνει πως η σύζυγος και το παιδί του έχουν ήδη βρει φρικτό θάνατο.

Συντετριμμένος και χωρίς δύναμη για ζωή, καταλήγει να πουληθεί ως σκλάβος και να γίνει μονομάχος στις αρένες κάτω από τη σκληρή εκπαίδευση του Πρόξιμου (Όλιβερ Ριντ). Όταν τελικά η ομάδα του «προσκαλείται» στο Κολοσσαίο ενώπιον του Κόμοδου, ο Μάξιμος συνειδητοποιεί πως αυτή είναι η ευκαιρία που ζητά για να εκδικηθεί τη δολοφονία των δικών του.

Παίζουν: Ράσελ Κρόου, Χοακίν Φίνιξ, Κόνι Νίλσεν, Όλιβερ Ριντ, Ντέρεκ Τζάκομπι, Ρίτσαρντ Χάρις, Ντέιβιντ Χέμινγκς.

*Star, Τρίτη 28/12 στις 23:10

«Bank Bang» (2008) σε σκηνοθεσία Αργύρης Παπαδημητρόπουλος

Αστυνομική Ελληνική Κωμωδία – Δύο αδέρφια, ο Μιχάλης (Βασίλης Χαραλαμπόπουλος) και ο Νώντας (Δημήτρης Ήμελλος), δουλεύουν σε γραφείο κηδειών και προσπαθούν να πιάσουν την καλή. Όμως, ο Νώντας έχει μπλεξίματα με την ελληνική μαφία και πρέπει να συγκεντρώσει άμεσα ένα, διόλου ευκαταφρόνητο, ποσό. Έτσι, προτείνει στον Μιχάλη να αρχίσουν να ληστεύουν τράπεζες.

Για κακή τους τύχη, ο αρχηγός της αστυνομίας, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας έχει αρχίσει να τοποθετεί μυστικούς αστυνομικούς στα υποκαταστήματα όλων των τραπεζών, κάνοντας τη ζωή των δύο αδερφών ακόμα δυσκολότερη.

Η κατάσταση ξεφεύγει εκτός ελέγχου όταν ο Μιχάλης γνωρίζει τον έρωτα της ζωής του στο πρόσωπο μία τραπεζικής υπάλληλου με ιδιαίτερα «γραφική» οικογενειακή ζωή

Παίζουν: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Κώστας Βουτσάς, Δημήτρης Ήμελλος, Μαρίσσα Τριανταφυλίδου, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Τζένη Μπότση, Θάνος Σαμαράς, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Δημήτρης Μαυρόπουλος.

*Mega, Τρίτη 28/12 στις 00:30

«Επιστροφή στο Cold Mountain» (2003) σε σκηνοθεσία  Άντονι Μιγκέλα

Περιπέτεια – Αμερική, 1860. Η Έϊντα Μονρό (Νικόλ Κίντμαν) φτάνει με τον πατέρα της, Επίσκοπο Μονρό (Ντόναλντ Σάδερλαντ) στο Cold Mountain, της Νότιας Καρολίνας.
Εκεί θα γνωρίσει και θα ερωτευτεί τον Ινμαν (Τζουντ Λόου). Η σχέση τους όμως θα διακοπεί από τον Εμφύλιο πόλεμο, στο οποίο θα σταλεί για να πολεμήσει ο Ίνμαν.

Μετά από 3 χρόνια μαχών, ο πληγωμένος στρατιώτης Ίνμαν, αποφασίζει να λιποτακτήσει από τον στρατό της Ομοσπονδίας και εγκαταλείποντας το πεδίο της μάχης, πασχίζει να επιστρέψει στο σπίτι του και στην αγαπημένη του, Έιντα.

Ο δρόμος της επιστροφής είναι γεμάτος κίνδυνους και απρόβλεπτα εμπόδια. Στη διάρκειά του θα γνωρίσει νέους φίλους αλλά και νέους εχθρούς.

Η Έιντα, έχοντας χάσει τον πατέρα της, προσπαθεί να επιβιώσει σε δύσκολες συνθήκες στέρησης και σκληρότητας, παίρνοντας μαθήματα ζωής από τη Ρούμπι, μια γήινη παρουσία που θα της μάθει την αξία της φύσης και της επιβίωσης. Μεταξύ τους θα αναπτυχθεί μια δυνατή σχέση, ενώ και οι τρεις τους θα δοκιμαστούν σε αυτόν τον δραματικό αγώνα αντοχής, ο οποίος συντηρείται μόνο από την αγάπη.

Παίζουν: Τζουντ Λο, Νικόλ Κίντμαν, Ρενέ Ζελβέγκερ, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Ναταλί Πόρτμαν.

*SKAI, Τρίτη 28/12 στις 00:30

«Κοίτα Ποιός Μιλάει Τώρα» (1993) σε σκηνοθεσία Τομ Ροπελέβσκι

Κωμωδία – Ο Τζέιμς εργάζεται ως ιδιωτικός πιλότος για την Σαμάνθα Ντιμπόν, Πρόεδρο μια μεγάλης φίρμας καλλυντικών και πετάει σ’ όλο τον κόσμο. Αντίθετα, η Μόλι αντιμετωπίζει πολλούς μπελάδες!

Πέρα από τα γνωστά “βασανιστήρια” που επιβάλλει ο ρόλος της μαμάς, είναι υποχρεωμένη να παριστάνει το… ξωτικό, δίπλα σ’ έναν υποτιθέμενο ‘Αη Βασίλη, στο πολυκατάστημα που εργάζεται. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Τζέιμς και η Σαμάνθα της δίνουν να φυλάει στο σπίτι δύο σκυλάκια με… αταίριαστες προσωπικότητες!

Ο Ροκς, ένα γλυκύτατο αδέσποτο που περιμάζεψε ο Τζέιμς και η Δάφνη, και η κακομαθημένη σκυλίτσα της Σαμάνθα, προκαλούν γι αυτά τα Χριστούγεννα, τους πιό κωμικούς σκυλομπελάδες…

Ο Ντάνι ντε Βίτο και η Ντάιαν Κίτον, δανείζουν τις φωνές τους, στους δυο αξιολάτρευτους σκύλους, οι σκέψεις των οποίων αποδεικνύονται σοφότερες των ανθρώπων, καθώς παρακολουθούν τις παράλογες αντιδράσεις τους και κριτικάρουν κωμικά τη συμπεριφορά των μελών της οικογένειας!

Παίζουν: Τζον Τραβόλτα, Κίρστι Άλεϊ, Τζορτζ Σίγκαλ, Ολυμπία Δουκάκη, Λιζέτ Άντονι.

*Ant1, Τρίτη 28/12 στις 00:30

«Μπέιμπ: Το Μικρό Γουρουνάκι στη Μεγάλη Πόλη» (1998) σε σκηνοθεσία Τζορτζ Μίλερ

Δραματική Κομεντί Περιπέτεια – Ο κύριος Χόγκετ, ο ιδιοκτήτης της φάρμας που ζει ο Μπέιμπ, παθαίνει ατύχημα και έτσι η καλόκαρδη κυρία Χόγκετ είναι αναγκασμένη να δουλεύει χωρίς βοήθεια για να τα βγάλουν πέρα. Κάποια μέρα, ένας τραπεζίτης επισκέπτεται τη φάρμα και ανακοινώνει στην κυρία Χόγκετ πως αν δεν ξεπληρώσουν τα χρέη τους, η τράπεζα θα αναγκαστεί να κατάσχει την περιουσία τους.

Έτσι, ο Μπέιμπ, που μόλις επέστρεψε νικητής από έναν διαγωνισμό σκύλων, αποφασίζει να κάνει επίδειξη των ικανοτήτων του ως… τσοπανόσκυλο σε ένα μεγάλο πανηγύρι στην πόλη, προκειμένου να μαζευτεί το απαραίτητο χρηματικό ποσό.

Μαζί με την κυρία Χόγκετ, τον Φερνδινάνδο την πάπια και τα ποντίκια που τραγουδάνε, ο Μπέιμπ επισκέπτεται για πρώτη φορά την πόλη.

Παίζουν: Τζέιμς Κρόμγουελ, Μάγδα Ζουμπάνσκι, Ελίζαμπεθ Ντέιλι, Ντάνι Μαν.

*Μακεδονία, Τρίτη 28/12 στις 01:00

«Χριστούγεννα στην Πόλη των Θαυμάτων» (2007) σε σκηνοθεσία Τζέιμς Ορ

Αστυνομική Κωμωδία -Χρειάζεται μόνο να πιστεύεις… Είναι παραμονή Χριστουγέννων.

Ο Γουέιν έχει μάθει ότι απολύθηκε τη στιγμή που μετακόμιζε στην Καλιφόρνια και στη νέα του δουλειά. Του τηλεφωνεί η γυναίκα του ότι αποκλείστηκε στο αεροδρόμιο και εκείνος μένει μόνος με τα τρία παιδιά τους, μ’ ελάχιστα χρήματα και χωρίς δώρα Χριστουγέννων. Έτσι, αποφασίζει να τα πάει στο εμπορικό κέντρο.

Εκεί, μετά από μια ευχή της κόρης του στον Αγ. Βασίλη, πέφτει στα πόδια τους μια σακούλα χρήματα που οι μικροί μπόμπιρες θέλουν να τα ξοδέψουν όλα! Όμως, τα χρήματα είναι κλεμμένα και οι λωποδύτες ψάχνουν να βρουν ποιος βρήκε τη λεία τους! Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, κάνει την εμφάνισή του και το Φάντασμα του Εμπορικού

Παίζουν: Κάρμεν Ηλέκτρα, Κάμερον Μπράιτ, Πάτρικ Σουέιζι, Τιμ Κάρι.

*Open, Τρίτη 28/12 στις 02:00