15 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Βράδυ Πέμπτης και η ώρα της ταινίας έφτασε.

«Βασίλισσα Βικτώρια: Τα Χρόνια της Νιότης» (2009) σκηνοθεσία Ζαν-Μαρκ Βαλέ

Δράμα εποχής – Βρισκόμαστε στα 1837 και η Βικτώρια βρίσκεται στο επίκεντρο της βασιλικής διαμάχης για την εξουσία. Ο βασιλιάς Γουίλιαμ, που είναι θείος της, βρίσκεται στο κατώφλι του θανάτου και η Βικτώρια προορίζεται για διάδοχος του θρόνου.

Ενώ όλοι προσπαθούν να κερδίσουν την εύνοιά της, η μητέρα της, Δούκισσα του Κεντ, την κρατάει σε απόσταση από την Αυλή. Παράλληλα, ο βασιλιάς Λεοπόλδος του Βελγίου και θείος της Βικτώρια πατρονάρει τον γοητευτικό ανιψιό του, Άλμπερτ, να κερδίσει την καρδιά της. Όμως, η Βικτώρια και ο Άλμπερτ έχουν κουραστεί να δέχονται εντολές από τους άλλους.

Και αφού η Βικτώρια γίνεται βασίλισσα της Αγγλίας, αναπτύσσεται μεταξύ τους ένας ισχυρός δεσμός που θα οδηγήσει όχι μόνο στο γάμο και στην οικογένεια, αλλά και σε μια ουσιαστική σχέση ζωής. Η βασίλισσα Βικτώρια έχει καταχωρηθεί στο συλλογικό υποσυνείδητο ως μία ηλικιωμένη, βλοσυρή γυναίκα σε μόνιμο πένθος. Όμως, στα νεανικά της χρόνια, η Βικτώρια ήταν μια κοπέλα τολμηρή, γεμάτη ζωντάνια.

Παίζουν: Έμιλι Μπλαντ, Ρούπερτ Φρεντ, Πολ Μπέτανι, Μιράντα Ρίτσαρντσον, Τζιμ Μπρόντμπεντ, Τόμας Κρέτσμαν, Μαρκ Στρονγκ, Γέσπερ Κρίστενσεν, Χάριετ Γουόλτερ.

*Open, Πέμπτη 30/11, στις 21:00

«Το Σμόκιν της Συμφοράς» (2002) σκηνοθεσία Κέβιν Ντόνοβαν

Δράσης Κωμωδία  – Ο Τζίμι Τονγκ είναι ένας συνηθισμένος οδηγός ταξί, μέχρι τη στιγμή που φορά κατά τύχη το Σμόκιν της Συμφοράς, ένα κοστούμι αξίας δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων με υπερφυσικές ιδιότητες, το οποίο τον μετατρέπει σε τολμηρό κατάσκοπο. Φορώντας το πολυτελές σμόκιν, μπαίνει μαζί με την όμορφη συνέταιρό του στον επικίνδυνο κόσμο της διεθνούς κατασκοπίας.

Παίζουν: Τζάκι Τσάν, Τζένιφερ Λαβ Χιούιτ, Τζέισον Άιζακς, Ντέμπι Μαζάρ, Ντάνιελ Κας.

*SKAI, Πέμπτη 30/11, στις 21:00

«Η Πεντάμορφη και το Τέρας» (2017) σκηνοθεσία Μπιλ Κόντον

Ρομαντική Φαντασίας  – Η νεαρή Μπελ λατρεύει τις ιστορίες και τα βιβλία. Λατρεύει όμως και την περιπέτεια, όσο και αν απορρίπτει τα αισθήματα του ριψοκίνδυνου κυνηγού Γκαστόν, που τη θέλει στο πλευρό του.

Όταν όμως ο πατέρας της βρεθεί φυλακισμένος στο κάστρο του περιβόητου Τέρατος, η περιπετειώδης φύση της θα την οδηγήσει στους σκοτεινούς του λαβύρινθους για να τον απελευθερώσει. Σύντομα όμως θα βρεθεί στη θέση του φυλακισμένου η ίδια. Κι ενώ η ζωή της ανατρέπεται, η Μπελ θα βρεθεί απέναντι στο Τέρας, τον ιδιοκτήτη του κάστρου, που κρύβεται μέσα στους αδιαπέραστους τοίχους.

Σταδιακά, και με τη βοήθεια του ασυνήθιστου προσωπικού που εργάζεται εκεί, η Μπελ αρχίζει όχι μόνο να συνηθίζει την αποκρουστική όψη του, αλλά να βλέπει τι κρύβεται πίσω από αυτή. Η αποκάλυψη της αλήθειας για την πραγματική του ταυτότητα πλησιάζει, το ίδιο όμως πλησιάζει και ο Γκαστόν, που έχει βαλθεί να καταλάβει το κάστρο για να κερδίσει την αγαπημένη του που κινδυνεύει.

Παίζουν: Έμμα Γουότσον, Νταν Στίβενς, Λουκ Έβανς, Κέβιν Κλάιν, Τζος Γκαντ, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Στάνλεϊ Τούτσι, Όντρα ΜακΝτόναλντ, Γκούγκου Μπάθα-Ρο, Ίαν ΜακΚέλεν, Έμμα Τόμσον.

*Star, Πέμπτη 30/11, στις 21:00

«Ένας Τρελός Γλεντζές» (1970) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Πάνος Πάμπανος κάνει διπλή ζωή. Στην κόρη του καλύτερου φίλου του και προστατευόμενή του, τη Θάλεια, παρουσιάζεται σαν άνθρωπος αυστηρών αρχών και βράχος ηθικής. Στην πραγματικότητα, δεν είναι παρά ένας αδιόρθωτος γλεντζές, ο οποίος κρύβεται πίσω από το πρόσωπο ενός φανταστικού ανιψιού του.

Όταν η θεία του συνεταίρου του Ντίνου Καλιαμπέση, η κυρία Αγγέλα Αυγερινού, έρχεται στην Αθήνα από το Γιοχάνεσμπουργκ, ο Πάνος ερωτεύεται την κόρη της, τη Γιάννα και προσπαθεί να εξαφανίσει τον ανύπαρκτο ανιψιό του.

Αλλά και ο Ντίνος ερωτεύεται τη Θάλεια, την οποία όμως θεωρεί παλιά φιλενάδα του Πάνου. Οι παρεξηγήσεις διαδέχονται η μία την άλλη, καθώς η Θάλεια θεωρεί τον Ντίνο, ανιψιό του Πάνου και η Γιάννα πιστεύει ότι η Θάλεια είναι αρραβωνιαστικιά του Πάνου. Στο τέλος βέβαια η τάξη αποκαθίσταται, ο Πάνος παντρεύεται τη Γιάννα και ο Ντίνος τη Θάλεια.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Τζένη Ρουσσέα, Ανδρέας Μπάρκουλης, Βίκυ Βανίτα, Μάκης Ρευματάς, Κάκια Παναγιώτου.

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 30/11, στις 22:00

“101 Dalmatians” (1996) σκηνοθεσία Στίβεν Χέρεκ

Αστυνομική Κωμωδία Περιπέτεια Φαντασίας  – Μια τυχαία βόλτα στο πάρκο του Σαιντ Τζέιμς θα έχει ως αποτέλεσμα δύο σκυλιά Δαλματίας, ο Πόνγκο και η Περντίτα να ερωτευτούν σφοδρά. Τόσο σφοδρά, που και οι ιδιοκτήτες τους, ο Ρότζερ και η Ανίτα, δεν θα γλιτώσουν κι αυτοί από τα βέλη του έρωτα.

Η ευτυχία όλων όμως ανατρέπεται, όταν η διάσημη και τρομερή σχεδιάστρια μόδας, Κρουέλα Ντε Βιλ, στον οίκο μόδας της οποίας εργάζεται η Ανίτα, αποφασίζει να φτιάξει τη μεγαλύτερη και πιο φανταχτερή γούνα από… δέρμα σκυλιών Δαλματίας! Για το λόγο αυτό, οι απαγωγές των χαριτωμένων τετράποδων στο Λονδίνο δεν έχουν τελειωμό.

Ανάμεσα σε αυτές και των μικρών κουταβιών του Πόνγκο και της Περντίτα, που αμέσως αποφασίζουν να κινήσουν Γη και Ουρανό για να σώσουν τα βλαστάρια τους, αλλά και τα υπόλοιπα ενενήντα ένα σκυλάκια από τα νύχια της άπληστης και αδίστακτης Κρουέλας Ντε Βιλ. Άραγε, θα προλάβουν;

Παίζουν: Γκλεν Κλόουζ, Τζεφ Ντάνιελς, Τζόλι Ρίτσαρντσον, Τζόαν Πλόουραϊτ, Χιου Λώρι, Μαρκ Ουίλιαμς, Τζον Σιάρπνελ, Τιμ ΜακΊνερνι, Χιου Φρέιζερ.

*Alpha, Πέμπτη 30/11, στις 22:00

«Άννα Καρένινα» (2012) σκηνοθεσία Τζο Ράι

Δραματική – Παντρεμένη με ισχυρό πολιτικό παράγοντα και μητέρα ενός αγοριού, η Άννα Καρένινα ερωτεύεται παράφορα τον κομψό κόμη Βρόνσκι, αξιωματικό του ρωσικού στρατού.

Παίζουν: Κίρα Νάιτλι Άαρον Τζονσον Τζουντ Λο Ντόμναλ Γκλίζον.

*Ant1, Πέμπτη 30/11, στις 22:00

«Το Τανγκό των Χριστουγέννων» (2011) σε σκηνοθεσία Νίκος Κουτελιδάκης

Δράμα – Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Γιάννη Ξανθούλη. Δεκαετία του 1970, Χριστούγεννα στο στρατόπεδο Βάτη στον Έβρο, όπου οι προετοιμασίες για την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή καλά κρατούν. Όμως, η σκέψη του υπολοχαγού Στέφανου Καραμανίδη είναι κάπου αλλού. Άνθρωπος κλειστός, αγρίμι χωρίς χαμόγελο, με μια μόνο επιθυμία. Να ζητήσει σε χορό τον κρυφό του έρωτα, την Ζωή, σύζυγο του Συνταγματάρχη Μανώλη Λόγγου. Δεν ξέρει, όμως, να χορεύει. Θα χρειαστεί τη βοήθεια του Λάζαρου Λαζάρου∙ ενός συνεσταλμένου νεαρού φαντάρου, που ξεχωρίζει για τη μόρφωση και την καλλιέργειά του. Η γνωριμία τους, σύντομη αλλά καταλυτική, θα γίνει αφορμή για μια σειρά γεγονότων, που θα κορυφωθούν με ένα Τανγκό… Το Τανγκό των Χριστουγέννων, που θα αλλάξει τις ζωές των τριών ηρώων μια για πάντα…

Παίζουν: Γιάννης Μπέζος, Γιάννης Στάνκογλου, Αντίνοος Αλμπάνης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Ελένη Κοκκίδου, Βασίλης Ρίσβας, Περικλής Αλιώπης, Μαρίνα Αλούπη, Δημήτρης Αντωνίου, Αλέξης Αραπατσάκος, Ιμάμ Μπαϊλντί, Θάνος Χρόνης, Γιάννης Δίσκος, Λύσανδρος Φαληρέας, Ορέστης Φαληρέας, Φοίβος Κοντογιάννης.

*Mega, Πέμπτη 30/11, στις 22:30

«Last Vegas» (2013) σκηνοθεσία Τζον Τουρτελτάουμπ

Δραματική Κωμωδία – Ο Μπίλι (Μάικλ Ντάγκλας), ο Πάντι (Ρόμπερτ ντε Νίρο), ο Άρτσι (Mοργκαν Φρίμαν) και ο Σαμ, (Kέβιν Κλάιν) είναι φίλοι από την παιδική ηλικία. Όταν ο αιώνιος εργένης αυτής της παρέας, ο Μπίλι, αποφασίσει να παντρευτεί την τριαντάχρονη φιλενάδα του, οι τέσσερις φίλοι σε περασμένη πλέον ηλικία, βάζουν πλώρη για το Βέγκας για να το γιορτάσουν, να ξεσαλώσουν και να θυμηθούν τα νιάτα τους.

Το Λας Βέγκας, όμως, έχει αλλάξει όπως, εξάλλου, έχουν αλλάξει και οι ίδιοι. Ο χρόνος έχει κάνει αισθητό το πέρασμά του, μεταμορφώνοντάς την πόλη, τους ίδιους και τη μεταξύ τους σχέση.

Το απολαυστικό σαββατοκύριακο μόλις ξεκίνησε και παρόλο που πολλά έχουν αλλάξει από τότε που ήταν νέοι, θα καταφέρουν όχι μόνο να προσαρμοστούν στα καινούρια δεδομένα, αλλά και να κλέψουν την παράσταση.

Παίζουν: Μάικλ Ντάγκλας, Ρόμπερτ ντε Νίρο, Μόργκαν Φρίμαν, Κέβιν Κλάιν, Μέρι Στίνμπεργκερ.

*SKAI, Πέμπτη 30/11, στις 23:10

«Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο Κοντός» (2015) σκηνοθεσία Στράτος Μαρκίδης

Κωμωδία – Θεσσαλονίκη 2015. Ο ώριμος οικογενειάρχης Κλέαρχος (Έλληνας της Πόλης), συνεχώς φλερτάρει αδιάντροπα, ρίχνοντας το φταίξιμο στον αθώο γαμπρό του Μάχο. Προκειμένου να συναντήσει στην Κωνσταντινούπολη την όμορφη γειτόνισσά του Ηρώ, χρησιμοποιεί και πάλι σαν προκάλυμμα τοv γαμπρό του. Έτσι, ενώ  ο Μάχος πηγαίνει στην Πόλη για να κάνει μασάζ και θεραπείες στο πονεμένο χέρι του, ο Κλέαρχος συμφωνεί με τη σύζυγό του Μαρίνα, να τον ακολουθήσει  κρυφά μήπως και έχει ερωμένη. Όμως ένα γύρισμα της τύχης θα φέρει τη Μαρίνα μαζί με την κόρη τους στην Πόλη με …απρόσμενα αποτελέσματα…!

Παίζουν: Χρύσα Ρώπα, Κώστας Ευρυπιώτης, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Βίκυ Κάβουρα, Πηνελόπη Πλάκα, Σπύρος Πούλης, Πατρίτσια Μίλικ Περιστέρη, Ελευθερία Μπενόβια, Κατερίνα Δημήτρογλου, Ευτυχία Φαναριώτη.

*Star, Πέμπτη 30/11, στις 23:40

«Παραμονή Χριστουγέννων» (2011) σκηνοθεσία Τζέιμς Χέιμαν

Κομεντί Ρομαντική Φαντασίας – Πως είναι να ζεις την ίδια παραμονή Χριστουγέννων 12 φορές; Αυτό έπαθε η Κέιτ και μάλιστα αναγκάζεται να ζαναζεί το πιο αποτυχημένος της ραντεβού στα τυφλά με τον γοητευτικό Μάιλς.
Είχε σκοπό να ξεπεράσει το πρώην αγόρι της και έτσι επέλεξε να μην μείνει μόνη της αυτή την παραμονή Χριστουγέννων. Η μοίρα, όμως, έχει άλλα σχέδια για εκείνη, αφού καλείται να ζήσει αυτή την ημέρα 12 φορές. Κάθε φορά, λοιπόν, που το ρολόι χτυπάει μεσάνυχτα η Κέιτ ζει την παραμονή των Χριστουγέννων και το ραντεβού της με τον Μάιλς ξανά και ξανά.

Υπό αυτές τις παράξενες συνθήκες, θα μάθει να παίρνει ρίσκα και να απολαμβάνει ό,τι της προσφέρεται απλόχερα.
Μέχρι να καταλάβει πως δεν πρέπει να μείνει προσκολλημένη στο παρελθόν και να αποδεχτεί άφοβα αυτό που της προσφέρει η τύχη της.

Παίζουν: Μπέντζαμιν Άιρς, Τζέιν Ίστγουντ, Μαρκ Πολ Γκόσελαρ, Έιμι Σμαρτ, Ρίτσαρντ Φιτζπάτρικ.

*Alpha, Πέμπτη 30/11, στις 00:15

«Το Παιχνίδι της Μοίρας» (2013) σκηνοθεσία Πολ Α. Καούφμαν

Δραματική Ρομαντική – Ο Τζέικομπ Φίσερ, ένας Ορθόδοξος Εβραίος ψάλτης κι ερασιτέχνης συνθέτης που ζει στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης γίνεται μάρτυρας της στυγνής δολοφονίας της γυναίκας και των τριών παιδιών του.

Κατατονικός, πλέον, ο Τζέικομπ φεύγει από το τελετουργικό της κηδείας, αφήνοντας πίσω του τα εβραϊκά του ενδύματα, το πορτοφόλι και τα κλειδιά του.

Εγκαταλείποντας την παλιά του ταυτότητα, περιπλανιέται άσκοπα από μέρος σε μέρος, ελπίζοντας να βρει έναν τρόπο να κατανοήσει την τραγωδία που βίωσε.

Η μοίρα τον οδηγεί στο Μπρεντ της Αλαμπάμα (με πληθυσμό 2.500 ατόμων), όπου τον αγκαλιάζει η Νίνα, μια μόνη μητέρα και τραγουδίστρια σε μια μικρή εκκλησιαστική χορωδία, ο θείος Μο και η ολόκληρη η κοινότητα της εκκλησίας, βοηθώντας τον να επανέλθει στη ζωή.

Η μουσική φέρνει τη Νίνα και τον Τζέικομπ κοντά, καθώς προσπαθούν να κατανοήσουν τι κρύβει το παρελθόν τους και το πιθανό κοινό τους μέλλον.

Παίζουν: Τόνι Μπράξτον, Ντέιβιντ Τζούλιαν Χιρς, Ναθάνιελ Πότβιν.

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 30/11, στις 00:15

«21» (2008) σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Λούκετιτς

Αστυνομική, Δράμα – Ο Μπεν Κάμπελ, ένας άριστος φοιτητής του πανεπιστημίου Μ.Ι.Τ. , καταφεύγει στα χαρτιά για να πληρώσει τα δίδακτρά του. Γίνεται μέλος μιας χαρτοπαικτικής ομάδας ταλαντούχων φοιτητών, που πηγαίνουν κάθε σαββατοκύριακο στο Λας Βέγκας και παίζουν blackjack με πλαστές ταυτότητες. Με καθοδηγητή τον Μίκι Ρόζα, καθηγητή μαθηματικών και ιδιοφυΐα της στατιστικής, καταφέρνουν να κερδίζουν σταθερά στο καζίνο. Η τακτική τους βασίζεται στο μέτρημα των φύλλων και σε ένα πολύπλοκο σύστημα σινιάλων για να επικοινωνούν.

Παίζουν: Τζιμ Στάρτζες, Κέιτ Μπόσγουορθ, Κέβιν Σπέισι, Λόρενς Φίσμπερν.

*Mega, Πέμπτη 30/11, στις 00:40

«Καράτε Κιντ: Η Νέα Γενιά» (1994) σκηνοθεσία Κρίστοφερ Κέιν

Δράσης ρομαντική – Ο κύριος Μιγιάκι (Πατ Μορέτα) παρευρίσκεται σε μία τελετή για βετεράνους στη Βοστώνη. Εκεί συναντά τη χήρα του τότε διοικητή του, Λουίζα και γνωρίζει την εγγονή της Τζούλι (Χίλαρι Σουάνκ). Η έφηβη περνάει περίοδο θλίψης αφού ακόμη δεν έχει συνέρθει από την απώλεια των γονιών της, που σκοτώθηκαν σε αυτοκινητιστικό ατύχημα. Η ίδια δυσκολεύεται να κοινωνικοποιηθεί στο σχολείο ενώ οι γνώσεις της στο καράτε εντυπωσιάζουν τον Μιγιάκι. Αποφασίζει λοιπόν να τη βοηθήσει να επανέλθει και την πηγαίνει να εκπαιδευτεί σε ένα μοναστήρι Βουδιστών. Ο Μιγιάκι και οι καλόγεροι θα αναλάβουν το δύσκολο έργο να την βάλουν αντιμέτωπη με τον θυμό της.

Παίζουν: Πατ Μορίτα, Χίλαρι Σουάνκ, Μάικλ Άιρονσαϊντ, Κρίς Κόνραντ.

*Ant1, Πέμπτη 30/11, στις 00:45

«Τα Φτερουγίσματα» (1996) σκηνοθεσία Κάρολ Μπάλαρντ

Δραματική Περιπέτεια – Η 13χρονη Έιμι έρχεται στο Οντάριο του Καναδά για να ζήσει με τον πατέρα της, τον Τόμας, έναν «τρελό» εφευρέτη που έχει πάθος με την αεροπλοΐα. Η αρχικά αρνητική διάθεση της εξαφανίζεται, όταν παίρνει υπό την προστασία της 13 ορφανές χήνες, που αναγνωρίζουν μόνον αυτή σαν μητέρα.

Σύντομα θα διαπιστώσει ότι για να επιβιώσουν οι μικρές χήνες πρέπει να μάθουν να πετάνε. Η από κοινού προσπάθεια της Έιμι με τον πατέρα της θα τους βοηθήσει να ξαναγνωριστούν και να έρθουν κοντά σαν οικογένεια.

Παίζουν: Τζεφ Ντάνιελς, Ντάνα Ντελέινι, Τέρι Κίνι, Άννα Πάκουιν.

*Μακεδονία, Πέμπτη 30/11, στις 01:00

«Βασιλικά Χριστούγεννα» (2014) σκηνοθεσία Άλεξ Ζάμ

Κομεντί Ρομαντική – Ο πρίγκιπας Λέοπολντ, γιος της Βασίλισσας Ισιδώρας και κληρονόμος του θρόνου της Κορδινίας, γυρνώντας από τις σπουδές του στην Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, φέρνει πίσω στην μητέρα του μια δυσάρεστη για εκείνη έκπληξη, την αρραβωνιαστικιά του.

Το πρόβλημα της βασίλισσας είναι ότι η κοπέλα αυτή, είναι μια απλή μοδίστρα, ταπεινής καταγωγής. Έτσι, βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο της να χαλάσει το ειδύλλιο αυτό.

Θα καταφέρει, άραγε, η γλυκιά Έμιλυ να αλλάξει τη γνώμη της βασίλισσας και να δώσει ένα αίσιο τέλος στο παραμύθι της με τον πρίγκιπά της;

Παίζουν: Λέισι Τσάμπερτ, Στέφεν Χάγκαν, Τζέιν Σέιμουρ, Κάθριν Φλιν, Σάιμον Ντάτον.

*Alpha, Πέμπτη 30/11, στις 02:15