11 ταινίες για να δεις απόψε παραμονή Πρωτοχρονιάς στην τηλεόραση

Άλλες ξεκινάνε πιο αργά, άλλες νωρίς. Όπως και να έχει, αν θες να κάνεις ποδαρικό με ταινία στην TV, ιδού οι επιλογές σου:

«Τραγούδα!» (2016) σε σκηνοθεσία Γκαρθ Τζένινγκς

Animation – Ο Μπάστερ Μουν, ένα χαριτωμένο κοάλα, είναι θιασάρχης ενός χρεοκοπημένου θεάτρου. Για να το σώσει από την πτώχευση χρειάζεται επειγόντως μια μεγάλη εμπορική επιτυχία και έτσι αποφασίζει να διοργανώσει έναν διαγωνισμό τραγουδιού, με μεγάλο χρηματικό έπαθλο, που όμως δεν έχει να δώσει!

Φωνές: Θέμης Γεωργαντάς, Γιάννης Χατζηγεωργίου, Ντένης Μακρής.

*Ant1, Παρασκευή 31/12, στις 22:00

«Η Πρόταση» (2009) σε σκηνοθεσία Αν Φλέτσερ

Αισθηματική κομεντί – Όταν η Μάργκαρετ Τέιτ, ακριβοπληρωμένο στέλεχος σε εκδοτικό οίκο, κινδυνεύει να χάσει την άδεια παραμονής της στις Ηνωμένες Πολιτείες, για να “επαναπατριστεί” στον Καναδά, αποφασίζει μέσα στην απόγνωσή της να δηλώσει αρραβωνιασμένη με τον Άντριου, τον ανυποψίαστο βοηθό της, τον οποίο ταλαιπωρεί καθημερινά για χρόνια.

Ο Άντριου δέχεται να συμμετάσχει στην απάτη, υπό την προϋπόθεση ότι θα επισκεφθούν το πατρικό του στην Αλάσκα, αφού η Μάργκαρετ θα πρέπει να γνωρίσει τα ιδιότροπα «πεθερικά» της. Σαν να μην της έφταναν λοιπόν οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει, τα νέα –ξεκαρδιστικά- εμπόδια που θα προκύψουν, θα βγάλουν τη Μάργκαρετ όχι μόνο έξω από τα νερά της, αλλά και εκτός εαυτού. Όταν πίσω από την αδιαφορία και την περιφρόνηση κρύβεται ο έρωτας, το μόνο που χρειάζεται για να βγει στην επιφάνεια είναι μια μικρή αφορμή.

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Ράιαν Ρέινολντς, Μαίρη Στίνμπεργκεν, Μπέτι Γουάιτ.

*Alpha, Παρασκευή 31/12, στις 22:50

«Christmas Getaway» (2017) σε σκηνοθεσία Μελ Ντάμσκι

Δραματική Ρομαντική – Η Έμορι, ταξιδιωτική συγγραφέας, αποφασίζει να κάνει ένα ταξίδι για τις διακοπές των Χριστουγέννων, με σκοπό να χαλαρώσει και να ζήσει μία παραδοσιακή Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.
Ωστόσο ένα μπέρδεμα στον ιστότοπο ενοικιάσεων καταλήγει σε ένα χώρο που έχει διπλοενοικιαστεί από εκείνη αλλά και από ένα χήρο, την νεαρή κόρη του και την μητέρα του.
Αυτό όμως που θα ξεκινήσει ως ταλαιπωρία και ως πολύ άβολη κατάσταση, θα καταλήξει σε κάτι πολύ περισσότερο.

Παίζουν: Τράβις Βαν Γουινκλ, Μπρίτζετ Ρίγκαν, Τέριλ Ροδερι, Ρέϊβεν Ροζμαρι Στιούαρτ.

*Μακεδονία, Παρασκευή 31/12, στις 23:00

«Κοίτα Ποιός Μιλάει Τώρα» (1993) σε σκηνοθεσία Τομ Ροπελέβσκι

Κωμωδία – Ο Τζέιμς εργάζεται ως ιδιωτικός πιλότος για την Σαμάνθα Ντιμπόν, Πρόεδρο μια μεγάλης φίρμας καλλυντικών και πετάει σ’ όλο τον κόσμο. Αντίθετα, η Μόλι αντιμετωπίζει πολλούς μπελάδες!

Πέρα από τα γνωστά “βασανιστήρια” που επιβάλλει ο ρόλος της μαμάς, είναι υποχρεωμένη να παριστάνει το… ξωτικό, δίπλα σ’ έναν υποτιθέμενο ‘Αη Βασίλη, στο πολυκατάστημα που εργάζεται. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Τζέιμς και η Σαμάνθα της δίνουν να φυλάει στο σπίτι δύο σκυλάκια με… αταίριαστες προσωπικότητες!

Ο Ροκς, ένα γλυκύτατο αδέσποτο που περιμάζεψε ο Τζέιμς και η Δάφνη, και η κακομαθημένη σκυλίτσα της Σαμάνθα, προκαλούν γι αυτά τα Χριστούγεννα, τους πιό κωμικούς σκυλομπελάδες…

Ο Ντάνι ντε Βίτο και η Ντάιαν Κίτον, δανείζουν τις φωνές τους, στους δυο αξιολάτρευτους σκύλους, οι σκέψεις των οποίων αποδεικνύονται σοφότερες των ανθρώπων, καθώς παρακολουθούν τις παράλογες αντιδράσεις τους και κριτικάρουν κωμικά τη συμπεριφορά των μελών της οικογένειας!

Παίζουν: Τζον Τραβόλτα, Κίρστι Άλεϊ, Τζορτζ Σίγκαλ, Ολυμπία Δουκάκη, Λιζέτ Άντονι.

*Ant1, Παρασκευή 31/12, στις 00:15

«Office Christmas Party» (2016) σε σκηνοθεσία Τζος Γκόρντον, Ουίλ Σπεκ

Κωμωδία – Όταν η επικεφαλής μιας εταιρείας αποφασίζει να κλείσει το τμήμα του αδελφού της, εκείνος πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις του με τους συναδέλφους του για να εντυπωσιάσουν έναν υποψήφιο πελάτη και να κλείσουν μια μεγάλη συμφωνία, που μπορεί να σώσει τις δουλειές τους.

Τι αποφασίζουν να κάνουν για να τον εντυπωσιάσουν; Να διοργανώσουν ένα επικό πάρτι για τα Χριστούγεννα! Φυσικά, το πάρτι γρήγορα ξεφεύγει κάθε ελέγχου και οι παριστάμενοι γίνονται μάρτυρες μιας ξεκαρδιστικής καταστροφής

Παίζουν: Τζέισον Μπέιτμαν, Τζένιφερ Άνιστον, Ολίβια Μαν, Κέιτ ΜακΚίνον.

*Star, Παρασκευή 31/12, στις 00:30

«Χριστούγεννα στην Πρίζα» (2006) σε σκηνοθεσία Τζον Γουάιτσελ

Κωμωδία – Στην πόλη Κλοβερντέιλ της Μασαχουσέτης, ο Στιβ Φιντς (Μάθοου Μπρόντερικ), ένας φιλήσυχος καθωσπρέπει οδοντίατρος μένει με την οικογένειά του και οργανώνουν πως θα περάσουν παραδοσιακά τα Χριστούγεννα με το μεγάλο δέντρο, Χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες και όλα όσα επιτάσσει η παράδοση.

Στις αρχές του Δεκέμβρη ωστόσο, στο διπλανό σπίτι μετακομίζει ο Μπάντι Χολ (Ντάνι ντε Βίτο) με την οικογένειά του, ένας πωλητής αυτοκινήτων, ο οποίος έχει πάψει να βρίσκει ενδιαφέρον το επάγγελμά του, αφού όπως λέει και στη γυναίκα του, μπορεί να πουλήσει τα πάντα σε οποιονδήποτε.
Το μόνο που του κέντρισε για φέτος το ενδιαφέρον είναι η εφαρμογή MyEarth (Παρωδία του Google Earth) από το οποίο θέλει να δει το σπίτι του από το διάστημα και για να το καταφέρει αυτό θα το στολίσει με χιλιάδες Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια…

Ο γείτονάς του όμως, ο Στιβ δεν συμφωνεί με αυτή την απόφαση και θα κάνει ότι περνά από το χέρι του για να οδηγήσει την μεγαλεπίβολη φιλοδοξία του Μπάντι στην αποτυχία.

Παίζουν: Ντάνι ντε Βίτο, Μάθιου Μπροντερικ, Κρίστιν Τσενογουίθ, Κρίστιν Ντέιβις.

*Open, Παρασκευή 31/12, στις 00:45

«Ο Άι Βασίλης είναι… Λέρα» (2003) σε σκηνοθεσία Τέρι Ζουίγκοφ

Αστυνομική Δραματική Κομεντί – Ο Γουίλι (Μπιλι Μπομπ Θόρτον), βρίζει, καπνίζει, πίνει και μισεί τα παιδιά. Είναι ένας καταθλιπτικός αλκοολικός απατεώνας αλλά κάθε Χριστούγεννα πιάνει δουλειά ως Άι Βασίλης σε εμπορικά καταστήματα.
Ο λόγος που το κάνει είναι για να μπορεί να ληστεύει καταστήματα την παραμονή των Χριστουγέννων, μαζί με τον βοηθό του Μάρκους, που μεταμφιέζεται σε τάρανδος.

Όμως, η παρορμητικότητα και οι σεξουαλικές ορέξεις του ασταθή Άι Βασίλη γίνονται κάθε χρόνο πιο επικίνδυνες για τους δύο εγκληματίες.

Όταν ένα παιδί, που γίνεται συχνά στόχος για πλάκες από τους συνομήλικους του, έρχεται πιο κοντά του και τους κάνει να αντικρίσουν κατάματα το νόημα των Χριστουγέννων, περιπλέκει την κατάσταση.

Από την άλλη ο υπεύθυνος ασφαλείας έχει καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά και τους παρακολουθεί στενά για να ανατρέψει τα σχέδια τους.

Παίζουν: Μπίλι Μπομπ Θόρτον, Τόνι Κοξ, Λόρεν Γκράχαμ, Μπρετ Κέλι, Λόρεν Τομ, Μπέρνι Μακ, Λόρνα Σκοτ, Άλεξ Μπόρσταϊν.

*SKAI, Παρασκευή 31/12, στις 01:00

«Ο Άγιος Βασίλης μου 3» (2006) σε σκηνοθεσία Μάικλ Λέμπεκ

Κομεντί Περιπέτεια Φαντασίας – Ο Τιμ Άλεν ντύνεται για 3η φορά στα κόκκινα και βάζει τον Άγιο Βασίλη σε νέους μπελάδες. Ο Σκοτ Κάλβιν ετοιμάζεται να γιορτάσει τα Χριστούγεννα, όπως κάθε χρόνο, καλώντας αυτή τη φορά και τα πεθερικά του. Δεν γνωρίζει, όμως, ότι ο παμπόνηρος Τσακ Φροστ σχεδιάζει να φέρει τα πάνω κάτω, με σκοπό να πάρει εκείνος τον έλεγχο των φετινών γιορτών. Θα καταφέρει άραγε ο Σκοτ πάρει πίσω τη θέση του ή όλος ο κόσμος θα ζήσει τα πιο παγωμένα Χριστούγεννα;

Παίζουν: Τιμ Άλεν, Μάρτιν Σορτ, Ελίζαμπεθ Μίτσελ, Έρικ Λόιντ, Σπένσερ Μπρέζλιν.

*Alpha, Παρασκευή 31/12, στις 01:15

«Burlesque» (2010) σε σκηνοθεσία Στιβ Αντιν

Δραματική – Το όνειρο της νεαρής τραγουδίστριας Άλι (Κριστίνα Αγκιλέρα) είναι να κάνει καριέρα στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Μετακομίζει, λοιπόν, από την επαρχία στο Λος Άντζελες και πιάνει δουλειά ως σερβιτόρα στο Burlesque, ένα πολυτελές νυχτερινό κέντρο. Εκεί μαγεύεται από το λαμπερό κόσμο των σέξι χορευτών, της απογειωτικής μουσικής, αλλά και από την ίδια την εντυπωσιακή ιδιοκτήτρια του κλαμπ, την Τες (Σερ), η οποία αναζητά το νέο της αστέρι. Θα καταφέρει άραγε η Άλι να ανέβει στη σκηνή;

Παίζουν: Σερ, Κριστίνα Αγκιλέρα, Ερικ Ντέιν, Καμ Τζιγκάντετ, Αλαν Κάμινγκ, Κρίστεν Μπελ, Στάνλεϊ Τούτσι.

*Ant1, Παρασκευή 31/12, στις 02:15

«Πολυθρόνα για Δύο» (1983) σε σκηνοθεσία Τζον Λάντις

Κωμωδία – Οι αδερφοί Ντιουκ, ηλικιωμένοι χρηματιστές, διαφωνούν για το αν η διάνοια σχετίζεται με την κληρονομικότητα.

Αυτή η διαφωνία δύο έμπειρων χρηματιστών οδήγησε σε εφαρμογή ένα ιδιαίτερο στοίχημα. Ο καλύτερος υπάλληλος τους, που έχει μεγαλώσει μέσα στα πλούτη, να πάρει την θέση ενός ζητιάνου και αντίστροφα εκείνος να πάρει τη θέση του.

Παίζουν: Νταν Ακρόιντ, Έντι Μέρφι, Τζέιμι Λι Κέρτις, Ντον Αμέτσι, Ραλφ Μπέλαμι.

*Open, Παρασκευή 31/12, στις 02:30

“Θαύμα” (2017) σε σκηνοθεσία Στίβεν Tσμπόσκι, Στίβεν Κόνραντ, Τζακ Θορν

Δραματική – Βασισμένο στο best seller των New York Times, το ΘΑΥΜΑ αφηγείται την συγκλονιστική και συγκινητική ιστορία του Αυγούστου Πούλμαν.

Γεννημένος με ιδιαιτερότητες στο πρόσωπο του που τον ανάγκασαν μέχρι σήμερα να μην πάει σχολείο, ο Όγκι γίνεται ο πιο απίθανος ήρωας όταν ξεκινάει να φοιτά σε ένα δημοτικό σχολείο.

Καθώς η οικογένεια του, οι συμμαθητές του και η ευρύτερη κοινωνία παλεύουν να ανακαλύψουν μέσα τους της συμπόνοια και τη αποδοχή, το ταξίδι του Όγκι θα τους αποδείξει ότι δεν μπορείς να είσαι σαν τους άλλους όταν έχεις γεννηθεί για να ξεχωρίζεις.

Η ιστορία ενός 10χρονου αγοριού με διαφορετικό πρόσωπο γίνεται μια πολύπλευρη ματιά στο τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος.

Ο Όγκι αν και πάντα επιδίωκε την απομόνωση φορώντας το διαστημικό κράνος του, ξαφνικά πρέπει να αντιμετωπίσει ένα ολόκληρο σύμπαν από παιδιά που τον κοιτούν επίμονα και αδιάκριτα ενώ αποφεύγουν να τον κοιτάξουν στα μάτια.

Ένα χρόνο αργότερα, άλλοτε με χιούμορ , άλλοτε με σκληρότητα και άλλοτε με όμορφο τρόπο ο Όγκι και όλοι γύρω του, αλλάζουν και αναδεικνύονται όλα αυτά που έχουν σημασία περισσότερο από οτιδήποτε στη ζωή : η φιλιά, το κουράγιο και η επιλογή να είσαι ευγενής καθημερινά με οποιονδήποτε εμφανιστεί στον δρόμο σου.

Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Οουεν Γουίλσον, Τζέικομπ Τρεμπλέι.

*Alpha, Παρασκευή 31/12, στις 03:00