Ο καιρός σήμερα Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου

φωτογραφία Αναστασία Λιάπη
Βελτίωση του καιρού στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Περιορισμός των φαινομένων στην Κρήτη. Ενισχυμένοι άνεμοι στο Αιγαίο. Άνοδος της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021 βροχές και καταιγίδες αναμένονται, στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, φαινόμενα που το απόγευμα θα περιοριστούν στην Κρήτη και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις, οι οποίες στα ανατολικά και νότια θα είναι πυκνότερες , δίνοντας τοπικές βροχές στα πεδινά και λίγα χιόνια στα ορεινά, αλλά μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Τις πρωινές και κυρίως τις βραδινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -4 έως 7 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -1 έως 13, στην Ήπειρο από 1 έως 17 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 0 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 16 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 17 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ, ενώ στα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν ανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 7-8 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Ο καιρός στην Καστοριά

ΩΡΑ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΘΕΡΜΟ-
ΚΡΑΣΙΑ
ΑΝΕΜΟΣ bf ΥΓΡΑΣΙΑ
Παρασκευή
31/12
11:00 Αίθριος καιρός Αίθριος καιρός 9 °C 3 ΒΔ ΒΔ 49 %
14:00 Αίθριος καιρός Αίθριος καιρός 12 °C 3 Β Β 45 %
17:00 Αίθριος καιρός Αίθριος καιρός 8 °C 3 ΒΔ ΒΔ 61 %
20:00 Αίθριος καιρός Αίθριος καιρός 7 °C 3 ΒΔ ΒΔ 72 %
23:00 Αίθριος καιρός Αίθριος καιρός 6 °C 3 ΒΔ ΒΔ 78 %
Σάββατο
01/01
02:00 Αίθριος καιρός Αίθριος καιρός 6 °C 3 Β Β 74 %
05:00 Αίθριος καιρός Αίθριος καιρός 6 °C 3 Β Β 72 %
08:00 Αίθριος καιρός Αίθριος καιρός 6 °C 4 ΒΔ ΒΔ 68 %

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά και παροδικές χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα, αλλά μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά 6-7 μποφόρ, με σταδιακή μικρή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τις πρώτες πρωινές ώρες στο Θρακικό έως 7 μποφόρ, που από το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα νότια τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, που από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά. Ο καιρός γρήγορα στη Θεσσαλία και το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα και από τα βόρεια.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Στην Κρήτη νεφώσεις με βροχές και μέχρι το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Στις Κυκλάδες παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι και βαθμιαία γενικά αίθριος. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες βαθμιαία θα περιοριστούν στην περιοχή του Καστελλόριζου.
Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 και το πρωί τοπικά 8 μποφόρ. Στα νότια ανατολικοί 6 με 7 και βαθμιαία 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.