10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Βράδυ Δευτέρας 3/1 και η ώρα της ταινίας έφτασε.

«Κομφούκιος» (2010) σκηνοθεσία Μέι Χου

Βιογραφικό δράμα – 6ος αιώνας Π.Χ. Η αρχαία δυναστεία Zhou παρέπαιε. Στο ανάκτορο, οι φεουδάρχες συνωμοτούσαν και φιλονικούσαν πάνω από τα ερείπια της αυτοκρατορίας, ο καθένας τους λαχταρώντας να κυριαρχήσει σε γη και ουρανό. Ήταν η εποχή της δύναμης, του μεγαλείου και της δόξας για την Κίνα. Ήταν εποχή πολέμου, εποχή ηρώων και νέων ιδεών ήταν η περίοδος της Άνθησης της Κίνας.

O Κομφούκιος, ή Κονγκ Φούτζι ή Κουνγκ-φου-τζου, διάσημος κινέζος διανοητής και κοινωνικός φιλόσοφος, με τις διδασκαλίες του και την φιλοσοφία του, προσπαθούσε να αλλάξει την καταστροφική πορεία της ιστορικής αυτής περιόδου με μια φιλοσοφία ανώτερη της εποχής της. Οι διδασκαλίες του, όπως διατηρήθηκαν στα Ανάλεκτα, έθεσαν τα θεμέλια πολλών μεταγενέστερων κινέζικων απόψεων για την εκπαίδευση και την συμπεριφορά του ιδανικού άνδρα, πώς ένα τέτοιο άτομο θα πρέπει να ζει τη ζωή του και να αλληλεπιδρά με τους άλλους, και τα σχήματα της κοινωνίας και της διακυβέρνησης στα οποία θα πρέπει να συμμετέχει.

Παίζουν: Τσόου Σουν, Τσόου Γιούν-Φατ, Τσεν Τζιανμπίν, Λου Γι.

*Open, στις 21:00

«Κονγκ: Η Νήσος του Κρανίου» (2017) σκηνοθεσία Τζόρνταν Βογκτ-Ρόμπερτς 

Δράσης Περιπέτεια Φαντασίας – Βρισκόμαστε στο 1973 και μία ετερογενής ομάδα εξερευνητών του Βιετνάμ, φτάνουν στο αχαρτογράφητο νησί του Κρανίου, συμμετέχοντα στο πρόγραμμα Landsat της NASA.

Εκεί ζει ο μυθικός Κογκ, ένας τεράστιος είδος πιθήκου, αλλά και πολλά ακόμη τερατόμορφα πλάσματα, οι skullcrawlers.

Αυτή τη φορά ο Κονγκ δεν θα ερωτευτεί, αλλά θα παλέψει μέχρι θανάτου για την κυριαρχία του νησιού.

Παίζουν: Τζον Γκούντμαν, Σάμιουελ Τζάκσον, Τόμπι Κεμπέλ, Μπρι Λάρσον, Τομ Χίντλστον, Τζον Σι Ράιλι.

*Star, στις 21:00

«Θέλμα και Λουίζ» (1991) σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ

Δράμα – Η Θέλμα (Τζίνα Ντέιβις) είναι μια ήσυχη νοικοκυρά, παντρεμένη με έναν αυταρχικό σύζυγο τον Ντάριλ (Κρίστοφερ μακ Ντόναλντ). Η Λουίζ (Σούζαν Σάραντον) είναι ελεύθερη, εργάζεται ως σερβιτόρα και είναι μία δυνατή γυναίκα, οργανωμένη με ένα τραυματικό μυστικό από το παρελθόν της. Η ταινία ακολουθεί τις δύο γυναίκες, σε μια διήμερη απόδρασή τους που καταλήγει σε εφιάλτη.

Η Σούζαν Σαράντον και η Τζίνα Ντέιβις δίνουν δυο ερμηνείες που προτάθηκαν για Όσκαρ στους ρόλους δύο φιλενάδων που πραγματοποιούν μια απελευθερωτική απόδραση από την καθημερινότητα, για να βρεθούν κυνηγημένες σε μια καταδίωξη κατά μήκος της Αμερικής.

Με τον αποφασισμένο ντετέκτιβ Χαλ Σλοκαμπ (Χάρβεϊ Καϊτέλ) στα ίχνη τους, τον όμορφο νεαρό Τζέϊ Ντι (Μπραντ Πιτ) στο δρόμο τους και μια σειρά από εγκλήματα στην πορεία τους, το ταξίδι τους μεταμορφώνεται από μια διασκεδαστική, έντονη βόλτα σε μια δυνατή προσωπική οδύσσεια που θα τις φέρει πιο κοντά, τόσο μεταξύ τους, όσο και την κάθε μια με τον αληθινό εαυτό της.

Παίζουν: Τζίνα Ντέιβις, Σούζαν Σαράντον, Μπραντ Πιτ, Χάρβεϊ Καϊτέλ.

*ΕΡΤ2, στις 22:00

«American Gangster» (2007) σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ

Αστυνομική Βιογραφική Δραματική – Βασισμένη στην πραγματική ιστορία του Φρανκ Λούκας, εμπόρου ναρκωτικών που υποδύεται ο Ντένζελ Ουάσιγκτον, ο οποίος ξεκίνησε ως φτωχός Αφροαμερικανός στη Νότια Καρολίνα του ΄30, για να κυριαρχήσει στο εμπόριο ναρκωτικών στην Αμερική. Μεσουράνησε την περίοδο που μαινόταν ο πόλεμος στο Βιετνάμ, μεταφέροντας με τα αεροπλάνα του στρατού τα ναρκωτικά από την Ασία κατευθείαν στην Αμερική, παρακάμπτοντας την Ιταλική μαφία και στη συνέχεια τα διοχέτευε σε ολόκληρη τη χώρα.

Σταδιακά, προμηθεύοντας τους δρόμους με ανόθευτα ναρκωτικά σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή, αποκτά τον έλεγχο της διακίνησης ναρκωτικών, κατατροπώνει τα υπόλοιπα συνδικάτα του εγκλήματος και εξελίσσεται σε εξέχοντα κοινωνικό παράγοντα. Έβγαζε καθημερινά εκατομμύρια δολάρια, όπως είχε παραδεχτεί και ο ίδιος και στην επιχείρηση ανήκαν μόνο μέλη της οικογένειάς του, γνωστοί ως country boys.

Με τα χρήματα πλήρωνε αδρά τις υπηρεσίες των στρατιωτών που μετέφεραν τα ναρκωτικά αλλά και πολλούς αστυνομικούς για να μην τον εμποδίζουν στις δουλειές τους. Ο Ρίτσι Ρόμπερτς (Ράσελ Κρόου) ήταν ο έντιμος αστυνομικός που θα τον έβγαζε εκτός παιχνιδιού, αφού μετά από πολύμηνη έρευνα συνέλαβε τον Λούκας και τα υπόλοιπα μέλη της επιχείρησης. Με πολύ κόπο βρήκε τις δραστηριότητες του Λούκας, τον εντόπισε και τον παγίδευσε, τη στιγμή που απολάμβανε τη μεγάλη ζωή και κανείς δεν τον υποψιαζόταν.

Ωστόσο ο Λούκας συνεργάστηκε με την αστυνομία, έδωσε ονόματα και πληροφορίες αλλά και πλήθος διεφθαρμένων αστυνομικών, τους οποίους χρημάτιζε και ο ίδιος. Τελικά εξέτισε ποινή μόλις 5 χρόνων.

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Ράσελ Κρόου, Τσιούετελ Έτζιοφορ, Τζος Μπρόλιν, Ϊντρις Έλμπα, Λιμάρι Ναδάλ, Κάρλα Γκουτζινο, Κούμπα Γκούντιγκ Τζιούνορ, Τεντ.

*Ant1, στις 22:00

«Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Στο Τέλος του Κόσμου» (2007) σκηνοθεσία Γκόρ Βερμπίνσκι

Φαντασίας – Αφού οι φίλοι του κατάφεραν να σώσουν τον Τζακ Σπάροου από τη Γη των Νεκρών, ο τολμηρός κουρσάρος θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια νέα πρόκληση: τη σκοτεινή συμμαχία του Ντέιβι Τζόουνς και του Λόρδου Κάτλερ Μπέκετ, που θέλουν να αφανίσουν όλους του πειρατές για να αποκτήσουν την κυριαρχία των θαλασσών. Η μόνη που μπορεί να βοηθήσει τον Τζακ Σπάροου και την ομάδα του απέναντι σε αυτή την ανίερη συμμαχία, είναι η θεότητα Καλυψώ, που όμως βρίσκεται παγιδευμένη μέσα σε μια σκοτεινή δύναμη. Η απελευθέρωσή της είναι μονόδρομος για τον Τζακ Σπάροου. Για να το καταφέρει, όμως, καλείται να παραχωρήσει πολλά περισσότερα, από όσα είναι διατεθειμένος να δώσει…

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Τζέφρι Ρας, Ορλάντο Μπλουμ, Κίρα Νάιτλι, Τζόναθαν Πράις.

*Alpha, στις 22:30

«John Wick» (2014) σκηνοθεσία Τσαντ Σταχέλσκι, Ντέιβιντ Λάιτ

Δράσης – Μετά τον αιφνίδιο θάνατο της αγαπημένης του συζύγου, ο Τζον Γουίκ λαμβάνει ένα τελευταίο δώρο από εκείνη: ένα κουτάβι με το όνομα Ντέιζι. Ο θρήνος του διακόπτεται απότομα, όταν ο αδίστακτος Ιόσεφ και η συμμορία του εισβάλλουν στο σπίτι του, αφήνοντας τον ίδιο αναίσθητο και τη Ντέιζι νεκρή.

Δίχως να το γνωρίζουν, μόλις ξύπνησαν έναν από τους πιο επικίνδυνους δολοφόνους του υπόκοσμου. Η αναζήτηση του Τζον για το κλεμμένο αυτοκίνητο, που του πήρε η συμμορία, τον οδηγεί σε μια μυστική κοινότητα της Νέας Υόρκης, όπου κάποτε ο ίδιος ήταν ο φόβος και ο τρόμος όλων. Εκεί μαθαίνει ότι ο Ιόσεφ είναι ο μοναχογιός ενός παλιού του συνεργάτη, ο οποίος και εξαπολύει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του Τζον Γουίκ, προκειμένου να μη φτάσει ποτέ στο γιο του. Με έναν ολόκληρο στρατό στο κατόπι του, ο Τζον μετατρέπεται ξανά στην τρελή φονική μηχανή, που φοβόταν ολόκληρος ο υπόκοσμος.

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Αντριάν Παλίκι, Γουίλεμ Νταφόε, Μάικλ Νίκβιστ, Άλφι Άλεν.

*Star, στις 23:30

«Χωρίς Οίκτο» (2013) σκηνοθεσία Στίβεν Νάιτ

Δράσης – Άστεγος και φυγάς από στρατοδικείο, Ο Τζόι Τζόουνς, ένας προβληματικός πρώην στρατιώτης των ειδικών δυνάμεων εισέρχεται στον εγκληματικό υπόκοσμο του Λονδίνου αρπάζοντας την ταυτότητα ενός άλλου ανθρώπου που θα τον μεταμορφώσει σ’ έναν εκδικητικό άγγελο στη συνέχεια. Ο Τζόουνς κυκλοφορεί στον λονδρέζικο υπόκοσμο και κάποια στιγμή προσεταιρίζεται την ταυτότητα ενός άλλου άνδρα. Μετατρέπεται σταδιακά σε έναν άγγελο – εκδικητή που τιμωρεί τους πάντες στο πέρασμά του.

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Άγκατα Μπουζέκ, Μπένεντικτ Γουόνγκ, Κρίστιαν Μπράσινγκτον.

*Mega, στις 23:50

«Χόμπιτ: Η Ερημιά του Νοσφιστή» (2013) σκηνοθεσία Πίτερ Τζάκσον

Περιπέτεια Φαντασίας – Το ταξίδι στον κόσμο της Μέσης Γης συνεχίζεται, με το δεύτερο μέρος της σειράς «Το Χόμπιτ».

Ένα χρόνο πριν τα γεγονότα του Χόμπιτ: Ένα Αναπάντεχο Ταξίδι, στο πανδοχείο “To Παιχνιδιάρικο Πόνι” στο χωριό Μπρι, ο Γκάνταλφ ο Γκρίζος συναντάει και πείθει τον Θόριν Δρυάσπη να επανακτήσει την Ιερή Πέτρα, που θα του δώσει τη δυνατότητα να ενώσει τους επτά οίκους των Νάνων και να διεκδικήσει το βασίλειο του Έρεμπορ, από τον δράκο Νοσφιστή, του οποίου ο Θόριν είναι ο νόμιμος βασιλιάς.

Ξανασυναντάμε τον Μπίλμπο Μπάγκινς ο οποίος μαζί με τον Γκάνταλφ και δεκατρείς νάνους, με επικεφαλής τον Θόριν Δρύασπις συνεχίζουν το ταξίδι τους για να ανακτήσουν το χαμένο βασίλειο του Έρεμπορ. Έχοντας καταφέρει να επιβιώσουν υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, από το ξεκίνημα κιόλας του αναπάντεχου ταξιδιού τους, οι ήρωες κινούνται Ανατολικά. Όταν τελικά φτάσουν στο Βουνό της Μοναξιάς, θα έρθουν αντιμέτωποι με τον χειρότερό τους εφιάλτη

Παίζουν: Μάρτιν Φρίμαν, Ρίτσαρντ Άρμιταζ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Τζέιμς Νέσμπιτ, Κεν Στοτ, Λι Πέις , Σιλβέστερ Μακόι, Ίαν ΜακΚέλεν, Κέιτ Μπλάνσετ, Ορλάντο Μπλουμ, Εβάντζελιν Λίλι, Λουκ Έβανς, Στίβεν Φράι, Μάνου Μπένετ ,Λόρενς Μακόαρ.

*ΕΡΤ1, στις 00:15

«Spider-Man» (2002) σκηνοθεσία Σαμ Ράιμι 

Δράσης, επιστημονικής φαντασίας, περιπέτεια – Ο Πίτερ Πάρκερ ζει στο Φόρεστ Χιλς, μια ήσυχη γειτονιά της Νέας Υόρκης με το θείο του Μπεν και τη θεία Μέι. Είναι κρυφά ερωτευμένος με τη Μέρι Τζέιν Γουάτσον, το όμορφο, καλόκαρδο κορίτσι που μένει στο διπλανό σπίτι, αλλά είναι πολύ ντροπαλός για να την προσεγγίσει. Ο κολλητός του Χάρι Όζμπορν είναι γιος του Δόκτωρ Νόρμαν Όζμπορν, πρόεδρος της κατασκευαστικής εταιρίας Oscorp, η οποία προσπαθεί να υπογράψει ένα συμβόλαιο για την προμήθεια όπλων στο στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών. Σε μια σχολική εκδρομή σε ένα εργαστήριο γενετικής, τον Πίτερ θα δαγκώσει μια γενετικά μεταλλαγμένη αράχνη.

Όταν επιστρέφει σπίτι, λιποθυμάει και την επόμενη μέρα η όρασή του είναι τέλεια, έχει γίνει πιο μυώδης, οι καρποί του πετάνε ιστό και τα αντανακλαστικά του είναι πολύ γρήγορα. Συνειδητοποιώντας ότι το τσίμπημα της αράχνης του έδωσε αυτές τις δυνάμεις, κάνει προπονήσεις σκαρφαλώνοντας τοίχους και πηδώντας από ταράτσα σε ταράτσα.Έχοντας αποκτήσει ειδικές ικανότητες αναρρίχησης κι ευελιξίας, θα μεταμορφωθεί σε άνθρωπο-αράχνη και θα γίνει κυνηγός του εγκλήματος.

Παίζουν: Τόμπι Μαγκουάιρ Γουίλεμ Νταφόε Κίρστεν Ντανστ Κλιφ Ρόμπερτσον Ρόζμαρι Χάρις Τζέιμς Φράνκο..

*Ant1, στις 01:00

«Η Πρόταση» (2009) σκηνοθεσία Αν Φλέτσερ

Αισθηματική κομεντί – Όταν η Μάργκαρετ Τέιτ, ακριβοπληρωμένο στέλεχος σε εκδοτικό οίκο, κινδυνεύει να χάσει την άδεια παραμονής της στις Ηνωμένες Πολιτείες, για να “επαναπατριστεί” στον Καναδά, αποφασίζει μέσα στην απόγνωσή της να δηλώσει αρραβωνιασμένη με τον Άντριου, τον ανυποψίαστο βοηθό της, τον οποίο ταλαιπωρεί καθημερινά για χρόνια.

Ο Άντριου δέχεται να συμμετάσχει στην απάτη, υπό την προϋπόθεση ότι θα επισκεφθούν το πατρικό του στην Αλάσκα, αφού η Μάργκαρετ θα πρέπει να γνωρίσει τα ιδιότροπα «πεθερικά» της. Σαν να μην της έφταναν λοιπόν οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει, τα νέα –ξεκαρδιστικά- εμπόδια που θα προκύψουν, θα βγάλουν τη Μάργκαρετ όχι μόνο έξω από τα νερά της, αλλά και εκτός εαυτού. Όταν πίσω από την αδιαφορία και την περιφρόνηση κρύβεται ο έρωτας, το μόνο που χρειάζεται για να βγει στην επιφάνεια είναι μια μικρή αφορμή.

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Ράιαν Ρέινολντς, Μαίρη Στίνμπεργκεν, Μπέτι Γουάιτ.

*Alpha, στις 01:45