14 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Το αποψινό βράδυ είναι κατάλληλο για ταινία – Εσύ ποια θα δεις;

«Η Ληστεία του Αιώνα» (2018) σκηνοθεσία Κρίστιαν Γκούντεγκαστ

Αστυνομική, δραματική, δράσης – Μία ληστεία που μοιάζει αδύνατο να πετύχει αφού έχει στόχο την Ομοσπονδιακή Τράπεζα αποθεμάτων, η συντροφιά των τετραπέρατων ληστών που είναι αποφασισμένοι να τα καταφέρουν και η σκληροτράχηλη ελίτ αστυνομικών, της οποίας ηγείται ο Μπιγκ Νικ Ο Μπρίεν (Τζέραρντ Μπάτλερ) είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές της ταινίας.

Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν και θα αναμετρήσουν τις δυνάμεις τους κάτω από τις πιο ριψοκίνδυνες συνθήκες, αφού οι ληστές δεν έχουν τίποτε να χάσουν και οι αστυνομικοί λειτουργούν έξω από τα όρια.

Παίζουν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Πάμπλο Σράιμπερ, Μορίς Κομπτ, Εβαν Τζόουνς, Κέρτις “50 Cent” Τζάκσον.

*Star, Πέμπτη 06/01, στις 21:00

«Ο Λαβύρινθος» (2014) σκηνοθεσία Γουές Μπολ

Επιστημονικής Φαντασίας – Ο Τόμας ξυπνά μέσα σε ένα σκοτεινό ασανσέρ το οποίο κινείται προς τα επάνω. Όταν η πόρτα ανοίγει έρχεται αντιμέτωπος με μια «αγέλη» αγοριών που τον καλωσορίζουν στην Κοιλάδα, το καινούριο του σπίτι. Η μνήμη του είναι παντελώς κενή. Ο Τόμας και τα υπόλοιπα αγόρια δεν γνωρίζουν υπό ποιες συνθήκες βρέθηκαν σε τούτο το απόκοσμο μέρος και η γνώση τους σχετικά με τη νέα τους κατοικία περιορίζεται στο αινιγματικό και πελώριο άνοιγμα που σχηματίζεται κάθε πρωί στον θεόρατο τσιμεντένιο φράχτη που τους περιβάλει – μια πόρτα που οδηγεί σε έναν αχανή και τρομακτικό λαβύρινθο.

Κάθε που βραδιάζει, ο λαβύρινθος ξανακλείνει και ανά τριάντα ημέρες ένα καινούριο αγόρι καταφτάνει. Εκείνο όμως που θα ξαφνιάσει τη νεαρή αγέλη είναι η απρόσμενη άφιξη του πρώτου κοριτσιού, της Τερέζας, η οποία καταφτάνει στον Λαβύρινθο μόλις μια βδομάδα μετά τον Τόμας, σπάζοντας την περιοδικότητα των ανεξήγητων, κατά τ άλλα, αφίξεων. Ο Τόμας νιώθει μια ανεξήγητη οικειότητα τόσο με την Κοιλάδα όσο και με τον Λαβύρινθο. Υπάρχει κάτι κλειδωμένο στα βάθη του υποσυνείδητου. Θα καταφέρει όμως να βρει τρόπο να ξεπεράσει τον Λαβύρινθο; Κι αν ναι, τι μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτόν;

Παίζουν: Ντίλαν Ο’ Μπράιεν, Κάγια Σκοντελάριο, Γουίλ Πάουλτερ, Πάτριτσια Κλάρκσον.

*Open, Πέμπτη 06/01, στις 21:00

«Μανταλένα» (1960) σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος

Ελληνική Ταινία – Ο καπετάν Κοσμάς Χαρίδημος μαζί με την κόρη του Μανταλένα, κάνουν μεταφορές από το Ασπρονήσι στο απέναντι νησί, έχουν όμως να συναγωνιστούν το καΐκι του Γεωργάρα και του γιου του Λάμπη. Μετά τον θάνατο του πατέρα της, η Μανταλένα βρίσκεται σε δύσκολη θέση καθώς έχει να θρέψει τα έξι αδέλφια της. Αποφασίζει να δουλέψει μόνη της το καΐκι, αλλά κανένας δεν εμπιστεύεται μια καπετάνισσα. Ο παπά Φώτης αποφασίζει να την βοηθήσει.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Παντελής Ζερβός, Θόδωρος Μορίδης.

*Alpha, Πέμπτη 06/01, στις 21:00

«Bridget Jones: Η Επόμενη Σελίδα» (2004) σκηνοθεσία Μπίμπαν Κίντρον

Δραματική Κομεντί Ρομαντική – Η Μπρίτζετ Τζόουνς (Ρενέ Ζιλβέγκερ) δεν είναι πλέον γεροντοκόρη και έχει μια υπέροχη σχέση με τον όμορφο δικηγόρο Μάρκ Ντάρσι (Κόλιν Φερθ), αλλά τώρα είναι αντιμέτωπη με μία μεγαλύτερη πρόκληση… Μπορεί να κρατήσει αυτό τον τέλειο άντρα, που είναι οπαδός των συντηρητικών;

Όταν οι αμφιβολίες για τον εαυτό της επιστρέφουν κι ο γυναικάς πρώην εραστής της Ντάνιελ Κλίβερ (Χιου Γκραντ) επανεμφανίζεται απροσκάλεστος για να την παρασύρει στις χειρότερες διακοπές της ζωής της.

Τώρα πια η Μπρίτζετ μπερδεύεται σε μια κωμική σειρά από κακές συμβουλές, παρεξηγήσεις και ολικές καταστροφές που μόνο σε αυτήν θα μπορούσαν να συμβούν.

Παίζουν: Χιου Γκραντ, Ρενέ Ζέλβεγκερ, Τζιμ Μπρόντμπεντ, Τζέμμα Τζόουνς, Κόλιν Φερθ.

*Ant1, Πέμπτη 06/01, στις 22:00

«Χόμπιτ: Η Μάχη των Πέντε Στρατών» (2014) σε σκηνοθεσία Πίτερ Τζάκσον

Περιπέτεια – Με την ανάκτηση του Βασίλειου των Νάνων από τον δράκο Νοσφιστή, ο Μπίλμπο και οι δεκατρείς Νάνοι έχουν άθελά τους συμβάλλει στην εξάπλωση μιας φονικής δύναμης. Ο εξοργισμένος Νοσφιστής επιτίθεται στους ανυπεράσπιστους κατοίκους της Λιμνούπολης. Παράλληλα, κυριευμένος από το πάθος του για πλούτο, ο Θόριν Δρύασπις βάζει τον θησαυρό πάνω από την τιμή και τους φίλους του.

Παραμονεύουν όμως μεγαλύτεροι κίνδυνοι, τους οποίους γνωρίζει μόνο ο Γκάνταλφ…. Ο μεγάλος εχθρός τους, Σάουρον έχει στείλει λεγεώνες από Όρκς για να επιτεθούν στο Βουνό της Μοναξιάς. Η φυλή των Νάνων, τα Ξωτικά και οι Άνθρωποι πρέπει να αποφασίσουν, είτε να ενώσουν τις δυνάμεις τους, είτε να καταστραφούν. Ο Μπίλμπο θα πρέπει να πολεμήσει τόσο για τη ζωή του, όσο και για των συντρόφων του, στην επική Μάχη των Πέντε Στρατών, καθώς το μέλλον της Μέσης Γης παραμένει αβέβαιο.

Παίζουν: Μάρτιν Φρίμαν, Λιούκ Έβανς, Ίαν ΜακΚέλεν, Εβάντζελιν Λίλι, Ρίτσαρντ Άρμιτατζ.

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 06/01, στις 22:00

«Transformers» (2007) σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

Δράσης, επιστημονικής φαντασίας – Ο πλανήτης Σάιμπερτρον κατοικείται από ρομπότ, τα Τρανσφόρμερς, τα οποία χωρίζονται σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα: τα καλά και δίκαια Ότομποτς, με αρχηγό τους τον Όπτιμους Πράιμ και τα κακά Ντισέπτικονς, με αρχηγό τον Μέγκατρον.

Όταν τα αποθέματα ενέργειας στον πλανήτη τους αρχίζουν να τελειώνουν, και οι δύο ομάδες καταλήγουν στη Γη, αναζητώντας νέες πηγές.

Μεταμορφώνονται λοιπόν, μεταξύ άλλων, σε αυτοκίνητα, αεροπλάνα και πλοία και ένας μυστικός πόλεμος ξεκινά, προκειμένου να αποκτήσουν τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων της Γης.

Οι Ντισέπτικονς επιθυμούν να ελέγξουν το AllSpark, το αντικείμενο που τους δημιούργησε, με την πρόθεση να το χρησιμοποιήσουν ώστε να φτιάξουν ένα στρατό δίνοντας ζωή σε όλες τις μηχανές της Γης. Όταν τα Ότομπορτς ανακαλύψουν ότι ο Κύβος βρίσκεται στην Γη θα πάνε εκεί με στόχο να τον χρησιμοποιήσουν και να ανασυγκροτήσουν τον Κύβετρον.

Οι συντεταγμένες της τοποθεσίας του Κυβού αναφέρονται στα γυαλιά του Σαμ Γουιντγουίκι (Σία λα Μπεόυφ). Όταν το ανακαλύψουν αυτό τα Τρανσφορμερς θα προσπαθήσουν να τον βρουν. Όταν ο Σαμ μάθει την αλήθεια σχετικά με τα γυαλιά αυτά θα συμμαχήσει με τους Ότομπορτς. Οι Ντισέπτικονς θα το ανακαλύψουν αυτό και θα καταδιώξουν τον Σαμ για να του πάρουν τα γυαλιά.

Παίζουν: Σάια Λαμπάφ, Μέγκαν Φοξ, Τζος Ντιμέλ, Γιον Βόιτ, Τζον Τορτούρο.

*SKAI, Πέμπτη 05/01, στις 22:00

«Το Πέρασμα στην Ινδία» (1984) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Λιν

Δραματική Περιπέτεια – Δεκαετία του 1920. Μια νεαρή Αγγλίδα, η Αντέλα, ταξιδεύει στην Ινδία, προκειμένου να συναντήσει τον αρραβωνιαστικό της που υπηρετεί ως δικαστής σε μια μικρή πόλη.

Η Αντέλα μαζί με τη μέλλουσα πεθερά της, την κυρία Μουρ, θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα την τοπική κοινωνία, παρά τις ισχυρές προτροπές των μελών της βρετανικής κοινότητας να κρατήσουν μεγάλες αποστάσεις από τους Ινδούς.

Τελικά, ένας φίλος θα τις φέρει σε επαφή μ’ έναν Μουσουλμάνο γιατρό, ο οποίος προθυμοποιείται να τις ξεναγήσει στις τοπικές σπηλιές που αποτελούν το τουριστικό αξιοθέατο της περιοχής.

Αυτό που θα συμβεί στη διάρκεια της εκδρομής πρόκειται να πυροδοτήσει τις ήδη τεταμένες σχέσεις ανάμεσα στις δύο κοινότητες.

Παίζουν: Τζούντι Ντέιβις, Πέγκι Άσκροφτ, Βίκτορ Μπανερτζί, Τζέιμς Φοξ, Άλεκ Γκίνες.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 06/01, στις 22:00

«Κωδικός: Πιπίλα» (2005) σκηνοθεσία Άνταμ Σάνκμαν

Κωμωδία – Έπειτα από τόσες διακρίσεις στις Ειδικές Δυνάμεις, τις πολεμικές τέχνες και τις επικίνδυνες αποστολές, ο Σέιν Βόλφε, το μόνο που δεν θα περίμενε στην καριέρα του θα ήταν να προαχθεί από ετοιμοπόλεμο κομάντο σε… μπέιμπι-σίτερ! Διότι η νέα αποστολή που του έχει ανατεθεί από τις μυστικές υπηρεσίες είναι ακριβώς αυτή: να προστατέψει τα πέντε παιδιά ενός επιστήμονα από τα απειλητικά σχέδια κακοποιών, που έχουν βάλει στο μάτι ένα απόρρητο κυβερνητικό σχέδιο.

Σύντομα, όμως, αποδεικνύεται ότι αν κάποιος χρειάζεται προστασία μέσα στο σπίτι, είναι μάλλον ο ίδιος, αφού το να ξέρει κανείς πώς να αλλάζει τις πάνες, πώς να οργανώνει σωστά τη σχολική τσάντα και τις κασετίνες με τα μολύβια, ποια είναι η ιδανική θερμοκρασία για το γάλα και πότε πρέπει να βάλει πιπίλα στο μωρό, δεν απέχει πολύ από μια… ειδική αποστολή για λίγους! Διασκεδαστική κωμωδία, όπου ο σκληροτράχηλος Βιν Ντίζελ προσπαθεί αυτή τη φορά να τα βγάλει πέρα σε ένα πεδίο μάχης με… πάνες και πιπίλες! Ένα πρωτότυπο εγχειρίδιο για νεοσύλλεκτους… γονείς, που σημείωσε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία.

Παίζουν: Βιν Ντίζελ, Λόρεν Γκράχαμ, Φέιθ Φορντ, Μπρίτανι Σνόου, Μαξ Θιερό, Κάρολ Κέιν, Μπραντ Γκέρετ.

*ALPHA, Πέμπτη 06/01, στις 23:00

«Οι Μεγάλοι 2» (2013) σκηνοθεσία Ντένις Ντάγκαν

Κωμωδία – Ο Leny (Άνταμ Σάντλερ) αφήνει την τρέλα του Λος Άντζελες και επιστρέφει με την οικογένειά του στη μικρή πόλη όπου μεγάλωσε για να επανασυνδεθεί με τους φίλους του και να κάνει μια ήρεμη ζωή. Πολύ σύντομα θα έρθει αντιμέτωπος με παλιούς τραμπούκους και τους διαδόχους τους, σχιζοφρενείς οδηγούς λεωφορείων, μεθυσμένους μπάτσους και 400 μασκαρεμένους, απρόσκλητους επισκέπτες που μπουκάρουν στο πάρτι του καλοκαιριού. Τελικά, η τρέλα καραδοκεί παντού..

Παίζουν: Άνταμ Σάντλερ, Κέβιν Τζέιμς,Κρις Ροκ, Σάλμα Χάγιεκ, Στιβ Μπουσέμι.

*Ant1, Πέμπτη 06/01, στις 00:00

«Ο Πεταλούδας» (2017) σκηνοθεσία Μάικλ Νόερ

Βιογραφική δραματική περιπέτεια – Η επική ιστορία ενός διαρρήκτη θησαυροφυλακίων από τον υπόκοσμο του Παρισιού, ο οποίος παγιδεύεται και κατηγορείται άδικα για έναν φόνο, που δεν διέπραξε. Καταδικάζεται σε ισόβια για να εκτίσει την ποινή του σε ένα διαβόητο, απάνθρωπο σωφρονιστικό ίδρυμα στο «Νησί του Διαβόλου». Αποφασισμένος να ξανακερδίσει την ελευθερία του, με όποιο τίμημα, δημιουργεί μια απρόσμενη συμμαχία με έναν συγκρατούμενό του παραχαράκτη, προκειμένου να σχεδιάσουν την απόδρασή τους.

Παίζουν: Τσάρλι Χάναμ, Ράμι Μάλεκ, Κρίστοφερ Φεαρμπανκ, Ντάμιαν Οκλοπτζικ, Τόμι Φλάναγκαν, Ιβ Χιούσον.

*Star, Πέμπτη 06/01, στις 00:00

«Οι Φλέβες της Γης» (2020) σκηνοθεσία Μπάιαμμπασουρεν Νταβαα

Δραματική – Ο Ερντέν, πατέρας του Αμρά, είναι ο αρχηγός των τελευταίων νομάδων που αντιστέκονται στις εταιρείες εξόρυξης χρυσού στη στέπα της Μογγολίας. Μετά τον θάνατο του πατέρα του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ο Αμρά συνεχίζει τον αγώνα του στη μνήμη του πατέρα του, αλλά με την ευφυία και τα εργαλεία ενός 11χρονου αγοριού.

Η ταινία ήταν η επίσημη υποβολή της Μογγολίας στην κατηγορία Καλύτερη Διεθνής Ταινία για την απονομή των Όσκαρ 2021, αλλά δεν έλαβε τελικά την υποψηφιότητα.

Παίζουν: Μπατ Ιριντου Μπατμουνκχ, Ενερελ Τουμεν, Γιαλαλτ Νάμσραι.

*ΕΡΤ3, Πέμπτη 06/01, στις 00:00

«Πρακτοράτζα » (2016) σκηνοθεσία Λουίς Λετεριέρ

Κωμωδία – O Νόμπι (Κόεν) είναι ένας πολύτεκνος, φτωχός Αγγλος που ζει σε μια μίζερη γειτονιά, καταδικασμένος στο προβλέψιμο πεπρωμένο του αλλά χαρούμενος παρ’ όλ’ αυτά γιατί τον κρατά ζωντανό η αγάπη για την μπίρα, το ποδόσφαιρο, τα 9 παιδιά και την ζουμερή κοπέλα του.

Μόνος του καημός, ο αδερφός του Σεμπάστιαν, ο οποίος έχει εξαφανιστεί από τότε που ήταν παιδιά. Μια πληροφορία του αποκαλύπτει ότι ο αδερφός του είναι ζωντανός και πρόκειται να παραστεί στη δεξίωση μιας φιλάνθρωπης εκατομμυριούχου (Πενέλοπε Κρουζ).

Ο Νόμπι εμφανίζεται, με άσπρη καλτσούλα και μπλε σαγιονάρα, και καταφέρνει με συνοπτικές διαδικασίες να τα κάνει μαντάρα και να βάλει σε μπελάδες τον Σεμπάστιαν, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε πράκτορα της ΜΙ6.

Παίζουν: Σάσα Μπαρόν Κοέν, Μαρκ Στρονγκ, Πενελόπε Κρουζ, Αναμπελ Γουόλις, Ισλα Φίσερ, Ρέμπελ Γουίλσο.

*Mega, Πέμπτη 06/01, στις 01:00

«Τα Πάντα Γύρω από τον Στηβ» (2009) σκηνοθεσία Φιλ Τρέιλ

Ρομαντική Κωμωδία – Η εκκεντρική αλλά αξιαγάπητη Μαίρη (Σάντρα Μπούλοκ) γνωρίζει τον Στιβ (Μπράντλεϋ Κούπερ), έναν κάμεραμαν σε τηλεοπτικό κανάλι, και ερωτεύεται παράφορα. Όταν ζητηθεί στον Στιβ να φύγει ταξίδι για να καλύψει ειδησιογραφικά ένα έκτακτο γεγονός, η Μαίρη θα τον ακολουθήσει και σύντομα θα βρεθεί αναμεμειγμένη στην ιστορία. Περικυκλωμένη από τα μίντια, θα ανακαλύψει την πραγματική της θέση στον κόσμο αλλά και τον άντρα των ονείρων της.

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Μπράντλεϊ Κούπερ, Τόμας Χέιντεν Τσερτς, Κεν Τζέονγκ.

*Alpha, Πέμπτη 06/01, στις 01:00

«Καράτε Κιντ: Η Νέα Γενιά» (1994) σκηνοθεσία Κρίστοφερ Κέιν

Δράσης ρομαντική – Ο κύριος Μιγιάκι (Πατ Μορέτα) παρευρίσκεται σε μία τελετή για βετεράνους στη Βοστώνη. Εκεί συναντά τη χήρα του τότε διοικητή του, Λουίζα και γνωρίζει την εγγονή της Τζούλι (Χίλαρι Σουάνκ). Η έφηβη περνάει περίοδο θλίψης αφού ακόμη δεν έχει συνέρθει από την απώλεια των γονιών της, που σκοτώθηκαν σε αυτοκινητιστικό ατύχημα. Η ίδια δυσκολεύεται να κοινωνικοποιηθεί στο σχολείο ενώ οι γνώσεις της στο καράτε εντυπωσιάζουν τον Μιγιάκι. Αποφασίζει λοιπόν να τη βοηθήσει να επανέλθει και την πηγαίνει να εκπαιδευτεί σε ένα μοναστήρι Βουδιστών. Ο Μιγιάκι και οι καλόγεροι θα αναλάβουν το δύσκολο έργο να την βάλουν αντιμέτωπη με τον θυμό της.

Παίζουν: Πατ Μορίτα, Χίλαρι Σουάνκ, Μάικλ Άιρονσαϊντ, Κρίς Κόνραντ.

*Ant1, Πέμπτη 06/01, στις 02:00