9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Ο Λαβύρινθος: Πύρινες Δοκιμασίες» (2015) σκηνοθεσία Ουές Μπολ

Δράσης Επιστημονικής Φαντασίας – Η ταινία αποτελεί τη συνέχεια της ταινίας του 2014, Ο Λαβύρινθος. Ο Τόμας και οι τολμηροί σύντροφοί του έχουν βγει πια από τον εφιαλτικό Λαβύρινθο. Όσο φιλόξενοι και περιποιητικοί κι αν είναι οι άνδρες που τους περισυνέλλεξαν μετά την απόδρασή τους, ο Τόμας δεν μπορεί να αφήσει στην άκρη τις αμφιβολίες του σχετικά με τα αληθινά τους κίνητρα.

Σιγά-σιγά εκείνος και οι φίλοι του συνειδητοποιούν ότι ο έξω κόσμος κρέμεται από μια κλωστή και ότι μια μοίρα χειρότερη από τον θάνατο περιμένει όλους όσοι μείνουν πίσω στην απέραντη ερημωμένη περιοχή της Πύρινη Γης. Καθώς τρέχουν μέσα στην έρημο και σε κατεστραμμένες πόλεις, πρέπει να ξεφύγουν από τους στρατιώτες της WCKD και να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους των Πύρινων Δοκιμασιών, ενός ερημωμένου τοπίου γεμάτο με επικίνδυνα εμπόδια.

Παίζουν: Ντίλαν Ο’Μπράιεν, Κάγια Σκοντελάριο, Τόμας Μπρόντι-Σάνγκστερ, Τζιανκάρλο Εσποσίτο, Έινταν Γκίλεν, Κι Χονγκ Λι, Μπάρι Πέπερ, Λίλη Τέιλορ, Πατρίσια Κλάρκσον.

*Open, Πέμπτη 13/01, στις 21:00

«Η Συμμορία των 8» (2018) σκηνοθεσία Γκάρι Ρος

Περιπέτεια – Πέντε χρόνια, οκτώ μήνες και 12 ημέρες … Τόσο πήρε στη μόλις αποφυλακισμένη Ντέμπι Όσεαν, την αποξενωμένη αδελφή του θρυλικού Ντάνι Όσεαν, να σχεδιάσει τη μεγαλύτερη ληστεία της ζωής της.

Ξέρει ακριβώς από που πρέπει να ξεκινήσει και τι χρειάζεται: μια ομάδα από τις καλύτερες στον τομέα τους, ξεκινώντας από την πρώην παρτενέρ της στο έγκλημα, τη Λου. Οι δυο τους επιστρατεύουν τις υπόλοιπες «ειδικούς»: την κοσμηματοπώλη Αμίτα, την πορτοφολού Κοστάνς, την εξπέρ κλεπταποδόχο Τάμι, τη χάκερ Νάιν Μπολ και τη σχεδιάστρια μόδας, Ρόουζ.

Ο στόχος είναι 150 εκατομμύρια δολάρια σε μορφή διαμαντιών, τα οποία θα κοσμούν τον λαιμό της παγκοσμίου φήμης ηθοποιού Ντάφνε Κλούγκερ, στην εκδήλωση της χρονιάς του Met Gala. Θεωρητικά, το σχέδιο είναι άψογο όμως στην πράξη πρέπει να αποδειχτεί εξίσου αψεγάδιαστο με τα πολυπόθητα διαμάντια, αν η συμμορία θέλει να πετύχει το στόχο της και να τη βγάλει καθαρή…

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Κέιτ Μπλάνσετ, Αν Χάθαγουεϊ, Μίντι Κάλινγκ, Σάρα Πόλσον, Ακουαφίνα Ριάνα, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Ρίτσαρντ Άρμιταζ, Τζέιμς Κόρντεν.

*Star, Πέμπτη 13/01, στις 21:00

«Επικίνδυνη Αποστολή: Η Πτώση» (2018) σκηνοθεσία Κρίστοφερ ΜακΚουάρι

Δράσης – Ακόμη και τα πράγματα που κάνεις με τις καλύτερες προθέσεις είναι ικανά να γυρίσουν πίσω και να σε στοιχειώσουν. Όταν μια αποστολή της υπηρεσίας IMF τελειώνει άσχημα, ο κόσμος θα έρθει αντιμέτωπος με ζοφερές συνέπειες.

Καθώς ο Ίθαν Χαντ αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας την αρχική του αποστολή πάση θυσία, η CIA αρχίζει να αμφισβητεί την πίστη και τα κίνητρά του. Ο Χαντ βρίσκει τον εαυτό του να αγωνίζεται εναντίον επικίνδυνων εκτελεστών αλλά και πρώην συμμάχων, με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα καθώς προσπαθεί να αποτρέψει μια παγκόσμια καταστροφή.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Μισέλ Μόναγκαν, Χένρι Κάβιλ, Βινγκ Ρέιμς, Σάιμον Πεγκ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Άλεκ Μπάλντουιν.

*Skai, Πέμπτη 13/01, στις 22:00

«Ο Φανταστικός Κόσμος της Μπέλα» (2016) σκηνοθεσία Σάιμον Αμπούντ

Δραματική Κομεντί Ρομαντική – Η Μπέλα Μπράουν είναι μια νεαρή με ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή (OCD) που εργάζεται στη δημοτική βιβλιοθήκη. Ο φόβος της για τα φυτά την κάνει να παραμελεί τον κήπο της και όταν ο σπιτονοικοκύρης της δίνει μια προθεσμία να τον συμμαζέψει, με την απειλή της έξωσης, η ζωή της Μπέλα πρόκειται να ανθίσει.

Στην πορεία της ταινίας, η Μπέλα θα αναπτύξει προσωπικές σχέσεις με τον ιδιότροπο, ευκατάστατο χήρο γείτονά της, αλλά και με τον γιατρό του, τη μαγείρισσά της και έναν εφευρέτη που συχνάζει στη βιβλιοθήκη.

Παίζουν: Τζέσικα Μπράουν Φίντλεϊ, Τομ Γουίλκινσον, Άντριου Σκοτ, Τζέρεμι Ίρβαϊν, Άνα Τσάνσελορ, Αϊλίν Ντέιβις.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 13/01, στις 22:15

«Ασταμάτητο» (2010) σκηνοθεσία Τόνι Σκοτ

Περιπέτεια – Ένας βετεράνος μηχανοδηγός και ο νεαρός προϊστάμενός του συνεργάζονται για να σταματήσουν ένα ακυβέρνητο τρένο που μεταφέρει θανατηφόρες τοξικές ουσίες, το οποίο κατευθύνεται με ταχύτητα προς μια πυκνοκατοικημένη πόλη.

Τι θα μπορέσουν να κάνουν για να αποτρέψουν τον εκτροχιασμό του, που μπορεί να προκαλέσει την έκχυση των τοξικών στην πόλη και τον αποδεκατισμό των κατοίκων της; Η ταινία εμπνεύστηκε από την υπόθεση του συρμού, που το 2001 διάνυσε δίχως μηχανοδηγό, περίπου 106 χιλιόμετρα για δύο ώρες πάνω στις γραμμές, στο βορειοδυτικό Οχάιο.

Παίζουν: Ντένζελ Γουάσινγκτον, Κέβιν Κόριγκαν, Κέβιν Νταν, Ροζάριο Ντόσον, Κρις Πάιν, Κέβιν Τσάπμαν.

*Alpha, Πέμπτη 13/01, στις 22:30

«Η Δωροδοκία των Ουρανών» (2016) σκηνοθεσία Λισάντρο Ντούκε Ναράνχο

Κωμωδία – Στην μικρή καθολική κοινότητα, η ζωή κυλά ήρεμα, μέχρι τη στιγμή που ένας από τους κατοίκους αποφασίζει να αυτοκτονήσει.

Ο νέος πάστορας της περιοχής τηρεί πιστά τον καθολικό νόμο και αρνείται να τελέσει καθολική ταφή για όσους αυτοκτονούν.

Η οικογένεια του αυτόχειρα και όλο το χωριό αντιδρά σε αυτή την απόφαση και, αψηφώντας την θρησκευτική εξουσία τον θάβουν στον αυλόγυρο της εκκλησίας.

Εξαγριωμένος ο ιερέας, με τη σειρά του, αρνείται να τελέσει οποιαδήποτε λειτουργία και κανένα από τα μυστήρια, μέχρι η οικογένεια του νεκρού να πάρει τη σορό από το καθολικό νεκροταφείο.

Ως αποτέλεσμα, τα μωρά δεν βαπτίζονται, οι γάμοι καθυστερούν να γίνουν και οι νεκροί περιμένουν την εξόδιο ακολουθία.

Παίζουν: Μάρθα Οσόριο, Γκυγιέρμο Γκαρσία, Χερμάν Χαραμίγιο, Νικόλ Κιντέριο.

*ΕΡΤ3, Πέμπτη 13/01, στις 00:00

«Μικρός στο Μάτι» (2006) σκηνοθεσία Κίνεν Άιβορι Γουέιανς

Κωμωδία – Όταν η ληστεία του περίφημου διαμαντιού της βασίλισσας από κοσμηματοπωλείο πάει στραβά, ο νάνος κλέφτης κοσμημάτων Κάλβιν Σιμς και ο χαζοβιόλης συνεργάτης του Πέρσι, αναγκάζονται να κρύψουν το πετράδι μέσα στην τσάντα της Βανέσα ‘Εντουαρντς που βρισκόταν εκεί.

Και όταν ο μικρόσωμος Κάλβιν ανακαλύπτει ότι ο σύζυγος της Βανέσα θέλει απεγνωσμένα μωρό, αποφασίζει να βάλει πάνες και να κάνει ο ίδιος το εγκαταλελειμένο μωρό στα σκαλοπάτια του σπιτιού τους!

Παίζουν: Μάρλον Γουέιανς, Σον Γουέιανς, Κέρι Γουάσινγκτον, Τζον Γουίδερσπουν.

*Mega, Πέμπτη 13/01, στις 01:00

«Η κόρη του στρατηγού» (1999) σκηνοθεσία Σάιμον Γουέστ

Αστυνομική, δράμα, μυστηρίου – Η Ελίζαμπεθ Κάμπελ (Λέσλι Στέφανσον), κόρη του Τζόζεφ Κάμπελ (Τζέιμς Κρόμγουελ), στρατηγού και διοικητή της στρατιωτικής βάσης Μακ Κάλουμ βρίσκεται φρικτά δολοφονημένη.

Την έρευνα για την υπόθεση αναλαμβάνουν δύο αξιωματικοί της εγκληματολογικής υπηρεσίας του στρατού, ο Πολ Μπρένερ (Τζον Τραβόλτα) που εργάζεται ως μυστικός πράκτορας στην στρατιωτική βάση και η Σάρα Σάνχιλ (Μάντλιν Στόου).
Η υπόθεση όμως είναι γεμάτη περίεργα στοιχεία που τροφοδοτούν υποψίες για το παρελθόν του θύματος, την παράλληλη μυστική ζωή της και πολλά σκοτεινά συμφέροντα φαίνεται ότι θέλουν να κρατήσουν την υπόθεση σύντομη και κυρίως “αθόρυβη”.

Παίζουν:  Τζον Τραβόλτα, Μάντλιν Στόου, Τίμοθι Χάτον, Τζέιμς Γουντς, Τζέιμς Κρόμγουελ, Λέσλι Στέφανσον.

*SKAI, Πέμπτη 13/01, στις 01:00

«Lockout» (2012) σκηνοθεσία Τζέιμς Μάδερ, Στίβεν Σέιντ Λέτζερ

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας – Η MS One είναι μια φυλακή πειραμάτων στο Διάστημα, όπου κρατούνται 500 από τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες της Γης, σε κατάσταση τεχνητού ύπνου.

Όταν μια ανθρωπιστική αποστολή, στην οποία ηγείται η Έμιλι, κόρη του Αμερικανού προέδρου, επισκέπτεται τη φυλακή, έρχεται αντιμέτωπη με μια απίστευτα βίαιη ανταρσία. Η Έμιλι και το πλήρωμα της MS One κρατούνται όμηροι από τους εγκληματίες.

Ο πρόεδρος αποφασίζει να στείλει τον πράκτορα Σνόου, ο οποίος είχε φυλακιστεί άδικα με την κατηγορία της συνωμοσίας, στη διαστημική φυλακή, με μοναδική του αποστολή να σώσει την Έμιλι και να ξανακερδίσει την ελευθερία του.

Παίζουν: Γκάι Πιρς, Πίτερ Στορμέαρ, Μάγκι Γκρέις, Τζόζεφ Γκίλιγκαν

*Star, Πέμπτη 13/01, στις 02:15