9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει ? ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Ο Λαβύρινθος: Η Τελική Δοκιμασία» (2018) σκηνοθεσία Ουές Μπολ

Περιπέτεια φαντασίας – Ο Τόμας και οι εναπομείναντες Γκλέιντερ επιχειρούν να διασώσουν τους αιχμάλωτους συντρόφους τους και να προσεγγίσουν τα κεντρικά γραφεία του Τμήματος Παγκόσμιας Καταστροφής στην οχυρωμένη Τελευταία Πόλη, ώστε να βρουν τη θεραπεία για τον ιό.

Παίζουν: Ντίλαν Ο’Μπράιεν, Τόμας Μπρόντι – Σάνγκστερ, Κάγια Σκοντελάριο, Πατρίσια Κλάρκσον.

*Open, Πέμπτη 20/01, στις 21:00

«Hunter Killer» (2018) σκηνοθεσία Ντόνοβαν Μαρς

Περιπέτεια – Ένα Αμερικάνικο κατασκοπικό υποβρύχιο ακολουθεί κατά πόδας ένα Ρωσικό, στα παγωμένα νερά της Αρκτικής μέχρι που και τα δύο χάνονται μυστηριωδώς από τα σόναρ.
Ο ναύαρχος Φισκ (Κόμον) της Αμερικάνικης Ναυτικής Βάσης αποφασίζει να στείλει το υποβρύχιο Άρκανσο για να ερευνήσει, δίνοντας το πηδάλιο του στον νεοφώτιστο Τζο Γκλας (Τζέραρντ Μπάτλερ).

Οι πρώτες έρευνες βρίσκουν και τα δύο υποβρύχια βυθισμένα και η κατάσταση γίνεται γρήγορα πολύ επικίνδυνη, καθώς ανακαλύπτει ότι τα νήματα κινεί ο παρανοϊκός Ρώσος Υπουργός Αμυνας που σχεδιάζει στρατιωτικό πραξικόπημα.

Η μόνη ελπίδα του Γκλας για να εμποδίσει έναν Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο είναι να διασώσει τον εκλεγμένο Ρώσο πρόεδρο με τη βοήθεια από ξηράς μιας ομάδας κομάντο.

Ο,τι θα ακολουθήσει είναι κάτι περισσότερο από ένας αγώνας επιβίωσης.

Παίζουν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Γκάρι Ολντμαν, Κόμον, Λίντα Καρνετλίνι, Άνταμ Τζέιμς, Κόρεϊ Τζόνσον.

*Star, Πέμπτη 20/01, στις 21:00

«Αγαπημένο μου Ημερολόγιο» (1993) σκηνοθεσία Νάνι Μορέτι

Βιογραφική Κομεντί – Κεφάλαιο 1: Στη Βέσπα. Ο Moretti εξοργισμένος από το κεντρικό μήνυμα μιας ταινίας που βλέπει στον κινηματογράφο για τη γενιά του, παίρνει τη βέσπα και τριγυρνά στη σχεδόν έρημη καλοκαιρινή Ρώμη.

Κεφάλαιο 2: Νησιά. Αναζητώντας την ηρεμία για να γράψει το σενάριο της επόμενης ταινίας του, ο Moretti επισκέπτεται το συνεργάτη του Τζεράρντο, έναν καθηγητή φιλοσοφίας που έχει από καιρό μετακομίσει στο Λίπαρι, την πρωτεύουσα των απομονωμένων Αιολίδων Νήσων. Σε αντίθεση όμως με όσα προσδοκούσε, συναντά ένα Λίπαρι στους ρυθμούς της τουριστικής ανάπτυξης, πολύβουο και γεμάτο αυτοκίνητα.

Κεφάλαιο 3: Γιατροί. Η ιστορία, στο ξεκίνημα της οποίας ο Moretti διευκρινίζει ότι είναι απολύτως αληθινή, ξεκινά με τον σκηνοθέτη να προσπαθεί να ανακαλύψει από τι πάσχει μέσα από μια περιπέτεια με επισκέψεις σε γιατρούς δοσμένη με χιούμορ και τρυφερότητα.

Παίζουν: Νάνι Μορέτι, Ρενάτο Καρπεντιέρι, Τζοβάνα Μπότσολο, Σεμπεστιάν Ναρντόνε.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 20/01, στις 22:00

«Οι Αναλώσιμοι 2» (2012) σκηνοθεσία Σάιμον Γουέστ

Δράσης – Ο Μπάρνεϊ Μπος, ο Λι Κρίστμας, ο Γιν Γιανγκ, ο Γκούναρ Γιένσεν, ο Τολ Ρόουντ και ο Χέιλ Σίζαρ επανενώνονται, καθώς ο Κύριος Τσερτς προετοιμάζει τους Αναλώσιμους για μία φαινομενικά απλή αποστολή. Τα σχέδιά τους όμως πάνε στράφι όταν ένας από αυτούς δολοφονείται από τον Ζαν Βιλέν. Εχοντας πλέον στο πλευρό τους δύο νέα μέλη, τους Μπίλι Δε Κιντ και Μάτζι, οι Αναλώσιμοι καλούνται να σταματήσουν την απειλή που εγκυμονεί ένα θανάσιμο όπλο αλλά και να πάρουν εκδίκηση για τον χαμένο αδερφό τους.

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Τζέισον Στέιθαμ, Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Μπρους Γουίλις, Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Τσακ Νόρις, Ντολφ Λούντγκρεν.

*Skai, Πέμπτη 20/01, στις 22:10

«Αλεξίσφαιροι Ντετέκτιβ 3» (2007) σκηνοθεσία Μπρετ Ράτνερ

Δράσης – Το τρελό δίδυμο του ντετέκτιβ Τζέιμς Κάρτερ και του κινέζου επιθεωρητή Λι επιστρέφει στη δράση με τα αλλεπάλληλα χτυπήματα καράτε αλλά και το ανεπανάληπτο χιούμορ του. Η αποστολή που θα αναλάβουν αυτή τη φορά τους φέρνει στο Παρίσι. Στόχος τους είναι η «Τριάδα», ένα επικίνδυνο παρακλάδι της Κινεζικής μαφίας, το οποίο και πρέπει να διαλύσουν, προτού τα μέλη της θέσουν σε εφαρμογή τα τρομακτικά τους σχέδια μέσα στη Πόλη του Φωτός…

Παίζουν: Τσάκι Τσαν, Κρις Τάκερ, Μαξ Φον Σίντοφ.

*Alpha, Πέμπτη 20/01, στις 22:30

«Bille» (2018) σκηνοθεσία Ιρανα Κολμαν

Δραματική – Ένα ξεχωριστό και εφευρετικό μικρό κορίτσι προσπαθεί να κατανοήσει τον περίπλοκο κόσμο των ενηλίκων στην Ευρώπη λίγο πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και να αποδείξει την αξία της, παρότι η μητέρα της δεν της δείχνει αγάπη και εκτίμηση.

Αντιμέτωπη με την περιφρόνηση της μητέρας της, η Μπίλε προσπαθεί να βρει μια διέξοδο στη έντονη φαντασία της και να αναζητήσει τη Χώρα των Ονείρων. Η ταινία, όπου πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι γυναίκες, είναι η μεταφορά στην οθόνη του δημοφιλούς μυθιστορήματος BILLE της υποψήφιας για βραβείο Νόμπελ Βίζμα Μπελσεβίτσα.

Παίζουν: Ελίνα Βέιν, Ρουτα Κρονμπέργκα, Αρτουρ Σκραστινς.

*ΕΡΤ3, Πέμπτη 20/01, στις 00:00

«Νεκροταφείο Ζώων» (2019) σκηνοθεσία Κέβιν Κελς, Ντένις Γουϊντμάγιερ

Θρίλερ, μυστηρίου – Ο γιατρός Λούις Κριντ και η τετραμελής οικογένειά του μετακομίζουν σε ένα ειδυλλιακό εξοχικό σπίτι στην Νέα Αγγλία. Όταν χάσουν την αγαπημένη τους γάτα σε ατύχημα, ο γείτονάς τους προτείνει στον Λούις να τη θάψει σε ένα μυστικό νεκροταφείο ζώων, το οποίο αποδεικνύεται πως κατέχει μυστηριώδεις όσο κι ανεξέλεγκτες δυνάμεις.

Παίζουν: Τζέισον Κλαρκ, Τζον Λίθγκοου, Έιμι Σέιμετζ, Ζετέ Λόρενς.

*SKAI, Πέμπτη 20/01, στις 00:00

«Οι Επιβάτες» (2016) σκηνοθεσία Μόρτεν Τίλντουμ

Επιστημονικής Φαντασίας – Ένα ταξίδι με φόντο το διάστημα που οδηγεί 5000 επιβάτες σε μια διαφορετική ζωή σε άλλο πλανήτη. Μια μηχανική βλάβη όμως αφυπνίζει 90 χρόνια νωρίτερα από τον τελικό προορισμό έναν από τους εν υπνώσει επιβάτες του τεράστιου διαστημοπλοίου. Ζώντας μόνος του για ένα χρόνο, ο Τζιμ φτάνει στα όρια της απόγνωσης και αποφασίζει να ξυπνήσει μια όμορφη νεαρή γυναίκα, την Ορόρα.

Προσπαθώντας να λύσουν το μυστήριο της βλάβης, ανακαλύπτουν ότι το διαστημόπλοιο κινδυνεύει. Δυο άγνωστοι μάχονται για τον ίδιο σκοπό: να σώσουν το διαστημόπλοιο με τους 5000 επιβάτες.

Παίζουν: Τζένιφερ Λόρενς, Κρις Πρατ, Μάικλ Σιν, Λόρενς Φίσμπερν, Αντι Γκαρσία.

*Mega, Πέμπτη 20/01, στις 00:50

«Zodiac» (2007) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φίντσερ

Αστυνομική Δραματική Μυστηρίου – Η ταινία αφηγείται την ιστορία της έρευνας για τον Ζόντιακ, ενός κατά συρροήν δολοφόνου που τρομοκρατούσε την περιοχή του Κόλπου του Σαν Φρανσίσκο κατά τα τέλη της δεκαετίας του 1960 και μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1980, ο οποίος χλεύαζε την αστυνομία στέλνοντας επιστολές και κρυπτογραφημένα μηνύματα κυρίως στην εφημερίδα San Francisco Chronicle.

Η υπόθεση παραμένει ένα από τα πιο διαβόητα άλυτα εγκλήματα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τα γεγονότα ξεκινούν στις 4 Ιουλίου 1969, όταν ο Ζόντιακ έκανε τη δεύτερη δολοφονική επίθεσή του (πυροβολώντας μέσα στο αυτοκίνητο του νεαρού άνδρα που ονομάζεται Μάικλ Μεζό και της φίλης του Νταρλίν Φέριν) στο Βαλέχο της Καλιφόρνια. Η Νταρλίν πέθανε αμέσως ενώ ο Μάικ κατάφερε και επιβίωσε.

Την 1η Αυγούστου, ο δολοφόνος που χρησιμοποιεί το όνομα Ζόντιακ στέλνει τρεις κωδικοποιημένες επιστολές σε μεγάλες εφημερίδες, συμπεριλαμβανομένης της San Francisco Chronicle. Οι επιστολές του προσέλκυσαν το ενδιαφέρον δύο υπαλλήλων της εφημερίδας – του Πωλ Έιβερι (Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ.), αστυνομικού συντάκτη, και του γελοιογράφου Ρόμπερτ Γκρέισμιθ (Τζέικ Τζινενχααλ). Ο Ζόντιακ απειλεί να σκοτώσει δώδεκα άτομα, εκτός εάν δημοσιευτεί η κωδικοποιημένη επιστολή του που περιέχει την ταυτότητά του.

Ο Ρόμπερτ Γκρέισμιθ, ο καρτουνίστας, που εργάζεται στην εφημερίδα «San Fransisco Chronicle» και η γνωριμία του με τον Πολ Έιβερι, αστυνομικό ρεπόρτερ με αδυναμία στο… ποτό, είναι καταλυτική καθώς οι δυο τους έχουν ένα κοινό στόχο: να ανακαλύψουν την ταυτότητα του Ζόντιακ.

Μια υπόθεση που γίνεται εμμονή για τον Γκρέισμιθ, καθώς σταδιακά απομακρύνεται από την οικογένειά του και ακολουθεί τα χνάρια του δολοφόνου

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Μαρκ Ράφαλο, Τζέικ Γκίλενχαλ, Άντονι Έντουαρντς, Μπράιαν Κοξ, Ηλίας Κοτέας, Τζον Κάρολ Λιντς, Ντέρμοτ Μάλρονεϊ.

*Star, Πέμπτη 20/01, στις 02:00