6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Drones: Θάνατος Από Ψηλά» (2014) σε σκηνοθεσία Άντριου Νίκολ

Δραματική – Ένας πιλότος μαχητικών αεροσκαφών αναλαμβάνει καθήκοντα χειριστή drone, δηλαδή τηλεκατευθυνόμενων πολεμικών αεροπλάνων. Επί δώδεκα ώρες καθημερινά, χτυπά τους Ταλιμπάν από χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά μέσα από μια οθόνη. Τις υπόλοιπες ώρες τις αφιερώνει στην οικογένειά του. Oμως, αυτή η παράδοξη αποστολή αρχίζει να του προκαλεί ηθικά διλήμματα. Μήπως συμμετέχει σε έναν πόλεμο που δεν έχει τελειωμό; Μήπως δημιουργεί περισσότερους νέους τρομοκράτες από αυτούς που σκοτώνει;.

Παίζουν: Ίθαν Χοκ, Τζένουαρι Τζόουνς, Ζόι Κράβιτζ.

*Open, Δευτέρα 24/01 στις 22:00

«Hendrix» (2000) σκηνοθεσία Leon Ichaso

Βιογραφική, Δράμα, Μουσικής – Πάνω στη σκηνή, ο Τζίμι Χέντριξ ηλέκτριζε το κοινό με το δυναμικό παίξιμο της κιθάρας και τις μαγευτικές εμφανίσεις του. Αλλά στα παρασκήνια, το ανερχόμενο αστέρι κατευθυνόταν προς μια σύγκρουση με το πεπρωμένο του. Η ταινία είναι γεμάτη με τη μουσική που τον έκανε αστέρι και αναδημιουργεί την εποχή της ειρήνης, της αγάπης και των ψυχεδελικών κιθαριστικών ριφ.

Παίζουν: Γουντ Χάρις, Μπίλι Ζέιν, Ντόριαν Χέιργουντ, Βιβίκα Α. Φοξ, Κρίστοφερ Ραλφ

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 24/01 στις 22:00

«Iron Man 3» (2013) σκηνοθεσία Σέιν Μπλακ

Επιστημονικής Φαντασίας – Μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις ανάμεσα στους ήρωες Avengers, o εκκεντρικός και ιδιοφυής βιομήχανος Τόνυ Σταρκ, προσπαθεί να συνέλθει από το μετατραυματικό στρες. Αυτό όμως, δεν μπορεί να τον κρατήσει μακριά από τα καθήκοντά του, αφού σύντομα θα κληθεί να αναμετρηθεί με τον χειρότερο μέχρι τώρα εχθρό του, τον σατανικό Mandarin.

Ο ασύλληπτος ως τώρα ισλαμιστής τρομοκράτης, απειλεί ευθέως τις ΗΠΑ και ο Τόνυ Σταρκ αποφασίζει να τον αντιμετωπίσει κατά μέτωπο. Σε αυτή την αναμέτρηση θα δοκιμαστεί όχι μόνο το κουράγιο του, αλλά και η επινοητικότητά του. Θα του δοθεί, όμως, και η ευκαιρία να απαντήσει στο ερώτημα που τον απασχολεί χρόνια τώρα: τι είναι αυτό που κάνει τη διαφορά, η στολή ή ο άνθρωπος που τη φοράει;

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Γκουίνεθ Πάλτροου, Ντον Τσιντλ, Γκάι Πιρς, Ρεμπέκα Χολ, Τζον Φαβρό, Μπεν Κίνσλεϊ, Πολ Μπέτανι.

*Alpha, Δευτέρα 24/01 στις 22:30

«Upgrade» (2018) σκηνοθεσία Λι Γουάνελ

Περιπέτεια – Ο Γκρέι Τρέι, μετά από μια εξαιρετικά βίαιη ληστεία, μένει παράλυτος από το λαιμό και κάτω ενώ η γυναίκα του δολοφονείται με τον πιο βάναυσο τρόπο. Ένας δισεκατομμυριούχος εφευρέτης του προτείνει να γίνει πειραματόζωο σε μια πειραματική θεραπεία, που θα «αναβαθμίσει» το κορμί του.

Η θεραπεία – ένα εμφύτευμα τεχνητής νοημοσύνης που λέγεται «στέλεχος»- δίνει στον Γκρέι μοναδικές σωματικές ικανότητες και τη δυνατότητα να πάρει αιματηρή εκδίκηση από εκείνους, που αναίτια κατέστρεψαν τη ζωή του…

Παίζουν: Λόγκαν Μάρσαλ Γκριν, Σάιμον Μέιντεν, Μέλανι Βαλέχο, Κρίστοφερ Κίρμπι, Κλέιτον Τζέικομπσον.

*Star, Δευτέρα 24/01 στις 23:45

«Η Γαλάζια Λίμνη» (1980) σκηνοθεσία Ράνταλ Κλάιζερ

Αισθηματική – Δύο μικρά παιδιά και ο μάγειρας του πλοίου επιβιώνουν μετά από ένα ναυάγιο και βρίσκουν καταφύγιο σ’ ένα τροπικό νησί. Ωστόσο, πολύ σύντομα ο μάγειρας πεθαίνει και τα δύο παιδιά, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, απομένουν μόνα τους. Οι μέρες γίνονται χρόνια και η ‘Εμελιν με τον Ρίτσαρντ γίνονται ένα με τα υπόλοιπα εξωτικά πλάσματα που κατοικούν στο παραδεισένιο αυτό νησί. Παίζουν μαζί, αντιμετωπίζουν τις σωματικές και συναισθηματικές αλλαγές της ενηλικίωσης, ανακαλύπτουν την αληθινή αγάπη και τις χαρές του να γίνεσαι γονέας.

Παίζουν: Μπρουκ Σιλντς, Κρίστοφερ ‘Ατκινς, Λίο Μακ Κερν, Γουίλιαμ Ντάνιελς, ‘Ελβα Τζόζεφσον, Γκλεν Κόχαν, ‘Αλαν Χόπγκουντ.

*Mega, Δευτέρα 24/01 στις 01:45

«Σιωπηλά Πνεύματα» (2014) σκηνοθεσία Τζον Πογκ

Θρίλερ – Ο καθηγητής Φυσικής Κούπλαντ, γνωστός για τις αμφιλεγόμενες μεθόδους, που χρησιμοποιεί, παρακινεί ορισμένους από τους καλύτερους φοιτητές του να λάβουν μέρος σε ένα επικίνδυνο πείραμα: να δημιουργήσουν ένα είδος πνεύματος-μία υπερφυσική οντότητα.

Με βάση τη θεωρία ότι η παραφυσική δραστηριότητα προκαλείται από την ανθρώπινη αρνητική ενέργεια, οι αδίστακτοι επιστήμονες εκτελούν μια σειρά δοκιμών σε μία νέα ασθενή, σπρώχνοντάς την στην άκρη της λογικής.

Μια σειρά από τρομακτικά περιστατικά με συγκλονιστικές και μακάβριες συνέπειες, κάνει την ομάδα γρήγορα να συνειδητοποιήσει ότι έχει προκαλέσει μια δύναμη πολύ πιο τρομακτική και σατανική, από όσο μπορούσαν ποτέ να φανταστούν.

Παίζουν: Τζάρεντ Χάρις, Σαμ Κλάφλιν, Έριν Ρίτσαρντς, Ρόρι Φλεκ Μπερν, Ολίβια Κουκ.

*Star, Δευτέρα 24/01 στις 02:00