10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει δέκα ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Η Δυναστεία Των Δολοφόνων» (2010) σκηνοθεσία Τσάο Μπιν – Σου, Τζον Γου

Δράμα Δράση Θρίλερ, Ιστορική – Κίνα, 428 μ.χ. Η Ζενγκ Ζινγκ, μια επαγγελματίας δολοφόνος, έχει αναλάβει να μεταφέρει τα ιερά λείψανα ενός εξόριστου Βουδιστή μοναχού στον αιώνιο τόπο κατοικίας του. Κατά τη διάρκεια της αποστολής της ερωτεύεται και αποφασίζει να αλλάξει ζωή. Παντρεύεται, αλλάζει τόπο, όνομα και φροντίζει να ζήσει με τον άντρα της μια ήσυχη και ειρηνική ζωή. Όταν όμως μια συμμορία δολοφόνων, που αναζητά τα ιερά λείψανα, εντοπίσει την παρουσία της, θα φέρει στην επιφάνεια όχι μόνο την πραγματική ταυτότητα της Ζενγκ Ζινγκ, αλλά και τα καλά κρυμμένα μυστικά του συζύγου της. Αυτό όμως σημαίνει πόλεμο.

Παίζουν: Μισέλ Γιο, Γουνγκ Βου Σαν, Σουέγκι Ουάνγκ.

*Open, Τετάρτη 26/01, στις 21:00

«Justice League» (2017) σκηνοθεσία Ζακ Σνάιντερ

Δράσης Περιπέτεια Φαντασίας – Χάρη στην ανιδιοτελή θυσία του Σούπερμαν, που αποκαθιστά την πίστη του στην ανθρωπότητα, ο Μπρους Γουέιν ζητά τη βοήθεια της νέας του συμμάχου, Νταϊάνα Πρινς, για να αντιμετωπίσουν ένα ακόμη πιο επικίνδυνο εχθρό. Μαζί, ο Batman και η Wonder Woman δρουν γρήγορα για να βρουν και να στρατολογήσουν μια ομάδα μετά-ανθρώπων που θα αντισταθούν σ αυτήν την καινούργια απειλή. Αλλά, παρά τη δημιουργία αυτής της χωρίς προηγούμενο λεγεώνας ηρώων -Batman, Wonder Woman, Aquaman, The Flash και Cyborg- μπορεί να είναι ήδη πολύ αργά για να σωθεί ο πλανήτης από μία επίθεση καταστροφικών διαστάσεων.

Παίζουν: Τζάρεντ Λέτο, Μπεν Άφλεκ, Άμπερ Χερντ, Έιμι Άνταμς, Χένρι Καβίλ, Τζέισον Μομόα, Έζρα Μίλερ.

*Star, Τετάρτη 26/01, στις 21:00

«Κορίτσι» (2018) σκηνοθεσία Λουκάς Ντοντ

Δραματική – Η 15χρονη Λάρα είναι αποφασισμένη να γίνει μπαλαρίνα και προσπαθεί με κάθε τρόπο να υπερπηδήσει τα εμπόδια που ορθώνονται μπροστά της: τον ανταγωνιστικό κόσμο του χορού, την ανασφάλεια της εφηβείας και το γεγονός πως γεννήθηκε αγόρι.

Παίζουν: Βίκτορ Πόλστερ, Αριε Φορτχάλτερ, Ολιβερ Μπόνταρντ.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 26/01, στις 22:00

«Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος» (2016) σκηνοθεσία Άντονι Ρούσο, Τζο Ρούσο

Επιστημονικής Φαντασίας – Η διαμάχη που αναπτύσσεται μεταξύ του Captain America και του Tony Stark έχει ως αποτέλεσμα την προσωρινή διάσπαση των Εκδικητών. Τι είναι αυτό όμως που κάνει τον Captain America να έρθει σε σύγκρουση με τους Εκδικητές, προκαλώντας εμφύλιο πόλεμο στους κόλπους των άλλοτε ενωμένων σαν γροθιά υπερηρώων;

Ένα χρόνο μετά τα γεγονότα με τον Ultron, o Στιβ Ρότζερς (Captain America) και οι υπόλοιποι Εκδικητές προσπαθούν να ξαναβρούν τις ισορροπίες τους. Η απόπειρα κλοπής, όμως, ενός βιολογικού όπλου στο Λάγος της Νιγηρίας θα προκαλέσει παγκόσμιο συναγερμό, αλλά και την αυτόματη επέμβαση των Εκδικητών με παράπλευρες απώλειες και ολέθρια αποτελέσματα. Η ανάγκη πλέον για τη σύσταση μιας επίλεκτης ομάδας με κυβερνητικό χαρακτήρα, η οποία θα ελέγχει τους υπερήρωες, είναι επιτακτική. Όμως, αυτός ο «από πάνω» έλεγχος θα σταθεί ταυτόχρονα και αιτία διχασμού ανάμεσά τους, αφού η υποχρέωση να λογοδοτούν για τη δράση τους, δεν τους βρίσκει όλους σύμφωνους.

Η πόλωση ανάμεσα στον Captain America και τον Iron Man δεν αργεί να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, οδηγώντας σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα. Η κατάσταση όμως γίνεται ακόμα πιο εκρηκτική, όταν στον ορίζοντα κάνει την απειλητική του εμφάνιση ο απόλυτος εχθρός.

Παίζουν: Κρις Έβανς, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ., Σκάρλετ Γιόχανσον, Σεμπάστιαν Σταν, Άντονι ΜακΚι, Ντον Τσιντλ, Τζέρεμυ Ρένερ, Τσάντγουικ Μπόσμαν, Πολ Μπέτανι, Ελίζαμπεθ Όλ

*Alpha, Τετάρτη 26/01, στις 22:30

«Η Μάσκα Του Ζορό» (1998) σκηνοθεσία Μάρτιν Κάμπελ

Δράσης – Ο ηλικιωμένος Δον Ντιέγκο, που ήταν παλιά ο θρυλικός Ζορό δραπετεύει από την φυλακή και γυρίζει στο παλιό του σπίτι. Θα γνωρίσει έναν νέο κλέφτη που θα τον εκπαιδεύσει για να γίνει ο νέος Ζορό. Σκοπός τους είναι να καταστρέψουν τα σχέδια των παλιών Δον, που εκμεταλλεύονται τους κατοίκους της περιοχής και πλουτίζουν εις βάρος τους.

Παίζουν: Άντονι Χόπκινς, Αντόνιο Μπαντέρας, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς.

*Mega, Τετάρτη 26/01, στις 22:40

«Amityville: Το Ξύπνημα» (2017) σκηνοθεσία Φρανκ Καλφούν

Τρόμου – Η Μπελ, η μικρή της αδελφή και ο αδελφός της που βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση, μετακομίζουν με τη μητέρα τους, Τζόαν, σε ένα νέο και παράξενο σπίτι στο Άμιτιβιλ, προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα και να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στην κοστοβόρα θεραπεία υγείας του νεαρού Τζέιμς.

Κάποια περίεργα φαινόμενα, όμως, –συμπεριλαμβανομένης και της ανεξήγητης, θαυματουργής ίασης του νεαρού αδελφού– δεν θ’ αργήσουν να κάνουν την εμφάνισή τους στο σπίτι της οικογένειας, με αποτέλεσμα η Μπελ να υποψιαστεί πλέον ότι η μητέρα τους απέκρυψε την πλήρη ανατριχιαστική αλήθεια για το μυστηριώδες σπίτι…

Όταν πλέον συνειδητοποιήσουν όλοι ότι το σπίτι στο οποίο μετακόμισαν είναι το ξακουστό στοιχειωμένο σπίτι του Άμιτιβιλ, ίσως να είναι αργά. Υπάρχει άραγε τρόπος να βγει κανείς από την κόλαση;

Παίζουν: Μπέλα Θορν, Τζένιφερ Τζέισον Λι, Κάμερον Μόναγκαν, Μακένα Γκρέις, Τζένιφερ Μόρισον.

*Open, Τετάρτη 26/01, στις 23:30

«Μαζί ως την Κορυφή» (2016) σκηνοθεσία Τζόναθαν Γιακούμποβιτζ 

Δραματική – Στην δυνατή αυτή δραματική ταινία, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο υποδύεται τον θρυλικό Ρέι Αρσέλ, που απογείωσε την καριέρα του Ρομπέρτο Ντουράν, του μποξέρ από τον Παναμά που κέρδισε τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα και θεωρείται ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών.

Ο Ντουράν, γνωστός και ως «Χέρια από Πέτρα» για την δριμύτητα των χτυπημάτων του, απέδρασε από την φτωχική του ζωή και αγωνίστηκε για πέντε δεκαετίες, κερδίζοντας 103 από τους 119 αγώνες του, αλλά έμεινε στην ιστορία για τον σοκαριστικό τρόπο με τον οποίο εγκατάλειψε τον πιο κρίσιμο αγώνα της καριέρας του.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Eντγκαρ Ραμίρεζ, Eλεν Μπάρκιν, Τζον Τορτούρο, Aνα ντε Aρμας.

*Star, Τετάρτη 26/01, στις 23:30

«Σιωπή» (2016) σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορσέζε

Δραματική – Ο Πορτογάλος ιεραπόστολος Σεμπαστιάου Ροντρίγκες, φτάνει στην Ιαπωνία του 17ου αιώνα για να εμψυχώσει τους καταπιεζόμενους χριστιανούς Ιάπωνες, αλλά και να ανακαλύψει την αλήθεια που κρύβεται πίσω από την αποστασία του προκατόχου του, του έμπειρου ιεραπόστολου Φερέιρα, ο οποίος δεν άντεξε τα πολλαπλά μαρτύρια.

O Ροντρίγκες θα βρεθεί, κι αυτός, σύντομα μπροστά σε τρομερά ηθικά διλήμματα αλλά κυρίως μπροστά στη σιωπή του Θεού, ο οποίος μοιάζει να αποδέχεται τα φριχτά βασανιστήρια στα οποία υπόκεινται οι πιστοί Του.

Παίζουν: Αντριου Γκάρφιλντ, Ανταμ Ντράιβερ, Λίαμ Νίσον.

*Star, Τετάρτη 26/01, στις 01:45

«Μπάτσος Διαμάντι» (1999) σκηνοθεσία Λες Μέιφιλντ

Κωμωδία – Πριν από δύο χρόνια ο ταλαντούχος διαρρήκτης κοσμημάτων Μάιλς Λόγκαν είχε σχεδιάσει τη ληστεία της ζωής του, με λάφυρο ένα διαμάντι αξίας 20 εκατομυρίων δολαρίων. Δυστυχώς για εκείνον, ανάμεσα στα μέλη της συμμορίας συγκαταλεγόταν και ένας προδότης, ο άπληστος Ντίκον, ο οποίος δεν ήταν διαθετημένος να μοιραστεί το διαμάντι με κανέναν.

Η εμφάνιση της αστυνομίας ανατρέπει τα σχέδια όλων και ο Μάιλς μόλις που κατορθώνει να το σκάσει προς μία κοντινή οικοδομή, όπου και κρύβει το διαμάντι σ’ έναν αεραγωγό. Τελικά, δεν διαφεύγει της σύλληψης και μέχρι τη στιγμή της αποφυλάκισης, στο μυαλό του βρίσκεται μονάχα εκείνη η ώρα που θα πιάσει ξανά στο χέρι του τον ανεκτίμητης αξίας πολύτιμο λίθο! Δύο χρόνια μετά, ο ελεύθερος πιά Μάιλς παγώνει στη θέα του κτηρίου που είχε αφήσει τότε πίσω του ως οικοδομή. Πρόκειται για το 37ο Αστυνομικό Τμήμα του Λος ‘Αντζελες! Ειρωνία, κακοτυχία, γκαντεμιά και όλα τα στραβά του κόσμου!

Ο Μάιλς επιχειρεί τώρα με διάφορα κόλπα να μπει στο Τμήμα και να βρει το διαμάντι. Για να επιτύχει βέβαια τον σκοπό του, υπάρχουν μονάχα δύο τρόποι: να εισαχθεί ως κρατούμενος ή να εμφανιστεί ως ντετέκτιβ!

Παίζουν: Μάρτιν Λόρενς, Λουκ Γουίλσον, Πίτερ Γκριν

*Mega, Τετάρτη 26/01, στις 02:00

«Η Σιδηρά Κοιλάδα» (2018) σκηνοθεσία Τάι Ρόμπερτς

Δραματική Ρομαντική – Η επική ιστορία του Τζιμ Μακ Νίλι, ενός τυχοδιώκτη που το 1939 κατάφερε να εξελιχθεί στην άγρια ερημιά του Τέξας από απλός εργάτης, σε μεγάλος πετρελαιοπαραγωγός.

Παίζουν: Όστιν Νίκολς, Λέιν Γκάρισον, Άλι Κόμπριν.

*Open, Τετάρτη 26/01, στις 02:00