11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Σάββατο βράδυ και η αγαπημένη ώρα της μέρας έφτασε. Μία λίστα από ταινίες σε περιμένει. Ποια θα δεις απόψε;

«Μια Τρελή, Τρελή Σαραντάρα» (1970) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία  – Μια σαραντάρα χήρα (Ρένα Βλαχοπούλου) ερωτεύεται έναν νεαρό μουσικό (Ανδρέας Μπάρκουλης). Τα αδέλφια της (Γιάννης Μιχαλόπουλος, Τασσώ Καββαδία), όμως, την πιέζουν να παντρευτεί έναν πλούσιο αλλά κουφό άντρα (Γιώργος Γαβριηλίδης).

Η σαραντάρα θα προσπαθήσει να κάνει το χατίρι στα αδέλφια της, αλλά με τη βοήθεια μιας φίλης της (Μέλπω Ζαρόκωστα), θα σκαρφιστούν ένα σχέδιο ώστε να βλέπεται με τον μουσικό κρυφά απο τα αδέλφια της.

Παίζουν: Ρένα Βλαχοπούλου, Ανδρέας Μπάρκουλης, Γιάννης Μιχαλόπουλος, Μέλπω Ζαροκώστα, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Γιώργος Γαβριηλίδης, Πόπη Άλβα.

*Alpha, Σάββατο 29/01 στις 21:00

«Η Εποχή των Παγετώνων 2: Η Απόψυξη» (2006) σκηνοθεσία Κάρλος Σαλντάνι

Animation – Η Εποχή των Παγετώνων φτάνει στο τέλος της και οι πάγοι αρχίζουν να λιώνουν. Όλα τα ζώα του πλανήτη υποδέχονται ενθουσιασμένα το νέο τους περιβάλλον: έναν κόσμο γεμάτο υδάτινα πάρκα και πίδακες νερού! Όταν όμως ο Μάνι, ο Σιντ, και ο Ντιέγκο ανακαλύπτουν ότι το νερό από τους πάγους, που λιώνουν, μπορεί να προκαλέσει καταστροφικές πλημμύρες, πρέπει να ειδοποιήσουν όλους τους κατοίκους της κοιλάδας τους και, κυρίως, να βρουν έναν τρόπο σωτηρίας από τον επερχόμενο κατακλυσμό.

Με τις φωνές των: Γιάννη Μπέζου, Πέτρου Φιλιππίδη, Λεωνίδας Κακούρης, Μαίρη Μάρκου, Διαμαντής Καραναστάσης, Δημήτρης Μάριζας, Τάσος Κωστής.

*Star, Σάββατο 29/01 στις 21:00

«Ο Άλβιν και η Παρέα του: Σκίουροι στο Δρόμο» (2015) σκηνοθεσία Γουόλτ Μπέκερ

Animation – Πιστεύοντας πως ο Ντέιβ πάει στο Μαϊάμι για να κάνει πρόταση γάμου στη φιλενάδα του και να τους παρατήσει, οι Άλβιν, Σάιμον και Θίοντορ ξεκινούν από το Λος Άντζελες για τη Φλόριντα θέλοντας να προλάβουν το κακό.

Παίζουν: Τζέισον Λι Μπέλα Θορν Κίμπερλι Ουίλιαμς.

*Open, Σάββατο 29/01 στις 21:00

«Αλλάζουμε;» (2011) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Ντόμπκιν

Κωμωδία – Ο Ντέιβ και ο Μιτς είναι φίλοι από παιδιά, παρόλο που οι χαρακτήρες τους και οι επιλογές τους στη ζωή είναι εκ διαμέτρου αντίθετες.

Ο πρώτος, είναι επιτυχημένος δικηγόρος και υπεύθυνος οικογενειάρχης, ενώ ο δεύτερος, ηθοποιός σε αισθησιακές ταινίες και ορκισμένος εργένης! Ένα μοιραίο βράδυ, που μεθάνε σε ένα μπαρ, εύχονται να να είχε ο ένας τη ζωή του άλλου.

Η ευχή τους πιάνει και το επόμενο πρωί ξυπνούν ο ένας στο σώμα του άλλου! Κωμικοτραγικές καταστάσεις ακολουθούν καθώς ο Ντέιβ και ο Μιτς, προσπαθούν να ζήσουν μια ζωή τελείως διαφορετική από τη συνηθισμένη και να ανταποκριθούν στις καινούριες τους υποχρεώσεις.

Παίζουν: Ράιαν Ρέινολντς, Τζέισον Μπέιτμαν, Λέσλι Μαν, Ολίβια Γουάιλντ.

*Ant1, Σάββατο 29/01 στις 22:00

«Χαμένος Παράδεισος» (2014) σκηνοθεσία Αντρέα Ντι Στέφανο

Αστυνομική Βιογραφική Δραματική – Ο Νικ θεωρεί ότι έχει βρει τον επί γης παράδεισο όταν φτάνει στην Κολομβία, εκεί όπου έχει μετακομίσει ήδη ο αδερφός του.

Τιρκουάζ λίμνες, κατάλευκες αμμουδιές, τέλεια κύματα, όλα μοιάζουν σαν όνειρο για τον νεαρό Καναδό σέρφερ, ειδικά όταν συναντά τη Μαρία, μία πανέμορφη νεαρή Κολομβιανή, την οποία ερωτεύεται παράφορα.

Ο πρώτος καιρός περνά ειδυλλιακά, μέχρι που η Μαρία τον συστήνει στον θείο της, τον θρυλικό έμπορο ναρκωτικών, Πάμπλο Εσκομπάρ.

Σιγά-σιγά, ο Νικ θα μπει όλο και πιο βαθιά στην τεράστια εγκληματική οργάνωση του Εσκομπάρ, η δεσποτική αλλά και χαρισματική προσωπικότητα του οποίου ελέγχει τους πάντες γύρω του.

Θα μπορέσει να ξεφύγει από τα φονικά δίχτυα του καρτέλ όταν πια η κατάσταση εκτροχιαστεί

*Open, Σάββατο 29/01 στις 23:00

«Blues Brothers 2000» (1998) σκηνοθεσία Τζον Λαντις

Κωμωδία, μιούζικαλ -Ο Elwood Blues αποφυλακίζεται και προς μεγάλη του λύπη διαπιστώνει ότι o αδερφός του δεν υπάρχει πια, το ορφανοτροφείο που μεγάλωσε έχει κατεδαφιστεί και η μπάντα έχει διαλυθεί. Τότε αποφασίζει να επανενώσει με τη βοήθεια μερικών φίλων του, τη παλιά μπάντα για μια ακόμη αποστολή. H διάσημη μπάντα BLUES BROTHERS ενώνεται ξανά. Aυτή τη φορά με τη βοήθεια του εκφραστικού μπαρμαν (Goodman), συναγωνίζονται στην Μάχη των Μπάντων (Battle of the Bands). Ο Buster, ένα μικρό ορφανό απειθάρχητο αγόρι γίνεται και αυτό μέλος.

Παίζουν: Νταν Ακρόιντ, Τζον Γκούντμαν, Γουόλτερ Λεβιν, Αρίθα Φράνκλιν, Τζέιμς Μπράουν, Τζο Μόρτον, Β.Β. Κινγκ.

*Μακεδονία, Σάββατο 29/01 στις 23:00

«Revenge of the Bridesmaids» (2010) σκηνοθεσία Τζέιμς Χέιμαν

Ρομαντική κομεντί – Η Άμπιγκαϊλ και η Πάρκερ, δύο κολλητές παιδικές φίλες, αφήνουν για λίγο τη Νέα Υόρκη και επισκέπτονται τον τόπο καταγωγής τους, τη Λουϊζιάνα, για διακοπές. Εκεί, ανακαλύπτουν πως η καλή τους φίλη Ρέιτσελ έχει χωρίσει και πως ανάμεσα σε εκείνη και τον πρώην αγαπημένο της έχει μπει μια πρώην φίλη τους η οποία προσπαθεί με δόλια μέσα να τον παντρευτεί.

Έτσι, οι δυο κολλητές βάζουν τα δυνατά τους να «ξεμπροστιάσουν» τη μέλλουσα νύφη και να διαλύσουν τον γάμο, υποδυόμενες τις… παρανύμφους.

Παίζουν: Ρέιβεν Σιμονέ, Τζοάννα Γκαρσία Σουίσερ, Μπεθ Μπρόντερικ, Ντέιβιντ Κλέιτον Ρότζερς, Βιρτζίνια Γουίλιαμς.

*Alpha, Σάββατο 29/01 στις 23:00

«Το Τέλειο Χτύπημα» (2013) σκηνοθεσία Τζιουζέπε Τορνατόρε 

Δραματική Μυστηρίου – Ο διάσημος εκτιμητής τέχνης Βέρτζιλ Όλντμαν δεν έχει κανέναν στη ζωή του πέρα από υπηρέτες και σερβιτόρους. Επιπλέον, δεν αποχωρίζεται ποτέ τα γάντια του, μη αντέχοντας να έρχεται σε επαφή με πράγματα που δεν είναι δικά του. Όταν μια γυναίκα που πάσχει από μια βαριά μορφή αγοραφοβίας τού ζητά επίμονα να εκτιμήσει την κινητή της περιουσία, κάτι θα αρχίσει να αλλάζει στην κανονισμένη με ακρίβεια δευτερολέπτου ζωή του.

Παίζουν: Τζέφρι Ρας, Τζιμ Στάρτζες, Ντόναλντ Σάδερλαντ.

*SKAI, Σάββατο 29/01 στις 00:30

«Βερολίνο Σ’ Αγαπώ» (2019) σκηνοθεσία Ντιάνα Αγκρόν, Πίτερ Τσέλσομ

Δραματική – Μία ερωτική επιστολή με παραλήπτη μία μοναδική πόλη. Εικοσιπέντε χρόνια μετά την πτώση του τείχους, το Βερολίνο είναι μία από τις καταπληκτικές πόλεις του κόσμου.

Έντεκα διαφορετικοί σκηνοθέτες υπογράφουν δέκα ιστορίες αγάπης με φόντο το Βερολίνο.

Από την περίπλοκη σχέση μιας μητέρας με την κόρη της και το μικρό αγόρι που η δεύτερη περιθάλπει από το κέντρο προσφύγων όπου εργάζεται ως εθελόντρια, μέχρι μια παρέα άγνωστων μεταξύ τους γυναικών που συναντιούνται τυχαία ένα βράδυ σε ένα αυτόματο πλυντήριο κι από τη φιλική συζήτηση ανάμεσα σε ένα έφηβο αγόρι και μια drag queen μέχρι τις παραδοσιακές ιστορίες τυχαίων συναντήσεων, κεραυνοβόλου έρωτα και ανατρεπτικών ραντεβού.

Παίζουν: Κίρα Νάϊτλι,’Ελεν Μίρεν, Λουκ Γουίλσον, Τζιμ Στάρτζες, Μίκι Ρουρκ, Τζίνα Ντίουαν, Χεϊντεν Πανετιέρ, Ντιεκ Γολούνα, Ντιάνα Αγκρόν.

*Alpha, Σάββατο 29/01 στις 00:50

«Η Γυναίκα του Ζωολογικού Κήπου» (2017) σκηνοθεσία Νίκι Κάρο

Βιογραφική, δράμα, ιστορική, πολεμική – Η αληθινή ιστορία τoυ Ζαν Ζαμπίνσκι και της συζύγου του Αντονίνα, που ως φύλακες του ζωολογικού κήπου της Βαρσοβίας, έσωσαν ανθρώπους και ζώα κατά την επέλαση των Ναζί στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους. Η ταινία είναι βασισμένη στο όμοτιτλο best seller της πολυμεταφρασμένης Νταϊάν Άκερμαν.

Παίζουν: Τζέσικα Τσάστεϊν, Γιόχαν Χέλντενμπεργκ, Ντάνιελ Μπρουλ, Μάικλ Μακ Έλατον.

*Star, Σάββατο 29/01 στις 01:30

«Amityville: Το Ξύπνημα» (2017) σκηνοθεσία Φρανκ Καλφούν

Τρόμου – Η Μπελ, η μικρή της αδελφή και ο αδελφός της που βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση, μετακομίζουν με τη μητέρα τους, Τζόαν, σε ένα νέο και παράξενο σπίτι στο Άμιτιβιλ, προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα και να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στην κοστοβόρα θεραπεία υγείας του νεαρού Τζέιμς.

Κάποια περίεργα φαινόμενα, όμως, –συμπεριλαμβανομένης και της ανεξήγητης, θαυματουργής ίασης του νεαρού αδελφού– δεν θ’ αργήσουν να κάνουν την εμφάνισή τους στο σπίτι της οικογένειας, με αποτέλεσμα η Μπελ να υποψιαστεί πλέον ότι η μητέρα τους απέκρυψε την πλήρη ανατριχιαστική αλήθεια για το μυστηριώδες σπίτι…

Όταν πλέον συνειδητοποιήσουν όλοι ότι το σπίτι στο οποίο μετακόμισαν είναι το ξακουστό στοιχειωμένο σπίτι του Άμιτιβιλ, ίσως να είναι αργά. Υπάρχει άραγε τρόπος να βγει κανείς από την κόλαση;

Παίζουν: Μπέλα Θορν, Τζένιφερ Τζέισον Λι, Κάμερον Μόναγκαν, Μακένα Γκρέις, Τζένιφερ Μόρισον.

*Open, Σάββατο 29/01 στις 02:30