Ο καιρός σήμερα Παρασκευή 28 Ιανουαρίου

Λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών ή χιονόνερου τις πρωινές ώρες στο Ανατολικό Αιγαίο και βροχές τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά πεδινά και παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, ασθενείς και μετά το απόγευμα μέτριοι άνεμοι στο Αιγαίο και στο Βόρειο Ιόνιο, παγετός κυρίως στα ηπειρωτικά, τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, θερμοκρασία σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Για την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022 προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα ανατολικά και βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο τις πρωινές ώρες στο Ανατολικό Αιγαίο και βροχές τις βραδινές ώρες στο Βόρειο Ιόνιο, τα παραθαλάσσια της Ηπείρου και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας. Παγετός θα εκδηλωθεί τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Η ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 10 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -7 έως 6 βαθμούς), -4 έως 12 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 0 έως 12 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -3 έως 8 βαθμούς), 1 έως 13 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 0 έως 10 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, όπου μετά το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους μέτριους 4-5 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς και βαθμιαία μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και τις βραδινές ώρες στο Βόρειο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ο καιρός στην Καστοριά

ΩΡΑ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΘΕΡΜΟ-
ΚΡΑΣΙΑ
ΑΝΕΜΟΣ bf ΥΓΡΑΣΙΑ
Παρασκευή
28/01
11:00 Αίθριος καιρός Αίθριος καιρός 6 °C 2 ΒΔ ΒΔ 51 %
14:00 Αίθριος καιρός Αίθριος καιρός 8 °C 3 ΒΔ ΒΔ 54 %
17:00 Αίθριος καιρός Αίθριος καιρός 4 °C 2 ΒΔ ΒΔ 79 %
20:00 Νεφελώδης Νεφελώδης 0 °C 3 Β Β 77 %
23:00 Νεφελώδης Νεφελώδης 1 °C 4 Β Β 71 %
Σάββατο
29/01
02:00 Νεφελώδης Νεφελώδης 0 °C 6 ΒΑ ΒΑ 68 %
05:00 Νεφελώδης Νεφελώδης 0 °C 6 ΒΑ ΒΑ 68 %
08:00 Νεφελώδης Νεφελώδης -1 °C 6 ΒΑ ΒΑ 68 %

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες τις πρωινές ώρες περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός στα βόρεια τμήματα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και στο Σαρωνικό τις βραδινές ώρες σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες τις πρωινές ώρες περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και τις βραδινές ώρες μέτριοι 4-5 μποφόρ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και από το βράδυ στη δυτική Μακεδονία και στα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Από το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -04 (μείον 4) έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από -09 (μείον 9) έως 06 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο και την Ήπειρο, χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και στο βόρειο Ιόνιο πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από -08 (μείον 8) έως 08 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το απόγευμα και από τα βόρεια βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με ασθενείς τοπικές βροχές και στα ορεινά της Κρήτης πιθανώς ασθενείς χιονοπτώσεις.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 με 5 και στην Κρήτη τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.
Ανεμοι: Στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη