7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Ειδική ομάδα Sweeney» (2012) σκηνοθεσία Νικ Λοβ

Αστυνομική περιπέτεια – Ο Ρέγκαν, ένας τραχύς, παλιομοδίτης, αθυρόστομος και ανεξέλεγκτος στη συμπεριφορά του μπάτσος, ηγείται της «Flying Squad», μιας από τις πιο δυναμικές ομάδες για την καταπολέμηση του εγκλήματος στο Λονδίνο.
Αποτελείται από σκληροτράχηλους αστυνομικούς που χρησιμοποιούν την τεχνολογία και οι μέθοδοί τους χαρακτηρίζονται το λιγότερο ανορθόδοξοι, αφού όλοι ασπάζονται το μότο: η βία χτυπιέται με βία.

Η ομάδα λογοδοτεί μόνο στον Φρανκ Χάσκινς, αυτός που καλείται να αντιμετωπίσει και τη δημόσια κριτική επί των μεθόδων της ομάδας.

Η δράση ξεκινά με την έρευνα για φήμες περί μιας ληστείας τράπεζας και τον πνιγμό μιας γυναίκας ως συνέπεια μιας ληστείας σε κοσμηματοπωλείο.

Μετά από αυτή την επεισοδιακή ληστεία στο κέντρο της πόλης, ο Ρέγκαν ενοχοποιείται για διαφθορά και καταλήγει κρατούμενος, με μοναδικό σύμμαχό του ένα από τα «στραβάδια» της Υπηρεσίας του, ο οποίος πρέπει να εισχωρήσει στον υπόκοσμο και να ανακαλύψει ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός του πρώην αφεντικού του, όσο ο τελευταίος βρίσκεται ακόμη ζωντανός στη φυλακή.

Παίζουν: Πολ Άντερσον, Χέιλι Άτγουελ, Ρέι Γουίνστον, Στίβεν Μάκιντος, Μπεν Ντρου.

*Open, Τρίτη 01/02 στις 21:00

«Η Κατάρα του Πράσινου Σκορπιού» (2001) σκηνοθεσία Γούντι Άλεν

Αστυνομική Κωμωδία Μυστηρίου – Στη Νέα Υόρκη του 1940, ένας ισχυρογνώμων και ετοιμόλογος ντετέκτιβ ασφαλιστικής εταιρείας, ο Μπριγκς (Γούντι Άλεν) συνδυάζει την ικανότητά του να σκέφτεται όπως οι εγκληματίες και τις διασυνδέσεις του για να επιλύει όλες τις υποθέσεις που αναλαμβάνει.

Ωστόσο δεν μπορεί να κατακτήσει την συνάδελφό του Μπέτυ Αν Φιτζέραλντ (Έλεν Χαντ) γιατί εκείνη ήδη βρίσκεται σε σχέση με τον παντρεμένο εργοδότη της τον Βόλταν (Νταν Ακρόιντ).

Μια βραδιά, όμως, σε καμπαρέ, θα πέσουν θύμα υπνωτισμού από έναν απατεώνα μάγο, ο οποίος τους κάνει να ερωτευτούν και χρησιμοποιεί τον διάσημο ντετέκτιβ ως δράστη σε υποθέσεις που αργότερα θα τις αναλάβει για να τις επιλύσει…
Σύντομα αφού όλα τα στοιχεία θα δείχνουν τον Μπριγκς ως ένοχο, η αστυνομία θα βγάλει ένταλμα για την σύλληψή του.

Παίζουν: Γούντι Άλεν, Έλεν Χαντ, Νταν Ακρόιντ, Σαρλίζ Θερόν, Γουάλας Σον, Ελίζαμπεθ Μπέρκλει, Γκρεγκ Στεμπνερ, Τζον Τορνεϊ.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 01/02 στις 22:00

«Στα Ίχνη του Χαμένου Θησαυρού» (2007) σκηνοθεσία Τζον Τέρτελτομπ

Δράσης Μυστηρίου Φαντασίας – Ο ριψοκίνδυνος αρχαιολόγος και κυνηγός θησαυρών, Μπεν Γκέιτς, έρχεται αντιμέτωπος με μια νέα αποκάλυψη, που θέλει τον προ – προ – πάππου του να είναι μέρος της συνομωσίας πίσω από το θάνατο του Αβραάμ Λίνκολν.

Αποφασισμένος να αποδείξει την αθωότητα του προγόνου του, ο Μπεν Γκέιτς ξεκινά άμεσα ένα περιπετειώδες ταξίδι, για να συγκεντρώσει όλες τις αποδείξεις που χρειάζεται.

Το μυστήριο και τα κρυμμένα μυστικά της ιστορίας θα τον φέρουν στο Παρίσι και από κει στο Λονδίνο πριν επιστρέψει στην Αμερική.

Όμως, οι αποκαλύψεις δεν θα του χαριστούν εύκολα, αφού οι κλειδοκράτορες της αλήθειας δεν έχουν σκοπό να διευκολύνουν την αποστολή του.

Μάλλον το αντίθετο…

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Γιον Βόιτ, Χάρβεϊ Καϊτέλ, Εντ Χάρρις, Νταϊάν Κρούγκερ, Έλεν Μίρεν.

*Alpha Τρίτη 01/02 στις 22:30

«Hardcore Henry» (2015) σκηνοθεσία Ίλια Ναϊσούλερ 

Δράσης – Ο Χένρι ξυπνάει σε ένα εργαστήριο έχοντας χάσει τη μνήμη του. Η γυναίκα του, η Εστέλ, του λέει πως το όνομά του είναι Χένρι, όμως αμέσως μετά πέφτει θύμα απαγωγής.

Η Εστέλ Βρίσκεται τώρα στα χέρια του Ακάν, ενός αιμοσταγούς πολέμαρχου που θέλει να δημιουργήσει έναν στρατό από υβρίδια ανθρώπων και ρομπότ.

Ο Χένρι ανακαλύπτει την αλήθεια πίσω από την ταυτότητά του και ξεκινά μια άνιση μάχη για να σώσει τη γυναίκα του.

Παίζουν: Σάρλτο Κόπλεϊ, Ντανίλα Κοζλόφσκι, Χάιλυ Μπέννεττ, Τιμ Ροθ, Σβετλάνα Ουστίνοβα.

*Open, Τρίτη 01/02 στις 23:30

«Ο Λώρενς της Αραβίας» (1962) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Λιν

Δράμα, ιστορική περιπέτεια  – Η βιογραφία του Τόμας Έντουαρντ Λόρενς (Πήτερ Ο’ Τουλ), ενός αξιωματικού του βρετανικού στρατού, ο οποίος κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου ανέλαβε αποστολή να κατασκοπεύσει τον άτακτο στρατό των διαφόρων αραβικών φυλών στη Σαουδική Αραβία, αλλά γοητεύθηκε από το πνεύμα της ερήμου, ένωσε αντιμαχόμενες αραβικές φατρίες σε τακτικό στρατό και τις οδήγησε σε νικηφόρες μάχες εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Παίζουν:  Πίτερ Ο’Τουλ, ‘Αλεκ Γκίνες, ‘Αντονι Κουίν, Ομάρ Σαρίφ, Τζακ Χόκινς, Χοσέ Φερέρ, ‘Αντονι Κουέιλ, Κλοντ Ρέινς, ‘Αρθουρ Κένεντι.

*Mega, Τρίτη 01/02 στις 00:50

«Η Συμμορία του Τυφώνα» (2018) σκηνοθεσία Ρομπ Κοέν

Περιπέτεια – 1992, Αλαμπάμα. Ένα σκληρό παιχνίδι της μοίρας παίρνει τη ζωή του αφοσιωμένου πατέρα και επαγγελματία κυνηγού καταιγίδων Μπρους Ράτλετζ, αφήνοντας τους γιους του, Ουίλ και Μπριζ, στο έλεος της Φύσης.

25 χρόνια μετά, ο Ουίλ εργάζεται για την κυβέρνηση ως μετεωρολόγος και παρακολουθεί την γέννηση του πιο δυνατού τυφώνα στην ιστορία των ΗΠΑ. Καθώς οι ντόπιοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους ενόψει της επέλασης του εφιαλτικού φυσικού φαινομένου, μία σπείρα θα βάλει στόχο να κλέψει 600 εκατομμύρια σε χαρτονομίσματα που αποσύρονται από την κυκλοφορία.

Ο Ουίλ, μαζί με τον αδελφό του και μία κυβερνητική πράκτορα, είναι οι μόνοι που μπορούν να τους αποτρέψουν – αν δεν παρασυρθούν από τον τυφώνα φυσικά.

Παίζουν: Τόμπι Κέμπελ, Μάγκι Γκρέις, Ράιαν Κβάντεν, Ραλφ Ίνεσον, Μπεν Κρος.

*Star, Τρίτη 01/02 στις 00:15

«Άμεση Δράση» (2009) σκηνοθεσία Τζόντι Χιλ

Κωμωδία – Ο Ρόνι είναι φύλακας σε ένα πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο και κρυφά ερωτευμένος με την όμορφη Μπράντι. Η ζωή του κυλάει ήσυχα, χωρίς εκπλήξεις ώσπου ένας επιδειξίας μετατρέπει το εργασιακό περιβάλλον του σε κόλαση με τις …ακατανόμαστες πράξεις του και εκείνος καλείται από τους υπεύθυνους να δώσει λύση.

Όταν οι προσπάθειες του αποβαίνουν άκαρπες και δηλώνει αδυναμία να βρει τον ένοχο, αναθέτουν στον ιδιότροπο ντετέκτιβ Χάρισον να αναλάβει την υπόθεση. Βλέποντας όμως την αντίδραση της Μπράντι όταν γνωρίζει τον Χάρισον, ο Ρόνι αποφασίζει να πάρει την κατάσταση ξανά στα χέρια του.

Ως σκληροτράχηλος πλέον, υπεύθυνος ασφαλείας του εμπορικού, θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να συλλάβει τον επιδειξία αλλά και για να κερδίσει την καρδιά της αγαπημένης του…

Παίζουν: Σεθ Ρόγκεν, Ρέι Λιότα, Μάικλ Πένα, Άννα Φάρις

*Star, Τρίτη 01/02 στις 02:30