Από την πρόσφατη επίσκεψή μου στην Βυσσινιά δύο είναι οι διαπιστώσεις. Η άμεση είναι πως πολλές κατοικίες υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τον σεισμό, οι οποίες καταγράφηκαν από μηχανικούς του κλιμακίου Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών που έστειλε η κυβέρνηση για να αποζημιωθούν. Προσωπικά όμως εντυπωσιάσθηκα κυρίως γιατί ένιωσα την δύναμη της ανθρώπινης-κοινωνικής αλληλεγγύης.
Με αστραπιαίες-επιτυχείς ενέργειες της προέδρου κ.Αθηνάς Ανδρέου ηλικιωμένη γυναίκα της οποίας κρίθηκε ετοιμόρροπη η οικία, μετεγκαταστάθηκε στον ασφαλή πρώην παιδικό σταθμό. Με προσωπική εργασία δε εθελοντών συγχωριανών της, γρήγορα η άτυχη πληγείσα βρήκε μια διαμορφωθείσα ζεστή γωνιά για να μείνει.
Ζήσης Τζηκαλάγιας













![“Μια Πόλη για Όλους” – Μια εκδήλωση με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία – [φωτογραφίες]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2025/12/arth_051225-218x150.jpg)








![“Μια Πόλη για Όλους” – Μια εκδήλωση με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία – [φωτογραφίες]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2025/12/arth_051225-100x70.jpg)




![Νεκροταφείο πλεούμενων η οδός Μαυριωτίσσης Καστοριάς – [photos]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2025/09/vrk_230925-4-100x70.jpg)

