9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Ο άνθρωπος που πούλησε τον κόσμο» (2013) σκηνοθεσία Μπιλ Κόντον

Βιογραφία – Η ιστορία ξεκινά με τον μυστηριώδη ιδρυτή του Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ και τον Ντάνιελ Ντόμσαϊτ-Μπεργκ, να συνεργάζονται με σκοπό τη μυστική παρακολούθηση των ισχυρών και των προνομιούχων του κόσμου. Με ελάχιστα οικονομικά κεφάλαια, δημιουργούν μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, που επιτρέπει στους πληροφοριοδότες να δημοσιεύουν ανώνυμα στοιχεία κρατών και κυβερνήσεων.

Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μπόρεσαν να δημοσιεύσουν πληροφορίες, που ούτε τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία δεν είχαν καταφέρει. Όταν όμως ο Ασάνζ και ο Μπεργκ θα αποκτήσουν πρόσβαση στα πιο εμπιστευτικά έγγραφα στην ιστορία των ΗΠΑ, θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα καθοριστικό ερώτημα: Ποιο είναι το κόστος του να κρατάς μυστικά σε μία ελεύθερη κοινωνία – και ποιο είναι το κόστος του να τα προδίδεις.

Παίζουν: Μπένεκτιτ Κούμπερμπατς, Αλίσια Βικάντερ, Στάνλεϊ Τούτσι, Κάρις Βαν Χάουτεν, Λόρα Λίνεϊ, Άντονι Μακί, Ντάνιελ Μπρουλ, Νταν Στίβενς, Ντέιβιντ Θιούλις, Μόριτζ Μπλάιμπτροϊ, Πίτερ Καπάλντι.

*Open, Πέμπτη 03/02, στις 21:00

«Meg: Ο Κυρίαρχος του Βυθού» (2018) σκηνοθεσία Τζον Τέρτελταουμπ

Δράσης, περιπέτεια – Ένα βαθυσκάφος, που παίρνει μέρος σε ένα διεθνές πρόγραμμα υποθαλάσσιας παρατήρησης, δέχεται επίθεση από ένα τεράστιο πλάσμα, που θεωρούνταν εξαφανισμένο με αποτέλεσμα το σκάφος να βρίσκεται ακινητοποιημένο στο βάθος του Ειρηνικού, με όλο το πλήρωμά του παγιδευμένο.

Με το χρόνο να πιέζει, ο εμπειρογνώμονας δύτης διάσωσης Τζόνας Τέιλορ, προσλαμβάνεται από έναν οραματιστή Κινέζο ωκεανογράφο, παρά τις αντιδράσεις της κόρης του, Σουγίν. Ο Τζόνας αναλαμβάνει αμέσως τη δύσκολη αποστολή του για να σώσει το πλήρωμα αλλά και τον ίδιο τον ωκεανό από την απειλή: έναν προϊστορικό καρχαρία, γνωστό ως Megalodon. Κανείς δεν φαντάζεται ότι πριν από πολλά χρόνια, ο Τζόνας είχε συναντήσει ξανά το ίδιο τρομακτικό πλάσμα.

Τώρα, με τη βοήθεια της Σουγίν, πρέπει ν αντιμετωπίσει τους φόβους και να ρισκάρει τη ζωή του για να σώσει όλους τους παγιδευμένους στο βυθό.

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Λι Μπινγκμπινγκ, Ρέιν Γουίλσον, Ρούμπι Ρόουζ.

*Star, Πέμπτη 03/02, στις 21:00

«Baywatch» (2017) σκηνοθεσία Σεθ Γκόρντον

Κωμωδία  – Ο ναυαγοσώστης Μιτς Μπιουκάνον και η ομάδα του αναλαμβάνουν, εκτός της φύλαξης της παραλίας, την εκπαίδευση νεοσύλλεκτων ναυαγοσωστών. Ανάμεσά τους είναι και ο αλαζόνας πρωταθλητής κολύμβησης Ματ Μπρόντι. Η σύγκρουση μεταξύ τους είναι εκρηκτική, αλλά τελικά θα αναγκαστούν να συνεργαστούν στενά προκειμένου να ξεσκεπάσουν μια εγκληματική οργάνωση που διακινεί ναρκωτικά και απειλεί το μέλλον της παραλίας τους. 

Παίζουν: Αλεξάντρα Νταντάριο, Πριγιάνκα Τσόπρα, Ντουέιν Τζόνσον, Ζακ Έφρον, Πάμελα Άντερσον, Ντέιβιντ Χάσελχοφ.

*SKAI, Πέμπτη 03/02, στις 21:00

«Ο Ιδιωτικός Βίος του Μάξουελ Σιμ» (2015) σκηνοθεσία Μισέλ Λεκλέρκ

Δραματική Κωμωδία – Η ζωή του 50άρη Μάξουελ Σιμ ανατράπηκε όταν η γυναίκα του και η κόρη του τον παράτησαν ενώ ο ίδιος διαγνώστηκε με κλινική κατάθλιψη.

Η νέα του δουλειά ως πωλητής, τον βρίσκει να τριγυρνάει στην αγγλική επαρχία με ένα υβριδικό αυτοκίνητο φορτωμένο με οικολογικές οδοντόβουρτσες.

Το ταξίδι του όμως αυτό για τη δουλειά φαίνεται να παίρνει μια λάθος “στροφή” και καταλήγει να μοιάζει σαν ένα ταξίδι με στάσεις στο παρελθόν του.

Παίζουν: Ζαν Πιέρ Μπακρί, Ιζαμπέλ Γκελίνας, Βιμάλα Πονς, Κριστιάν Μπουιγιέτ, Βενσάν Λακόστ, Φελίξ Μοατί, Καρόλ Φρανκ.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 03/02, στις 22:00

«Η Κόμισσα της Κέρκυρας» (1971) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Κωμωδία – Η ταινία περιστρέφεται γύρω από τη σιόρα Αντζολίνα, μια δύστροπη δασκάλα πιάνου και δις χήρα. Ένας επιχειρηματίας, ο Σωτήρης Καρέλης, εμφανίζεται στην Αντζολίνα και της ζητά να του πουλήσει το αρχοντικό της για να το κάνει ξενοδοχείο. Εκείνες τις μέρες φτάνει στην Κέρκυρα ένα ιταλικό μουσικό συγκρότημα, το οποίο έμεινε χωρίς τραγουδίστρια, αφού η σταρ τους, η Αλίντα Ρίτσι, δεν ήρθε στο νησί. Η Αντζολίνα πείθεται, όχι μόνο να τους φιλοξενήσει στο σπίτι της, αλλά και να αντικαταστήσει την Αλίντα Ρίτσι επί σκηνής. Κατόπιν, όταν έρχεται η Αλίντα Ρίτσι, αρχίζουν τα μπερδέματα.

Παίζουν Ρένα Βλαχοπούλου, Αλέκος Αλεξανδράκης, Νόνικα Γαληνέα.

*Ant1, Πέμπτη 03/02, στις 22:00

«Overdrive» (2017) σκηνοθεσία Αντόνιο Νεγκρέτ

Δράσης – Τα αδέλφια Άντριου και Γκάρετ Φόστερ είναι δύο βιρτουόζοι κλέφτες, με ειδικότητα στην κλοπή πολυτελών ή συλλεκτικών αυτοκινήτων. Η τελευταία τους παράνομη αποστολή τούς θέλει στα πλούσια προάστια της νότιας Γαλλίας, προκειμένου να βάλουν χέρι σε μια εντυπωσιακή Bugatti του 1937, ανυπολόγιστης αξίας.

Αντί όμως να καταλήξει το αυτοκίνητο στα χέρια τους, θα είναι τελικά αυτοί που θα καταλήξουν στα χέρια του ιδιοκτήτη του, όταν απροσδόκητα τους πιάνει επ αυτοφώρω. Ο Τζάκομο Μοριέ, ο αρχιμαφιόζους που ελέγχει την περιοχή, δεν έχει σκοπό να τους αφήσει ατιμώρητους. Υπάρχει όμως ένας τρόπος να σώσουν τη ζωή τους, κι αυτός είναι να κλέψουν ως αντάλλαγμα μια Ferrari του 1962 – το πιο πολύτιμο αυτοκίνητο από την συλλογή του Μαξ Κλεμπ, του αδίστακτου και επικίνδυνου αντιπάλου του.

Παίζουν: Σκοτ Ιστγουντ, Φρέντι Θορπ, Σάιμον Αμπκαριάν, Κλέμενς Σικ, Ανα Ντε Αρμας, Γκάια Βάις.

*Alpha, Πέμπτη 03/02, στις 22:30

«Τρόμος στο Άμιτιβιλ» (2005) σκηνοθεσία Άντριου Ντάγκλας

Τρόμου – Το Νοέμβριο του 1974, μια εξαμελής οικογένεια δολοφονήθηκε άγρια. Τώρα, ένα χρόνο αργότερα, ένα ανυποψίαστο νεαρό ζευγάρι και τα παιδιά τους μετακομίζουν στο σπίτι το οποίο ήταν το μέρος τρομακτικών γεγονότων και τώρα είναι στοιχειωμένο από μια δολοφονική παρουσία. Οι επόμενες μέρες 28 μέρες χαρακτηρίζονται από αφάνταστο τρόμο. Με δαιμονικές θεάσεις των νεκρών και αμείλικτες κραυγές φόβου, αυτή είναι μια ιστορία για ένα στοιχειωμένο σπίτι που δεν είναι απλώς μια ταινία, είναι αληθινή.

Παίζουν: Ράιαν Ρέινολντς, Μελίσα Τζορτζ, Φίλιπ Μπέικερ Χολ, Κλόη Γκρέις Μορετζ, Ρέιτσελ Νίκολς, Ιζαμπέλ Κόνερ.

*SKAI, Πέμπτη 03/02, στις 23:20

«Ξανθιές Γκόμενοι» (2005) σκηνοθεσία Κίνεν ‘Αιβορι Γουέιανς 

Κωμωδία – Ο Μάρκους και ο Κέβιν Κόπλαντ είναι μαύροι πράκτορες του FBI. Για τις ανάγκες της υπόθεσης ενός κλεμμένου δαχτυλιδιού, μεταμφιέζονται σε δυο προκλητικές λευκές “γκόμενες” και εισβάλουν στα άδυτα της υψηλής κοινωνίας! Αλλά ο δρόμος τους προς το λαμπρότερο κοινωνικό γεγονός της χρονιάς, είναι κάθε άλλο παρά στρωμένος με ροδοπέταλα!

Παίζουν: Μάρλον Γουέιανς, Σον Γουέιανς, Τζέιμι Κινγκ.

*Mega, Πέμπτη 03/02, στις 01:00

«Ο Μπάτλερ» (2013) σκηνοθεσία Λι Ντάνιελς

Δραματική – Το σενάριο της ταινίας είναι εμπνευσμένο από το άρθρο A Butler Well Served by This Election του Γουίλ Χέιγκουντ.

Ο χαρακτήρας του Σεσίλ Γκέινς βασίζεται στην πραγματική ιστορία του Γιουτζίν Άλεν, που εργαζόταν ως μπάτλερ στο Λευκό Οίκο από το 1952 έως το 1986.

Η ιστορία ξεκινά στο 1926, όπου ο νεαρός Σεσίλ προσπαθεί να ξεφύγει από το τυραννικό και φυλετικά διαχωρισμένο Νότο, σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής. Στο δύσκολο αυτό ταξίδι προς την ενηλικίωση, ο Σεσίλ θα αποκτήσει ανεκτίμητα εφόδια που τελικά θα τον οδηγήσουν σε μια ευκαιρία ζωής: να δουλέψει ως μπάτλερ στο νούμερο 1600 της Λεωφόρου Πενσυλβάνια, το Λευκό Οίκο.

Εκεί ο Σεσίλ θα γίνει από πρώτο χέρι μάρτυρας των ιστορικών γεγονότων και των εσωτερικών υποθέσεων του Οβάλ γραφείου, αφού υπηρέτησε 7 διαφορετικούς Αμερικανούς Προέδρους, την ώρα που παράλληλα εξελισσόταν ο αγώνας για τα πολιτικά δικαιώματα των μαύρων.

Σημαντική και η περιγραφή της σχέσης του μπάτλερ με τον γιο του. Ο νεαρός Λούις (Ντέιβιντ Ογέλογουο) αντιδρά στις φυλετικές διακρίσεις, αγωνίζεται, αντιστέκεται και συμμετέχει επιθετικά, ως μέλος των Καβαλάρηδων της Ελευθερίας και των Μαύρων Πάνθηρων. Αυτό γίνεται και ο λόγος για τη σύγκρουση του γιου με τον χαμηλών τόνων πατέρα του και την αλκοολική μητέρα του (Όπρα Γουίνφρεϊ).

Παίζουν: Φόρεστ Γουίτακερ, Όπρα Γουίνφρεϊ, Ντέιβιντ Ογιέλοβο, Ελάιτζα Κέλεϊ, Ντέιβιντ Μπάνερ, Μαράϊα Κάρεϊ, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Άντριαν Λίνοξ.

*Alpha, Πέμπτη 03/02, στις 02:00