10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Σάββατο βράδυ και η αγαπημένη ώρα της μέρας έφτασε. Μία λίστα από ταινίες σε περιμένει. Ποια θα δεις απόψε;

«UglyDolls: Τα Ασχημογλυκούλια» (2019) σκηνοθεσία Κέλι Ασμπουρι

Κινούμενα Σχέδια – Πολύ καιρό πριν, οι κούκλες δημιουργήθηκαν για να προσφέρουν ζεστασιά και αγάπη στα παιδιά. Από που όμως προέρχονται οι κούκλες; Κάπου ανάμεσα στο τέλος της γραμμής συναρμολόγησης και το ράφι των παιχνιδιών στα καταστήματα υπάρχει μια μαγευτική γη όπου ζουν όλες οι κούκλες.

Όμως, μέχρι σήμερα καμία από όσες φτάνουν στα παιδιά δεν προέρχεται από την Ασχημούπολη, το μέρος όπου ζουν όλες οι αταίριαστες, παρατημένες και ατελείς κούκλες. Ανάμεσα τους οι: Οξ, Μόξι, Γουέιτζ, Μπάμπο, Παγερίδας, και Τυχερίδας.

Όλες τους είναι ευχάριστα αδαείς για τις ιδιαιτερότητές τους και έχουν μια ευτυχή άγνοια για κάθε ζωή έξω από την πόλη τους, που είναι γεμάτη κέφι, τεράστιες γιορτές και ακόμα μεγαλύτερα πάρτι. Σε έναν κόσμο όπου επικρατεί η ατέλεια, κανείς δεν κρίνει κανέναν.

*Open, Σάββατο 05/02 στις 21:00

«Φερδινάνδος» (2017) σκηνοθεσία Κάρλος Σαλντάνα

Κινούμενα σχέδια – Η ταινία «Φερδινάνδος» εξιστορεί τη ζωή ενός γιγαντιαίου ταύρου με μεγάλη καρδιά. Όταν θα τον περάσουν για επικίνδυνο κτήνος, θα τον αιχμαλωτίσουν, απομακρύνοντας τον από το σπίτι του.

Αποφασισμένος να επιστρέψει στην οικογένειά του, θα οδηγήσει μία αταίριαστη ομάδα στη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής τους. Με φόντο την Ισπανία, ο Φερδινάνδος αποδεικνύει πως δεν μπορείς να κρίνεις έναν ταύρο από τα κέρατά του.

Φωνές: Φοίβος Ριμένας, Αντρια Ράπτη, Μάριος Αθανασίου, Αφροδίτη Αντονάκη.

*Star, Σάββατο 05/02 στις 21:00

«Ραντεβού στον Αέρα» (1966) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Στο Παρίσι γίνεται διαγωνισμός για την ανάδειξη της “Μις Ευρώπη” και η Τζένη (Ρένα Βλαχοπούλου) συνοδεύει την αδελφή της, Μαίρη (Ελένη Προκοπίου), η οποία λαμβάνει μέρος στο διαγωνισμό.

Όταν χάνει τον τίτλο, η Τζένη γίνεται έξαλλη και επιστρέφουν στην Αθήνα. Στο μεταξύ η Μαίρη γνωρίζει και ερωτεύεται τον Δημήτρη (Αντρέας Ντούζος), ο οποίος όμως αναχωρεί ξαφνικά για την Ελλάδα.

Λίγο αργότερα ο Δημήτρης, που υπηρετεί στην αεροπορία, μαζί με δύο φίλους του σμηνίτες (Κώστας Βουτσάς & Γιάννης Βογιατζής-τραγουδιστής), θα συναντήσει την Μαίρη μαζί με δύο φίλες της (Μάρθα Καραγιάννη και Χλόη Λιάσκου) και έτσι θα δημιουργηθούν τρία ζευγάρια ερωτευμένων. Οι σμηνίτες για να μπορούν να βλέπονται συχνότερα με τις κοπέλες τους πείθουν τον διοικητή τους να διοργανώσουν μια παράσταση για την αεροπορία, στην οποία του υπόσχονται ότι θα συμμετέχει και η αγαπημένη του ηθοποιός, Ρένα Βλαχοπούλου.

Έτσι πείθουν την Τζένη, την αδελφή της Μαίρης, η οποία μοιάζει εκπληκτικά με την γνωστή ηθοποιό, να υποδυθεί την Βλαχοπούλου.

Εκεί αρχίζει ένα ερωτικό γαϊτανάκι, όπου την Τζένη την ερωτεύεται ένας αξιωματικός της Αεροπορίας (Γιάννης Βογιατζής), ο οποίος νομίζει ότι πρόκειται για τη μεγάλη σταρ.

Παίζουν: Ρένα Βλαχοπούλου, Κώστας Βουτσάς, Μάρθα Καραγιάννη, Ανδρέας Ντούζος, Χλόη Λιάσκου, Αννίτα Δαλέζιου, Ελένη Προκοπίου, Γιάννης Βογιατζής.

*Alpha, Σάββατο 05/02 στις 21:00

«Είναι Μπερδεμένο» (2009) σκηνοθεσία Νάνσι Μέιερς

Ρομαντική Κομεντί – Η Τζέιν Άντλερ, μια διαζευγμένη επιχειρηματίας και μητέρα τριών παιδιών, είναι τελείως παραιτημένη από τον έρωτα μετά την απιστία και προδοσία του πρώην συζύγου της, όταν βρίσκεται ξαφνικά μπλεγμένη σ’ ένα ερωτικό τρίγωνο.

Οι άντρες που την διεκδικούν είναι ο Άνταμ, ένας επίσης διαζευγμένος αρχιτέκτονας, έξω καρδιά, αλλά κι ο Τζέικ, ο μετανιωμένος πρώην σύζυγός της, ο οποίος την επαναπροσεγγίζει ερωτικά, στην αποφοίτηση του γιού τους, έπειτα από 10 χρόνια κι αρκετή κατανάλωση αλκοόλ και τo πράγμα είναι μπερδεμένο!

Όπως είναι φυσικό, οι ισορροπίες είναι επισφαλείς και το γέλιο άφθονο, αφού αυτό το ερωτικό τρίο δεν είναι και από τα πιο συνηθισμένα! Ποιον θα επιλέξει τελικά η Τζέιν; Μια ταινία για τον έρωτα, το διαζύγιο κι ό,τι ήθελε προκύψει!

Παίζουν: Ρόμπερτ Έινταμσον, Μπλάνσαρντ Ράιαν, Μέριλ Στριπ, Στιβ Μάρτιν, Άλεκ Μπόλντγουιν, Τζον Κρασίνσκι, Χάντερ Πάρις.

*Ant1, Σάββατο 05/02 στις 22:00

«Elysium» (2013) σκηνοθεσία Νιλ Μπλόμκαμπ

Επιστημονικής Φαντασίας – Βρισκόμαστε στο 2159 και η ανθρωπότητα χωρίζεται σε δύο κατηγορίες: στους πολύ πλούσιους που ζουν στον υπερσύγχρονο διαστημικό σταθμό Elysium και στους υπόλοιπους ανθρώπους που ζουν στον κατεστραμμένο, υπερκατοικημένο πλανήτη γη. Η υπουργός Ρόουντς κάνει τα πάντα για να ενισχύσει την σκληρή μεταναστευτική πολιτική και να εξασφαλίσει ότι τίποτα δε θα απειλήσει τον πολυτελή τρόπο ζωής των πολιτών του Elysium.

Παρόλα αυτά οι άνθρωπο στη γη θα προσπαθήσουν να εισβάλουν στον παράδεισο με όποιον τρόπο μπορούν. Ο πρώην κατάδικος Μαξ, αναγκάζεται να συμφωνήσει να οργανώσει μια αρχικά καταδικασμένη αποστολή, που, αν πετύχει, θα σώσει τον εαυτό του, αλλά και θα αποκαταστήσει την δικαιοσύνη…

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Τζόντι Φόστερ, Σάρλτο Κόπλεϊ, Γουίλιαμ Φίτσνερ.

*Μακεδονία, Σάββατο 05/02 στις 23:00

«Μην Ανοίξεις…» (2015) σκηνοθεσία Έλι Ροθ

Θρίλερ  Ο Ίβαν Βέμπερ ζει το όνειρό του. Πανέμορφη κι επιτυχημένη σύζυγος, δύο υπέροχα παιδιά, ένα απίθανο σπίτι, το οποίο έχει σχεδιάσει μόνος του. Όλα βαίνουν καλώς, τόσο που δεν τον ενδιαφέρει να περάσει μόνος τη Γιορτή του Πατέρα, με την υπόλοιπη οικογένεια να έχει πάει για σαββατοκύριακο στην παραλία. Και τότε, στην πόρτα ακούγεται ένα χτύπος. Πίσω από αυτήν στέκονται δύο νεαρές όμορφες κοπέλες και το ξεκίνημα του εφιάλτη για τον Ίβαν.

Παίζουν: Λορένζα Ίζο, Ιγκνάσια Αλαμάντ, Κολίν Καμπ, Κιάνου Ριβς, Άνα ντε Άρμας.

*Open, Σάββατο 05/02 στις 23:00

«Η Ρόζα της Σμύρνης» (2016) σκηνοθεσία Γιώργου Κορδέλλα

Κοινωνική – Στην Αθήνα του 1987 ο Δημήτρης ετοιμάζει μια έκθεση πάνω στην καθημερινή ζωή των Ελλήνων της Σμύρνης και, ψάχνοντας, ανακαλύπτει σε ένα τούρκικο παλιατζίδικο ένα ματωμένο νυφικό. Αναζητώντας την ιστορία του, καταλήγει στη Ρόζα, μια γηραιά κυρία που ζει με την εγγονή της και δεν θέλει να μοιραστεί με κανέναν το παρελθόν της.

Παίζουν: Τάσο Νούσια, Ευγενία Δημητροπούλου, Λήδα Πρωτοψάλτη.

*Alpha, Σάββατο 05/02 στις 23:10

«Επικίνδυνες Υποσχέσεις» (2007) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Κρονενμπεργκ

Αστυνομικό δράμα – Η Άννα είναι μια ιδεαλίστρια νέα μαία που έχει σκοπό να ανακαλύψει την αλήθεια πίσω από το θάνατο ενός κοριτσιού από τη Ρωσία κατά τη διάρκεια της γέννας. Τα μόνα στοιχεία που έχει είναι το ημερολόγιο του κοριτσιού και ένα κουτί σπίρτα. Αυτά θα την οδηγήσουν στην καρδιά της Ρώσικης Μαφίας και στον Νικολάι (Βίγκο Μορτενσεν), το νεότερο μέλος της εγκληματικής οργάνωσης.

Στο μεταξύ, το ημερολόγιο που κρατά στα χέρια της περιέχει ενοχοποιητικά στοιχεία για το αφεντικό του Νικολάι και είναι το κλειδί για να σωθούν πολλές ζωές. Aρκεί βέβαια να παραμείνει ζωντανή για να το χρησιμοποιήσει.

Παίζουν: Βίγκο Μόρτενσεν, Ναόμι Γουότς, Βενσάν Κασέλ, Άρμιν Μιούλερ.

*Ant1, Σάββατο 05/02 στις 00:30

«Άλιεν: Η Αναγέννηση» (1997) σκηνοθεσία Ζαν-Πιερ Ζενέ

Δράσης Τρόμου – Η 4η ταινία στη σειρά ταινιών Άλιεν.
200 χρόνια μετά τα γεγονότα της τρίτης ταινίας Άλιεν 3: Η Τελική Αναμέτρηση (Alien 3, 1992)και μετά από αρκετά αποτυχημένα πειράματα, ηΈλεν Ρίπλεϊ έχει κλωνοποιηθεί και μια βασίλισσα Άλιεν έχει χειρουργικά αφαιρεθεί από το σώμα της.
Ενώ η βασίλισσα αναπτύσσεται και δημιουργεί αυγά από τα οποία πρόκειται να γεννηθούν τα facehuggers, η εκπαίδευση της Ρίπλεϊ πραγματοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς και αναπτύσσει μεγάλες δεξιότητες, εκπλήσσοντας τους επιστήμονες.

Ο οργανισμός United Systems Military ελπίζει να αναθρέψει τα Άλιεν ώστε να τα μελετήσει στο διαστημόπλοιο Αουρίγκα, χρησιμοποιώντας ως ξενιστές ανθρώπους που έχουν απαχθεί και σταλθεί στο διαστημόπλοιο από μισθοφόρους.
Η ευφυΐα όμως των πλασμάτων αυτών είναι αυξημένη με αποτέλεσμα να αποφασίσουν να θυσιάσουν ένα δικό τους Alien, ώστε το οξύ του να προκαλέσει τη διάτρηση του θαλάμου όπου τα κρατούν και να ελευθερωθούν.

Οι εναπομείναντες στο σκάφος και η Ρίπλεϊ σύντομα συνειδητοποιούν πως θα πρέπει να βρουν κάποιο τρόπο ώστε να φθάσουν ασφαλείς από το σημείο που βρίσκονται, στο Betty και να καταστρέψουν το διαστημόπλοιο πριν αυτό φτάσει στον προορισμό του, στη Γη.

Παίζουν: Σιγκούρνι Γουίβερ, Γουινόνα Ράιντερ, Ντομινίκ Πινιόν, Ρον Πέρλμαν, Γκάρι Ντούρνταν, Μάικλ Γουίνκοτ, Μπραντ Ντούριφ, Λίλαντ Όρσερ, Νταν Χεντάγια.

*Alpha, Σάββατο 05/02 στις 01:15

«Η Βοηθός» (2016) σκηνοθεσία Ολιβιέ Ασάγιας 

Μυστηρίου Τρόμου – Η Μορίν περνά τη μέρα της γυρνώντας με το μηχανάκι της από μαγαζί σε μαγαζί, αγοράζοντας ή παίρνοντας δανεικά – και σε κάποιες περιπτώσεις αγύριστα – ακριβά ρούχα και αξεσουάρ για λογαριασμό της Κίρα, ενός μοντέλου – ηθοποιού, που σχεδόν ποτέ δεν της μιλά απευθείας, αλλά προτιμά να της στέλνει μηνύματα.

Η Μορίν, όμως, ίσως έχει και τη ψυχική ικανότητα να επικοινωνεί με τα πνεύματα, όπως ο δίδυμος αδελφός της, Λούις, ο οποίος πέθανε μόλις πρόσφατα. Σύντομα, θα αρχίσει να λαμβάνει ασαφή μηνύματα από μια άγνωστη πηγή.

Πάσχοντας και οι δύο από την ίδια καρδιακή πάθηση (ένας γιατρός λέει και σε εκείνη ότι ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε και η ίδια να «φύγει» από τη ζωή), είχαν κάνει μια συμφωνία: εκείνος που θα πεθάνει πρώτος, να στείλει ένα μήνυμα στον άλλον από το υπερπέραν. Η Μορίν το πιστεύει αυτό και τελικά θα της τύχει μια τέτοια απόκοσμη εμπειρία, αλλά αρκετά διαφορετική από αυτό που περίμενε.

Στη συνέχεια, όμως, ένα έγκλημα θα την μπλέξει σε μια ακόμη πιο δυσάρεστη κατάσταση, ενώ παράδοξα «σημάδια», όπως ποτήρια που σπάνε, εξακολουθούν να την κυκλώνουν.

Παίζουν: Κρίστεν Στιούαρτ, Λαρς Εϊντινγκερ, Αντερς Ντάνιελσεν Λίε.

*Star, Σάββατο 05/02 στις 02:30