Συνεχίζεται η δίκη των τριών ιερέων στην Κοζάνη που κατηγορούνται για ασελγείς πράξεις σε ανήλικο

Συνεχίζεται η δίκη των τριών ιερέων στα δικαστήρια της Κοζάνης – Οι κατηγορίες είναι ψεύτικες, ιερατικοί κύκλοι της Κοζάνης κρύβονται από πίσω, λένε οι ιερείς –  Την ενοχή ενός ιερέα πρότεινε η εισαγγελέας

της Ιωάννας Παπαδημητρίου

Συνεχίζεται την Παρασκευή η δίκη των τριών ιερέων π.Αχίλλειου,π.Τίτου και π.Παναγιώτη,οι οποίοι κατηγορούνται για ασελγείς πράξεις σε ανήλικο το 2012,ο οποίος είχε διανοητική στέρηση.Ο π.Τίτος ήταν προϊστάμενος στη Μονή Αγίου Νικάνορα, ενώ ο π.Αχίλλειος ιερουργούσε σε 6-7 χωριά της περιοχής της Ελίμειας.

Η σύζυγος ενός των κατηγορουμένων αρνήθηκε την ύπαρξη γυμνών φωτογραφιών του άντρα της,ενώ τόνισε ότι δυο φορές μόνο είχε δει τον ανήλικο τότε που ήθελε να γίνει μοναχός.Μάρτυρας ,φίλος του π.Αχίλλειου ανέφερε ότι έχαιρε εκτιμήσεως,ενώ άλλος από το Σπάρτο είπε ότι ήταν από τους καλύτερους ιερείς.Άλλος μάρτυρας ξεκαθάρισε ότι ο π.Αχίλλειος ήταν μοναχός -ιερέας ,δεν έβγαινε έξω σε ταβέρνες.Τον συμβούλεψε να κρατήσει αποστάσεις από τον π.Τίτο όταν είχε ακουστεί ότι κυκλοφορούσαν φωτογραφίες. Νεοκόροι της Αγίας Παρασκευής Κοζάνης όπου ιερουργούσε ο π.Τίτος δήλωσαν ότι δεν είχε δώσει ποτέ αφορμή ..Μάλιστα έγινε σαφές ότι το δωμάτιο στην Αγία Παρασκευή Κοζάνης με το τζάμι ήταν πολυσύχναστο.Αναφέρθηκε επίσης ότι πήγαινε στο ΤΕΙ δυο φορές την βδομάδα ,αλλά και ότι η Μητρόπολη στα Φάρσαλα τον μετέφεραν σε άλλη εκκλησία.

Η κόρη ενός των κατηγορουμένων μίλησε για τη στοργική σχέση με τον πατέρα της και τη δεμένη οικογένεια,ενώ θεία άλλου είπε ότι σεβόταν τα θεία και αγαπούσε την εκκλησία.Άλλη μάρτυρας ανέφερε ότι είδε τον ανήλικο στη Μονή της Ζάμπουρδας.

Να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο ότι οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν αθωωθεί και η υπόθεση αναβιώνει και πάλι.

Ενδιαφέρουσα ήταν η κατάθεση της αδελφής του κατήγορου από την Αγία Παρασκευή που μίλησε για το σοκ που υπέστη όταν το 2008 διάβασε τα ερωτικά μηνύματα στο κινητό του αδερφού της που υπηρετούσε τότε στο στρατό. Πήγε στον πρωτοσύγκελου και εκείνος είπε ότι θα αναλάβει εκείνος. Πήγαινε στα Φάρσαλα συχνά ο αδελφός της, ό πως ανέφερε και ένας εκ των κατηγορούμενων μπαινόβγαινε στο σπίτι τους. “Δεν μπορούσε να αντιληφθεί το σωστό και λάθος” είπε χαρακτηριστικά για τον αδελφό της που ήταν ιδιαίτερος και είχε προβλήματα ψυχολογικής φύσεως και μειωμένη αντίληψη. Η μάνα της είχε εμπιστοσύνη στον ιερέα πρόσθεσε ,ενώ η οικογένειά της ήταν προβληματική. Στη Ζάμπουρδα πήγαινε ο αδερφός της με δυο μοναχούς.

Τι αναφέρουν οι τρεις ιερείς

Αιολη, βρώμικη, συκοφαντική και απαίσια χαρακτήρισε την κατηγορία ο π.Τίτος Είμαι ακέραιος είπε. Παρθενια, ακτημοσύνη, εγκράτεια και υπακοή ήταν τα βασικά του προτάγματα. Εξήγησε ότι ήταν φτωχός με ένα μόνο μισθό και παρακάλεσε τότε τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο να μην πληρώνει νοίκι και τον έβαλε στην Αγία Παρασκευή. “Δεν είχα ουδεμία σχέση με το παιδί και καμία τηλεφωνική επικοινωνία με την οικογένεια. Ούτε στη Ζάμπουρδα πήγαινα. Το παιδί είναι βαλτό” είπε με κύκλους της Κοζάνης να το το βάζουν για να μην έχει το δικαίωμα να γίνει Μητροπολίτης. Δεν τους κατονόμασε όμως προσθέτοντας ότι είναι χαμαιλέοντες και κρύβονται. Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι βοηθούσε φτωχές οικογένειες, όπως την οικογένεια του κατήγορου.

Ο δεύτερος των κατηγορουμένων π.Αχίλλειος που ιερουργούσε στη Μηλιά αναφέρθηκε στις επαφές με τον τότε ανήλικο μαζί με τη μια κόρη του. ”Του έστελνα μηνύματα να μην μαλώνει με τους συναδέλφους του στο στρατό” .Εκείνος κατηγορούσε τις αδελφές του ,όπως είπε, που έπαιρναν τη σύνταξη του πατέρα του και δεν τον πρόσεχαν Για τις φωτογραφίες είπε ότι δεν υπήρχαν, όπως ούτε fb και οι σελίδες ήταν κατασκευασμένες. Λόγος έγινε ότι καθαιρέθηκε από την Εκκλησία της Ελλάδος από τον Μητροπολίτη Παύλο που του έβαζαν λόγια ότι τον κατηγορεί, όπως είπε.

Ο τρίτος των κατηγορούμενων π.Δημήτριος που ήταν στη Μονή Ζάμπουρδας γνώριζε τον π.Αχίλλειο που ερχόταν δυο φορές τον χρόνο στη Μονή. Μια φορά ήρθε και ο ανήλικος ζητώντας να απαλλαγεί από το στρατό. “Θέλανε το μοναστήρι ,όλα ήταν προκατασκευασμένα ,οι υποκινητές ήταν από Κοζάνη”.

Οι τρεις ιερείς κατηγορούνται για ασελγείς πράξεις σε βάρος ανηλίκου και πρωτοδίκως είχαν αθωωθεί.

Την ενοχή ενός ιερέα πρότεινε η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας της έδρας εξήγησε ότι είναι δύσκολη η απόδειξη των αδικημάτων ,αφού γίνονται πίσω από κλειστές πόρτες. Δεν ασκείται βια, όπως είπε, αλλά γίνεται κατάχρηση της ιδιαιτερότητας ενός ανθρώπου με οριακή νοημοσύνη να αντισταθεί σε γενετήσιες πράξεις. Αναφέρθηκε σε περιστατικά που πρέπει να σταθεί το δικαστήριο και πρότεινε την ενοχή του π.Αχίλλειου για ασελγείς πράξεις σε ανήλικο με διανοητική καθυστέρηση και την απαλλαγή λόγω αμφιβολιών των άλλων δυο, π.Τίτου και π.Δημητρίου.

prlogos