7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Επικίνδυνες Παρέες» (2010) σκηνοθεσία Τζέιμς Μάνγκολντ

Δράσης, κομεντί – Ο μυστικός πράκτορας Ρόι γνωρίζεται με τη γοητευτική Τζουν στη διάρκεια μιας πτήσης. Ξαφνικά όλα θα αλλάξουν στις ζωές τους, καθώς μέσα από αναπάντεχες καταστάσεις και περιπετειώδεις στιγμές, ο ριψοκίνδυνος Ρόι θα βρεθεί «μπλεγμένος» στα δίχτυα του έρωτα και η Τζουν, αν και γυναίκα της διπλανής πόρτας, θα βιώσει τις πιο περίεργες καταστάσεις της ζωής.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Κάμερον Ντίαζ, Πίτερ Σάρσγκαρντ, Μάγκι Γκρέις.

*Open, Τρίτη 08/02 στις 21:00

«Scoop» (2006) σκηνοθεσία Γούντι Άλεν

Αστυνομική Κωμωδία Μυστηρίου Φαντασίας – Η νεαρή φοιτήτρια δημοσιογραφίας Σόντρα Πράνσκι (Σκάρλετ Γιοχανσον), ταξιδεύει από την Αμερική στο Λονδίνο για να πάρει συνέντευξη από έναν διάσημο ηθοποιό.
Όταν πηγαίνει στο σόου ενός ατάλαντου μάγου (Γούντι Άλεν), της εμφανίζεται ξαφνικά ένας… νεκρός πεπειραμένος δημοσιογράφος ως όραμα και της λέει να κυνηγήσει το τελευταίο δημοσιογραφικό του λαβράκι.
Συγκεκριμένα, ισχυρίζεται ότι ο Πίτερ Λίμαν (Χιου Τζάκμαν), είναι ο υπεύθυνος μιας σειράς δολοφονιών, αυτός ακριβώς που η Σόντρα επιδιώκει να γνωρίσει και τελικά ερωτεύεται…

Παίζουν: Σκάρλετ Γιόχανσον, Γούντι Άλεν, Χιου Τζάκμαν, Ίαν ΜακΣέιν, Ματ Ντέι, Κέβιν ΜακΝάλι.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 08/02 στις 22:00

«Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Σε Άγνωστα Νερά» (2011) σκηνοθεσία Ρομπ Μάρσαλ

Φαντασίας – Ο κάπτεν Τζακ Σπάροου (Τζόνι Ντεπ) δε θα μπορούσε να μείνει για πολύ καιρό μακριά από την περιπέτεια. Όταν βρεθεί λοιπόν στο δρόμο του η Αντζέλικα (Πενέλοπε Κρουζ), μια γυναίκα από το σκοτεινό παρελθόν του, καταλαβαίνει ότι σύντομα η ατμόσφαιρα θα αρχίσει να μυρίζει μπαρούτι.

Προς το παρόν, φυσικά, ο Τζακ δεν είναι σίγουρος αν η τυχαία(;) συνάντησή τους οφείλεται στην… μυθική γοητεία του ή στη σφοδρή επιθυμία της Αντζέλικα να ανακαλύψει την θρυλική “Πηγή της Αιώνιας Νεότητας”.

Όταν όμως οι καταστάσεις τον φέρουν απέναντι από τον κουρσάρο Μαυρογένη (Ίαν Μακ Σέιν), τον φόβο και τον τρόμο όλων των πειρατών, τότε πλέον δεν θα έχει καμιά αμφιβολία! Παρ’ όλα αυτά, ακόμα δυσκολεύεται να αποφασίσει ποιος από τους δύο είναι χειρότερος: ο διαβόητος και επικίνδυνος αρχιπειρατής ή η πανούργα, αλλά ακαταμάχητα σαγηνευτική, Αντζέλικα;

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Πενέλοπε Κρουζ, Τζέφρι Ρας, Ίαν ΜακΣέιν, Κέβιν ΜακΝάλι, Κιθ Ρίτσαρντς.

*Alpha, Τρίτη 08/02 στις 22:30

«Kickboxer: Η Εκδίκηση» (2018) σκηνοθεσία Δημήτρης Λογοθέτης 

Δράσης – Αφού υπερνικάει τον Τονγκ Πο σε μάχη μέχρι θανάτου, ο Κερτ επιστρέφει στις ΗΠΑ για να δοκιμάσει να ζήσει μια απλή ζωή, αλλά δεν είναι εύκολο να δραπετεύσει από το παρελθόν του. Οι συνεργοί του Τονγκ Πο τον αναζητούν και τον εξαναγκάζουν να επιστρέψει στην Ταϊλάνδη, για να μαχηθεί σε ακόμα έναν θανάσιμο αγώνα. Αυτή τη φορά πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με έναν ακόμα πιο δεινό αντίπαλο, έναν γιγάντιο μπράβο με το όνομα Μονγκάτ.

Παίζουν: Άλεν Μουσι, Σάρα Μαλακουλ λέιν, Μαξίμ Σαβάρια.

*Open, Τρίτη 08/02 στις 23:30

«2012» (2009) σκηνοθεσία Ρόλαντ ‘Εμεριχ

Περιπέτεια φαντασίας – Το 2012 είναι μια  περιπέτεια για έναν παγκόσμιο κατακλυσμό που φέρνει το τέλος του κόσμου και αφηγείται την ηρωική μάχη για επιβίωση. Το 2009 μια ομάδα καταξιωμένων επιστημόνων επιβεβαιώνει στους ηγέτες της γης ότι σύντομα θα έρθει το τέλος του κόσμου που ξέραμε…

Μέχρι το 2012, οι ηγέτες παγκοσμίως θέτουν σε εφαρμογή ένα σχέδιο διάσωσης για όσον το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, δυστυχώς όμως είναι αδύνατον να σωθούν όλοι. ”Οταν ο Τζάκσον Κέρτις πηγαίνει με τα δυο του παιδιά εκδρομή στο Γέλοουστόουν, ανακαλύπτει τυχαία τις τεράστιες εγκαταστάσεις στο κέντρο μιας αποξηραμένης λίμνης και αποκαλύπτει το μυστικό της επικείμενης καταστροφής που η κυβέρνηση κρύβει από τους πολίτες.

Ο Τζάκσον πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του σε μια αντίστροφη μέτρηση με τον χρόνο. Προσπαθώντας να σώσει την οικογένειά του και τον εαυτό του, έρχεται αντιμέτωπος με σεισμούς, εκρήξεις ηφαιστείων, τσουνάμι και κάθε είδους φυσικές καταστροφές που η γη επιφυλάσσει για την ανθρωπότητα.

Παίζουν: Τζον Κιούζακ, Αμάντα Πιτ, ‘Ολιβερ Πλατ, Γούντι Χάρελσον, Ντάνι Γκλόβερ, Θάντι Νιούτον.

*Mega, Τρίτη 08/02 στις 00:10

«Διπλή Ομηρία» (2005) σκηνοθεσία Φλόρεντ Εμίλιο Σίρι

Περιπέτεια – Ο Τζεφ Τάλι, πρώην διαπραγματευτής της αστυνομίας σε υποθέσεις ομηρίας, αποτυγχάνει σε μία υπόθεση με θύματα δύο αθώους ομήρους.

Οι τύψεις τον αναγκάζουν να αποσυρθεί σε μια επαρχιακή πόλη, ως διοικητής του τοπικού αστυνομικού τμήματος.

Την… πληκτική καθημερινότητά του και ηρεμία διαταράσσουν τρεις έφηβοι, οι οποίοι, προκειμένου να γλιτώσουν από την αστυνομία που τους καταδιώκει, παραβιάζουν το σπίτι του Γουόλτερ Σμιθ, πάμπλουτου και διεφθαρμένου λογιστή, που ξεπλένει χρήμα.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Κέβιν Πόλακ, Τζίμι Μπένετ, Μισέλ Χορν, Μπεν Φόστερ.

*Star, Τρίτη 08/02 στις 00:50

«Στενά περιθώρια» (2012) σκηνοθεσία Άσγκερ Λεθ

Δράσης – Ο Νικ Κάσιντι, ένας πρώην αστυνομικός, βλέπει τη ζωή του να ταλαντεύεται κυριολεκτικά στο περιθώριο. Βρίσκεται έξω από ένα παράθυρο ξενοδοχείου στο κέντρο του Μανχάταν και απειλεί να βουτήξει στο κενό.

Οι κραυγές μίας γυναίκας φέρνουν στη σκηνή την αστυνομία, την πυροσβεστική αλλά και ειδικές μονάδες αντιμετώπισης τέτοιων περιπτώσεων. Η ψυχολόγος της αστυνομίας, που έχει αναλάβει να τον μεταπείσει, φαίνεται σιγά – σιγά να κερδίζει την εμπιστοσύνη του.

Το παρελθόν του Νικ όμως είναι σκοτεινό και τα πράγματα δεν είναι πάντα, όπως φαίνονται. Είναι τελικά ο στόχος του να βάλει ένα τέλος στη ζωή του ή μήπως αποτελεί απλά έναν αντιπερισπασμό για να τραβήξει τα βλέμματα, αλλά και τις δυνάμεις της αστυνομίας από τον πραγματικό του στόχο;

Παίζουν: Σαμ Γουόρθινγκτον, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Τζέιμι Μπελ, Τζένεσις Ροντρίγκεζ.

*Open, Τρίτη 08/02 στις 02:15