8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Το Πέρασμα» (2014) σκηνοθεσία Τζον Γου

Δραματική Ρομαντική – Τρία ζευγάρια από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα της δεκαετίας του ‘40 βλέπουν τη ζωή τους να αλλάζει μέσα στη δίνη ενός εμφυλίου πολέμου και να ανατρέπεται μετά το συγκλονιστικό ναυάγιο του πλοίου Ταϊπίνγκ, στο οποίο θα χάσουν τη ζωή τους 1.500 επιβάτες μαζί με το πλήρωμα…

Υπερπαραγωγή σε σκηνοθεσία Τζον Γου, βασισμένη στο ιστορικό γεγονός της βύθισης του ατμόπλοιου Ταϊπίνγκ το 1949, που χαρακτηρίζεται ως ο αντίστοιχος «Τιτανικός» της Κίνας.

Παίζουν: Ζανγκ Ζιγί, Τακέσι Κανεσίρο, Σονγκ Χι Κίο, Χουάνγκ Σιαόμινγκ.

*Open, Τετάρτη 09/02, στις 21:00

«Wonder Woman» (2017) σκηνοθεσία Πάτι Τζένκινς

Δράσης, περιπέτεια, φαντασίας – Πριν να γίνει γνωστή ως η Γουόντερ Γούμαν, ήταν η Νταϊάνα, πριγκίπισσα των Αμαζόνων, μεγαλωμένη σε ένα προστατευμένο από τον κόσμο, παραδεισένιο νησί και εκπαιδευμένη να γίνει μια ανίκητη πολεμίστρια.

Η ζωή της αλλάζει, όταν ένας Αμερικάνος πιλότος πέφτει στις ακτές του νησιού της και της λέει για ένα μεγάλο πόλεμο που εξαπλώνεται στον έξω κόσμο.

Η Νταϊάνα θα αποφασίσει να αφήσει τον κόσμο της, πεπεισμένη ότι μπορεί να σταματήσει την απειλή. Πολεμώντας δίπλα στους ανθρώπους, σε έναν πόλεμο χωρίς προηγούμενο, η Νταϊάνα θα ανακαλύψει το εύρος των δυνάμεων της… και μαζί το πραγματικό της πεπρωμένο.

Παίζουν: Γκαλ Γκαντότ, Κρις Πάιν, Ρόμπιν Ράιτ, Ντάνι Χιούστον, Ντέιβιντ Θιούλις.

*Star, Τετάρτη 09/02, στις 21:00

«Ο Άγγελος» (2018) σκηνοθεσία Λουίς Ορτέγκα

Βιογραφική Δράσης – Μπουένος Άιρες, 1971. O Καρλίτος είναι ένας νεαρός που μοιάζει με αστέρα του σινεμά: γλυκό πρόσωπο, ξανθές μπούκλες και απαράμιλλο στυλ. Από μικρός ζήλευε τα πράγματα που είχαν οι άλλοι, στην εφηβεία του όμως φανερώνει την πραγματική του φύση: γίνεται κλέφτης.

Όταν συναντά στο σχολείο του τον Ραμόν, ο Καρλίτος γοητεύεται και κάνει ό,τι μπορεί για να του τραβήξει την προσοχή. Μαζί θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι παρανομίας, έρωτα και καταστροφής. Οι δολοφονίες μοιάζουν σα φυσική κατάληξη της πορείας του, ώσπου ο Καρλίτος θα συλληφθεί.

Η αγγελική του μορφή τραβά την προσοχή του τύπου και της κοινής γνώμης. Το προσωνύμιο που του δίνεται είναι «Άγγελος του Θανάτου» με τη φήμη του να εκτοξεύεται στα ύψη αμέσως μετά τη σύλληψη του. Του αποδίδονται πάνω από σαράντα ληστείες και έντεκα δολοφονίες.

Σήμερα μετά από 45 χρόνια εγκλεισμού ο Καρλίτος είναι ο εγκληματίας με τα περισσότερα χρόνια κράτησης στην ιστορία της Αργεντινής. Η ταινία είναι βασισμένη σε αληθινή ιστορία

Παίζουν: Σεσίλια Ροθ, Λουίς Νέκο, Μερσέντες Μοράν.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 09/02, στις 22:00

«Κόκκινο Σπουργίτι» (2018 σκηνοθεσία Φράνσις Λόρενς

Κατασκοπικό θρίλερ – Η Nτομινίκα Εγκόροβα έχει πολλές ιδιότητες. Είναι μία αφοσιωμένη κόρη, αποφασισμένη να προστατέψει τη μητέρα της με κάθε κόστος. Είναι πρίμα μπαλαρίνα με τέτοια ένταση, που έχει ωθήσει το μυαλό και το σώμα της στα όρια.

Είναι αριστοτεχνική στη μάχη της αποπλάνησης και της παραπλάνησης. Όταν της τυχαίνει ένας τραυματισμός που την αναγκάζει να τερματίσει την καριέρα της, η Nτομινίκα και η μητέρα της αντιμετωπίζουν ένα δυσοίωνο και αβέβαιο μέλλον.

Αυτός είναι και ο λόγος που πέφτει θύμα εκμετάλλευσης για να γίνει η νέα στρατιώτης της σχολής «Σπουργίτι», μίας μυστικής υπηρεσίας που εκπαιδεύει ξεχωριστούς νεαρούς ανθρώπους να χρησιμοποιούν το σώμα και το μυαλό τους ως όπλο. Αφού υπομένει τη σαδιστική, διεστραμμένη διαδικασία εκπαίδευσης, αναδύεται ως το πιο επικίνδυνο «Σπουργίτι» που έχει βγάλει ποτέ η υπηρεσία.

Η Nτομινίκα, πλέον, θα πρέπει να συμφιλιώσει τον παλιό εαυτό της, με τη δύναμη που κατέχει τώρα, την ίδια ώρα που η ζωή της και όλοι αυτοί που αγαπά βρίσκονται σε κίνδυνο, συμπεριλαμβανομένου κι ενός πράκτορα της CIA που προσπαθεί να την πείσει πως είναι ο μόνος τον οποίο μπορεί να εμπιστευτεί.

Παίζουν: Τζένιφερ Λόρενς, Τζόελ Έντγκερτον, Ματίας Σένερτς, Τζέρεμι Άιρονς, Μαίρη Λουίζ Πάρκερ, Σάρλοτ Ράμπλινγκ.

*Alpha, Τετάρτη 09/02, στις 22:30

«War» (2007) σκηνοθεσία Φίλιπ Άντγουελ

Δράσης Τρόμου – Πριν από τρία χρόνια, ο Ρογκ (Τζετ Λι), διαβόητος επαγγελματίας δολοφόνος, είχε σκοτώσει τον πράκτορα του FBI Τομ Λόουν και την οικογένειά του.

Από τότε, η εκδίκηση έγινε εμμονή για τον Τζακ Κρόφορντ (Τζεισον Στέθαμ), πρώην συνάδελφο του Λόουν, που ορκίστηκε να κάνει ό,τι μπορεί για να εντοπίσει και να δολοφονήσει τον Ρογκ.

Η επανεμφάνιση του Ρογκ στο Σαν Φρανσίσκο σηματοδοτεί και την έναρξη ενός πολέμου ανάμεσα στην ιαπωνική και την κινέζικη μαφία.

Παίζουν: Τζετ Λι, Τζέισον Στέιθαμ, Ναντίν Βελάσκεθ, Λουίς Γκουζμάν, Ντέβον Αόκι, Ρίο Ισιμπάσι.

*Open, Τετάρτη 09/02, στις 23:45

«Αυστηρώς Κατάλληλο» (2007) σκηνοθεσία Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππα

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Δυο νέοι Έλληνες σκηνοθέτες, ταλαιπωρημένοι στο κυνήγι της επιχορήγησης, που προσπαθούν να βρουν παραγωγό για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία τους.

Ο τίτλος της “το τέλος του πάθους” και το θέμα της οι τραγικοί έρωτες της Φαίδρας, της Μαντάμ Μποβαρύ και της ‘Aννας Καρένινα.

Κανένας παραγωγός δεν δέχεται να βάλει χρήματα σε μια τόσο καλλιτεχνική ταινία. Έτσι πέφτουν στα νύχια του Τάκη Πανουργιά, ο οποίος διαθέτει μια μικρή παρακμασμένη εταιρεία παραγωγής και ένα σκοτεινό παρελθόν.

Στην δεκαετία του ’70 ο Πανουργιάς ήταν βασιλιάς της τσόντας.

Ο Πανουργιάς δέχεται να βάλει χρήματα αλλά έχει ένα κρυφό σχέδιο. Να γυρίσει την κανονική ταινία μεν, αλλά ταυτόχρονα στα ίδια σκηνικά με άλλους “ηθοποιούς” να γυρίσει την Φαίδρα, την Μποβαρύ και την Καρένινα σε τσόντα.

Παίζουν: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, Πηνελόπη Πιτσούλη, Δημήτρης Τζουμάκης, Δήμητρα Στογιάννη.

*Mega, Τετάρτη 09/02, στις 23:50

«Ο Άγνωστος» (2011) σκηνοθεσία Ζομ Κολέ Σερά 

Δράσης Μυστηρίου – Ο Λίαμ Νίσον είναι ο δρα Μάρτιν Χάρις, ένας βοτανολόγος, ο οποίος φτάνει με τη σύζυγό του, Λιζ (Τζένιουαρι Τζόουνς), στο ξενοδοχείο Άντλον στο Βερολίνο για ένα συνέδριο.

Όταν ο Μάρτιν συνειδητοποιεί ότι μπαίνοντας στο ταξί δεν πήρε τον χαρτοφύλακά του, παίρνει ένα άλλο ταξί για να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό στο αεροδρόμιο. Καθ’ οδόν όμως, του συμβαίνει ένα τροχαίο ατύχημα που αφήνει τον Δρ. Μάρτιν Χάρις σε κώμα.

Η οδηγός του ταξί (Νταϊάν Κρούγκερ) που τον έσωσε από βέβαιο θάνατο έχει εξαφανιστεί, γιατί ζει στη Γερμανία ως παράνομη μετανάστης χωρίς διαβατήριο.

Επιστρέφοντας στην παλιά του ζωή ο Χάρις ανακαλύπτει ότι η σύζυγός του δεν τον αναγνωρίζει πια, ενώ ένας άλλος άνδρας (Έινταν Κουίν) έχει κλέψει την ταυτότητά του. Οι Αρχές τον αγνοούν και τον αντιμετωπίζουν με δυσπιστία. Με την απρόσμενη βοήθεια μιας μάλλον απίθανης συμμάχου, ο Μάρτιν θα εμπλακεί σε ένα φονικό μυστήριο

Ο Δρ Μάρτιν Χάρις δίνει αγώνα ενάντια στον χρόνο στους παγωμένους δρόμους του Βερολίνου, προσπαθώντας να πάρει πίσω τη ζωή του και ερχόμενος αντιμέτωπος με ανθρώπους που τον κυνηγούν και θέλουν να τον σκοτώσουν, χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει το γιατί.

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Τζένιουαρι Τζόουνς, Νταϊάν Κρούγκερ, Άινταν Κουίν, Φρανκ Λανγκέλα, Μπρούνο Γκαντζ, Σεμπάστιαν Κοχ.

*Star, Τετάρτη 09/02, στις 00:00

«Ανθισμένες Μανόλιες» (1989) σκηνοθεσία Χέρμπερτ Ρος

Δραματική – Έξι πολύ διαφορετικές γυναίκες μεταξύ τους συναντιούνται καθημερινά σε ένα κομμωτήριο.

Η Τρούβι, η ιδιοκτήτρια, ο γάμος της οποίας περνάει κρίση, η Ουίζερ η οποία έχει μια σχέση αγάπης και μίσους με την Κλερ, η μυστηριώδης Ανέλ, η οικογενειάρχισσα Εμ’Λιν και η διαβητική της κόρη Σέλμπι.

Ο τίτλος της ταινίας σημαίνει ότι οι πρωταγωνίστριες της ταινίες είναι εύθραυστες σαν τις μανόλιες αλλά σκληρές σαν ατσάλι.

Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Ντάριλ Χάνα, Σάλι Φιλντ, Ντόλι Πάρτον, Σίρλεϊ Μακ Λέιν, Ολυμπία Δουκάκη, Τομ Σκέριτ, Σαμ Σέπαρντ.

*Mega, Τετάρτη 09/02, στις 02:10