8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Βράδυ Πέμπτης και η ώρα της ταινίας έφτασε.

«Το Πέρασμα 2» (2015) σκηνοθεσία Τζον Γου

Δραματική Ρομαντική – Το επικό ταξίδι του ατμόπλοιου συνεχίζεται με την επανένωση των τριών ζευγαριών, των οποίων οι μοίρες είναι άρρηκτα δεμένες μεταξύ τους και με το Taiping.

Ο στρατιωτικός γιατρός Yan Zenkun (Τακέσι Κανεσίρο) παραμένει μακριά από την γυναίκα που αγαπά (Μασάμι Ναγκασάουα) λόγω αλλαγών στην πολιτική. Ο στρατιώτης (Τονγκ Ντάγουεϊ) και η αναλφάβητη γυναίκα χαμηλότερης τάξης Yu Zhen (Ζαγκ Σιγι) έχουν ερωτευτεί ο ένας τον άλλον, αλλά η ζωή φαίνεται να έχει έναν τρόπο να τους κρατήσει χωριστά. Η σύζυγος (Σονγκ Χιε Κιο) του στρατηγού Lei Yifang (Χουαγκ Σιαομιγκ ), συνεχίζει να τον περιμένει στην Ταϊβάν, παρόλο που δεν γνωρίζει αν είναι νεκρός ή ζωντανός.

Παίζουν: Μασάμι Ναγκασάουα, Τονγκ Ντάγουεϊ, Χιτόμι Κουρόκι, Σονγκ Χιε Κιο, Ζαγκ Σιγι, Τακέσι Κανεσίρο, Χουαγκ Σιαομιγκ.

*Open, Πέμπτη 10/02, στις 21:00

«Το Βαποράκι» (2018) σκηνοθεσία Κλιντ Ίστγουντ

Αστυνομική, δράμα, θρίλερ – Ο Ερλ Στόουν, ένας άντρα της δεκαετίας του ’80, ο οποίος ζει μόνος και έρχεται αντιμέτωπος με την χρεοκοπία της επιχείρησής του, του προσφέρεται μία δουλειά, στην οποία – φαινομενικά- πρέπει απλά να οδηγεί. Χωρίς να το γνωρίζει, υπογράφει για να γίνει μεταφορέας σ’ ένα μεξικάνικο καρτέλ ναρκωτικών. Και τα καταφέρνει καλά, τόσο καλά που οι «παραγγελίες» ολοένα και αυξάνονται και ο ίδιος σύντομα ανεβαίνει στην ιεραρχία της «επιχείρησης». Δεν αργεί ωστόσο να τον εντοπίσει το ραντάρ του σκληρού πράκτορα της υπηρεσίας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών (DEA) Κόλιν Μπέιτς (Μπράντλεϊ Κούπερ).

Παίζουν: Κλιντ Ιστγουντ, Μπράντλεϊ Κούπερ, Λόρενς Φίσμπερν, Μάικλ Πένια, Ντάιαν Γουεστ, Άντι Γκαρσία, Σεζαρ ντε Λεόν, Πάτρικ Λ. Ράις.

*Star, Πέμπτη 10/02, στις 21:00

Εξολοθρευτής: Γένεσις» (2015) σκηνοθεσία Άλαν Τέιλορ

Περιπέτεια – Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ επανέρχεται στο ρόλο του εξολοθρευτή Τ-800.
Βρισκόμαστε στο 2032 και ο πόλεμος των ανθρώπων εναντίον των μηχανών μαίνεται ακόμα.

Ο ηγέτης της ανθρώπινης αντίστασης, Τζον Κόνορ (Τζέισον Κλαρκ), μετά την επικείμενη νίκη τους, στέλνει τον λοχία Κάιλ Ρις (Τζαϊ Κορτνέϊ) πίσω στο 1984 για να προστατεύσει την νεαρή μητέρα του, τη Σάρα Κόνορ (Εμίλια Κλαρκ).
Τα δεδομένα όμως τον ξαφνιάζουν: η Σαρα Κόνορ είναι ορφανή από παιδί. Ένας Εξολοθρευτής σκότωσε την οικογένειά της και η ίδια έχει ανατραφεί από έναν άλλο Εξολοθρευτή προγραμματισμένο για να την προστατεύει και να την εκπαιδεύσει για το μέλλον της.

Στην επίθεση του Λος Άντζελες, οι φόβοι του για το άγνωστο μέλλον αρχίζουν να αναδύονται όταν οι κατάσκοποί του στην TECOM αποκαλύπτουν μια νέα ίντριγκα από τη SkyNet, την οποία θα χρησιμοποιήσουν για να του επιτεθούν και από τα δύο μέτωπα.

Αυτή τη φορά όμως αναπάντεχα γεγονότα έχουν αλλάξει το παρελθόν και απειλούν το μέλλον όλης της ανθρωπότητας.

Παίζουν: Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, Εμίλια Κλαρκ, Τζέισον Κλαρκ, Τζάι Κόρτνεϊ, Ματ Σμιθ.

*SKAI, Πέμπτη 10/02, στις 21:00

«Τα Δικά μας Παιδιά» (2014) σκηνοθεσία Ιβάνο Ντε Ματέο

Δραματική – Ο Μάσιμο κι ο Πάολο είναι αδέλφια. Ο πρώτος είναι ένας διακεκριμένος και πλούσιος μεγαλοδικηγόρος, ο δεύτερος ένας ιδεαλιστής παιδίατρος. Δεν ταιριάζουν, δεν αγαπιούνται ιδιαίτερα, αλλά διατηρούν την τακτική επαφή τους – ένα μηνιαίο δείπνο μετά συζύγων – γιατί αυτό απαιτούν οι τύποι.

Οι συζητήσεις τους είναι πάντα αδιάφορες: το φρουτώδες άρωμα του κρασιού, η πιο πρόσφατη γαλλική ταινία που βγήκε στους κινηματογράφους, οι διεφθαρμένοι πολιτικοί και οτιδήποτε είναι στην επικαιρότητα. Η εύθραυστη ισορροπία κλονίζεται όταν υποψιάζονται ότι τα παιδιά τους έχουν εμπλακεί σε μια μοιραία κι ανεξήγητη επίθεση σ’ έναν άστεγο.

Καθώς το δείπνο φτάνει στη γαστριμαργική του κορύφωση, τα προσωπεία της πολιτισμένης συμπεριφοράς πέφτουν. Τα μαχαίρια βγαίνουν. Ως πού είναι διατεθειμένοι να φτάσουν για να προστατεύσουν τα παιδιά τους;
Πώς οι δύο άνδρες, οι δύο διαφορετικές οικογένειες θα αντιμετωπίσουν το τραγικό γεγονός που τους εμπλέκει τόσο βαθιά;

Παίζουν: Αλεσάντρο Γκάσμαν, Γιοβάνα Μετζοτζιόρνο, Λουίτζι Λο Κάσκιο, Μπάρμπορα Μπομπούλοβα.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 10/02, στις 22:00

«Ο προστάτης» (2012) σκηνοθεσία Μπόαζ Γιακίν

Δράσης Μυστηρίου – Ο Λουκ Ράιτ, ένας παλαιστής μεικτών πολεμικών τεχνών, θα βάλει τη ζωή του στο στόχαστρο της ρωσικής μαφίας μετά την απόφασή του να «πουλήσει» ένα στημένο αγώνα.

Οι συνέπειες θα είναι ολέθριες, αφού η οικογένειά του θα δολοφονηθεί, ενώ ο ίδιος θα οδηγηθεί σύντομα στην κοινωνική απομόνωση και το φόβο.

Όταν όμως θα συναντήσει μια δωδεκάχρονη Κινέζα, την Μέι, ορφανή αλλά και μαθηματική διάνοια, που έχει αναγκαστεί να δουλέψει για την ρωσική «Τριάδα» ως λογίστρια, ο Λουκ θα αναλάβει δράση και θα επιστρέψει αποφασιστικά σε έναν πόλεμο, όπου παίζονται πολλά περισσότερα από αυτά που φαίνονται στην επιφάνεια

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Κάθριν Χαν, Κρις Σάραντον, Ρόμπερτ Τζον Μπερκ, Τζέιμς Χονγκ, Άνσον Μάουντ.

*Alpha, Πέμπτη 10/02, στις 22:30

«Διαφυγή» (2019) σκηνοθεσία Αλεξάντερ Αζά

Δράσης Τρόμου – Όταν ένας τεράστιος τυφώνας χτυπά τη Φλόριντα, η Χέιλι (Κάγια Σκοντελάριο) αγνοεί τις εντολές εκκένωσης για να αναζητήσει τον αγνοούμενο πατέρα της (Μπάρι Πέπερ).

Αφού τον εντοπίσει σοβαρά τραυματισμένο στο υπόγειο του πατρικού της, οι δυο τους θα παγιδευτούν από τα ορμητικά νερά που πλημμυρίζουν όλο και περισσότερο το σπίτι.

Καθώς ο χρόνος που τους απομένει για να ξεφύγουν από την ισχυρή καταιγίδα εξαντλείται, η Χέιλι και ο πατέρας της ανακαλύπτουν ότι η ανερχόμενη στάθμη των υδάτων είναι το λιγότερο που πρέπει να φοβούνται.

Παίζουν: Κάγια Σκοντελάριο, Μπάρι Πέπερ, Ρος Άντερσον.

*SKAI, Πέμπτη 10/02, στις 23:30

«Prisoners» (2013) σκηνοθεσία Ντένις Βιλνέβ

Δραματική Μυστηρίου – Είναι μια κρύα, συννεφιασμένη ημέρα των Ευχαριστιών σε ένα μικρό προάστιο της Πενσυλβάνια.

Σε μία πόλη, όπου τα παιδιά κάνουν ποδήλατο ξέγνοιαστα και παίζουν στους δρόμους κάθε μέρα. Η οικογένεια Ντόβερ (Χιου Τζακμαν & Μαρία Μπέλο) έχει καλέσει μερικούς φίλους και γείτονες για να φάνε όλοι μαζί.

Όλα κυλούν όμορφα και ήρεμα μέχρι τη στιγμή, που τα δύο κορίτσια των οικογενειών – μόλις έξι και επτά ετών αντίστοιχα – θα εξαφανιστούν μυστηριωδώς.

Ο ντετέκτιβ Λόκι (Τζακ Τζιλενχααλ) που έχει αναλάβει την υπόθεση, συλλαμβάνει έναν νεαρό τον Άλεξ Τζόουνς (Πωλ Ντάνο) ως ένοχο απαγωγής. Σύντομα όμως τον αφήνουν ελεύθερο λόγω της διανοητικής του κατάστασης. Αυτό οδηγεί τον Κέλερ Ντόβερ να πάρει το νόμο στα χέρια του

Παίζουν: Χιού Τζάκμαν, Τζέικ Τζίλενχαλ, Βαϊόλα Ντέιβις.

*Mega, Πέμπτη 10/02, στις 00:40

«Ο Κύριος Μόρντεκαϊ» (2015) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Κόεπ

Περιπέτεια – Ο Τσάρλι Μόρτνεκαϊ είναι γνώστης του καλού φαγητού, του καλού κρασιού, των όμορφων γυναικών και του αριστοκρατικού σαβουάρ βιβρ. Επίσης, βρίσκεται συχνά μπλεγμένος σε υποθέσεις αμφιβόλου νομιμότητας. Όταν η MI5,του ζητά να βρει ένα χαμένο πίνακα του Γκόγια, εκείνος ελπίζει να τον βρει όντως άλλα για να ξελασπώσει από τα χρέη στα οποία είναι βαθιά πνιγμένος.

O ανέμελος αλλά δαιμόνιος Τσαρλς Μορτντεκάι, θα χρειαστεί να διασχίσει όλη την υδρόγειο, οπλισμένος μόνο με την καλή του εμφάνιση και την ιδιαίτερη γοητεία του, ενώ καταδιώκεται από Ρώσους, Βρετανούς κατάσκοπους, έναν διεθνή τρομοκράτη αλλά και την γυναίκα του.

Αποστολή του να ανακτήσει ένα κλεμμένο πίνακα που φημολογείται ότι περιέχει μυστικά για το χαμένο χρυσό των Ναζί.

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Γκουίνεθ Πάλτροου, Γιούαν Μακ Γκρέγκορ, Πολ Μπέτανι, Ολίβια Μαν.

*Alpha, Πέμπτη 10/02, στις 02:00