10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και όσα μπορείς να απολαύσεις στη μικρή οθόνη είναι εδώ.

«Aquaman» (2018) σκηνοθεσία Τζέιμς Γουάν 

Περιπέτεια φαντασίας – Ο Άρθουρ Κάρι (Τζέισον Μομόα) είναι μισός άνθρωπος, μισός Αταλάντειος και μαζί του θα ταξιδέψουμε στον υποβρύχιο κόσμο των ατελείωτων θαλασσών, εκεί που τον καλεί το πεπρωμένο του.

Στο ταξίδι της ζωής του αναγκάζεται να αντικρίσει τον πραγματικό του εαυτό και να δοκιμαστεί για να ανακαλύψει αν είναι άξιος να ακολουθήσει τον μύθο και να γίνει ο βασιλιάς του υδάτινου κόσμου.

Η αντιπαράθεση με τον μικρότερο πολεμοχαρή αδερφό του είναι αναπόφευκτη και η μεταξύ τους σύγκρουση για την διεκδίκηση του θρόνου θα δημιουργήσει μια δαιδαλώδη διαδρομή με χορταστικές εικόνες και υδάτινους θησαυρούς.

Παίζουν: Τζέισον Μομόα, Άμπερ Χερντ, Γουίλιαμ Νταφό, Πάτρικ Γουίλσον, Ντολφ Λούντγκρεν, Γιάια Αμπντούλ Ματίν ΙΙ, Νικόλ Κίντμαν, Λούντι Λιν, Τεμουέρα Μόρισον.

*Star, Παρασκευή 11/02, στις 21:00

«Σαχάρα» (2005) σκηνοθεσία Μπρεκ Άισνερ

Δράσης Κομεντί Περιπέτεια – Ο Μάθιου Μακόναχι είναι ο Ντερκ Πιτ, υπάλληλος της Εθνικής Υποθαλάσσιας και ναυτικής Υπηρεσίας αλλά και γνωστός τυχοδιώκτης, που ξεκινά για μια περιπέτεια στην έρημο Σαχάρα. Αναζητά το «πλοίο του θανάτου», το CSS Texas, ένα πολεμικό πλοίο που εξαφανίστηκε λίγο μετά το 1865, φορτωμένο με τον τελευταίο χρυσό της Συνομοσπονδίας.

Την ίδια στιγμή, στη Νιγηρία μια ανεξήγητη μόλυνση εξαπλώνεται επικίνδυνα, παίρνοντας τις διαστάσεις επιδημίας δημιουργώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Η επιστήμονας των Ηνωμένων Εθνών, Δρ. Εύα Ρόχας (Πενέλοπε Κρουζ) διερευνά τα αίτια της οικολογικής αυτής καταστροφής και προσπαθεί να βρει έναν τρόπο για να τη σταματήσει, όταν ο Ζακάρα, ένας διεφθαρμένος Τουαρεγκ αποπειράται να τη δολοφονήσει.

Την τελευταία στιγμή, σώζεται από τον Ντερκ Πιτ. Οι δυο τους θα ενώσουν δυνάμεις με τον καλύτερο φίλο του Ντερκ, τον Αλ Τζιορντάνο (Στήβ Ζαχν), για να βρουν την πηγή της μόλυνσης που εξαπλώνεται σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο και που απειλεί να καταστρέψει τη ζωή όπως την ξέρουμε.

Κι ενώ ο χρόνος λιγοστεύει επικίνδυνα, ο Ντερκ ανακαλύπτει μία πληροφορία που όχι μόνο μπορεί να αποτρέψει την καταστροφή, αλλά μπορεί να λύσει και το μυστήριο που στοιχειώνει το μυαλό των εξερευνητών.

Παίζουν: Μάθιου Μακόναχι, Πενέλοπε Κρουζ, Στήβ Ζαχν, Ρόμπερτ Κάβανα, Μάθιου Φλιν, Νίκολας Μπέβενι.

*SKAI, Παρασκευή 11/02, στις 21:00

«Ψηλά στον Ουρανό» (2009) σκηνοθεσία Πιτ Ντόκτερ

Animation – Ο 78χρονος Καρλ Φρέντρικσεν, ένας συνταξιούχος πωλητής μπαλονιών, παίρνει τη μεγάλη απόφαση να πραγματοποιήσει το όνειρο της ζωής του: δένει στο σπίτι του χιλιάδες μπαλόνια και πετάει προς τα άγρια τοπία της Νότιας Αμερικής. Στην πορεία όμως ανακαλύπτει ότι δεν είναι μόνος…

Μαζί του βρίσκεται ο μεγαλύτερος «εφιάλτης», ένας 8χρονος λαθρεπιβάτης που ακούει στο όνομα Ράσελ και που θέλει επίσης να εξερευνήσει το άγνωστο. Στο ταξίδι τους θα συναντήσουν τους πιο εξωτικούς και παράξενους χαρακτήρες, σε μια περιπέτεια γεμάτη γέλιο, δράση αλλά και συναίσθημα.

Φωνές μεταγλώττισης: Γιώργος Καπουτζίδης, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Κώστας Βουτσάς, Γιώργος Κωνσταντίνου κ.α. (Αγγλόφωνη έκδοση: Έντουαρντ Άσνερ, Κρίστοφερ Πλάμερ, Τζόρνταν Ναγκάϊ, Μπομπ Πίτερσον κ.α.)

*Alpha, Παρασκευή 11/02, στις 21:00

«Θανάσιμος Επισκέπτης» (2008) σκηνοθεσία Γκρέγκορι Χόμπλιτ

Αστυνομικό θρίλερ – Στο FBI υπάρχει τμήμα με σκοπό την καταδίωξη και τη σύλληψη εγκληματιών που ενεργούν μέσω του ίντερνετ. Η ειδική πράκτορας Τζένιφερ Μαρς είναι στην πρώτη γραμμή του πολέμου ενάντια στο ηλεκτρονικό έγκλημα και η πείρα της είναι πλέον μεγάλη.Ένας ψυχοπαθής επιδεικνύει τους φόνους του μέσω της ηλεκτρονικής του σελίδας.

Η μοίρα των θυμάτων του βρίσκεται στα χέρια του κοινού, αφού όσο περισσότεροι επισκέπτονται την σελίδα τόσο γρηγορότερα θανατώνονται τα θύματα. Η Μαρς και η ομάδα της πρέπει να δώσουν μάχη με το χρόνο για να συλλάβουν το δολοφόνο, αφού δεν υπάρχουν ίχνη που να τους οδηγούν σε αυτόν.

Παίζουν: Νταϊάν Λέιν, Κόλιν Χανκς, Τζόζεφ Κρος, Μπίλι Μπερκ.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 11/02, στις 22:00

«Ημέρα Eκπαίδευσης» (2001) σκηνοθεσία Αντουάν Φουκουά

Αστυνομική Δραματική Δράσης Τρόμου – Ο Αλόνζο Χάρις ένας σκληροτράχηλος, βετεράνος ντετέκτιβ της δίωξης ναρκωτικών του Λος Άντζελες, αναλαμβάνει την εκπαίδευση του νεαρού ιδεαλιστή αστυνομικού Τζέικ Χοτ για ένα ολόκληρο 24ωρο. Μόνο που ο Αλόνζο είναι της άποψης ότι «χρειάζεται να γίνεις λύκος για να πιάσεις έναν λύκο», κάτι που δεν βρίσκει διόλου σύμφωνο τον Τζέικ.

Με τον χρόνο να τρέχει εις βάρος του, ο Αλόνζο πρέπει μέσα σε 24 ώρες να συγκεντρώσει ένα τεράστιο ποσό που χρωστά στη ρωσική μαφία. Για να πετύχει τη βρώμικη δουλειά, προσπαθεί εκβιαστικά να κάνει τον Τζέικ συνένοχό του.

Ένα συναρπαστικό δράμα, που εξελίσσεται στις κακόφημες γειτονιές του Λος ‘Αντζελες, όπου οι βίαιες συγκρούσεις και τα ναρκωτικά αποτελούν καθημερινότητα για όσους προσπαθούν να εφαρμόσουν τον Νόμο.

O Nτένζελ Ουάσιγκτον έχει αναφέρει ότι ο Αλόνζο Χάρις είναι ο αγαπημένος του ρόλος. Υποδυόταν έναν βετεράνο αστυνομικό της δίωξης, ο οποίος είχε σημειώσει μεγάλες επιτυχίες εναντίον των εμπόρων ναρκωτικών.

Ο Αλόνζο ανέλαβε την εκπαίδευση του πρωτάρη αστυνομικού Τζέικ Χόιτ, τον οποίο υποδυόταν ο Ίθαν Χοκ. Ο ρόλος του Τζέικ είχε προταθεί στον Κρίστιαν Μπέιλ και στον Έμινεμ, ενώ ο ρόλος του Αλόνζο στον Μπρους Γουίλις.

Τελικά, τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ανέλαβαν ο Ουάσιγκτον και ο Χοκ, οι οποίοι συνεργάστηκαν για πρώτη φορά στον κινηματογράφο και είχαν καλή χημεία μεταξύ τους. Για να μπουν στο πετσί του ρόλου, συναντήθηκαν με αστυνομικούς εσωτερικών υποθέσεων και με αρχηγούς συμμοριών.

Παρόλο που ο Ουάσιγκτον υποδυόταν για πρώτη φορά έναν κακό χαρακτήρα, πήρε διθυραμβικές κριτικές για την ερμηνεία του

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Ίθαν Χοκ, Σκοτ Γκλεν, Σαρλότ Αγιάνα, Σνουπ Ντογκ.

*Alpha, Παρασκευή 11/02, στις 23:10

«Η Ομίχλη» (2007) σκηνοθεσία Φρανκ Ντάραμποντ

Τρόμου – Ο Ντέιβιντ Ντρέιτον είναι δημιουργός πόστερ. Μαζί με την γυναίκα του και τον 8χρονο γιο τους ζουν σε μια μικρή πόλη, το Bridgton του Μέιν.
Μια μέρα, εκεί που ο Ντέιβιντ ζωγραφίζει στο στούντιο του, ξεσπά μια τρομακτική καταιγίδα. Όταν ο καιρός ηρεμεί βλέπουν ένα δέντρο να έχει «μπει» στο σπίτι από το παράθυρο του στούντιο κι ένα άλλο να έχει καταστρέψει το σπιτάκι όπου φυλούσαν τη βάρκα τους.

Η γυναίκα του Ντέιβιντ κοιτά πέρα από την λίμνη και βλέπει μια παράξενη ομίχλη να έρχεται καταπάνω τους. Οι κάτοικοι της πόλης, με κομμένο το ρεύμα στην περιοχή θα κατευθυνθούν σε ένα σουπερμάρκετ για προμήθειες, αλλά τα χειρότερα δεν έχουν εμφανιστεί ακόμα.

Ένας άντρας με αίμα στο πρόσωπό του, φωνάζει πως κάτι παράξενο υπάρχει κρυμμένο μέσα στην ομίχλη. Μια φανατισμένη χριστιανή, η κυρία Καρμόντι, θεωρεί πως τίποτα δεν είναι τυχαίο και πως έφτασε η Αποκάλυψη!

Τελικά μαθαίνουν πως ένα αποτυχημένο στρατιωτικό πείραμα έχει ως συνέπεια μια ορδή από μυστηριώδη σαρκοφάγα πλάσματα να κινούνται στην ομίχλη, χωρίς να είναι ορατά. Οι κάτοικοι θα πρέπει να παλέψουν για να σώσουν τη ζωή τους, αλλά η επιβίωσή τους εξαρτάται από τη συνεργασία τους.

Κατά πόσο, όμως, αυτή είναι δυνατή δεδομένης της ανθρώπινης φύσης;

Παίζουν: Τόμας Τζέιν, Μάρσια Γκέι Χάρντεν, Λόρι Χόλντεν, Αντρέ Μπρόγκερ, Τόμπι Τζόουνς, Νέιθαν Γκαμπλ.

*SKAI, Παρασκευή 11/02, στις 23:30

«American Assassin: Η Εκδίκηση» (2017) σκηνοθεσία Μάικλ Κουέστα

Δράσης, μυστηρίου – Ο Μιτς Ραπ στρατολογείται στις απόρρητες αποστολές, συντετριμμένος μετά την απώλεια της συντρόφου του σε μια τρομοκρατική επίθεση. Για τον Μιτς δεν είναι η πρώτη απώλεια στη ζωή του, καθώς όταν ήταν 14 ετών είχε χάσει σε τροχαίο και τους γονείς του. Ο διευθυντής της CIA αναθέτει στον “σκοτεινό” βετεράνο των ειδικών δυνάμεων του ναυτικού, σταν Χάρλεϊ την εκπαίδευση του θλιμμένου αλλά απόλυτα αποφασισμένου Μιτς, στην αποτροπή και το κυνήγι των τρομοκρατών. Καθώς η εκπαίδευση του Μιτς προχωρά, μαζί με τον Χάρλεϊ αναλαμβάνουν να ερευνήσουν ένα κύμα φαινομενικά τυχαίων επιθέσεων σε στρατιωτικούς και πολιτικούς στόχους σε μια κοινή αποστολή με ένα θανάσιμο Τούρκο πράκτορα, με σκοπό τη σύλληψη ενός μυστηριώδους άντρα, που θέλει να ξεκινήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Παίζουν: Ντίλαν Ο’ Μπράιεν, Μάικλ Κίτον, Σάναα Λέιθαν, Τέιλορ Κιτς, Σκοτ Άτκινς, Σίβα Νεγκάρ.

*Star, Παρασκευή 11/02, στις 00:00

«Short Fuse» (2015) σκηνοθεσία Αντρέας Λαμπρόπουλους και Κώστας Σκύφτας

Περιπέτεια – Ο Άρης είναι ένας πρώην ασκούμενος δικηγόρος που βγάζει τα προς το ζην δουλεύοντας ως κούριερ. Ένα βράδυ βρίσκεται σε ένα εγκαταλειμμένο αρχοντικό, όπου δέχεται επίθεση από έναν άγνωστο. Όταν ξυπνάει είναι πλέον ζωσμένος με εκρηκτικά, ενώ μια μυστηριώδης φωνή στο ακουστικό που φοράει του δίνει οδηγίες για πώς θα μπορέσει να αποτρέψει την ενεργοποίηση του μηχανισμού.

Παίζουν: Αποστόλης Τότσικας, Ευγενία Δημητροπούλου, Τάσος Νούσιας, Νίκος Ορφανός.

*Open, Παρασκευή 11/02, στις 01:00

«Άλιεν: Ο Επιβάτης του Διαστήματος» (1979) σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ

Περιπέτεια Τρόμου – Έτος 2122. Το εμπορικό διαστημόπλοιο «Νοστρόμο» με το επταμελές πλήρωμά του βρίσκεται σε τροχιά επιστροφής στη Γη μετά από πολύμηνο ταξίδι.

Όταν, η «Μητέρα», ο ηλεκτρονικός εγκέφαλος του σκάφους συλλάβει κάποια ανεξήγητα επαναλαμβανόμενα ηχητικά σήματα στην ατμόσφαιρα, το πλήρωμα αποφασίζει να ερευνήσει την πηγή του. Παρά τους δισταγμούς της Ρίπλεϊ (Σιγκούρνι Γουίβερ), η έρευνα τους οδηγεί σε μια φωλιά με εκατοντάδες αυγά που φαίνεται ότι επωάζονται από κάποιον άγνωστο οργανισμό.

Όταν ένα από αυτά εκκολαφθεί και επιτεθεί σε ένα μέλος του πληρώματος, οι συνάδελφοι του σπεύδουν να τον μεταφέρουν πίσω στο Νοστρόμο για τις πρώτες βοήθειες. Δε γνωρίζουν όμως ότι μαζί του έχουν μεταφέρει και κάτι άλλο.

Παίζουν: Σιγκούρνι Γουίβερ,  Τομ Σκέριτ, Τζον Χερτ, Βερόνικα Κάρτραϊτ, Χάρι Ντιν Στάντον, Ίαν Χολμ, Γιάφετ Κόττο.

Παίζουν: Τομ Σκέριτ, Σιγκούρνι Γουίβερ, Βερόνικα Κάρτραϊτ, Χάρι Ντιν Στάντον.

*Alpha, Παρασκευή 11/02, στις 01:30

«Αγγελική Εκδίκηση» (2014) σκηνοθεσία Ραλφ Ζίμαν

Αστυνομική Δράσης – Η 18χρονη Σάουα (Ίντια Ίσλεϊ,) είναι νέα και όμορφη αλλά δεν είναι αθώα ή αφελής.
Μετά τη δολοφονία του αστυνομικού πατέρα της και της μητέρας της, προσποιείται ότι είναι πόρνη ώστε να προσεγγίσει τους αρχηγούς του καρτέλ που είναι υπεύθυνοι για τον θάνατο των γονιών της.

Σε αυτό τον αγώνα εκδίκησης έχει ως συμμάχους της τον Καρλ Έικερ (Σάμιουελ Τζάκσον), πρώην συνάδελφο του νεκρού πατέρα της και τον Ομπούρι (Κάλαν Μακόλιφ), ένα μυστηριώδη φίλο από τα παιδικά της χρόνια.

Η Σαουα είναι πλέον μια αδίστακτη δολοφόνος και αν είσαι κακοποιός, την έχεις κάνει σίγουρα εχθρό σου!

Παίζουν: Ίντια Ίσλεϊ, Άναμπελ Λίντερ, Κάλαν Μακόλιφ, Τζάκο Μιούλερ, Σάμιουελ Τζάκσον.

*Star, Παρασκευή 11/02, στις 02:15