7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Ο Άνθρωπος της Βροχής» (1988) σκηνοθεσία Μπάρι Λέβινσον

Δράμα – Ο Τσάρλι πιστεύει ότι με το θάνατο του πατέρα του, θα λύσει όλα τα οικονομικά προβλήματά του, όταν μαθαίνει έκπληκτος ότι η πατρική περιουσία πηγαίνει σ’ έναν μεγαλύτερό του αδελφό, που είναι μάλιστα αυτιστικός και του οποίου την ύπαρξη αγνοούσε μέχρι τώρα.

Παίζουν: Ντάστιν Χόφμαν, Τομ Κρουζ, Βαλέρια Γκολίνο.

*Open, Τρίτη 15/02 στις 21:00

«Όλοι Λένε σ’ Αγαπώ» (1996) σκηνοθεσία Γούντι Άλεν

Κωμωδία – Μια πολυμελής και κάπως εκκεντρική οικογένεια ζει στην Βόρειο Ανατολική πλευρά της Νέας Υόρκης και μας προσκαλεί να ξετυλίξουμε μαζί τους το μπερδεμένο κουβάρι των ανθρώπινων σχέσεων με απίστευτο χιούμορ και θετική διάθεση, μέσα από την σκηνοθετική ματιά του Γούντι Άλεν αλλά και πολύ τραγούδι.

Ο Μπομπ (Άλαν Άλντα) και η Στέφι (Γκόλντι Χον) είναι ένα ευτυχισμένο ζευγάρι που ζουν με τα παιδιά που έχουν αποκτήσει μαζί αλλά και με αυτά από τους προηγούμενους γάμους τους. Στο σπίτι αντιμετωπίζουν τη ζωή με φιλελευθερισμό και κατανόηση και το ίδιο κάνουν και τα παιδιά τους.
Κατά καιρούς τους επισκέπτεται ο πρώην σύζυγος της Στέφι, ο Τζο (Γούντι Άλεν), ο οποίος παραμένει ερωτευμένος μαζί της αλλά δεν διστάζει να ζητά τη βοήθειά της για τα ερωτικά του, αναζητώντας σανίδα σωτηρίας.

Η κόρη της Στέφι και του Τζο, η DJ (Νατάσα Λύον) που είναι και η αφηγήτρια της ταινίας, θα τον συντροφεύσει σ’ ένα ταξίδι στη Βενετία, όπου ο Τζο θα ερωτευθεί παράφορα τη Βον (Τζούλια Ρόμπερτς).
Συμπτωματικά, η DJ ξέρει τα πάντα για τη Βον, γιατί παρακολουθούσε κρυφά τις επισκέψεις της σε μία ψυχαναλύτρια, μητέρα μιας φίλης της στη Νέα Υόρκη!

Έτσι, η DJ καταστρώνει ένα σχέδιο για να βοηθήσει τον πατέρα της να την κατακτήσει.

Πίσω στην πατρίδα, ένα άλλο μέλος της οικογένειας, η Σκάιλαρ (Ντριου Μπάριμορ), απειλεί να καταστρέψει τον επικείμενο γάμο της με τον Χόλντεν (Έντουαρντ Νόρτον), νεαρό δικηγόρο και καλό παιδί, νιώθοντας μια πρωτόγνωρη έλξη για τον Τσαρλς Φέρι (Τιμ Ροθ), έναν πρώην κατάδικο που βγήκε από τη φυλακή χάρη στη φιλανθρωπική εκστρατεία της Στέφι!

Παίζουν: Γούντι Άλεν, Νάταλι Πόρτμαν, Τζούλια Ρόμπερτς, Ντριού Μπάριμορ, Έντουαρντ Νόρτον, Γκόλντι Χον, Ντέιβιντ Όντεν Στιρς, Άλαν Άλντα, Τιμ Ροθ, Γκάμπι Χόφμαν.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 15/02 στις 22:00

«Captain America 2: Ο Στρατιώτης του Χειμώνα» (2014) σκηνοθεσία Άντονι Ρούσο, Τζο Ρούσο

Περιπέτεια – Δύο χρόνια μετά τη Μάχη της Νέας Υόρκης, που άλλαξε τη ζωή του ριζικά, ο Στιβ Ρότζερς προσπαθεί να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα. Η συνεργασία του με την ομάδα Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α. του δίνει νέες προοπτικές, υπό την καθοδήγηση του Νικ Φιούρι. Σύντομα θα κληθεί να αναλάβει μια νέα αποστολή, σε συνεργασία με τη Νατάσα Ρομανώφ, γνωστή ως Black Widow, προκειμένου να αντιμετωπίσουν έναν πανίσχυρο αλλά και απρόβλεπτο εχθρό. Τα πράγματα, ωστόσο, περιπλέκονται, τη στιγμή που διαπιστώνει ότι η Νατάσα Ρομανώφ ακολουθεί δική της ατζέντα στη διάρκεια της αποστολής. Όταν, όμως, στο προσκήνιο εμφανιστεί ο Winter Soldier, μια σκοτεινή μορφή από το παρελθόν του Στιβ Ρότζερς, τα πατριωτικά αντανακλαστικά του Captain America δεν θα αργήσουν να χτυπήσουν, προκαλώντας ένα επικό χάος που θα κλονίσει όλες τις ισορροπίες.

Παίζουν: Κρις Έβανς, Σκάρλετ Γιόχανσον, Σεμπάστιαν Σταν, Άντονι ΜακΚι, Κόμπι Σμάλντερς, Φρανκ Γκρίλο, Έμιλυ Βαν Καμπ, Χέιλι Άτγουελ, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Σάμιουελ Τζάκσον.

*Alpha, Τρίτη 15/02 στις 22:30

«Μετά την Επόμενη Μέρα» (2004) σκηνοθεσία Ρόλαντ Έμεριχ 

Δράσης Περιπέτεια – Τι θα συνέβαινε αν το φαινόμενο του θερμοκηπίου έπαιρνε πραγματικές, απειλητικές διαστάσεις; Πώς θα έμοιαζε ένα μητροπολιτικό κέντρο, όπως η Νέα Υόρκη, εάν οι λιωμένοι πάγοι της Ανταρκτικής έρρεαν μέσα στις μεγάλες λεωφόρους της; Όταν αυτό, που έμοιαζε μακρινός εφιάλτης, αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα, ο παλαιοκλιματολόγος Άντριαν Χολ, θα προσπαθήσει να σώσει τον κόσμο αλλά και το γιο του.

Πρέπει, όμως, να ακολουθήσει αντίθετη κατεύθυνση από αυτή, που θα ακολουθήσουν οι απεγνωσμένες ορδές του πλήθους, καθώς μετακινούνται σε πιο θερμές περιοχές για να γλιτώσουν από την εκδικητική μανία της φύσης.

Παίζουν: Ντένις Κουέιντ, Τζέικ Τζίλενχαλ, Έμι Ρόσουμ.

*Star, Τρίτη 15/02 στις 23:15

«Ο Κώδικας του Εγκλήματος» (2008) σκηνοθεσία Μπράιαν Γκουντμαν

Αστυνομική, Δράσης – Ο Πολι και ο Μπράιαν (Ήθαν Χοκ και Μαρκ Ράφαλο) γνωρίζονται από παιδιά. Για να επιβιώσουν στον σκληρό κόσμο των δρόμων της Βοστώνης αναγκάζονται αν ζουν σαν κλεφτρόνια. Όταν μπλέκουν με την τοπική μαφία, ο Μπράιαν δυσκολεύεται να διαχειριστεί τα νέα δεδομένα χωρίς αυτά να επηρεάζουν την οικογενειακή του κατάσταση και τη σχέση με τη γυναίκα του.Αλλά και η φιλία του με τον Πόλι δυστυχώς δεν μπορεί να παραμείνει αλώβητη πλέον.

Παίζουν: Ήθαν Χοκ, Μαρκ Ράφαλο, Μπράιαν Γκουντμαν, Αμάντα Πιτ, Ντόνι Γουόλμπεργκ.

*Open, Τρίτη 15/02 στις 00:00

«Φωτιά Πάνω από την Πομπηία» (2014) σκηνοθεσία Πολ Άντερσον

Δραματική, Δράσης, Περιπέτεια – Η Πομπηία ζει μεγάλη δόξα, υπό το ζυγό των Ρωμαίων, με υπέρλαμπρα θεάματα, πλούτη και γιορτές, κάτω από τη σκιά του επιβλητικού και εκρηκτικού Βεζούβιου, που κάθε τόσο βρυχάται για να δηλώσει την παρουσία του.

Στην πόλη θα καταφθάσει ο ανίκητος Κέλτης μονομάχος, Μάιλο, που αναζητά εκδίκηση για τη σφαγή της οικογένειας και της φυλής του.

Καθώς το ηφαίστειο εκρήγνυται και η πυρωμένη λάβα του αρχίζει να απειλεί την Πομπηία, ο Μάιλο καλείται να επαναστατήσει, μέσα στην αρένα, ενάντια στον Ρωμαίο κατακτητή και ταυτόχρονα να σώσει την ανυπεράσπιστη αριστοκρατικής καταγωγής αγαπημένη του, Κάσια, λίγο πριν την επικείμενη, ολοκληρωτική καταστροφή.

Παίζουν: Κιτ Χάρινγκτον, Έμιλι Μπράουνινγκ, Τζάρεντ Χάρις, Κίφερ Σάδερλαντ, Κάρι Αν Μος, Τζέσικα Λούκας.

*Mega, Τρίτη 15/02 στις 00:10

«Σιωπηλά Πνεύματα» (2014) σκηνοθεσία Τζον Πογκ

Θρίλερ – Ο καθηγητής Φυσικής Κούπλαντ, γνωστός για τις αμφιλεγόμενες μεθόδους, που χρησιμοποιεί, παρακινεί ορισμένους από τους καλύτερους φοιτητές του να λάβουν μέρος σε ένα επικίνδυνο πείραμα: να δημιουργήσουν ένα είδος πνεύματος-μία υπερφυσική οντότητα.

Με βάση τη θεωρία ότι η παραφυσική δραστηριότητα προκαλείται από την ανθρώπινη αρνητική ενέργεια, οι αδίστακτοι επιστήμονες εκτελούν μια σειρά δοκιμών σε μία νέα ασθενή, σπρώχνοντάς την στην άκρη της λογικής.

Μια σειρά από τρομακτικά περιστατικά με συγκλονιστικές και μακάβριες συνέπειες, κάνει την ομάδα γρήγορα να συνειδητοποιήσει ότι έχει προκαλέσει μια δύναμη πολύ πιο τρομακτική και σατανική, από όσο μπορούσαν ποτέ να φανταστούν.

Παίζουν: Τζάρεντ Χάρις, Σαμ Κλάφλιν, Έριν Ρίτσαρντς, Ρόρι Φλεκ Μπερν, Ολίβια Κουκ.

*Star, Τρίτη 15/02 στις 02:00