10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Θες να δεις κάτι για να χαλαρώσεις; Βάλε μία από τις δέκα ταινίες που έχουμε να σου προτείνουμε.

«Transformers 5: Ο Τελευταίος Ιππότης» (2017) σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

Περιπέτεια – Οι άνθρωποι και τα Transformers βρίσκονται σε πόλεμο, με τον Όπτιμους Πράιμ να αγνοείται. Το κλειδί για τη σωτηρία του μέλλοντος της ανθρωπότητας βρίσκεται θαμμένο στα μυστικά του παρελθόντος, στην άγνωστη ιστορία των Transformers στη Γη.

Έτσι, η σωτηρία του κόσμου φαίνεται να εξαρτάται από μια ιδιότυπη συμμαχία ανάμεσα στον Κέιντ Γιέγκερ , τον Μπάμπλμπι, έναν Άγγλο λόρδο και μια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Έρχεται μια στιγμή στη ζωή του καθενός μας που καλούμαστε να κάνουμε τη διαφορά και τότε οι κυνηγημένοι γίνονται ήρωες, οι ήρωες κακοί και το μοναδικό ερώτημα που απαιτεί απάντηση να είναι: Ποιος από τους δύο κόσμους θα επιβιώσει, ο δικός τους ή ο δικός μας;

Παίζουν: Μαρκ Ουόλμπεργκ, Ιζαμπέλα Μόνερ, Τζος Ντουχάμελ, Αντονι Χόπκινς, Πίτερ Κάλεν, Λόρα Χάντογκ.

*SKAI, Παρασκευή 18/02, στις 21:00

«Ψάχνοντας τον Νέμο» (2003) σκηνοθεσία Άντριου Στάντον, Λι Ούνκριχ

Animation – Ο Μάρλιν και ο γιος του Νέμο, δύο τροπικά ψαράκια, ζουν σε μια ασφαλή γειτονιά του ωκεανού. Κάποια μέρα όμως, ο Νέμο ξεφεύγει από τον υπερπροστατευτικό πατέρα του και εξερευνά την απέραντη θάλασσα, καταλήγοντας… στο ενυδρείο ενός οδοντιάτρου! Απελπισμένος ο Μάρλιν προσπαθεί να τον βρει, ξεκινώντας μια πραγματική οδύσσεια με δεκάδες εμπόδια και κινδύνους. Ευτυχώς γι’ αυτόν, στο δρόμο του θα γνωρίσει την Ντόρι, το πιο καλόκαρδο, αλλά και το πιο αφηρημένο ψάρι του πλανήτη, που θα τον πείσει ότι όλα γίνονται όπως τα θέλουμε εμείς, αρκεί να το πιστεύουμε πραγματικά…

Φωνές μεταγλώττισης: Θοδωρής Αθερίδης, Ντίνος Σούτης, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Σωκράτης Ντούνης (Φωνές αγγλόφωνης έκδοσης: Άλμπερτ Μπρουκς, Έλεν ΝτεΤζένερις, Αλεξάντερ Γκουλντ, Γουίλεμ Νταφόε, Τζέφρυ Ρας).

*Alpha, Παρασκευή 18/02, στις 21:00

«Η Ερωμένη του Γάλλου Λοχαγού» (1981) σκηνοθεσία Κάρελ Ράιζ

Δραματική Ρομαντική – Το 1867, στη Βικτωριανή Αγγλία, ο Τσαρλς (Τζέρεμι Άιρονς), ελκύεται από μια περιθωριοποιημένη, από την κοινωνία της μικρής πόλης του Λάιμ, γυναίκα, τη Σάρα Γούντραφ (Μέριλ Στριπ).

Η γυναίκα αυτή παρουσιάζει ψυχολογική αστάθεια από τη στιγμή που την εγκατέλειψε ο εραστής της, ένας Γάλλος λοχαγός.

Ο Τσαρλς καταστρέφει τον αρραβώνα του με μια πλούσια κληρονόμο την Ερνεστίνα (Λίντσεϊ Μπάξτερ) και στιγματίζεται και ο ίδιος από την κοινωνία του Λάιμ για να βοηθήσει την άτυχη γυναίκα να ξεφύγει από τη μοίρα της.

Παίζουν: Μέριλ Στριπ, Τζέρεμι Άιρονς, Ντέιβιντ Γουόρνερ, Χίλτον Μακραϊ, Έμιλι Μόργκαν, Σάρλοτ Μίτσελ, Πήτερ Βογκαν, Λιζ Σμιθ, Κάθριν Βιλμερ.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 18/02, στις 22:00

«Αόρατος Εχθρός» (2015) σκηνοθεσία Γκάβιν Χουντ 

Δραματική Μυστηρίου Περιπέτεια – Η συνταγματάρχης Κάθριν Πάουελ (Ελεν Μίρεν) είναι επικεφαλής μιας βάσης στο Λονδίνο που ανήκει στις μυστικές υπηρεσίες και χρησιμοποιεί drones για την περάτωση των επιχειρήσεών της. Στην τρέχουσα ατζέντα βρίσκεται η σύλληψη επικίνδυνων τρομοκρατών, στο Ναϊρόμπι, στην Κένυα.

Το σκηνικό κλιμακώνεται, όταν οι συνθήκες επιτάσσουν η απλή σύλληψη να μετατραπεί σε εξολόθρευση, αφού οι τρομοκράτες ετοιμάζονται άμεσα για αποστολές αυτοκτονίας. Από τη βάση του στη Νεβάδα, ο πιλότος drone Στηβ Γουότς (Άαρον Πολ), είναι έτοιμος να αφανίσει τους στόχους, όταν ένα 9χρονο κοριτσάκι εμφανίζεται απροσδόκητα κοντά στη ζώνη πυρός.

Με τον κίνδυνο των απρόβλεπτων παράπλευρων απωλειών να μπαίνουν στην εξίσωση, αυτός που θα πάρει την τελική απόφαση θα πρέπει να σταθμίσει πολύ καλά όλα τα ενδεχόμενα και τις συνέπειές τους.

Παίζουν: Έλεν Μίρεν, Άλαν Ρίκμαν, Άαρον Πολ, Μπαρκχαντ Αμπντι.

*Alpha, Παρασκευή 18/02, στις 23:00

«Τα Τελευταία 8 Λεπτά» (2011) σκηνοθεσία Ντανκαν Τζόουνς

Δράσης Μυστηρίου – Ο Τζέικ Τζιλενχααλ είναι ο στρατιώτης Κόλτερ Στίβενς, ο οποίος ξυπνά μέσα σε ένα επιβατικό τρένο με κατεύθυνση το Σικάγο, χωρίς να έχει καμιά ιδέα για το πώς βρέθηκε εκεί.

Το τελευταίο πράγμα που θυμάται είναι να πετάει με ένα ελικόπτερο για μια αποστολή στο Ιράκ.
Όμως για τους ανθρώπους γύρω του, συμπεριλαμβανομένης και της φίλης του Κριστίνα, αλλά και της αντανάκλασής του στον καθρέφτη είναι κάποιος άλλος. Είναι ο Σον Φεντρες, δάσκαλος σε σχολείο.
Ενώ μιλάει για αυτό το μπέρδεμα στη Κριστίνα, το τρένο συγκρούεται με ένα άλλο τρένο και σκοτώνονται όλοι.

Ο Στίβενς ξυπνά απότομα μέσα σε ένα αμυδρά φωτισμένο πιλοτήριο. Μέσω μιας οθόνης βίντεο, ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας Κόλιν Γκουντγουίν επαληθεύει την ταυτότητα του Στίβενς και του λέει ότι η αποστολή του είναι, να βρει τον βομβιστή του τρένου πριν τον στείλει πίσω στη στιγμή που ξύπνησε στο τρένο.

Πιστεύοντας ότι δοκιμάζεται σε μια προσομοίωση, ο Στίβενς βρίσκει τη βόμβα σε έναν αεραγωγό μέσα στην τουαλέτα, αλλά δεν μπορεί να αναγνωρίσει τον βομβιστή, προσπαθώντας να τον εξουδετερώσει πριν το τρένο εκραγεί ξανά….

Παίζουν: Τζέικ Τζιλενχααλ, Μισέλ Μοναγκαν, Βέρα Φαρμιγκα, Τζέφρι Ράιτ, Μισέλ Αρντεν, Ράσελ Πήτερς.

*Star, Παρασκευή 18/02, στις 00:00

«Μια Ημέρα» (2011) σκηνοθεσία Λόνε Σέρφιγκ

Δραματική Ρομαντική – H Εμα (Αν Χάθαγουέι) κι ο Ντέξτερ (Τζιμ Στάρτζες) γνωρίστηκαν πριν 20 χρόνια το βράδυ της αποφοίτησής τους. Εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους -εκείνος δημοφιλές πλουσιόπαιδο, εκείνη αριστούχος ασχημόπαπο- αποφασίζουν να κρατήσουν τη σχέση τους πλατωνική και να παραμείνουν φίλοι. Μία φιλία που γιορτάζουν κάθε χρόνο, την ίδια μέρα – στις 15 Ιουλίου του 1988.
Οπου και να τους έχουν οδηγήσει οι ζωές τους, αυτή την μέρα συναντιούνται, διηγούνται τις εξελίξεις τους, αλληλοστηρίζονται.

Οι συγκυρίες θα τα φέρνουν έτσι τα πράγματα γι’αυτούς ώστε να μην μπορούν να στεριώσουν με τίποτα, καθώς όποτε συναντιούνται έχουν επέλθει μεγάλες αλλαγές στη ζωή τους, τόσο στα επαγγελματικά όσο και στα προσωπικά τους.
Ίσες ποσότητες χιούμορ και συγκίνησης σε μια αξέχαστη ιστορία για τον έρωτα, τη φιλία και το ρόλο που παίζουν κάποιοι άνθρωποι στις ζωές μας.

Παίζουν: Τζιμ Στέρτζες,Αν Χάθαγουεϊ,Πατρίσια Κλάρκσον,Ρέιφ Σπολ,Τζόντι Γουίτακερ.

*Ant1, Παρασκευή 18/02, στις 00:00

«Διπλή ταυτότητα» (2001) σκηνοθεσία Γκάρι Φλέντερ

Δράμα, επιστημονικής φαντασίας – Το έτος 2079 η γη βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με μια εξωγήινη δύναμη εδώ και δέκα χρόνια. Ο Σπένσερ, ένας σπουδαίος επιστήμονας που εργάζεται για την κυβέρνηση, έχει μόλις κάνει μια σπουδαία ανακάλυψη που υπόσχεται να σώσει τον πλανήτη. Πριν όμως προλάβει να την ολοκληρώσει, ξαφνικά γίνεται ο νούμερο ένα καταζητούμενος. Οι αρχές τον θεωρούν κατάσκοπο των εξωγήινων και εξαπολύουν ένα ανθρωποκυνηγητό για να τον εντοπίσουν.

Παίζουν: Μάντλιν Στόου, Γκάρι Σινίζ, Βίνσεντ ντ’Ονόφριο, Τόνι Σαλούμπ, Μέκι Φάιφερ.

*SKAI, Παρασκευή 18/02, στις 00:15

«[Rec]» (2007) σκηνοθεσία Χαούμε Μπαλαγκέρο, Πάκο Πλάζα

Θρίλερ, μυστηρίου, τρόμου – Στην Βαρκελώνη, ένας καμεραμάν και μία τηλεπαρουσιάστρια ξεκινούν να κάνουν μια νυχτερινή τηλεοπτική εκπομπή για μια βραδιά ρουτίνας της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Στην πρώτη αποστολή της βραδιάς οι πυροσβέστες καλούνται να σώσουν μια ηλικιωμένη κυρία που για κάποιο άγνωστο λόγο έχει εγκλωβιστεί στο διαμέρισμά της. Ακολουθώντας τους πυροσβέστες στην πολυκατοικία από όπου είχαν μια κλίση, βρίσκονται παγιδευμένοι κι οι ίδιοι μέσα στο κτήριο.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κάτι δεν πηγαίνει καλά. Παγιδευμένοι μέσα στο κτίριο, δύο πυροσβέστες και το τηλεοπτικό συνεργείο βρίσκονται αντιμέτωποι με έναν άγνωστο και θανατηφόρο αντίπαλο.

Παίζουν: Μανουέλα Βελάσκο, Φεράν Τεράθα, Χόρχε Γιαμαν Σερανο.

*Open, Παρασκευή 18/02, στις 01:00

«Μυστηριώδης Εξαφάνιση» (2012) σκηνοθεσία Χέιτορ Ντάλια

Θρίλερ – Η Τζιλ είναι μία νεαρή εργαζόμενη κοπέλα, η οποία συντηρεί και ζει με την μικρότερη αδερφή της, Μόλι. Οι γονείς των κοριτσιών έχουν πεθάνει και η Τζιλ εργάζεται ως σερβιτόρα στο τοπικό εστιατόριο παρέχοντας παράλληλα και για τις σπουδές της αδερφής της στο πανεπιστήμιο.

Ο θάνατος των γονιών τους στοίχισε ιδιαίτερα στην Τζιλ, η οποία εισήχθη σε ψυχιατρική κλινική για να αντιμετωπίσει το γεγονός. Λίγα χρόνια αργότερα η Τζιλ πέφτει θύμα απαγωγής, καταφέρνει όμως μόνη της να τραυματίσει τον απαγωγέα και να ξεφύγει από την τρύπα, που ήταν παγιδευμένη.

Ο ψυχιατρικός φάκελος όμως της Τζιλ καθιστά αδύνατο για τις αρχές να την πιστέψουν, όταν ειδικά οι έρευνες για τον απαγωγέα, ή ακόμα και την τρύπα στο έδαφος όπου υποστήριζε ότι την κρατούσε αποβαίνουν άκαρπες, η αστυνομία αποφασίζει πως η Τζιλ θα πρέπει να επιστρέψει στην ψυχιατρική κλινική.

Έχοντας αφήσει όλα αυτά πίσω της, η Τζιλ, είναι πλέον απόλυτα υγιής και ζει μία καθόλα φυσιολογική ζωή.

Το «παρελθόν» όμως δεν φαίνεται έτοιμο να ξεχάσει εκείνη. Η μικρή της αδερφή εξαφανίζεται μυστηριωδώς από το σπίτι και η Τζιλ θα αναγκαστεί να έρθει αντιμέτωπη για μία ακόμη φορά με τον σκοτεινό απαγωγέα της.

Παίζουν: Αμάντα Σέιφριντ, Τζένιφερ Κάρπεντερ, Γουές Μπέντλεϊ, Ντάνιελ Σουνιάτα, Σεμπάστιαν Σταν.

*Star, Παρασκευή 18/02, στις 01:45

«Τα Μαύρα Τριαντάφυλλα» (2016) σκηνοθεσία Μπράντλεϊ Γουόλς

Αστυνομική Δράσης – Η όμορφη ιδιοκτήτρια του ανθοπωλείου “Bloomers”, ΆμπιΝάιτ, καλείται να παραδώσει ένα μπουκέτο μαύρα τριαντάφυλλα στη Νομική Σχολή της περιοχής όπου είναι φοιτήτρια και η κόρη της.

Μπαίνοντας στο γραφείο που έπρεπε να παραδοθούν τα λουλούδια βρίσκει δολοφονημένο έναν πρώην αντίπαλό της δικηγόρο. Όταν βρίσκουν αποτυπώματά της στο «φονικό» όπλο, αρχίζουν και τα προβλήματα για την Άμπι.

Ερευνώντας την υπόθεση καταλήγει σε μια λίστα από ύποπτους η οποία περιλαμβάνει ονόματα συναδέλφων του θύματος και των συζύγων τους. Τελικά ποιος πάτησε τη σκανδάλη;

Παίζουν: Μπρουκ Σίλντς, Μπρέναν Έλιοτ, Μπο Μπρίτζ, Κέιτ Ντραμόντ, Κλαίρ Ράνκιν.

*Mega, Παρασκευή 18/02, στις 02:10