6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Υπερσιβηρικός» (2008) σκηνοθεσία Μπραντ Άντερσον

Αστυνομική Δραματική Μυστηρίου – Δεν μπορείς να ξεφύγεις από τα ψέματά σου…
Ο υπερσιβηρικός είναι το τρένο, που διανύει την τεράστια διαδρομή από τη Μόσχα έως και την Κίνα.

Ένα ζευγάρι, ο Ρόι (Γούντι Χάρλεσον) και η Τζέσι (Έμιλι Μόρτιμερ), επιλέγει να ταξιδέψει από το Πεκίνο στη Μόσχα με τον Υπερσιβηρικό, σε μια προσπάθεια να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στην προβληματική σχέση του.

Στη διάρκεια του ταξιδιού, γνωρίζουν άλλο ένα ζευγάρι, τον Κάρλος (Εντουάρντο Νοριέγκα) και την Άμπυ (Κέιτ Μάρα), που ταξιδεύει για εμπορικούς λόγους σε όλο τον κόσμο. Όλα πηγαίνουν καλά, ώσπου σε έναν σταθμό τα δύο ζευγάρια αποφασίζουν να κατέβουν από το τρένο για λίγο. Ο Ρόι εξαφανίζεται και η Τζέσι αποφασίζει να κατέβει στον επόμενο σταθμό για να τον περιμένει.

Ο Κάρλος και η Άμπι κατεβαίνουν μαζί της. Ενώ ο Κάρλος προσπαθεί να παρενοχλήσει την Τζέσι, εκείνη τον σκοτώνει, και από τον πανικό της, θάβει το πτώμα του κι επιστρέφει στο τρένο. Εκεί βρίσκει πάλι τον Ρόι και προσπαθούν να ξεχάσουν αυτό που συνέβη. Αλλά ο εφιάλτης τους μόλις έχει αρχίσει…

Παίζουν: Μπεν Κίνγκσλεϊ , Γούντι Χάρελσον , Έμιλι Μόρτιμερ, Εντουάρντο Νοριέγκα, Κέιτ Μάρα.

*Open, Δευτέρα 21/02 στις 21:00

«Προσωπική Υπόθεση» (2009) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Χολάντερ

Δραματική – Ο 24χρονος Γουόλτερ (Άστον Κουτσερ) και η 42χρονη Λίντα (Μισέλ Φάιφερ) έχουν ζήσει και οι δύο τη δολοφονία αγαπημένων τους προσώπων.
Ο Γουόλτερ έχασε την δίδυμη αδερφή του και η Λίντα τον άντρα της.

Γνωρίζονται στις αίθουσες των δικαστηρίων, όπου εκδικάζονται οι υποθέσεις των δύο δολοφονιών και αμέσως αναπτύσσεται ένας ιδιαίτερος δεσμός. Προσπαθούν και οι δύο να ξεπεράσουν αυτές τις απώλειες και να φροντίσουν τις οικογένειές τους.

Ο Γουόλτερ την μητέρα του και η Λίντα τον κωφάλαλο έφηβο γιο της. Ο Γουόλτερ θα σταθεί στο πλευρό του γιου της Λίντα και θα τον βοηθήσει να ξεπεράσει την οργή του μέσω του αθλητισμού, διδάσκοντάς τον πάλη.

Παίζουν: Μισέλ Φάιφερ, Άστον Κούτσερ, Κάθι Μπέιτς, Μπράιαν Μάρκινσον.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 21/02 στις 22:00

«Μαριχουάνα Στοπ» (1971) σκηνοθεσία  Γιάννης Δαλιανίδης

Μιούζικαλ – Το σπίτι που κληρονομούν δύο ξαδέρφια γίνεται η πέτρα του σκανδάλου, αφού ο καθένας σκέπτεται να το αξιοποιήσει διαφορετικά. Ο Αχιλλέας θέλει να το κάνει νυχτερινό κέντρο, όπου θα παρουσιάζει το χορευτικό του πρόγραμμα, ενώ ο Ιπποκράτης ζει σε αυτό και νοικιάζει το υπόγειο στην κοπέλα που αγαπά, τη Δέσποινα. Τα πράγματα περιπλέκονται με την άφιξη από το εξωτερικό της τρίτης κληρονόμου, της Καίτης, η οποία θα τους ξεσηκώσει τα μυαλά.

Παίζουν: Ζωή Λάσκαρη , Γιώργος Πάντζας , Χρόνης Εξαρχάκος , Ελένη Ανουσάκη , Μαρία Ιωαννίδου , Βαγγέλης Σειληνός , Μάρθα Καραγιάννη , Τόλης Βοσκόπουλος.

*ΕΡΤ1, Δευτέρα 21/02 στις 22:00

«Εκδικητές: Η εποχή του Ultron» (2015) σκηνοθεσία Τζος Γουέντον

Δράση – Μετά την καταστροφή του οργανισμού S.H.I.E.L.D. (ΑΣΠΙΔΑ), ο Τόνι Σταρκ (Iron Man) και ο Μπρους Μπάνερ (Hulk) αποφασίζουν να θέσουν σε λειτουργία ένα ως εκείνη τη στιγμή ανενεργό πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης, τον Ultron, που μπορεί να διασφαλίσει την παγκόσμια ειρήνη.

Όταν, όμως, ο Ultron «αποφασίζει» ότι αν η ειρήνη κινδυνεύει από κάποιον, αυτός είναι το ανθρώπινο είδος, ένα ζοφερό σχέδιο εξαφάνισης των ανθρώπων από προσώπου γης αρχίζει να παίρνει σάρκα και –κυρίως- οστά. Καθώς όμως η ομάδα των Εκδικητών ετοιμάζεται να συνασπιστεί για άλλη μια φορά απέναντι σε έναν τόσο παντοδύναμο εχθρό, η αιφνιδιαστική όσο και αδυσώπητη επίθεση από τα –μεταλλαγμένα- δίδυμα αδέλφια Γουάντα και Πιέτρο Μαξίμοφ, θα ανατρέψει κάθε σχέδιο και κάθε προσδοκία…

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Κρις Έβανς, Σκάρλετ Γιόχασνσον, Κρις Χέμσγουερθ, Μαρκ Ράφαλο, Ντον Τσιντλ, Άαρον Τέιλορ Τζόνσον, Ελίζαμπεθ Όλσεν, Τζέρεμι Ρένερ, Γκουίνεθ Πάλτροου, Τομ Χίντλστον, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Σάμιουελ Τζάκσον, Πολ Μπέτανι, Τζέιμς Σπέιντερ, Ίντρις Έλμπα.

*Alpha, Δευτέρα 21/02 στις 22:30

«Το Ξεκαθάρισμα» (2019) σκηνοθεσία Σον Κου

Αστυνομική Δράσης Τρόμου – Ο Φρανκ απελευθερώνεται από τη φυλακή πολλά χρόνια μετά αφού κατηγορήθηκε για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε.

Η συμφωνία που είχε κάνει με τους συνεργάτες του στη Μαφία, ήταν να αναλάβει την ευθύνη για τον φόνο που διέπραξε ο αρχηγός τους, με αντάλλαγμα 450.00 δολάρια και ότι θα φροντίζουν τον γιο του μετά τον θάνατο της γυναίκας του.

Η αρχική καταδίκη όμως των 6 ετών, σε επανεξέταση της υπόθεσης μετατράπηκε σε ισόβια.

Τώρα, ελεύθερος μετά από 19 χρόνια, ξεκινά μια πορεία εκδίκησης εναντίον των ανθρώπων των οποίων οι πράξεις τον έστειλαν στη φυλακή. Παράλληλα προσπαθεί να κερδίσει τον χαμένο χρόνο με τον γιο του, ο οποίος είναι εξαρτημένος από τα ναρκωτικά.

Παίζουν:  Νίκολας Κέιτζ, Μπέντζαμιν Μπρατ, Νόα Λε Γκρος.

*Open, Δευτέρα 21/02 στις 23:30

«Το Νησί» (2005) σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

Δράσης – Έτος 2019.
Οι ελάχιστοι επιζώντες της θανατηφόρας μόλυνσης που κυρίευσε τον πλανήτη ζουν καλά κρυμμένοι σε μία δυστοπική υπόγεια κοινότητα που διέπεται από αυστηρούς κανόνες και λειτουργεί με υποδειγματικό τρόπο.

Μοναδική έξοδος διαφυγής από την καθημερινότητα της πολιτείας είναι ένα τροπικό Νησί. Η μόνη περιοχή που δεν μολύνθηκε και είναι απαλλαγμένο από παθογόνα. Σε αυτό το Νησί κατόπιν μίας κλήρωσης που γίνεται κάθε εβδομάδα, αποστέλλονται για το υπόλοιπο της ζωής τους, κάποια τυχερά μέλη της εσώκλειστης κοινότητας.

Για τον Λίνκολν Σιξ Έκο (Γιούαν ΜακΓκρέγκορ), από τη φύση του ανήσυχος χαρακτήρας, αυτό το “δώρο” του δημιουργεί πολλά ερωτήματα.
Τα οποία θα πληθύνουν από τη στιγμή που η κληρωτίδα θα αναδείξει σαν νικήτρια τη στενή του φίλη Τζόρνταν Του Ντέλτα (Σκάρλετ Γιοχάνσον), η οποία ετοιμάζει αμέριμνη τις βαλίτσες της για τον ειδυλλιακό προορισμό.

Η ανακάλυψη της φρικτής αλήθειας θα τους αναγκάσει να πραγματοποιήσουν το απίθανο: να δραπετεύσουν από τις εγκαταστάσεις, να αποκαλύψουν την αλήθεια στους συνανθρώπους τους και να συναντήσουν τελικά τους δημιουργούς τους προσπαθώντας να βάλουν τέλος στον εφιάλτη.

Παίζουν: Σκάρλετ Γιοχάνσον, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Στηβ Μπουσέμι, Ντζιμόν Χουνσού, Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν, Σον Μπην.

*Star, Δευτέρα 21/02 στις 01:15