7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Ηρακλής» (2014) σκηνοθεσία Μμπρετ Ράτνερ

Περιπέτεια – Πριν από χίλια τετρακόσια χρόνια, μια βασανισμένη ψυχή περπάτησε στη γη που δεν ήταν ούτε άνθρωπος ούτε θεός.

Ο Ηρακλής ήταν ο ισχυρός γιος του Θεού Δία, γι ‘αυτό δεν πήρε τίποτα, εκτός από το να υποφέρει όλη του τη ζωή. Μετά από τους επίπονους δώδεκα άθλους και την απώλεια της οικογένειάς του, αυτή η σκοτεινή και κουρασμένη ψυχή γύρισε την πλάτη τους θεούς βρίσκοντας μόνη παρηγοριά στις αιματηρές μάχες. Κατά τη διάρκεια των ετών γέμιζε από αγάπη την ομάδα έξι παρόμοιων ψυχών, όπου ο μόνος δεσμός τους ήταν η λατρεία για τον πόλεμο και η παρουσία του θανάτου.

Αυτοί οι άνδρες και οι γυναίκες ποτέ δεν αμφισβήτησαν το που θα πάνε να πολεμήσουν ή γιατί ή ποιον, παρά μόνο πόσα λεφτά θα πληρωθούν. Τώρα, ο βασιλιάς της Θράκης έχει προσλάβει αυτούς τους μισθοφόρους για να εκπαιδεύσει τους άντρες του και να γίνει ο μεγαλύτερος στρατός όλων των εποχών. Είναι καιρός για αυτή την ομάδα των χαμένων ψυχών τελικά να ανοίξουν τα μάτια τους και να δουν τελικά πόσο μακριά έχουν φτάσει όταν θα πρέπει να εκπαιδεύσουν έναν στρατό για να γίνει τόσο αδίστακτος και αιμοδιψής όσο η φήμη τους.

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Τζον Χερτ, Ιαν Μακ Σέιν, Τζόζεφ Φάινς.

*Open, Τρίτη 22/02 στις 21:00

«Διαλύοντας τον Χάρι» (1997) σκηνοθεσία Γούντι Άλεν

Κωμωδία – Ο Γούντι Άλεν είναι ο Χάρι Μπλοκ, ένας πετυχημένος συγγραφέας με πλούσια και ταραχώδη ερωτική ζωή, που διακατέχεται από διαφόρων ειδών ψυχώσεις, νευρώσεις, εμμονές.

Στην ουσία, είναι ένας νάρκισσος που αυτοοικτίρεται, μισεί τον εβραίο εαυτό του, φοβάται τον θάνατο και αντλεί μια μαζοχιστική ηδονή κάθε φορά που βυθίζεται σε έναν κυκεώνα προσωπικών υπαρξιακών σκέψεων.

O Χάρι Μπλοκ, «χρησιμοποιεί» τους ανθρώπους και εν συνεχεία, χάρη στο συγγραφικό του ταλέντο, αποτυπώνει στα γραπτά του τον τρόπο που τους χρησιμοποίησε.

Η πραγματικότητα βέβαια είναι ελαφρώς παραλλαγμένη στο βιβλίο του.
Το συγκεκριμένο γεγονός προκαλεί την οργή των πρώην συντρόφων του και των δικών του ανθρώπων.

Παίζουν: Γούντι Άλεν , Ντέμι Μουρ, Ρόμπιν Γουίλιαμς, Ελίζαμπεθ Σου, Μπίλι Κρίσταλ, Τζούντι Ντέιβις, Τζούλια Λούις Ντρέϊφους, Στέφανι Ροθ Χαμπερλ, Λυν Κοέν, Τόμπι Μαγκουάιρ, Ανέτ Άρνολντ.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 22/02 στις 21:00

«Ο Επαναστάτης» (2016) σκηνοθεσία Γκάρι Ρος

Δραματική περιπέτεια – Η αληθινή ιστορία του Νιούτον Νάιτ (Μάθιου Μακόναχι) ενός τολμηρού αγρότη από τον Νότο.

Ο Νιούτον Νάιτ ήταν ένας αγρότης του Μισισιπή, ο οποίος στον Αμερικανικό Εμφύλιο Πόλεμο (1861-1865) υπηρετούσε ως νοσοκόμος του στρατού των Νοτίων.
Όταν ο ανήλικος ανιψιός του -βίαια στρατολογημένος- βρίσκει το θάνατο μέσα σε 24 ώρες αποφασίζει να το σκάσει για να επιστρέψει τη σωρό του παιδιού στην οικογένειά του.
Φτάνοντας στο σπίτι του διαπιστώνει ότι ο ανιψιός του, ο ίδιος και όλοι οι φτωχοί στρατιώτες, απλά πολεμούσαν σαν πιόνια σε έναν πόλεμο πλουσίων.

Καθώς οι πρώτοι αιμορραγούν κυριολεκτικά στα πεδία της μάχης και μεταφορικά με την αρπαγή των λιγοστών περιουσιακών τους στοιχείων, ενώ οι δεύτεροι κρύβονται πίσω από νομικές διατάξεις για οικονομικές και στρατιωτικές απαλλαγές.

Ο Νιουτ παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και οργανώνει μια εξέγερση με άλλους αγρότες και με την βοήθεια των σκλάβων κατόρθωσε να δημιουργήσει το Free State oF Jones, μια ελεύθερη και αυτόνομη διαφυλετική Πολιτεία, στην καρδιά του άκρως συντηρητικού Μισσισσιπή.
Παντρεύτηκε μια πρώην σκλάβα και έζησε μέχρι το τέλος ενάντια στο κατεστημένο πολεμώντας για τις ιδέες του.

Ο Νάιτ ηγήθηκε μίας Επανάστασης που έγινε για το δίκαιο και την ισότητα – μία ισότητα που δεν ήρθε ποτέ…

Στα μέσα του 20ου αιώνα ένα από τα δισέγγονά του, 85 χρόνια μετά δικάζεται επειδή παντρεύτηκε λευκή.

Παίζουν: Μάθιου ΜακΚόναχι, Γκούγκου Μπάθα Ρο, Μαχαεσάλα Άλι, Κέρι Ράσελ.

*Alpha, Τρίτη 22/02 στις 22:30

«Ζεις Μόνο μία Φορά» (2010) σκηνοθεσία Ας Άνταμς

Αστυνομική Δραματική – Έπειτα από πέντε χρόνια κάθειρξης, ο νεαρός Τσανς αποφυλακίζεται και επιστρέφει στο σπίτι του, προσπαθώντας να κρατήσει τις ισορροπίες ανάμεσα στη σύντροφό του και τον πατέρα του που παραμένει στη φυλακή ισόβια. Όταν όμως αποφασίζει να βοηθήσει ένα φίλο του που είναι χρεωμένος σε έναν εγκληματία της περιοχής, οι ισορροπίες διαταράσσονται ..

Παίζουν: Μπράιαν Πρίσλεϊ, Ταράτζι Π. Χένσον, Εντ Χάρρις.

*Open, Τρίτη 22/02 στις 23:00

«Απαγωγή» (2017) σε σκηνοθεσία Λούις Πριέτο

Θρίλερ – Μια μέρα στο πάρκο, σαν όλες τις άλλες ξαφνικά, μετατρέπεται σε εφιάλτη όταν η Κάρλα αντιλαμβάνεται ότι άγνωστοι αρπάζουν τον 6χρονο γιο της, τον πετάνε στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου και απομακρύνονται με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Το αυτοκίνητο δεν έχει πινακίδες κυκλοφορίας και η Κάρλα δεν έχει κινητό για να καλέσει την αστυνομία. Είναι μόνη και τρομαγμένη αλλά αρνείται να αφήσει τη μοίρα του γιου της στα χέρια άλλων. Της μένει μόνο μια επιλογή, αν δεν θέλει να χάσει τον παιδί της για πάντα: να καταδιώξει η ίδια το άγνωστο αυτοκίνητο.

Σε μια τρελή κούρσα ενάντια στο χρόνο, η Κάρλα ξεκινά την αναζήτησή της και τίποτα δεν μπορεί να τη σταματήσει από το να σώσει τη ζωή του παιδιού της

Παίζουν: Χάλι Μπέρι, Σέιτζ Κορία, Κρις ΜακΤζιν, Λιου Τεμπλ.

*Star, Τρίτη 22/02 στις 23:15

«Ελεύθερος Σκοπευτής: Επιχείρηση Διάβολος» (2017) σκηνοθεσία Κλαούντιο Φα

Δραματική Δράσης – O Κολομβιανός βαρόνος ναρκωτικών Μοράλες προσλαμβάνει έναν ελεύθερο σκοπευτή με το όνομα « διάβολος « για να εξοντώσει έναν προς έναν τους εχθρούς του. Χωρίς αντιπάλους ο Μοράλες αποκτά τον έλεγχο των περισσοτέρων καρτέλ στις ΗΠΑ

Η αστυνομία για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την παντοδυναμία του Μοράλες στέλνει στην Κολομβία την πράκτορα Εστράντα, που παρακολουθούσε τον Μοράλες για πολύ καιρό και τον πεζοναύτη Μπέκετ με αποστολή να σκοτώσουν τον «διάβολο» και να μεταφέρουν τον Μοράλες στις ΗΠΑ για να δικαστεί για τα εγκλήματά του.

Οι πράκτορες πιστεύουν ότι έχουν τα πάντα υπό τον έλεγχό τους, αλλά ο Μοράλες και ο «διάβολος» έχουν ετοιμάσει πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις για τον Μπέκετ και την ομάδα του

Για πρώτη φορά, οι Μπράντον Μπέκετ (Κόλινς), Ρίτσαρντ Μίλερ (Ζέιν) και ο Λοχίας Τόμας Μπέκετ (Μπέρεντζερ) ενώνουν τις δυνάμεις τους στην Κολομβία για να καταστρέψουν ένα επικίνδυνο καρτέλ ναρκωτικών.

Παίζουν: Τσάντ Μάικλ Κόλλινς, Μπίλι Ζέιν, Τομ Μπέρεντζερ, Ντανάι Γκαρσία, Τζόε Λάντο.

*Mega, Τρίτη 22/02 στις 00:10

«Ο Τελευταίος Πρόσκοπος» (1991) σκηνοθεσία Τόνι Σκοτ 

Αστυνομική Δράσης Κωμωδία – Ο Μπρους Γουίλις είναι ο Τζόε Χάλενμπεκ, αλκοολικός ιδιωτικός ντετέκτιβ, ο οποίος κάποτε ήταν εθνικός ήρωας αφού έσωσε τον πρόεδρο της Αμερικής από μια απόπειρα δολοφονίας, έχει απολυθεί με ατιμωτικό τρόπο από την υπηρεσία.
Όταν ο πρώην συνεργάτης του Μάικ (Μπρους Μακγκίλ) του προτείνει να αναλάβει τη φύλαξη της Κόρι (Χάλι Μπέρι), μία στρίπερ που έχει στην κατοχή της σημαντικά στοιχεία και δέχεται επανειλημμένα απειλές κατά της ζωής της, ο Τζό ανακαλύπτει παράλληλα ότι η γυναίκα του έχει δεσμό με τον πρώην συνεργάτη του.

Δυστυχώς, μετά από λίγο ο Μάικ αλλά και η Κόρι δολοφονούνται και ο Τζόε αποφασίζει να βρει τους δολοφόνους.

Με τη βοήθεια του Τζίμι Ντιξ (Ντέιμον Ουέγιανς), πρώην φίλου της Κόρι και πρώην παίκτη του φούτμπολ ο οποίος ερευνάται για τζόγο και χρήση ναρκωτικών, ξεκινά μια έρευνα που τον οδηγεί σε υψηλά ιστάμενους παράγοντες του αθλητικού χώρου

Παίζουν:  Μπρους Γουίλις, Ντέιμον Ουέγιανς, Ντάνιελ Χάρις, Τσέλσι Φιλντ, Τέιλορ Νέργκον, Χάλι Μπέρι, Μπρους Μακγκίλ.

*Star, Τρίτη 22/02 στις 01:15