8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Αποστολή Εξετελέσθη» (2017) σκηνοθεσία Τζέισον Χολ

Δραματική, πολεμική -Μια ομάδα Αμερικανών στρατιωτών γυρνάει σπίτι από το Ιράκ, όπου έγιναν μάρτυρες ανείπωτης βίας και παραλογισμού.

Καθώς προσπαθούν να επιστρέψουν στην καθημερινότητα ως πολίτες, βασανίζονται από τις εμπειρίες στους στα πεδία των μαχών, υποφέροντας από μετατραυματικό στρες.

Παίζουν: Μάιλς Τέλερ, Χέιλι Μπένετ, Τζο Κόουλ, Σκοτ Χέιζ, Εϊμι Σούμερ.

*Open, Πέμπτη 24/02, στις 21:00

«Tomb Raider 2: Το Λίκνο της Ζωής» (2003) σκηνοθεσία Ίαν ντε Μποντ

Δράσης Περιπέτεια Φαντασίας – Το κουτί της Πανδώρας που σύμφωνα με το θρύλο, κρύβει την πιο μεγάλη δύναμη κακού που υπήρξε ποτέ είναι κρυμμένο κάπου στην αφρικάνικη ήπειρο, σε μια περιοχή γνωστή σαν “Το Λίκνο της Ζωής”.
Αποστολή της Λάρα Κροφτ (Αντζελίνα Τζολί) είναι να βρει το περιβόητο κουτί, πριν αυτό πέσει στα χέρια του τρελού νομπελίστα επιστήμονα Δρ. Τζόναθαν Ράις. Σκοπός του Ράις είναι να ελέγξει τη δύναμη του κακού προς ίδιον όφελος και για αυτό πρέπει να εμποδιστεί με κάθε κόστος.

Φυσικά, η Λάρα Κροφτ είναι το μόνο άτομο που μπορεί να συμβάλλει ώστε να διατηρηθεί η ζωή όπως την ξέρουμε, επιχειρώντας να εμποδίσει τον Ράις να πετύχει τον ύστατο σκοπό του: την παγκόσμια κυριαρχία!
Στο κυνήγι αυτό η Λάρα θα έχει στο πλευρό της τον πρώην πράκτορα Τέρι Σέρινταν (Τζέραρντ Μπάτλερ) με τον οποίον τη συνέδεαν κατά το παρελθόν συναισθηματικοί δεσμοί.

Παίζουν: Αντζελίνα Τζολί, Τζέραρντ Μπάτλερ, Νοα Τέιλορ, Κρις Μπάρι, Κιαράν Χαιντς.

*Skai, Πέμπτη 24/02, στις 21:00

«Το Ταλέντο» (2017) σκηνοθεσία Ιβάν Ατάλ

Κωμωδία – Η Νεϊλά έχει μεγαλώσει σε ένα υποβαθμισμένο προάστειο των Παρισίων και ονειρεύεται να γίνει δικηγόρος. Την πρώτη της μέρα στο Πανεπιστήμιο έρχεται σε σύγκρουση με τον καθηγητή Πιέρ Μαζάρ γνωστό για τον προκλητικό και προβοκατόρικο χαρακτήρα του.

Ο καθηγητής προκειμένου να επανορθώσει για την επιθετική και ίσως ρατσιστική συμπεριφορά του αναλαμβάνει να προετοιμάσει την Λεϊλα ώστε να λάβει μέρος σε έναν διαγωνισμό Ρητορικής. Κυνικός και ιδιαιτέρως απαιτητικός γίνεται ένας μέντορας για την νεαρή κοπέλα, όμως για να πετύχει η προσπάθεια τους θα πρέπει και οι δύο να ξεπεράσουν τις προκαταλήψεις τους.

Παίζουν: Ντανιέλ Οτέιγ, Καμέλια Τζορντάνα, Γιάσιν Χουίκα, Νόχα Κουάντρα.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 24/02, στις 22:00

«Το Συμβάν» (2008) σκηνοθεσία Μ. Νάιτ Σιάμαλαν 

Μυστηρίου, επιστημονικής φαντασίας – Μια σειρά από ανεξήγητες ομαδικές αυτοκτονίες, με αφετηρία τους το Σέντραλ Παρκ, φέρνει την ανθρωπότητα στο χείλος της καταστροφής. Ο καθηγητής φυσικής, Έλιοτ Μουρ, μαζί με τη γυναίκα του και την μικρή κόρη ενός φίλου του, καταφεύγουν στην εξοχή στην προσπάθειά τους να σωθούν, ενώ παράλληλα προσπαθεί να λύσει τον γρίφο αυτού του πρωτοφανούς και φρικιαστικού φαινομένου. Όπως όλα δείχνουν, έχουν να αντιμετωπίσουν έναν αόρατο εχθρό, που δεν ξέρουν πώς να τον σταματήσουν.

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Ζόι Ντεσανέλ, Τζον Λεκουιζάμο, Άσλιν Σάντσεζ, Μπέτυ Μπάκλεϋ, Σπένσερ Μπρέσλιν.

*Alpha, Πέμπτη 24/02, στις 22:30

«Η Ιστορία της Ντέϊζι» (2017) σκηνοθεσία Μπέθ Λαμύρ

Δραματική – Η Ντέιζι είναι ένα 11χρονο κορίτσι και την ακολουθούμε στη σχέση βαθιάς αγάπης με την μητέρα του, η οποία κόβεται απότομα λόγω του θανάτου της.
Αντιμέτωπη με μερικές σκοτεινές μέρες, η Ντέιζη κάνει μια τολμηρή επιλογή: να προσποιείται ότι η μητέρα της, η Σάντυ, είναι ακόμα ζωντανή, οπότε δεν χρειάζεται να ζήσει με τη φανατικά θρησκευόμενη θεία της.

Ο Ντουγκ, ένας νεαρός ύποπτος για εμπόριο ναρκωτικών που ζει απέναντι, έχει τις υποψίες του για την εξαφάνιση της Σάντυ, οι οποίες αναγκάζουν τη Ντέιζη να γίνει ακόμη πιο επινοητική και έξυπνη στην εκτέλεση του σχεδίου της.

Παίζουν: Μπρουκ Σιλντς, Κάρι Πρέστον, Πολ Μπλάκθορν, Στέρλινγκ Τζέρινς, Νικ Γκορ, Άιγουιν Ρίον.

*ΕΡΤ3, Πέμπτη 24/02, στις 00:00

«Αγαπώντας τον Πάμπλο» (2017) σκηνοθεσία Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα

Βιογραφική Δραματική – Στο τέλος του 1993 η Κολομβιανή τηλεοπτική παρουσιάστρια Βιρχίνια Βαγέχο φυγαδεύεται από τη χώρα της με τη βοήθεια της αμερικανικής Δίωξης Ναρκωτικών. Πρώην ερωμένη του Πάμπλο Εσκομπάρ, θυμάται την ιλιγγιώδη άνοδο και την κατακόρυφη πτώση του μεγαλύτερου εμπόρου ναρκωτικών στην ιστορία. Η ταινία καταγράφει την «ηγεμονία» του καρτέλ του Εσκομπάρ στην Κολομβία, σε μια περίοδο βίας και τρομοκρατίας που χώρισε τη χώρα στα δύο και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων.

Παίζουν: Χαβιέρ Μπαρδέμ, Πενέλοπε Κρουζ, Πίτερ Σκάρσγκαρντ, Τζούλιετ Ρεστρέπο.

*Star, Πέμπτη 24/02, στις 00:20

«Μάρτυρες Δολοφονίας» (2013) σκηνοθεσία Ντάμιαν Λι

Αστυνομική, δράμα, δράσης, θρίλερ – Μια συνηθισμένη εκδρομή για κάμπινγκ, παίρνει μια απρόσμενη τροπή για δύο νεαρά αδέρφια, όταν γίνονται μάρτυρες μιας δολοφονίας.

Τα δυο παιδιά, η Τζένι και ο Μίκυ, γίνονται αυτόματα οι επόμενοι στόχοι του δολοφόνου και η θανάσιμη καταδίωξη ξεκινά.

Ο πατέρας τους, Τζακ Ντάμσον (Μπρένταν Φρέιζερ) καταφέρνει να αποφυλακιστεί αφού κλείνει μία συμφωνία με τις αρχές και ξεκινά τον δικό του αγώνα να σώσει τα παιδιά του από τους εγκληματίες.

Παίζουν: Μπρένταν Φρέιζερ, Ντόμινικ Παρσέλ, Ίθαν Σάπλι, Ναόμι Άντριους, Ράιαν Μπερν.

*Mega, Πέμπτη 24/02, στις 01:40

«Χαρισματική» (2017) σκηνοθεσία Μαρκ Γουέμπ 

Δραματική – Ο Φρανκ Άντλερ είναι ένας εργένης που μεγαλώνει ένα παιδί-θαύμα, την ευφυή ανιψιά του, Μαίρη, αφού η μητέρα της έβαλε τέλος στη ζωή της. Τα σχέδια του Φρανκ για μια φυσιολογική σχολική χρονιά για την ανιψιά του ματαιώνονται, όταν οι μαθηματικές ικανότητες της 7χρονης υποπίπτουν στην αντίληψη της σκληρής μητέρας του Φρανκ, της Έβελιν, όπου σχεδιάζει να χωρίσει την εγγονή της από τον γιο της και να τη μεγαλώσει η ίδια.

Παίζουν: Κρις Έβανς, ΜακΚένα Γκρέις, Λίντσεϊ Ντάνκαν, Οκτάβια Σπένσερ.

*Alpha, Πέμπτη 24/02, στις 02:00