8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Θες να δεις κάτι για να χαλαρώσεις; Βάλε μία από τις οκτώ ταινίες που έχουμε να σου προτείνουμε.

«Φύγαμε» (2020) σκηνοθεσία Νταν Σκάνλον

Κινούμενα Σχέδια – Το «Φύγαμε», η νέα ταινία της Disney και Pixar τοποθετημένο στα προάστια ενός φανταστικού κόσμου, συστήνει στο κοινό δυο αδέλφια-ξωτικά που μπλέκονται σε μια απίθανη περιπέτεια για να ανακαλύψουν αν υπάρχει ακόμα μαγεία εκεί έξω.

Παίζουν: Τομ Χόλαντ, Κρις Πρατ, Οκτάβια Σπένσερ, Τζούλια Λούις-Ντρέιφους.

*Alpha, Παρασκευή 25/02, στις 21:00

«Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ» (2013) σε σκηνοθεσία Μαρκ Φόρστερ

Δράσης, Τρόμου – Ο Τζέρι Λέιν υπάλληλος των Ηνωμένων Εθνών, έχει επιλέξει να αποτραβηχτεί από την ενεργό δράση και να ζήσει μία φυσιολογική ζωή με την οικογένειά του. Για χάρη της οικογένειάς του όμως και για να επιζήσουν από τον φονικό ιό που εξαπλώνεται στον πλανήτη, πρέπει να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, σε έναν αγώνα δρόμου ενάντια στο χρόνο.

Πρέπει να εντοπίσει τον ασθενή 0 για να σταματήσει τη θανατηφόρα πανδημία που μεταμορφώνει τους ανθρώπους σε επιθετικά «όντα». Ο ιός, όμως, εξαπλώνεται ραγδαία σε όλα τα πλάτη και μήκη του κόσμου με αποτέλεσμα να απειλούνται άμεσα με ανατροπή στρατοί και κυβερνήσεις, αλλά και με αποδεκατισμό η ίδια η ανθρωπότητα.

Παίζουν: Μπραντ Πιτ, Μιρέιγ Ίνος, Ντανιέλα Κέρτες, Τζέιμς Μπατζ Ντέιλ, Μάθιου Φοξ.

*SKAI, Παρασκευή 25/02, στις 21:00

«Τρομακτικές Ιστορίες στο Σκοτάδι» (2019) σκηνοθεσία Αντρέ Όβρενταλ 

Τρόμου – 1968, στην Αμερική. Ο αέρας αλλαγής παντού. Μακριά από τις αναταραχές, βρίσκεται μια μικρή πόλη με το όνομα Mill Valley, που για χρόνια η σκιά της οικογένειας των Bellows στέκει αγέρωχη.

Στην έπαυλη στο τέρμα της πόλης, η Sarah, ένα νεαρό κορίτσι με τρομακτικά μυστικά, μετέτρεψε την βασανισμένη της ζωή σε μια σειρά από τρομακτικές ιστορίες γραμμένες σε ένα βιβλίο που αδιαφορεί για τον χρόνο και θα γίνουν αληθινές όταν μια παρέα εφήβων ανακαλύψει το απόκοσμο σπίτι της Sarah.

Παίζουν: Ζόι Μάργκαρετ Κολέτι, Μάικλ Γκάρζα, Γκάμπριελ Ρας.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 25/02, στις 22:00

«Κώδικας Τιμής» (2000) σκηνοθεσία Τζόρτζ Τίλμαν Τζούνιορ 

Δραματική – Η πραγματική ιστορία του Καρλ Μπράσιαρ, του πρώτου Αφρο-Αμερικανού δύτη του Αμερικάνικου Ναυτικού και του άντρα που τον εκπαίδευσε, του Μπίλι Σάντεϊ.

Ο Καρλ Μπράσιαρ γιος του αγρότη από το Κεντάκι, έχοντας μεγάλα όνειρα εγκαταλείπει την πατρική εστία, αναζητώντας καλύτερη ζωή με μοναδικά εφόδια ένα αυτοσχέδιο ραδιόφωνο και τη συμβουλή του πατέρα του: «να είσαι ο καλύτερος πάντα».

Κατατάσσεται στο ναυτικό και βάζει στόχο να γίνει ο πρώτος αφροαμερικανός δύτης στην ιστορία του αμερικανικού ναυτικού, έναντι στις ρατσιστικές προκαταλήψεις που κυριαρχούσαν την δεκαετία του 1950. Το πρώτο μεγάλο εμπόδιο του είναι η έντονη κόντρα του με τον Μπίλι Σάντεϊ, τον δυναμικό εκπαιδευτή του, γνωστό τόσο για τα ηρωικά του κατορθώματα όσο και για τον αχαλίνωτο χαρακτήρα του.

Ο δρόμος που έχει να διανύσει δεν θα είναι εύκολος, καθώς θα έρθει αντιμέτωπος με τις σφοδρές αντιδράσεις των συναδέλφων του και με τον σκληρό εκπαιδευτή του Μπίλι Σάντεϊ, που θέλει να τον κάνει να αποτύχει.
Η εμμονή του Σάντεϊ είναι να δει τον Καρλ να αποτυγχάνει.
Εκείνος όμως θα καταφέρει να ανατρέψει όλα τα δεδομένα της συντηρητικής κοινωνίας;

Παίζουν: Κούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Σαρλίζ Θερόν, Ονιάνου Έλλις, Χαλ Χόλμπρου.

*Alpha, Παρασκευή 25/02, στις 23:00

«Εκτός ορίων» (2006) σκηνοθεσία Μαρκ Νέβελντιν, Μπράιαν Τέιλορ

Αστυνομική Δράσης Τρόμου – Ο Τσεβ Τσίλιος (Τζέισον Στέιθαμ), ένας επαγγελματίας εκτελεστής, ξυπνά μετά την ολοκλήρωση μιας αποστολής έχοντας παραισθήσεις και αισθανόμενος αδιαθεσία. Ένα DVD του αποκαλύπτει ότι ένας αντίπαλος εκτελεστής του έχει κάνει ένεση με ένα δηλητήριο που του αφήνει περιθώριο μιας ώρας για να ζήσει.

Σύντομα ανακαλύπτει ότι ο μόνος τρόπος να επιβραδύνει τη δράση του δηλητηρίου είναι η αδρεναλίνη.

Στον ελάχιστο χρόνο που του απομένει θα προσπαθήσει να εκδικηθεί τους εχθρούς του, ενώ παράλληλα επιδίδεται σε έναν αγώνα δρόμου μέσα στο Λος Άντζελες προκειμένου να βρει και να αποχαιρετήσει την κοπέλα του, Ηβ.

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ,Έιμι Σμαρτ, Χοζέ Πάμπλο, Καντίγιο, Έλφεν Ραμίρεζ, Ντουάιτ Γιόακαμ.

*SKAI, Παρασκευή 25/02, στις 23:20

«Η Πλεκτάνη» (2008) σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ

Δράσης Περιπέτεια – Στον ιστό της παγκόσμιας αντικατασκοπίας, σε έναν κόσμο που διακυβεύονται πολλά, αυτό που σε κάνει κυρίαρχο δεν είναι ούτε τα όπλα ούτε η τεχνολογία. Αυτό που σε διασφαλίζει είναι οι ζωτικές πληροφορίες που συλλέγεις και πως τις  ελέγχεις ή τουλάχιστον έτσι δείχνουν να είναι, φαινομενικά, τα πράγματα.

Ο πράκτορας της CIA Ρότζερ Φέρις (Λεονάρντο ντι Κάπριο) στην τελευταία του επιχείρηση στο Ιράκ, παραλίγο να χάσει τη ζωή του.
Αυτή τη φορά η αποστολή του τον οδηγεί στην Ιορδανία για να εντοπίσει έναν απ′ τους πιο επικίνδυνους τρομοκράτες, τον αρχηγό της Αλκάιντα, Αλ Σαλεεμ (Άλον Αμπουτμπουλ).  Τον συντονισμό της αποστολής έχει ο προϊστάμενός του, Εντ Χόφμαν (Ράσελ Κρόου).

Παρά το γεγονός ότι έχει τη βοήθεια των Μυστικών Υπηρεσιών της Ιορδανίας και του επικεφαλής Χάανι Σαλααμ (Μαρκ Στρογκ), αυτή η αντίξοη συνεργασία θα οδηγήσει τις δυο πλευρές σε πολιτισμικές και ηθικές αντιπαραθέσεις.

Παίζουν:  Λεονάρντο ντι Κάπριο, Ράσελ κρόου, Μαρκ Στρογκ, Γκολσιφτεχ Φαραχανί, Όσκαρ Άιζακ, Άλι Σουλιμάν, Βινς Κολοσιμο.

*Star, Παρασκευή 25/02, στις 00:50

«[REC]²» (2009) σκηνοθεσία Χαουμέ Μπαλαγκερό, Πάκο Πλάθα

Θρίλερ – Είμαστε μόλις λίγα λεπτά μετά από τη στιγμή που οι αρχές έχουν χάσει επαφή με τους παγιδευμένους ανθρώπους στο κτήριο που βρίσκεται σε καραντίνα. Κανείς δεν γνωρίζει τι συμβαίνει εκεί μέσα. Έξω επικρατεί χάος.

Για την ειδική ομάδα δράσης μοιάζει να είναι μια ξεκάθαρη αποστολή, να μπουν στο κτήριο και ν’ ανακαλύψουν τι συμβαίνει. Ένας γιατρός και μια ειδική μονάδα αστυνομικών με κάμερες θα επιχειρήσουν να μπουν στο επίμαχο κτήριο για να ξεκαθαρίσουν τι κρύβεται πίσω από το μυστηριώδες μακελειό.

Πρέπει πάση θυσία να πάρουν δείγμα από το μολυσμένο υπόγειο και να βγάλουν έξω όσους είναι ακόμη ζωντανοί.
Τα πράγματα όμως δε θα εξελιχθούν όπως θα περίμεναν…

Παίζουν: Μανουέλα Βελασκό, Τζόναθαν Μελόρ, Αριέλ Κασάς, Πάμπλο Ρόσο.

*Open, Παρασκευή 25/02, στις 01:00

«Απρόσκλητος σε Φόνο» (2016) σκηνοθεσία Μπράντλεϊ Γουόλς

Αστυνομική Δράσης – Η όμορφη ιδιοκτήτρια του ανθοπωλείου “Bloomers”, ΆμπιΝάιτ, καλείται να παραδώσει ένα μπουκέτο μαύρα τριαντάφυλλα στη Νομική Σχολή της περιοχής όπου είναι φοιτήτρια και η κόρη της.

Μπαίνοντας στο γραφείο που έπρεπε να παραδοθούν τα λουλούδια βρίσκει δολοφονημένο έναν πρώην αντίπαλό της δικηγόρο. Όταν βρίσκουν αποτυπώματά της στο «φονικό» όπλο, αρχίζουν και τα προβλήματα για την Άμπι.

Ερευνώντας την υπόθεση καταλήγει σε μια λίστα από ύποπτους η οποία περιλαμβάνει ονόματα συναδέλφων του θύματος και των συζύγων τους. Τελικά ποιος πάτησε τη σκανδάλη;

Παίζουν: Μπρουκ Σίλντς, Μπρέναν Έλιοτ, Μπο Μπρίτζ, Κέιτ Ντραμόντ, Κλαίρ Ράνκιν.

*Mega, Παρασκευή 25/02, στις 02:10