9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη βράδυ και εδώ θα δεις ταινίες που θα απολαύσεις απόψε από τον καναπέ σου με ένα κλικ!

«Ο άνθρωπος που ταπείνωσε τον Χίτλερ» (2016) σκηνοθεσία Στίβεν Χόπκινς 

Βιογραφική, δράμα – Η ταινία βασίζεται στη ζωή και τις επιδόσεις του Αφροαμερικανού δρομέα και άλτη Τζέσε Όουενς.

Ο Τζέσε Όουενς κατάφερε να μπει στο πανεπιστήμιο, χάρη στις εκπληκτικές του επιδόσεις ως σπρίντερ, ήταν άλλωστε ο μόνος τρόπος να σπουδάσει τότε ένας άπορος νεαρός μαύρος.

Η ιστορία του μοιάζει και αυτή σαν δρόμος μετ’ εμποδίων, καθώς ο Οουενς καλείται να υπερβεί τις φυλετικές διακρίσεις που ακόμη διαχωρίζουν την Αμερική, να ανταπεξέλθει στην απαιτητική προπόνηση όπου τον υποβάλλει ο προπονητής του Λάρι Σνάιντερ (Τζέισον Σουντέικις), να σπάσει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ξεπερνώντας μεγαλύτερες προκλήσεις από τους υπόλοιπους αθλητές, να κρατήσει την αγάπη της γυναίκας του και να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες του ’36.

Το 1936, οι Ολυμπιακοί Αγώνες διοργανώθηκαν στο Βερολίνο. Στόχος της Ναζί κυβέρνησης της Γερμανίας ήταν να χρησιμοποιηθούν ως ευκαιρία ανάδειξης των απόψεων του Χίτλερ σχετικά με την ανωτερότητα της Άριας φυλής. Αυτό το όνειρο όμως το γκρέμισε ο Αφροαμερικανός αθλητής, ο Τζέσι Όουενς.

Παρά το δίλημμα της συμμετοχής ή όχι στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Όουενς τελικά αποφασίζει να πάρει μέρος, θεωρώντας ότι η καλύτερη εκδίκηση ενάντια στην ναζιστική προπαγάνδα θα ήταν ένας δικός του θρίαμβος – ο οποίος και έρχεται.

Παίζουν: Στέφαν Τζέιμς, Τζέισον Σουντέικις, Τζέρεμι Άιρονς, Γουΐλιαμ Χαρτ, Έλι Γκόρι, Σανίς Μπάτον.

*Open, Πέμπτη 03/03, στις 21:00

«Το Τετράγωνο» (2017) σκηνοθεσία Ρούμπεν Έστλουντ

Δραματική Κωμωδία – Ένας επιμελητής μουσείου, μία έκθεση, ένα τετράγωνο και η Ελίζαμπεθ Μος Ο ευφυής και ωραίος Κρίστιαν (Κλάες Μπάνγκς) είναι καταξιωμένος επιμελητής σε ένα μουσείο σύγχρονης τέχνης. διαζευγμένος και αφοσιωμένος πατέρας δύο παιδιών, οδηγεί ηλεκτρικό αυτοκίνητο και υποστηρίζει κοινωφελείς οργανισμούς.

Η επόμενη έκθεση που επιμελείται, με τίτλο «Tο Τετράγωνο», είναι μια εγκατάσταση που προκαλεί τον κόσμο να είναι αλτρουιστικός, υπενθυμίζοντας την ευθύνη απέναντι στον συνάνθρωπο. Όμως καμιά φορά είναι δύσκολο να ανταποκριθείς στα ίδια σου τα ιδεώδη.

Παίζουν: Ελίζαμπεθ Μος, Ντόμινικ Γουέστ, Κλάενς Μπανγκ, Τέρι Νόταρι.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 03/03, στις 22:00

«Λεωφορείο 657» (2015) σκηνοθεσία Σκοτ Μαν

Αστυνομική Δραματική Δράσης – Ένας απελπισμένος πατέρας ο Λιουκ (Τζέφρι Ντιν Μόργκαν), καλείται να βρεί χρήματα για την θεραπεία και το χειρουργείο της κόρης του. Όταν ζητά την βοήθεια από τον πλούσιο εργοδότη του και ιδιοκτήτη καζίνο, Φράσις Σίλβα (Ρόμπερτ ντε Νίρο) εκείνος αρνείται να τον βοηθήσει. Η ληστεία σαν επιλογή πλέον είναι μονόδρομος.

Το σχέδιο φαίνεται απλό, σύντομο και με μεγάλη λεία. Έτσι, γίνεται συνέταιρος με έναν άπληστο συνάδελφο του Κοξ (Ντέιβ Μπατίστα) και οργανώνει τη ληστεία μιας τράπεζας. Κατά τη τη διαφυγή τους, αναγκάζονται να μπουν σε ένα λεωφορείο της γραμμής και πιάνουν όμηρους τους επιβάτες και τον οδηγό, μήπως μπορέσουν να διαφύγουν. Τα πράγματα, όμως, βγαίνουν εκτός ελέγχου.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τζίνα Καράνο, Ντέιβ Μπαουτίστα, Κέιτ Μπόσγουορθ, Τζέφρι Ντιν Μόργκαν.

*Alpha, Πέμπτη 03/03, στις 22:40

«Πιράνχας» (2010) σκηνοθεσία Αλεξάντρ Έιζα

Κομεντί Τρόμου Φαντασίας – Μια αναπάντεχη υποθαλάσσια δόνηση συνταράζει τη λίμνη Βικτόρια στην Αριζόνα.

Ο βυθός της λίμνης ανοίγει και αμέτρητα πιράνχας βγαίνουν στην επιφάνεια. Η 4η του Ιούλη πλησιάζει και οι κάτοικοι της περιοχής υποδέχονται κάθε χρόνο τέτοια ημέρα 50.000 παραθεριστές. Φέτος, ανησυχούν για πολύ πιο σημαντικά θέματα από μεθυσμένους νεαρούς.

Μια ομάδα ανθρώπων και η τοπική αστυνομικός Τζούλι Φόρεστερ συνεργάζονται και ενώνουν τις δυνάμεις τους για να μη γίνουν τροφή στα αιμοβόρα αυτά ψάρια. Η Τζούλι ρισκάρει τα πάντα για να καταστρέψει τα πιράνχας, προκειμένου να σώσει την πόλη και την οικογένεια της.

Παίζουν: Κελι Μπρουκ, Ελίζαμπεθ Σου, Τζέσικα Ζορ, Τζέρι Ο Κόνελ, Άνταμ Σκοτ, Κρίστοφερ Λοιντ, Βιγκ Ρέιμς, Ραιλι Στηλ.

*SKAI, Πέμπτη 03/03, στις 23:00

«Rambo: Το Τελευταίο Αίμα » (2019) σκηνοθεσία Εϊντριαν Γκρούνμπεργκ

Δράσης – O Ράμπο θα πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με το παρελθόν του και να φέρει ξανά στην επιφάνεια τις ανελέητες πολεμικές του ικανότητες με σκοπό να πάρει εκδίκηση στην τελευταία του επικίνδυνη αποστολή.

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Παθ Βέγκα, Σέρτζιο Πέρις – Μεντσέτα, Αντριάνα Μπαζάρα.

*Star, Πέμπτη 03/03, στις 00:00

«Πως να ξεφορτωθείς μια μαμά» (2017) σκηνοθεσία Φρανζίσκα Μπουχ

Δράμα – Όταν η πάμφτωχη πια διάσημη πρώην σοπράνο Ανελίζε Μπέρενς αναγκάζεται να εγκαταλείψει το σπίτι της και αφού καταρρέει σε μία υπόγεια διάβαση αναζητώντας καταφύγιο να κοιμηθεί, μαθαίνει στο νοσοκομείο ότι έχει όγκο στον εγκέφαλο και χρειάζεται 24ωρη παρακολούθηση. Παρόλο που δεν έχουν καμία απολύτως επαφή μεταξύ τους, θα την φιλοξενήσει η κόρη της, όμως εκείνη έχει κλείσει χριστουγεννιάτικες διακοπές με την οικογένειά της στην Ταϊλάνδη και η μόνη λύση είναι να πάρει τη μητέρα της μαζί. Εκεί μέσα από διάφορες περιπέτειες, οι δυο τους θα έρθουν πιο κοντά και θα ανακαλύψουν πράγματα η μία για την άλλη, αλλά και για τον εαυτό τους.

Παίζουν: Χάννελορ Έλσνερ, Αν Κιμ Σαρναου, Μαρσέλ Μοχάμπ, Λίνα Χασκερ.

*ΕΡΤ3, Πέμπτη 03/03, στις 00:00

«S.W.A.T. 2: Επίλεκτη Ομάδα Κρούσης» (2011) σκηνοθεσία Μπέννυ Μπούμ

Αστυνομική Δράσης Τρόμου – Ο αστυνόμος Πολ Κάτλερ (Γκάμπριελ Μαχτ) της Αντιτρομοκρατικής του Λος Άντζελες, στέλνεται από την Υπηρεσία σε μια αποστολή στο Ντιτρόιτ για να εκπαιδεύσει μια επίλεκτη ομάδα δράσης στη διάσωση ομήρων.

Όλα όμως αλλάζουν δραματικά όταν η ομάδα τα κάνει θάλασσα σε μια αποστολή, που καταλήγει με έναν όμηρο νεκρό κι ένα μανιακό δολοφόνο (Ρόμπερτ Πάτρικ) που κυνηγά να εξολοθρεύσει τον Κάτλερ και την περίφημη ομάδα του.

Παίζουν: Γκάμπριελ Μαχτ, Κάρλυ Πόουπ, Ρόμπερτ Πάτρικ, Νίκολας Γκονζάλεζ, Κριστάννα Λόκεν.

*Mega, Πέμπτη 03/03, στις 02:00

«Θανάσιμη Κλήση» (2016) σκηνοθεσία Ντάμιεν Μασέ, Αλέξης Ουαϊσμπρό 

Τρόμου – Μπρέιντι και ο Σαμ είναι δύο έφηβοι που έχουν ως χόμπι τις τηλεφωνικές φάρσες σε αγνώστους, τις οποίες μετά «ανεβάζουν» στο Διαδίκτυο για να γίνουν viral.

Ένα βράδυ έχουν αρχίσει να σκαρώνουν τις συνήθεις φάρσες τους και διασκεδάζουν παραγγέλλοντας πίτσα για τον γείτονά τους, χωρίς εκείνος να το γνωρίζει.

Το ίδιο βράδυ ένας άγνωστος που αυτοαποκαλείται κύριος Λη, τους καλεί συνεχόμενα στο τηλέφωνο επιμένοντας να μην του κλείσουν το τηλέφωνο.
Ο μυστηριώδης άγνωστος, φαίνεται να γνωρίζει τα πάντα γι’ αυτούς, τα ονόματά τους, το που μένουν και λεπτομέρειες από τη ζωή τους.
Αμέσως μετά μία πίτσα φτάνει στην πόρτα τους χωρίς να την έχουν παραγγείλει οι ίδιοι…

Ο κύριος Λη αρχίζει να απειλεί τη ζωή τους, αλλά και τη ζωή της Πέιτον, της κοπέλας του Σαμ.

Παίζουν: Γκρεγκ Σάλκιν, Γκάρετ Κλέιτον, Μπέλα Ντέιν, Σιένα Γκιλορι, Τζακ Μπρετ Άντερσον, Ρόμπερτ Γκουντμαν, Μάικ Μπόντι.

*Star, Πέμπτη 03/03, στις 02:15

«Ένοχο μυστικό» (2000) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ζεμέκις 

Δραματική Τρόμου Φαντασίας – Ο Νόρμαν, ένας επιστήμονας γενετιστής στο Βερμόντ ζει μια ήσυχη ζωή με τη γυναίκα του, Κλερ, στο ειδυλλιακό σπίτι τους δίπλα σε μια λίμνη. Η ήρεμη ζωή τους όμως αναστατώνεται αναπάντεχα όταν η Κλερ αρχίζει να ακούει μυστηριώδεις φωνές και να βλέπει το όραμα μιας γυναίκας. Αρχικά, ο Νόρμαν, προσπαθεί να την καθησυχάσει επιστρατεύοντας τη λογική. Όσο όμως η Κλερ επιμένει, τόσο πιο πολύ και ο ίδιος αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι όλα αυτά μπορεί να συνδέονται μυστηριωδώς με μια εξωσυζυγική σχέση που είχε στο παρελθόν, για την οποία η Κλερ δεν έμαθε κάτι ποτέ. Αυτό όμως τώρα φαίνεται ότι μάλλον αλλάζει. Ατμόσφαιρα αγωνίας και μεταφυσική από ένα κλασικό στο είδος του θρίλερ που μετατρέπει την ενοχή στον απόλυτο τρόμο. Υπήρξε η δέκατη πιο επικερδής ταινία της χρονιάς που προβλήθηκε.

Παίζουν: Μισέλ Φάιφερ, Χάρισον Φορντ, Νταϊάνα Σκάργουιντ, Τζέιμς Ρέμαρ, Μιράντα Ότο, Μπενίτσιο Ντελ Τόρο.

*Alpha, Πέμπτη 03/03, στις 02:15