10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πολλές επιλογές για όλα τα γούστα – Το καλύτερο βράδυ Σαββάτου ξεκινάει.

«Brave» (2012) σκηνοθεσία Μαρκ Άντριους, Μπρέντα Τσάπμαν 

Animation – Στα Χάιλαντς – σε έναν τόπο τραχύ και σαγηνευτικό, με μεγάλη παράδοση, γεμάτη επικές μάχες και μυστικιστικούς θρύλους – ζούσε μια φορά κι έναν καιρό η πριγκίπισσα Μερίντα, μια δεινή τοξοβόλος, κόρη του Βασιλιά Φέργκους και της Βασίλισσας Έλινορ, αποφασισμένη να χαράξει το δικό της μονοπάτι. Ώσπου, μια μέρα, κάνει το λάθος να αψηφήσει ένα πανάρχαιο έθιμο, προκαλώντας το χάος.

Όταν, όμως, η Μέριντα στρέφεται σε μια εκκεντρική μάγισσα για να ζητήσει τη βοήθειά της, ώστε η μοίρα της, και κατ’ επέκταση η μοίρα του βασιλείου της, να αλλάξει, η μάγισσα κάνει για χάρη της ένα ανατρεπτικό ξόρκι, το οποίο μετατρέπεται σε κατάρα και πέφτει πάνω στην οικογένειά της. Η Μέριντα τότε θα ανακαλύψει το πραγματικό νόημα της γενναιότητας, της οικογένειας και της αγάπης, στην προσπάθειά της να αντιστρέψει την κατάρα, πριν να είναι πολύ αργά.

Με τις φωνές των: Ιωάννας Πηλιχού, Σάκη Μπουλά, Ελένης Τσαλιγοπούλου, Χριστίνα Βαρζοπούλου, Κώστας Μπακάλης, Νίκος Νίκας, Τηλέμαχος Κρεβάικας, Στέλιος Ψαρουδάκης.

*Star, Σάββατο 05/03, στις 21:00

«Η Ζουγκλοπαρέα» (2017) σκηνοθεσία Νταβίντ Αλό

Κινούμενα Σχέδια – Ο Μορίς μπορεί να μοιάζει με πιγκουίνο – αλλά βαθιά μέσα του είναι πραγματικός τίγρης! Μαζί με τους φίλους του, τη Ζουγκλοπαρέα, θέλει να διατηρήσει την τάξη και τη δικαιοσύνη στη ζούγκλα, όπως έκανε η μητέρα του πριν από αυτόν.

Αλλά ο Ίγκορ, το πονηρό κοάλα, με τη βοήθεια του στρατού των ανόητων μπαμπουίνων θέλει να καταστρέψει τη ζούγκλα μια για πάντα. Η Ζουγκλοπαρέα – σπεύδει στη διάσωση!

Με τις φωνές των: Παναγιώτη Αποστολόπουλου, Χρήστου Πλαΐνη, Τάκη Σακελλαρίου, Αγγελου Λιάγκου, Δημήτρη Παπαδάτου, Βίνα Παπαδοπούλου.

*Open, Σάββατο 05/03, στις 21:00

«Διαμέρισμα στο Κέντρο της Πόλης» (1996) σκηνοθεσία Ζυλ Μιμουνί

Δραματική Μυστηρίου Ρομαντική – Ο Βενσάν Κασέλ είναι ο Μαξ, ένας μποέμ πρώην ερασιτέχνης συγγραφέας που χωρίζει την αγαπημένη του Λίζα (Μόνικα Μπελούτσι) για να πάει να δουλέψει στην Νέα Υόρκη.
Όταν επιστρέφει οριστικά στο Παρίσι μετά από δύο χρόνια, αρραβωνιάζεται με την Μιριελ (Σαντρίν Κιμπερλέν).
Μία μέρα βλέπει τυχαία τη Λίζα σε ένα καφέ αλλά πριν προλάβει να τη σταματήσει εκείνη εξαφανίζεται στο πλήθος.

Αποφασισμένος να ξαναβρεί τη χαμένη του αγάπη, ακυρώνει το επαγγελματικό του ταξίδι στο εξωτερικό και αφού καταφέρνει να βρει τα κλειδιά της, μπαίνει κρυφά στο διαμέρισμα της Λίζας.

Εκείνη όμως που μένει στο σπίτι μοιάζει αλλά δεν είναι η Λίζα

Παίζουν: Μόνικα Μπελούτσι, Βενσάν Κασέλ, Ρομάν Μπορινζέ, Ζαν Φιλιπ Έκοφέι, Σαντρίν Κιμπερλέν, Πολ Παβέλ, Μπρούνο Λεονέλι.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 05/03, στις 22:00

«Οι Μπάτσοι της Συμφοράς» (2010) σκηνοθεσία Κέβιν Σμιθ

Κωμωδία – Τα προβλήματα δύο αστυνομικών δεν φαίνεται να έχουν σταματημό. Μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα να συλλάβουν ένα μεγαλέμπορο ναρκωτικών βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Το γεγονός αυτό έρχεται να “συμβάλλει” στην οικονομική στενότητα του ενός, ο οποίος μάλιστα έχει να αντιμετωπίσει και τα τρέχοντα έξοδα του γάμου της κόρης του. Απελπισμένος, που δεν θα μπορέσει να προσφέρει στην κόρη του τον γάμο, που εκείνη πάντα ονειρευόταν, αποφασίζει να πουλήσει μία συλλεκτική κάρτα, ενός παίχτη του μπέιζμπολ, που έχει χρόνια στην κατοχή του. Τα πράγματα όμως θα στραβώσουν όταν ένας μαφιόζος, με εμμονή στα αναμνηστικά αντικείμενα παλιότερων εποχών, ληστεύει το ενεχυροδανειστήριο στο οποίο είχε φυλάξει την κάρτα. Η συνταγή πλέον είναι γνωστή, το κυνηγητό και η αναπόφευκτή σύγκρουση και καταστάσεις που πάνε από το κακό στο χειρότερο.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Τρέισι Μόργκαν, Χουάν Κάρλος Χενάντεζ.

*Star, Σάββατο 05/03, στις 22:50

«Ο Διώκτης του Μεσονυχτίου» (1988) σκηνοθεσία Μαρτιν Μπρεστ

Αστυνομική Δράσης Κωμωδία – Ο Τζακ Γουόλς είναι ένας σκληροτράχηλος κυνηγός επικηρυγμένων, που ετοιμάζεται να παραδώσει τη νέα του λεία, τον καταχραστή Τζόναθαν Μαρντούκας, προκειμένου να εισπράξει 100.000 δολάρια.

Το FBI δεν κατάφερε να τον εντοπίσει γι’αυτό όταν ο Τζακ τον βρίσκει αμέσως, το FBI αισθάνεται προσβεβλημένο. Για να μπορέσει να πάρει την αμοιβή των 100.000 δολαρίων, ο Jack πρέπει να πάει τον Μαρντουκας από την Ν. Υόρκη στο Λός Άντζελες. Παρόλα αυτά, η Μαφία και το FBI έχουν άλλα σχέδια, όπως και ο Μαρβιν, ένας κυνηγός επικηρυγμένων και αυτός.

Το ταξίδι τους προς το Λος Άντζελες πρόκειται να είναι πολύ περιπετειώδες..

Παίζουν: Ρόμπερτ ντε Νίρο, Τσαρλς Γκροντιν, Ιαπετ Κοτο.

*Μακεδονία, Σάββατο 05/03, στις 23:00

«Chuck: Η Ιστορία του Πραγματικού Rocky Balboa» (2016) σκηνοθεσία Φιλίπ Φαλαρντό

Βιογραφική Δραματική – Τα αιματοβαμμένα ρινγκ που άφηνε στο πέρασμά του ήταν καθημερινότητα. Οι γυναίκες που αγαπούσαν να τον μισούν ήταν πάντα στο μυαλό του. Τα ποτά και η άσωτη ζωή τον καθόρισαν. Γνωρίστε τον Chuck, τον πραγματικό Rocky Balboa!

Η ταινία «Chuck: η Ιστορία του πραγματικού Rocky Balboa» αφηγείται την ιστορία του Chuck Wepner, ενός πωλητή αλκοολούχων ποτών από το Νιου Τζέρσεϊ, ο οποίος κατάφερε να αντέξει 15 γύρους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών του 1975 εναντίον του διασημότερου μποξέρ όλων των εποχών, Μοχάμεντ Άλι, και τελικά ενέπνευσε το πολλών δισεκατομμυρίων franchise του Rocky. Στα δέκα χρόνια του ως μπόξερ, ο Wepner υπέστη οκτώ σπασμένες μύτες, δύο knockouts και συνολικά 313 ράμματα. Αλλά οι σκληρότερες μάχες που έδωσε ήταν έξω από το ρινγκ, ζώντας μια επική ζωή γεμάτη ποτά, ναρκωτικά, άγριων θηλυκών και με πολλά σκαμπανεβάσματα.

Παίζουν: Λιβ Σράιμπερ, Ελίζαμπεθ Μος, Ρον Πέρλμαν, Ναόμι Γουότς, Τζιμ Γκάφιγκαν, Μάικλ Ραπαπόρτ.

*Open, Σάββατο 05/03, στις 23:00

«Straight story» (2006) σκηνοθεσία Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Έφη Μουρίκη

Σε μια κοινωνία όπου κυριαρχεί η ομοφυλοφιλία και οι ετεροφυλόφιλοι θεωρούνται μεγάλο ταμπού, ο Γιάννης ζει με τους μπαμπάδες του, που ανυπομονούν να τον δουν να ζευγαρώνει. Εκείνος όμως ερωτεύεται παράφορα τη Σοφία, η οποία, αν και αρχικά μένει πιστή στη φίλη της Ζέτα, στο τέλος ενδίδει. Ταυτόχρονα, και οι μπαμπάδες του περνάνε τη δική τους κρίση.

Παίζουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Άνθιμος Ανανιάδης, Κανελλίνα Μενούτη, Μένη Κωνσταντινίδου, Χρήστος Γιάνναρης, Κατερίνα Δασκαλάκη, Θοδωρής Αθερίδης, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Αλέκος Συσσοβίτης, Δρόσος Σκώτης, Ευριπίδης Λασκαρίδης, Χριστίνα Μητροπούλου, Φώτης Μπατζάς, Έφη Μουρίκη, Πρόδρομος Τοσουνίδης, Νίκος Αναστασόπουλος, Μαρία Αντουλινάκη, Αντιγόνη Γλυκοφρύδη, Τάσος Γκουβίτσας, Σάννυ Χατζηαργύρη, Αλίνα Καρασάββα, Γιάννης Κοτσαρίνης, Ελίνα Μάλαμα, Δέσποινα Μαλανδρενιώτη, Κατερίνα Μάντζιου, Δημήτρης Μενούνος, Άννα Μονογιού, Τάσος Μουρίκης, Θωμάς Παλιούρας, Λυδία Παπαϊωάννου, Γρηγόρης Ποιμενίδης, Δημήτρης Πρωτογεράκης, Πάνος Σταθακόπουλος, Κατερίνα Θεοδώρου, Δημήτρης Τσέλιος, Ελένη Καψαμπέλη, Πέτρος Τριανταφυλλόπουλος.

*Alpha, Σάββατο 05/03, στις 23:30

«Ο Χιονάνθρωπος» (2017) σκηνοθεσία Τόμας Άλφρεντσον

Αστυνομική, δράμα, θρίλερ – Ένα αγοράκι ξυπνά κι αναζητά τη μητέρα του. Το σπίτι άδειο. Στον κήπο ένας χιονάνθρωπος με το φουλάρι της μητέρας του τυλιγμένο στο λαιμό του. Ο συναισθηματικά ασταθής αστυνόμος Χάρι Χόλε και η ομάδα του ξεκινούν την έρευνα για μια απλή, φαινομενικά, δολοφονία κι ανακαλύπτουν έναν ανησυχητικό αριθμό γυναικών που έχουν χαθεί στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων. Ένας serial killer παίζει διεστραμμένα παιχνίδια στρατηγικής στην έδρα του και ο Χάρι Χόλε καλείται να μπει στο μυαλό του, αλλιώς ένας ακόμα χιονάνθρωπος θα εμφανιστεί κι άλλη μια γυναίκα θα δολοφονηθεί.

Παίζουν: Μάικλ Φασμπέντερ, Τζέι Κ. Σίμμονς, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Σάρλοτ Γκένσμπουργκ, Κλόι Σεβινί, Βαλ Κίλμερ.

*Star, Σάββατο 05/03, στις 01:00

«Λεωφορείο 657» (2015) σκηνοθεσία Σκοτ Μαν

Αστυνομική Δραματική Δράσης – Ένας απελπισμένος πατέρας ο Λιουκ (Τζέφρι Ντιν Μόργκαν), καλείται να βρεί χρήματα για την θεραπεία και το χειρουργείο της κόρης του. Όταν ζητά την βοήθεια από τον πλούσιο εργοδότη του και ιδιοκτήτη καζίνο, Φράσις Σίλβα (Ρόμπερτ ντε Νίρο) εκείνος αρνείται να τον βοηθήσει. Η ληστεία σαν επιλογή πλέον είναι μονόδρομος.

Το σχέδιο φαίνεται απλό, σύντομο και με μεγάλη λεία. Έτσι, γίνεται συνέταιρος με έναν άπληστο συνάδελφο του Κοξ (Ντέιβ Μπατίστα) και οργανώνει τη ληστεία μιας τράπεζας. Κατά τη τη διαφυγή τους, αναγκάζονται να μπουν σε ένα λεωφορείο της γραμμής και πιάνουν όμηρους τους επιβάτες και τον οδηγό, μήπως μπορέσουν να διαφύγουν. Τα πράγματα, όμως, βγαίνουν εκτός ελέγχου.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τζίνα Καράνο, Ντέιβ Μπαουτίστα, Κέιτ Μπόσγουορθ, Τζέφρι Ντιν Μόργκαν.

*Alpha, Σάββατο 05/03, στις 01:30

“Κόναν ο Βάρβαρος” (1982) σκηνοθεσία Τζον Μίλιους

Δράσης Περιπέτεια Φαντασίας – Στις αρχές του Μεσαίωνα, μια ομάδα βαρβάρων πολεμιστών επιτίθεται σε ένα χωριό και σκορπίζει το θάνατο.

Ο μικρός Κόvαv γίνεται μάρτυρας της δoλoφovίας των γονιών του και πιάνεται αιχμάλωτος από τους αιμοδιψείς επιδρομείς που τον ρίχνουν σε καταναγκαστικά έργα.

Καθώς τα χρόνια περνούν, o Κόναν, έφηβος πια, καταφέρνει να δραπετεύσει και αποφασίζει να τιμωρήσει παραδειγματικά τους εχθρούς του.

Παίζουν: Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, Τζέιμς Ερλ Τζόουνς, Μαξ Φον Σίντοβ, Σαντάλ Μπέργκμαν, Μπεν Ντέιβιντσον.

*SKAI, Σάββατο 05/03, στις 02:00