10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η εβδομάδα τελειώνει με άλλη μία λίστα από δυνατές ταινίες που μπορείς να παρακολουθήσεις απόψε στην tv.

«Ο Δασκαλάκος Ήταν Λεβεντιά» (1970) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Δραματική Ελληνική Ταινία Κομεντί – Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος είναι ο Μπάμπης Χάνος, πλούσιος επιχειρηματίας που είχε υποσχεθεί πριν χρόνια στους κατοίκους ενός απομακρυσμένου χωριού της Πελοποννήσου ότι θα τους φτιάξει καινούργιο σχολείο. Η υπόσχεση δόθηκε γιατί τον βοήθησαν μετά από ένα ατύχημα που είχε και του έσωσαν τη ζωή.
Τα χρόνια περνούν, ο εφοπλιστής ξεχνά την υπόσχεση και ο δάσκαλος του χωριού Ευλάμπιος Μαντέκας (Κώστας Βουτσάς) κάνει μάθημα στα παιδιά σε ένα σχολείο που είναι έτοιμο να καταρρεύσει.
Αποφασίζει να κάνει το ταξίδι στην Αθήνα για να βρει τον εφοπλιστή Χάνο και να του ζητήσει να εκπληρώσει την υπόσχεσή του.

Στην Αθήνα, ο Χάνος δεν έχει καμία διάθεση να τον συναντήσει αλλά τον κρατά για να παραστεί σε ένα γεύμα που δίνει ώστε να μην είναι ο αριθμός των καλεσμένων δεκατρείς.
Ο δασκαλάκος θα εντυπωσιάσει με τις γνώσεις του, τον πλούσιο Ελληνο-Αμερικάνο Τζακ (Ανδρέα Φιλιππίδη) που είναι ο τιμώμενος καλεσμένος αλλά οι αποκαλύψεις που θα έρθουν στην επιφάνεια θα ταράξουν για πάντα την ζωή του Ευλάμπιου.

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Ελένη Ερήμου, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Ανδρέας Φιλιππίδης, Κάκια Παναγιώτου, Γιώργος Μοσχίδης.

*Star, Κυριακή 06/03 στις 21:00

«Ημέρα Ανεξαρτησίας» (1996) σκηνοθεσία Ρόλαντ Έμεριχ  

Δράσης Περιπέτεια – Λίγες μέρες πριν την 4η Ιουλίου, η ανθρωπότητα διαπιστώνει ότι τελικά δεν είναι μόνη της μέσα στο σύμπαν. Όταν όμως γίνει ξεκάθαρο ότι το αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο που εμφανίστηκε πρόσφατα, έχει εχθρικές διαθέσεις, κάποιοι θα αναλάβουν να απαντήσουν απέναντι στην υψηλή τεχνολογία με το μόνο όπλο που μπορούν να προτάξουν οι άνθρωποι: το ένστικτο της επιβίωσης.

Όταν τα διαστημόπλοια βομβαρδίζουν και ισοπεδώνουν μεγάλες πόλεις του πλανήτη, οι Aμερικανοί, με επικεφαλής τον πρόεδρο τους, αναλαμβάνουν να σώσουν τη γη και κηρύσσουν πόλεμο κατά των εξωγήινων που τους απειλούν.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Τζεφ Γκόλντμπλαμ, Μπιλ Πούλμαν, Μέρι ΜακΝτόνελ.

*Alpha, Κυριακή 06/03 στις 21:30

«Η Τελευταία Φάρσα» (2013) σκηνοθεσία Βασίλης Ραΐσης

Δραματική Eλληνική – Τέσσερις νέοι επιστήμονες με «χόμπι» τις φάρσες σε μέντιουμ, παραψυχολόγους και πνευματιστές αποφασίζουν να ξεσκεπάσουν έναν new age ψευδο-θεραπευτή. Ένας από αυτούς όμως θα ερωτευτεί μια ασθενή του και θα αρχίσει να βλέπει με άλλο μάτι αυτήν τη θεραπευτική αυταπάτη αλλά και τις δικές του βεβαιότητες.

Παίζουν: Μαρίνα Καλογήρου Νικόλα Πιπερά Νίκο Μοναστηριώτη Γιώτα Αργυροπούλου.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 06/03 στις 21:00

«Στο Τέλος του Δρόμου» (2012) σκηνοθεσία Ντέρεκ Σιάνφρανς

Αστυνομική, δράμα- O Λουκ είναι μοτοσικλετιστής κασκαντέρ και βγάζει το μεροκάματό του στο θρυλικό “γύρο του θανάτου”, ενός περιοδεύοντος λούνα παρκ. Στο πέρασμά του από τη Νέα Υόρκη, ξαναβρίσκει τη χαμένη του αγάπη και μαθαίνει ότι έχει αποκτήσει μαζί της ένα γιο. Αποφασίζει να εγκαταλείψει τη ζωή στους δρόμους και να γίνει ο ιδανικός πατέρας, ο πατέρας, που ο ίδιος δεν είχε ποτέ στο πλευρό του. Όμως ο νέος εργοδότης του τον μπλέκει σε μία σειρά από ληστείες σε τράπεζες και ο Λουκ μπαίνει στο στόχαστρο του Έιβερι, ενός φιλόδοξου αστυνομικού. Η αντιπαράθεση των δύο αντρών θα έχει συγκλονιστικές συνέπειες και για τους δύο.

Παίζουν: Ράιαν Γκόσλινγκ, Εύα Μέντεζ, Μπράντλεϊ Κούπερ, Ρέι Λιότα.

*Star, Κυριακή 06/03 στις 22:50

«Ένα κορίτσι για δύο» (2005) σκηνοθεσία Αναντ Τάκερ

Κοινωνική – Η Μίραμπελ Μπάτερσφιλντ έρχεται στο Λος Άντζελες από το Βερμόντ, περιμένοντας πως εδώ θα βρει τη ζωή που λαχταράει. Μετά από μήνες, γνωρίζει τον Τζέρεμι, έναν εκκεντρικό και άφραγκο επίδοξο καλλιτέχνη, που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται σ’ αυτό που ζητάει. Ταυτόχρονα σχεδόν, συναντά τον επιτυχημένο, μεσήλικα Ρέι, που είναι πρόθυμος να της προσφέρει όλα όσα ονειρεύεται, αλλά δεν είναι διατεθειμένος να δεσμευτεί σε μία ουσιαστική, αποκλειστική σχέση. Αν και δεν δίστασε να απορρίψει τον Τζέρεμι, η Μίραμπελ δεν βρίσκει τη δύναμη να απομακρυνθεί οριστικά από τον Ρέι. Θα ισχύσει το ίδιο όταν επανεμφανιστεί στη ζωή της ο Τζέρεμι, αλλαγμένος, αλλά πάντα έτοιμος να της δώσει τη στοργή, που δεν είναι σε θέση να της προσφέρει ο εραστής της;

Παίζουν: Κλερ Ντέινς Στιβ Μάρτιν Τζέισον Σβάρτσμαν.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 06/03 στις 23:00

«Επαφή» (2017) σκηνοθεσία Τώνης Λυκουρέσης 

Ελληνική ταινία – Κατακαλόκαιρο στην Αθήνα και ένα σπονδυλωτό δράμα ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια του θεατή.
Πέντε σταματημένα ασανσέρ. Ξένοι μεταξύ τους επιβαίνοντες παγιδεύονται. Μοιάζουν με συνηθισμένους ανθρώπους, αλλά όλοι έχουν εσωτερικές φοβίες, κρυμμένες ατζέντες και καταπιεσμένα συναισθήματα. Η ένταση αυξάνεται. Δεν υπάρχει επικοινωνία. Μόνο πικραμένοι και θυμωμένοι άντρες και γυναίκες.
Η αναγκαστική συνύπαρξη βγάζει στην επιφάνεια εσωτερικές φοβίες και αληθινά συναισθήματα καλά κρυμμένα έως τότε.

Παίζουν: Νένα Μεντή, Άκης Σακελλαρίου, Χρήστος Λούλης, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Βασίλης Κουκαλάνι, Γιώργος Χριστοδούλου, Δομνίκη Μητροπούλου, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Ναταλία Σουίφτ.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 06/03 στις 23:50

«Μπεν-Χουρ» (2016) σκηνοθεσία Τιμούρ Μπεκμαμπέτοφ

Επική ταινία – Η ταινία αφηγείται την επική ιστορία του Ben Hur (Τζακ Χιούστον), ενός πολυβασανισμένου γόνου πλούσιας εβραϊκής οικογένειας που κατηγορείται άδικα για την απόπειρα δολοφονίας Ρωμαίου αξιωματούχου από τον υιοθετημένο τoυ αδερφό, τον Μεσάλα (Τόμπι Κεμπέλ), αξιωματικό του ρωμαϊκού στρατού.

Έχοντας χάσει τον τίτλο του, την οικογένεια και τη γυναίκα του (Ναζανίν Μπονιάντι), ο Ben Hur γίνεται σκλάβος στις γαλέρες. Έπειτα από μια πραγματική οδύσσεια στις θάλασσες, ο Ben Hur επιστρέφει στην πατρίδα του για να δικαιωθεί και να εκδικηθεί. Τελικά, όμως, βρίσκει τη λύτρωση με τους οικείους του.

Παίζουν: Τζακ Χιούστον, Ναζανίν Μπονιάντι, Τόμπι Κέμπελ, Άγελετ Ζούρερ, Μόργκαν Φρίμαν, Ροντρίγκο Σαντόρο.

*Star, Κυριακή 06/03 στις 01:45

«Εκεί που δεν το Περιμένεις» (2013) σκηνοθεσία Νικόλ Χολοφσένερ

Δραματική Κομεντί Ρομαντική – Η Εύα(Τζούλια Λούις – Ντρέιφους) είναι μία χωρισμένη γυναίκα που απολαμβάνει τη δουλειά της και ζει με το άγχος της επικείμενης αναχώρησης της κόρης της για σπουδές. Ωστόσο αποφασίζει να συνεχίσει τη ζωή της με τον Άλμπερτ (Τζέιμς Γκαντολφίνι) ένα μεσήλικα, γλυκό και αστείο εργένη με τον οποίο συμφωνούν σε πολλά.

Παράλληλα αναπτύσσει φιλική σχέση με μια πελάτισσά της που είναι ποιήτρια και τρομερά ενδιαφέρον άτομο, με την μόνη εξαίρεση ότι δεν μπορεί να σταματήσει να θάβει τον πρώην σύζυγό της.

Τα προβλήματα αρχίζουν όταν συνειδητοποιεί ότι αυτός που είναι ο πιο μισητός άνθρωπος για τη φίλη της , είναι πιθανόν ο έρωτας της ζωής της, Άλμπερτ.

Παίζουν: Τζέιμς Γκαντολφίνι, Κάθριν Κίνερ, Τόνι Κολέτ, Τζούλια Λούις – Ντρέιφους, Μπεν Φαλκόνε.

*SKAI, Κυριακή 06/03 στις 02:00

«Άλιεν: Ο Επιβάτης του Διαστήματος» (1979) σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ

Περιπέτεια Τρόμου – Έτος 2122. Το εμπορικό διαστημόπλοιο «Νοστρόμο» με το επταμελές πλήρωμά του βρίσκεται σε τροχιά επιστροφής στη Γη μετά από πολύμηνο ταξίδι.

Όταν, η «Μητέρα», ο ηλεκτρονικός εγκέφαλος του σκάφους συλλάβει κάποια ανεξήγητα επαναλαμβανόμενα ηχητικά σήματα στην ατμόσφαιρα, το πλήρωμα αποφασίζει να ερευνήσει την πηγή του. Παρά τους δισταγμούς της Ρίπλεϊ (Σιγκούρνι Γουίβερ), η έρευνα τους οδηγεί σε μια φωλιά με εκατοντάδες αυγά που φαίνεται ότι επωάζονται από κάποιον άγνωστο οργανισμό.

Όταν ένα από αυτά εκκολαφθεί και επιτεθεί σε ένα μέλος του πληρώματος, οι συνάδελφοι του σπεύδουν να τον μεταφέρουν πίσω στο Νοστρόμο για τις πρώτες βοήθειες. Δε γνωρίζουν όμως ότι μαζί του έχουν μεταφέρει και κάτι άλλο.

Παίζουν: Σιγκούρνι Γουίβερ,  Τομ Σκέριτ, Τζον Χερτ, Βερόνικα Κάρτραϊτ, Χάρι Ντιν Στάντον, Ίαν Χολμ, Γιάφετ Κόττο.

*Alpha, Κυριακή 06/03 στις 02:00

«Κάνω τα Πάντα για Ένα Ραντεβού» (2005) σκηνοθεσία Στέφαν Μαρκ

Αισθηματική κομεντί – Ο Νικ Τζέκινς είναι και πάλι εργένης καθώς ο αρραβώνας του διαλύεται ξαφνικά. Με τη βοήθεια τού συγκάτοικου και καλύτερού του φίλου Τζεντ Ρόλλινς, μπαίνει και πάλι στη μάχη των ραντεβού. Σύντομα γνωρίζει την Μόνα και ο πραγματικός αγώνας ξεκινά. Διχάζεται μεταξύ της ανάγκης του ν αφοσιωθεί στο στήσιμο της επιχείρησής του και στην επένδυση σε μία σχέση. Συμβουλεύεται γονείς, φίλους και γνωστούς που ο καθένας έχει να του πει τη δική του αλήθεια και μπερδεύεται περισσότερο. Παρόλα αυτά δεν σταματάει τα Ραντεβού.

Παίζουν: Όστιν Πεκ, Λέσλι Μπέγκα, Στέφαν Μαρκ, Στέφανι Μπράουν.

*Open, Κυριακή 06/03 στις 02:30