5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Μια καινούργια εβδομάδα μόλις ξεκίνησε και σου έχουμε επιλέξει πέντε ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Μια Ζωή την Έχουμε» (1958) σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβέλλα

Κομεντί –  Η ταινία ξεκινά σε μία φυλακή, όπου ένας κρατούμενος, είναι εξαιρετικά χαρούμενος, τραγουδώντας και σφυρίζοντας όλη την ώρα το τραγούδι Και ο μήνας έχει 9, εξοργίζοντας έναν γκρινιάρη φύλακα, καθότι δεν μπορεί να καταλάβει από πού αντλεί τέτοια χαρά, ενώ βρίσκεται στη φυλακή. Ένα βράδυ, που ο φύλακας είναι νυχτερινός, και έχει πέσει το σιωπητήριο, ακούει πάλι τον κρατούμενο, να σφυρίζει και να τραγουδά. Νευριασμένος πάει στο κελί του. Εκεί θα ξεκινήσει η εξιστόρηση, για το πώς βρέθηκε στη φυλακή, ο Κλέων (δηλαδή, ο κρατούμενος). Ένας ντροπαλός ταμίας ερωτεύεται τη φιλενάδα του διευθυντή του και αποφασίζει να «αξιοποιήσει» το περίσσευμα που βρήκε στο ταμείο του για να την κατακτήσει.

Παίζουν: Δημήτρης Χορν, Υβόν Σανσόν, Βασίλης Αυλωνίτης, Χρήστος Τσαγανέας, Περικλής Χριστοφορίδης, Λαυρέντης Διανέλλος, Κούλης Στολίγκας, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Τζόλυ Γαρμπή,.

*ΕΡΤ1, Δευτέρα 07/03 στις 22:00

«Όνειρα σε Ψηλοτάκουνες Γόβες» (2018) σκηνοθεσία Αν Φλέτσερ

Δραματική κομεντί – Η Γουίλ είναι η plus size έφηβη κόρη μιας πρώην Βασίλισσας της Ομορφιάς. Θέλοντας να κάνει την δική της επανάσταση και να διαμαρτυρηθεί για τα σημερινά πρότυπα ομορφιάς δηλώνει συμμετοχή στα τοπικά καλλιστεία. Ξαφνικά πολλές άλλες κοπέλες ακολουθούν το παράδειγμα της και η Γουίλ ανακαλύπτει την σημασία της πραγματικής ομορφιάς και φιλίας.

Παίζουν: Ντανιέλ Μακντόναλντ, Οντέγια Ρας, Τζένιφερ Άνιστον.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 07/03 στις 22:10

«Thor: Ragnarok» (2017) σκηνοθεσία Τάικα Γουαϊτίτι

Δράσης Περιπέτεια Φαντασίας  – Στο Thor: Ragnarok των Marvel Studios, δύο χρόνια μετά τη μάχη της Σοκόβια ο Thor είναι φυλακισμένος στην άλλη άκρη του σύμπαντος χωρίς το τρομερό του σφυρί.

Όταν όμως η προφητεία για την έλευση του Ragnarok, που προβλέπει την καταστροφή του πλανήτη Άσγκαρντ από την εκδικητική υπερδύναμη της αδίστακτης Hela, αρχίζει να επαληθεύεται, ο Thor πρέπει να επιστρέψει στον πλανήτη άμεσα. Πρώτα όμως θα πρέπει να βγει νικητής από μια θανάσιμη μονομαχία ενάντια στον πρώην σύμμαχό του και επίσης Εκδικητή, τον απίθανο Hulk.

Παίζουν: Κρις Χέμσγουορθ, Τομ Χίντλστον, Κέιτ Μπλάνσετ, Ιντρις Ελμπα, Τζεφ Γκόλντμπλαμ, Τέσα Τόμσον, Καρλ Ούρμπαν, Μαρκ Ράφαλο, Αντονι Χόπκινς.

*Alpha, Δευτέρα 07/03 στις 22:40

«Ο Άντρας που Έριξε τον Λευκό Οίκο» (2017) σκηνοθεσία Πίτερ Λάντσμαν

Βιογραφικό δράμα – Η αληθινή ιστορία του Μαρκ Φελτ, του δευτέρου σε ιεραρχία αξιωματικού του FBI, ο οποίος χαρακτηρίστηκε με το ψευδώνυμο «βαθύ Λαρύγγι» στην αποκάλυψη του σκανδάλου του Watergate. Η ταυτότητα του πληροφοριοδότη ήταν για περισσότερα από 30 χρόνια μυστική, τροφοδοτώντας συνεχώς τη δημόσια περιέργεια και διάφορες εικασίες, μέχρι που το 2005 ο ίδιος ο Φελτ αποκάλυψε την αλήθεια, μέσω ενός άρθρου. Λίγοι όμως γνώριζαν την προσωπική και επαγγελματική ζωή του εξαιρετικά ιδιοφυούς και ασυμβίβαστου Φελτ, ο οποίος ρίσκαρε και τελικά θυσίασε τα πάντα, την οικογένεια, την καριέρα και τελικά την ελευθερία του, για να φέρει στο φως όσα γνώριζε.

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Νταϊάν Λέιν, Τζος Λούκας, Τόνι Γκόλντουϊν.

*Star, Δευτέρα 07/03 στις 01:15

«Η Ιεραρχία του Εγκλήματος» (2007) σκηνοθεσία Αλέξι Ταν

Δράμα, δράσης – Τρεις φίλοι από ένα ψαροχώρι ξεκινούν χωρίς χρήματα και προοπτική, να αναζητήσουν την τύχη τους στην κοσμοπολίτικη Σαγκάη του 1930. Γοητευμένοι από τον πλούτο και τη λάμψη, σύντομα θα βρεθούν μέσα σε ύποπτα κυκλώματα, πίσω από τη βιτρίνα του φαντασμαγορικού Paradise Club. Όταν όμως τα συμφέροντα που υπηρετούν, αλλά και τα ερωτικά τους μπλεξίματα, έρθουν σε σύγκρουση, η βαθιά φιλία τους θα έχει μια άλλη εξέλιξη.

Παίζουν: Ντάνιελ Γου, Γιε Λιου, Σου Κι.

*Open, Δευτέρα 07/03 στις 02:30