Ο καιρός σήμερα Καθαρά Δευτέρα 7 Μαρτίου

φωτογραφία Γιώργος Μαντζούρας
Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά και στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και στη βόρεια χώρα και σε ημιορεινά τμήματα. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας στα βόρεια ηπειρωτικά και μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου. Άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, την Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022 αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα νησιά του Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, το Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Από το βράδυ τοπικές βροχές αναμένονται και σε τμήματα του Βορείου Αιγαίου. Τοπικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά. Μετά τις απογευματινές ώρες αναμένονται τοπικές χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Μακεδονίας. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί τοπικά παγετό στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -7 έως 7 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -6 έως 12, στην Ήπειρο από -6 έως 12 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -5 έως 13, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -4 ως 14 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 3 έως 12 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο από διάφορες γενικά διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο αρχικά βόρειοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ και εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες από διάφορες διευθύνσεις. Στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί γενικά με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Ο καιρός στην Καστοριά

ΩΡΑ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΘΕΡΜΟ-
ΚΡΑΣΙΑ
ΑΝΕΜΟΣ bf ΥΓΡΑΣΙΑ
Δευτέρα
07/03
11:00 Αίθριος καιρός Αίθριος καιρός 0 °C 1 ΝΔ ΝΔ 86 %
14:00 Σχεδόν αίθριος Σχεδόν αίθριος 1 °C 1 ΒΑ ΒΑ 85 %
17:00 Νεφελώδης Νεφελώδης 1 °C 1 Ν Ν 87 %
20:00 Νεφελώδης Νεφελώδης 0 °C 1 ΝΔ ΝΔ 92 %
23:00 Νεφελώδης Νεφελώδης -3 °C 2 ΒΔ ΒΔ 100 %
Τρίτη
08/03
02:00 Νεφελώδης Νεφελώδης -2 °C 2 ΒΑ ΒΑ 91 %
05:00 Νεφελώδης Νεφελώδης -3 °C 3 ΒΑ ΒΑ 79 %
08:00 Νεφελώδης Νεφελώδης -2 °C 1 Δ Δ 84 %

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Στην Αττική περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια όμως θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές μετά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, όμως σταδιακά από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και τα ημιορεινά, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές μέχρι το απόγευμα στη Μακεδονία και μέχρι το βράδυ στη Θράκη.
Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους έντονα, όμως τη νύχτα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Στα βορειότερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, από το βράδυ θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.