5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει πέντε ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Need for Speed» (2014) σκηνοθεσία Σκοτ Γουό

Περιπέτεια –  Ο Τόμπι Μάρσαλ, εργάζεται με τους φίλους του στην οικογενειακή του επιχείρηση ενώ παράλληλα δοκιμάζει το σπάνιο ταλέντο του σε ερασιτεχνικές και αυτοσχέδιες κόντρες αυτοκινήτων. Η ζωή κυλάει όμορφα, μέχρι τη στιγμή που έρχονται τα πάνω κάτω και καταλήγει στη φυλακή για ένα έγκλημα, το οποίο ουδέποτε διέπραξε. Για τα επόμενα δύο χρόνια της ζωής του θα παραμείνει άδικα φυλακισμένος, έχοντας στο μυαλό μόνο μια σκέψη: την εκδίκηση! Η ταινία είναι βασισμένη στην πιο επιτυχημένη σειρά αγωνιστικών βιντεοπαιχνιδιών, όλων των εποχών, με πωλήσεις πλέον των 140 εκατομμυρίων αντιτύπων.

Παίζουν: Άαρον Πολ, Ντομινίκ Κούπερ, Σκοτ Μεσκούντι, Ίμοτζεν Πουτς, Μάικλ Κίτον.

*Open, Δευτέρα 14/03 στις 21:15

«Πέντε Χιλιάδες Ψέματα» (1966) σκηνοθεσία Γιώργος Κωνσταντίνου

Eλληνική Κωμωδία – Ένας καθηγητής ζητάει από δύο φτωχούς φοιτητές της Νομικής, να κλέψουν, με το αζημίωτο, ένα σπάνιο αγαλματίδιο από το σπίτι ενός συλλέκτη. Μετά την επιτυχή έκβαση της κλοπής, ο καθηγητής πεθαίνει από την χαρά του και οι δύο φοιτητές αποφασίζουν να επιστρέψουν το αγαλματίδιο στον δικαιούχο.

Εκεί θα γνωρίσουν τις κόρες του, στις οποίες θα πουν άπειρα ψέμματα. Τα πράγματα παίρνουν άλλη τροπή όταν αποκαλύπτεται ένα μυστικό σχετικά με την κλοπή, αλλά και όταν οι δύο φοιτητές ερωτεύονται τις κόρες του συλλέκτη.

Παίζουν: Γιώργος Κωνσταντίνου, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Σαπφώ Νοταρά, Αλέκος Τζανετάκος, Τόνια Καζιάνη.

*ΕΡΤ1, Δευτέρα 14/03 στις 22:00

«Πειρασμός» (2013) σκηνοθεσία Ντρέικ Ντορέμους

Δραματική Ρομαντική – Ο Κιθ είναι ένας δάσκαλος μουσικής που θα προτιμούσε να ασχολείται μονάχα με τη σύνθεση. Έχει ένα όμορφο σπίτι, μια όμορφη γυναίκα, τη Μέγκαν και μια όμορφη κόρη, τη Λορίν.

Κι όμως, ζει μέσα στον πόνο, ειδικά όταν η σύζυγος του δεν παίρνει σοβαρά τις μουσικές του ανησυχίες. Η κατάσταση περιπλέκεται όταν η Σόφι, μια σπουδάστρια από τη Βρετανία, έρχεται να μείνει μαζί τους ως φιλοξενούμενη.

Η αγάπη της για το μιούζικαλ προκαλεί δεσμό με τον Κιθ. Παρότι γνωρίζουν και οι δύο του κινδύνους, δεν ξέρουν πώς να αποφύγουν αυτή την παράνομη σχέση.

Παίζουν: Γκάι Πιρς, Φελίσιτι Τζόουνς, Μπρένταν Ντούλινγκ, Κάιλ Μακλάχλαν, Έμι Ράιαν.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 14/03 στις 22:15

«Αδιακρισίες» (2009) σκηνοθεσία Τόνι Γκιλρόι

Περιπέτεια – Ένας πράκτορας της MI6 και μία της CIA εγκαταλείπουν τις υπηρεσίες τους κι αποφασίζουν να συνεταιριστούν για ένα κόλπο βιομηχανικής κατασκοπίας το οποίο μπορεί να τους αποφέρει πολλά εκατομμύρια.

Παίζουν: Κλάιβ ‘Οουεν Τζούλια Ρόμπερτς Τομ Γουίλκινσον Πολ Τζιαμάτι.

*Alpha, Δευτέρα 14/03 στις 22:40

«Η χαμένη πόλη του Ζ» (2016) σκηνοθεσία Τζέιμς Γκρέι

Περιπέτεια – Το 1906, ο βρετανός εξερευνητής Πέρσι Φόσετ ταξιδεύει στον Αμαζόνιο και ανακαλύπτει στοιχεία που υποδεικνύουν την ύπαρξη ενός άγνωστου πολιτισμού. Σε μία αχαρτογράφητη περιοχή της Βολιβίας, στην καρδιά του τροπικού δάσους, ο φιλόδοξος εξερευνητής ανακαλύπτει πολυκαιρισμένα κεραμικά θραύσματα, που αποδεικνύουν περίτρανα την ύπαρξη μιας χαμένης πόλης. Όταν επιστέφει στην Αγγλία και ανακοινώνει τα ευρήματα του για την πόλη, που αποκαλεί «H χαμένη πόλη του Ζ», έρχεται αντιμέτωπος με χλευαστικά σχόλια και χαρακτηρισμού από τον υπόλοιπο επιστημονικό κόσμο.

Με την αμέριστη συμπαράσταση της δυναμικής συζύγου του, ο Πέρσι αποφασίζει να οργανώσει μία νέα αποστολή και να επιστρέψει στον Αμαζόνιο για να αποδείξει ότι οι ισχυρισμοί του είναι πέρα για πέρα αληθινοί. Σε αυτό το ταξίδι τον συνοδεύει ο πλούσιος εξερευνητής Τζέιμς Μάρεϊ. Μαζί αντιμετωπίζουν απίστευτες προκλήσεις και περιπέτειες, τις οποίες μαθαίνουν και ακολουθούν, μέσα από τις εφημερίδες της εποχής, 40 εκατομμύρια αναγνώστες, μέχρι τη μυστηριώδη εξαφάνιση τους το 1925.

Παίζουν: Τσάρλι Χάναμ, Ρόμπερτ Πάτινσον, Σιένα Μίλερ, Τομ Χόλαντ, Άνγκους ΜακΦάιντεν.

*Star, Δευτέρα 14/03 στις 00:45