5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει πέντε ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Ο Αριστερόχειρας» (2015) σκηνοθεσία Αντουάν Φουκουά

Δράμα – Αν και αριστερόχειρας, ο Μπίλι «The Great» Χόουπ έχει κατακτήσει την κορυφή της κατηγορίας ελαφριών βαρέων βαρών στο αμερικανικό πρωτάθλημα πυγμαχίας, χάρη κυρίως στην χαρακτηριστική επιθετική κίνηση «southpaw», και μοιάζει να τα έχει όλα: μία εντυπωσιακή καριέρα, μια υπέροχη οικογένεια, και έναν υπερπολυτελή τρόπο ζωής.

Η ιδανική ζωή του, όμως, καταρρέει όταν ένα τραγικό συμβάν τον βυθίσει στον εθισμό του  αλκοόλ και του στοιχίσει την καριέρα του, αλλά και την κηδεμονία της κόρης του. Εκεί που όλα μοιάζουν χαμένα, ένας πρώην μποξέρ, ιδιοκτήτης πλέον ενός φτωχικού συνοικιακού γυμναστηρίου, τον παίρνει υπό την προστασία του και τον βοηθά να βρει πάλι το δρόμο του προς την κορυφή.

Αντιμέτωπος με τη δυσκολότερη μάχη της ζωής του, ο Μπίλι θα πρέπει να  νικήσει τους δαίμονές του και να μάθει ότι μερικές φορές ο μεγαλύτερος αντίπαλός σου είναι ο εαυτός σου…

Παίζουν: Ρέιτσελ Μακ Άνταμς, Φόρεστ Γουίτακερ, Τζέικ Τζίλενχαλ, Ναόμι Χάρις, Κέρτις “50 Cent” Τζάκσον, Ρίτα Όρα.

*Open, Τετάρτη 16/03, στις 21:15

«Δύο καρδιές» (2016) σκηνοθεσία Κατέλ Κιλεβερέ

Δραματική – Όλα ξεκινούν τα ξημερώματα, όταν τρεις νεαροί σέρφερ δαμάζουν τα κύματα σε μια παραλία. Λίγες ώρες αργότερα, στον δρόμο της επιστροφής, εμπλέκονται σε ένα τραγικό τροχαίο και ο 17χρονος Σιμόν μένει κλινικά νεκρός.

Εντωμεταξύ στο Παρίσι μια μεσήλικη μητέρα δύο παιδιών μπαίνει στην λίστα αναμονής για μεταμόσχευση καρδιάς.

Παίζουν: Ταχάρ Ραχίμ, Εμανουέλ Σενιέ, Αν Ντορβάλ.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 16/03, στις 22:15

«Deja Vu: 4 ημέρες, 6 ώρες πίσω» (2006) σκηνοθεσία Τόνυ Σκοτ

Φαντασίας – Δράσης – Η έρευνα για την εξιχνίαση μιας δολοφονίας οδηγεί τον αξιωματικό του FBI Νταγκ Κάρλιν στην απόρρητη κυβερνητική συσκευή «Παράθυρο του Χρόνου», που του δίνει τη δυνατότητα να δει τα γεγονότα που συνέβησαν 4 ημέρες και 6 ώρες στο παρελθόν.

Αυτή φαίνεται να είναι και η μόνη περίπτωση για να ταξιδέψει κάποιος πίσω στο χρόνο, και στη συγκεκριμένη περίπτωση, να αποτρέψει τη δολοφονία, αλλά και μια μεγάλη τρομοκρατική επιχείρηση, με διεθνή αντίκτυπο. Πόσο εφικτό μπορεί να είναι όμως στην πραγματικότητα για κάποιον να εμποδίσει το παρελθόν για να προστατέψει το μέλλον;

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Βαλ Κίλμερ, Πόλλα Πάττον, Μπρους Γρίνγουντ, Άνταμ Γκόλντμπεργκ, Τζιμ Καβίζελ.

*Alpha, Τετάρτη 16/03, στις 22:40

«Σπάσε τα Όριά σου» (2015) σκηνοθεσία Έρικσον Κορ

 

Αστυνομική Περιπέτεια – Μια σειρά από ληστείες, που διεξάγονται με ιδιαίτερα ριψοκίνδυνους και εντυπωσιακούς τρόπους, προβληματίζουν έντονα την ηγεσία του FBI, η οποία αποφασίζει να στείλει έναν ικανό πράκτορά της, τον Τζόνι Γιούτα για να τις διερευνήσει.

Έτσι, ο νεαρός και πολλά υποσχόμενος πράκτορας, εισχωρεί σε μια δυναμική ομάδα αθλητών, οι οποίοι έχουν αρχηγό τους τον χαρισματικό Μπόντι και κυνηγούν διαρκώς την περιπέτεια και την αυξημένη αδρεναλίνη.

Ζώντας και ο ίδιος πλέον υπό διαρκή κίνδυνο ως μυστικός πράκτορας ανάμεσά τους, ο Γιούτα θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι η συγκεκριμένη ομάδα κρύβεται πίσω από τις ασύλληπτα εντυπωσιακές ληστείες.

Πόσο εύκολο είναι όμως αυτό, όταν πρόκειται για μια από τις πιο θαρραλέες και αποφασισμένες ομάδες δράσης ολόκληρου του πλανήτη;

Παίζουν: Έντγκαρ Ραμίρεζ, Λουκ Μπράσεϊ, Ρέι Γουίνστον, Τερέζα Πάλμερ.

*Star, Τετάρτη 16/03, στις 00:10

«Rocknrolla» (2008) σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι

Περιπέτεια –  Ένας Ρώσος μαφιόζος σχεδιάζει μια μεγάλη κομπίνα με πολλά εκατομμύρια και όλος ο άπληστος υπόκοσμος του Λονδίνου θέλει το μερίδιο του. Ο επικίνδυνος αρχηγός του εγκλήματος, μια σέξι διεφθαρμένη λογίστρια, μια συμμορία μικροαπατεώνων αλλά και ένας ροκάς θα εμπλακούν σε συνωμοσίες, συγκρούσεις, προδοσίες στο όνομα του γρήγορου και εύκολου κέρδους. Η γλώσσα του χρήματος είναι διεθνής και όλοι φαίνεται να τη μιλούν άπταιστα. Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει ποιος θα μείνει όρθιος όταν χαθεί ο καπνός από τα όπλα, που θα πάρουν φωτιά… Στιλιζαρισμένο ριμέικ της ομότιτλης ταινίας του Ντον Τέιλορ (1977), που βασίζεται στη σκοτεινή νουβέλα του Χέρμπερτ Τζορτζ Γουέλς.

Παίζουν: Μαρκ Στρονγκ, Ίντρις Έλμπα, Τομ Γουίλκινσον, Τζέραρντ Μπάτλερ, Θάντι Νιούτον.

*Star, Τετάρτη 16/03, στις 02:30