7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Και οι Εφτά Ήταν Υπέροχοι» (2016) σκηνοθεσία Αντουάν Φουκουά

Δράσης Περιπέτεια – Κάπου στα τέλη του 1870, η πόλη του Ρόουζ Κρικ βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ιδιοκτήτη του τοπικού ορυχείου, Μπαρτόλομιου Μπογκ (Πίτερ Σάρσγκαρντ). Οι ζωές των κατοίκων και οι περιουσίες τους βρίσκονται στα χέρια του.
Τη μέρα που οι άντρες του δολοφονούν εν ψυχρώ μπροστά στα μάτια της γυναίκας του, έναν από τους κατοίκους της πόλης, εκείνη θα ζητήσει εκδίκηση.

Η μόνη βοήθεια των απελπισμένων κατοίκων, ένας κυνηγός επικηρυγμένων, ο Σαμ Τσισολμ (Ντένζελ Ουάσιγκτον) με την ομάδα του, που αποτελείται από 7 άξεστους, βίαιους, αλλά άριστους στο σημάδι απατεώνες (Κρις Πατ, Ήθαν Χωκ, Βίνσεντ ντ΄Ονόφριο, Μανουέλ Γκαρσία Ραλφο, Μπιουνγκ Χαν Λι, Μάρτιν Σενμαγιερ).
Όσο η πόλη προετοιμάζεται για την τελική αναμέτρηση που έρχεται, η ομάδα των 7 μοιάζει να πολεμάει για κάτι περισσότερο από τα χρήματα.

Παίζουν: Ντενζέλ Γουόσινγκτον, Κρις Πρατ, Ιθαν Χοκ, Βίνσεντ Ντ’ Ονόφριο, Μπιουνγκ-Χαν Λι, Μανουέλ Γκαρσία-Ράλφο, Μάρτιν Σένσμαγιερ.

*Open, Πέμπτη 17/03, στις 21:15

«Το Κορίτσι στην Ομίχλη» (2017) σκηνοθεσία Ντονάτο Καρίσι

Αστυνομική Μυστηρίου – Στο Avechot, ένα μικρό χωριό κρυμμένο μονίμως στην ομίχλη μέσα σε μια κοιλάδα των Άλπεων, εξαφανίζεται μια 16χρονη κοπέλα!

Το γεγονός συγκλονίζει αρχικά όλη την κοινότητα και κατόπιν όλη την χώρα, καθώς πρόκειται για μια κοπέλα του κατηχητικού, αλλά κι επειδή στην περιοχή εκείνη, δεν συμβαίνει ποτέ τίποτα..

Ο ιδιόρρυθμος επιθεωρητής Vogel αναλαμβάνει την υπόθεση και σύντομα φτάνει στην λύση! Ο ένοχος-δολοφόνος, καθώς η κοπέλα δεν μπορεί να βρεθεί, είναι ένας καθηγητής που μόλις μετακόμισε εκεί με την οικογένειά του, ένας άνθρωπος πέρα κάθε υποψίας!

Ο Vogel με μια συγκεκριμένη τακτική που εμπλέκει τα μέσα επικοινωνίας, καταφέρνει να παγιδεύσει και να ενοχοποιήσει τον καθηγητή!

Όμως πολύ γρήγορα θα αποδειχτεί πως τίποτα δεν είναι όπως αρχικά πίστεψε ο επιθεωρητής! Από εκείνο το σημείο κι ύστερα, οι ανατροπές θα διαδέχονται η μία την άλλη μέχρι το συγκλονιστικό τελείωμα, που κι ο πιο διαβολικός ευφάνταστος νους δεν θα μπορούσε να σκεφτεί!

Παίζουν: Τόνι Σερβίλο, Ζαν Ρενό, Αλέσιο Μπόνι.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 17/03, στις 22:15

«Το Νησί της Αποπλάνησης» (2019) σκηνοθεσία Στίβεν Νάιτ

Δραματική Μυστηρίου – Ένας καπετάνιος αλιευτικού που έχει αποσυρθεί σε ένα μικρό νησί της Καραϊβικής θα έρθει αντιμέτωπος με το σκοτεινό παρελθόν του που έρχεται για να τον στοιχειώσει και να τον εγκλωβίσει σε μια νέα πραγματικότητα που δεν είναι αυτό που δείχνει…

Παίζουν: Μάθιου ΜακΚόναχεϊ, Αν Χάθαγουεϊ, Ντάιαν Λέιν, Τζέισον Κλαρκ, Τζέρεμι Στρονγκ, Ντζιμόν Χονσού.

*Star, Πέμπτη 17/03, στις 23:40

«Στο Όνομα της Φυλής» (2012) σκηνοθεσία Ντενίς Μαλεβαλ

Δραματική – Γαλλία, 1943. Δύο όμορφα και πολύ διαφορετικά κορίτσια, η Αλίς και η Λιζέτ, απομακρύνονται απ’ τις οικογένειές τους απ’ τους Ναζί, μαζί με άλλες Αλσατές, και στέλνονται στη Γερμανία.

Μετά από έξι μήνες σε ένα στρατόπεδο κατήχησης, με σκοπό να τους διαλύσουν το ηθικό, να τους μάθουν να υπακούν και να γίνουν οι τέλειες Γερμανίδες, η Αλίς και η Λιζέτ εργάζονται
σε μια επικίνδυνη γραμμή παραγωγής όπλων.

Μέχρι τη μέρα που γίνεται μια έκρηξη και κατηγορούνται για σαμποτάζ. Ως εκ θαύματος, μεταφέρονται σε μια μαιευτική κλινική. Αλλά η αρχική τους ανακούφιση δίνει θέση στον τρόμο
μόλις αρχίζουν να κατανοούν τι τους ετοιμάζει η ναζιστική μηχανή.

Παίζουν: Φλορα Μποναβεντούρα, Μάχα Μέριλ, Λουίζ Χερέρο, Πιρ Κίγουιτ, Όλιβερ Γουολσερ.

*ΕΡΤ3, Πέμπτη 17/03, στις 00:10

«Ο Κύριος Μόρντεκαϊ» (2015) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Κόεπ

Περιπέτεια – Ο Τσάρλι Μόρτνεκαϊ είναι γνώστης του καλού φαγητού, του καλού κρασιού, των όμορφων γυναικών και του αριστοκρατικού σαβουάρ βιβρ. Επίσης, βρίσκεται συχνά μπλεγμένος σε υποθέσεις αμφιβόλου νομιμότητας. Όταν η MI5,του ζητά να βρει ένα χαμένο πίνακα του Γκόγια, εκείνος ελπίζει να τον βρει όντως άλλα για να ξελασπώσει από τα χρέη στα οποία είναι βαθιά πνιγμένος.

O ανέμελος αλλά δαιμόνιος Τσαρλς Μορτντεκάι, θα χρειαστεί να διασχίσει όλη την υδρόγειο, οπλισμένος μόνο με την καλή του εμφάνιση και την ιδιαίτερη γοητεία του, ενώ καταδιώκεται από Ρώσους, Βρετανούς κατάσκοπους, έναν διεθνή τρομοκράτη αλλά και την γυναίκα του.

Αποστολή του να ανακτήσει ένα κλεμμένο πίνακα που φημολογείται ότι περιέχει μυστικά για το χαμένο χρυσό των Ναζί.

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Γκουίνεθ Πάλτροου, Γιούαν Μακ Γκρέγκορ, Πολ Μπέτανι, Ολίβια Μαν.

*Alpha, Πέμπτη 17/03, στις 01:45

«Υπέρτατη Πρόκληση» (1996) σκηνοθεσία Ρίνγκο Λαμ

Δράσης – Μετά τη δολοφονία του δίδυμου αδελφού του, την ύπαρξη του οποίου αγνοούσε, ο Αλέν Μορό που είναι απόστρατος αξιωματικός του γαλλικού Στρατού πηγαίνει στη Νέα Υόρκη αποφασισμένος να βρει τους δολοφόνους. Εκεί θα βρεθεί να βαδίζει σε επικίνδυνα μονοπάτια, καθώς θα διασταυρωθεί με τη ρωσική μαφία, αλλά θα γνωρίσει και μια γοητευτική γυναίκα από το παρελθόν του αδελφού του.

Παίζουν: Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Νατάσα Χένστριντζ, Ζακ Γκρένιερ, Φρανκ Σένγκερ.

*Mega, Πέμπτη 17/03, στις 02:00

«Ο Τελευταίος Πρόσκοπος» (1991) σκηνοθεσία Τόνι Σκοτ 

Αστυνομική Δράσης Κωμωδία – Ο Μπρους Γουίλις είναι ο Τζόε Χάλενμπεκ, αλκοολικός ιδιωτικός ντετέκτιβ, ο οποίος κάποτε ήταν εθνικός ήρωας αφού έσωσε τον πρόεδρο της Αμερικής από μια απόπειρα δολοφονίας, έχει απολυθεί με ατιμωτικό τρόπο από την υπηρεσία.
Όταν ο πρώην συνεργάτης του Μάικ (Μπρους Μακγκίλ) του προτείνει να αναλάβει τη φύλαξη της Κόρι (Χάλι Μπέρι), μία στρίπερ που έχει στην κατοχή της σημαντικά στοιχεία και δέχεται επανειλημμένα απειλές κατά της ζωής της, ο Τζό ανακαλύπτει παράλληλα ότι η γυναίκα του έχει δεσμό με τον πρώην συνεργάτη του.

Δυστυχώς, μετά από λίγο ο Μάικ αλλά και η Κόρι δολοφονούνται και ο Τζόε αποφασίζει να βρει τους δολοφόνους.

Με τη βοήθεια του Τζίμι Ντιξ (Ντέιμον Ουέγιανς), πρώην φίλου της Κόρι και πρώην παίκτη του φούτμπολ ο οποίος ερευνάται για τζόγο και χρήση ναρκωτικών, ξεκινά μια έρευνα που τον οδηγεί σε υψηλά ιστάμενους παράγοντες του αθλητικού χώρου

Παίζουν:  Μπρους Γουίλις, Ντέιμον Ουέγιανς, Ντάνιελ Χάρις, Τσέλσι Φιλντ, Τέιλορ Νέργκον, Χάλι Μπέρι, Μπρους Μακγκίλ.

*Star, Πέμπτη 17/03, στις 02:00