9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αυτές οι ταινίες θα σου φτιάξουν το βράδυ. Εσύ ποια θα επιλέξεις να δεις.

«Ζωούπολη» (2016) σκηνοθεσία Μπάιρον Χάουαρντ, Ριτς Μουρ, Τζάρεντ Μπους

Κινούμενα Σχέδια – Η Ζωούπολη είναι μια απίστευτη πόλη που φιλοξενεί απολαυστικούς χαρακτήρες και τα πιο εντυπωσιακά τοπία που έχουμε δει, συγκεντρωμένα σε μία ταινία κινουμένων σχεδίων.

Σε αυτή τη μοντέρνα πόλη, κάθε είδους ζώο, από τον θηριώδη ελέφαντα μέχρι το μικροσκοπικό τρωκτικό, συνυπάρχει με το άλλο.

Όμως ακόμα και σε αυτό τον απίστευτό κόσμο υπάρχουν προκαταλήψεις.

Η αισιόδοξη αστυνόμος Τζούντι Χοπς, ανακαλύπτει ότι το να είσαι το πρώτο λαγουδάκι αστυνομικός ανάμεσα σε μεγαλόσωμα και σκληρά ζώα, δεν είναι καθόλου εύκολο. Όλοι δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι ο καθένας, και στη συγκεκριμένη περίπτωση, η μικρόσωμη Τζούντι, μπορεί να γίνει αυτό που θέλει.

Αποφασισμένη να αποδείξει την αξία της, αρπάζει την ευκαιρία και αναλαμβάνει να λύσει μια υπόθεση, παραβλέποντας το γεγονός ότι θα πρέπει να συνεργαστεί με μια φλύαρη και παμπόνηρη αλεπού, που ακούει στο όνομα Νικ Γουάιλντ!

Με τις φωνές των Ι. Μιχαλά, Φ. Ριμένας, Γ. Στεφόπουλος, Μ. Αδάμου, Δ. Σάρλος, Ι. Στάικου, Β. Ρόκκος, Α. Γκίκας, Ντ. Σούτης, Κ. Κουτουλάκη, Π. Σπυρόπουλος, Ε. Δελακούρα, Α. Κανδύλης. 

*Star, Σάββατο 19/03 στις 21:00

«Τέντυ Μπόι… Αγάπη μου» (1965) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική – Κωμωδία – Ο Ασημάκης, χήρος και πατέρας δύο παιδιών, είναι ιδιοκτήτης ενός χρωματοπωλείου και μιας περιουσίας την οποία έφτιαξε με πολύ ιδρώτα. Τα παιδιά του, Άρης και Λένα, θέλουν να ξοδεύουν τα λεφτά του πατέρα τους προς όφελός τους. Η Ζωίτσα πείθει τον Ασημάκη να επιπλώσει ένα διαμέρισμα – φωλιά για εκείνον και την αγαπημένη του. Η οικογένειά του αντιδρά σ αυτό το σχέδιο, μέχρις ότου ο Άρης και η Ζωίτσα ερωτεύονται, οπότε το διαμέρισμα θα επιπλωθεί τελικά για το νεαρό ζευγάρι.

Παίζουν: Ζωή Λάσκαρη, Κώστας Βουτσάς, Νίτσα Μαρούδα, Νικήτας Πλατής, Νανά Σκιαδά, Αθηνόδωρος Προύσαλης.

*Open, Σάββατο 19/03 στις 21:15

«Το Μωρό της Μπρίτζετ Τζόουνς» (2016) σκηνοθεσία Σάρον Μαγκουάιρ

Ρομαντική κομεντί – Έπειτα από μια νύχτα πάθους με έναν γοητευτικό Αμερικανό, η Μπρίτζετ ξανασυναντά τον Μαρκ Ντάρσι και διαπιστώνει πως η μεταξύ τους ερωτική έλξη είναι πάντα δυνατή. Οπότε σε ποιον λένε τώρα τα νέα του θετικού τεστ εγκυμοσύνης;

Παίζουν: Ρενέ Ζελβέγκερ, Κόλιν Φερθ, Πάτρικ Ντέμσι, Έμα Τόμσον.

*Ant1, Σάββατο 19/03 στις 22:00

«Διαζύγιο Θανάτου» (2002) σκηνοθεσία Τζόναθαν Ντέμι

Μυστηρίου Τρόμου – Η Ρέτζι βρίσκεται στο Παρίσι και σκοπεύει να ζητήσει διαζύγιο από τον άντρα της, Τσαρλς. Όταν πληροφορείται τον θάνατό του, σύντομα η Ρέτζι καταλαβαίνει ότι εκείνος ζούσε διπλή ζωή καθώς γίνεται η ίδια στόχος μίας αδίστακτης συμμορίας.

Με τη βοήθεια του μυστηριώδη Τζόσουα Πίτερς και του κυβερνητικό πράκτορα Μπαρτόλομιου, η Ρέτζι έρχεται πιο κοντά στην αλήθεια για τη μυστική ζωή του άντρα της…

Η ταινία είναι ριμέικ του κλασικού θρίλερ του 1963 «Charade» με πρωταγωνιστές τους Κάρι Γκραντ και Όντρεϊ Χέμπορν.

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Τεντ Λεβίν, Θάντι Νιούτον, Τιμ Ρόμπινς, Σαρλ Αζναβούρ.

*Μακεδονία, Σάββατο 19/03 στις 23:00

«Μαχητές των Δρόμων: Tokyo Drift» (2006) σκηνοθεσία Τζάστιν Λιν

Δράσης – Ο Σον Μπόσγουελ αναγκάζεται να καταφύγει στο σπίτι του πατέρα του στο Τόκυο, καθώς στην Αμερική τον περιμένει ποινή φυλάκισης. Εκεί, ανακαλύπτει τους αγώνες αυτοκινήτων drift.

Λάτρης της ταχύτητας ο ίδιος, θα βρεθεί σύντομα αντιμέτωπος με τον “βασιλιά” του drift στο Τόκυο και μοιραία, θα χάσει. Για να ξεπληρώσει το χρέος του θα χρειαστεί να βυθιστεί ακόμα περισσότερο στον υπόκοσμο της Yakuza, της Ιαπωνικής μαφίας. Οι αγώνες δεν είναι πια ένα μετεφηβικό παιχνίδι, το ρίσκο θα είναι οριακό και ως έπαθλο θα οριστεί το πολυτιμότερο αγαθό: η επιβίωση.

Κι όλα αυτά σε μία μεγαλούπολη-σταυροδρόμι πολλών λαών και πολιτισμών, όπου το πιο εύκολο πράγμα είναι να περάσεις το όριο ταχύτητας και να ερωτευθείς το λάθος κορίτσι.

Παίζουν: Βιν Ντίζελ, Λούκας Μπλακ, Νάταλι Κέλι, Μπράιαν Τι, Σόνια Τίμπα, Ντάμιεν Μαρζέτ, Τρούλα Μάρκους.

*Star, Σάββατο 19/03 στις 23:15

«Η Εκτελέστρια» (2018) σκηνοθεσία Μπάμπακ Νατζάφι

Περιπέτεια – Η Μαίρη ( Ταράζι Χένσον) είναι μια επιτυχημένη, επαγγελματίας δολοφόνος, που εργάζεται για μια οικογένεια οργανωμένου εγκλήματος στη Βοστώνη. Μια από τις αποστολές της είναι να σκοτώσει τον Μάρκους Μίλερ στο διαμέρισμα του.

Εκεί ανακαλύπτει ότι ο Μάρκους έχει έναν γιο, τον Ντάνι, κάτι που τη γεμίζει τύψεις και αλλάζει όλη την κοσμοθεωρία της. Έναν χρόνο αργότερα, ο Ντάνι ζει μόνος και για να τα καταφέρει να επιβιώσει έχει μπλέξει με έναμ επικίνδυνο άνδρα, με το παρατσούκλι «Θείος». Η Μαίρη που δεν έχει σταματήσει να τον προστατεύει από μακριά, θα τον βοηθήσει να ξεμπλέξει.

Παίζουν: Ταράζι Χένσον, Μπίλι Μπράουν, Ντάνι Γκλόβερ, Νιλ ΜακΝτόνα, Ξάντερ Μπέρκλεϊ.

*Mega, Σάββατο 19/03 στις 00:10

«American Pie: Reunion» (2012) σκηνοθεσία Τζον Χούρβιτς, Χέιντεν Σλόσμπεργκ

Κωμωδία – Οι τέσσερις φίλοι-απόφοιτοι του 1999 ξανασυναντιούνται και ξεφαντώνουν με αφορμή μια επετειακή συγκέντρωση παλιών συμμαθητών.

Η ορίτζιναλ ομάδα του «American Pie» προσπαθεί να μιμηθεί τα χοντρά σεξο-καλαμπούρια της πρώτης, ακατάλληλης γι’ ανήλικους (αλλά κι ενήλικους), κωμωδίας της διάσημης σειράς. Αυστηρά σε αυτό το πλαίσιο και σε σχέση με τα όσα έχουν δει τα μάτια μας, αυτό το «Reunion» διαθέτει κάμποσες αστείες εκλάμψεις, δοσμένες όμως με τόσο χαζοχαρούμενα χοντροκομμένο τρόπο που πρέπει να κατεβάσεις τις χιουμοριστικές (και ηλικιακές) απαιτήσεις σου στο ελάχιστο για να τις ανεχτείς.

Παίζουν: Τζέισον Μπιγκς Άλισον Χάνιγκαν Σον Γουίλιαμ Σκοτ Κρις Κλάιν.

*Star, Σάββατο 19/03 στις 01:30

«Ο Μπάτλερ» (2013) σκηνοθεσία Λι Ντάνιελς

Δραματική – Ο χαρακτήρας του Σεσίλ Γκέινς βασίζεται στην πραγματική ιστορία του Γιουτζίν Άλεν, που εργαζόταν ως μπάτλερ στο Λευκό Οίκο από το 1952 έως το 1986.

Η ιστορία ξεκινά στο 1926, όπου ο νεαρός Σεσίλ προσπαθεί να ξεφύγει από το τυραννικό και φυλετικά διαχωρισμένο Νότο, σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής. Στο δύσκολο αυτό ταξίδι προς την ενηλικίωση, ο Σεσίλ θα αποκτήσει ανεκτίμητα εφόδια που τελικά θα τον οδηγήσουν σε μια ευκαιρία ζωής: να δουλέψει ως μπάτλερ στο νούμερο 1600 της Λεωφόρου Πενσυλβάνια, το Λευκό Οίκο.

Εκεί ο Σεσίλ θα γίνει από πρώτο χέρι μάρτυρας των ιστορικών γεγονότων και των εσωτερικών υποθέσεων του Οβάλ γραφείου, αφού υπηρέτησε 7 διαφορετικούς Αμερικανούς Προέδρους, την ώρα που παράλληλα εξελισσόταν ο αγώνας για τα πολιτικά δικαιώματα των μαύρων.

Σημαντική και η περιγραφή της σχέσης του μπάτλερ με τον γιο του. Ο νεαρός Λούις (Ντέιβιντ Ογέλογουο) αντιδρά στις φυλετικές διακρίσεις, αγωνίζεται, αντιστέκεται και συμμετέχει επιθετικά, ως μέλος των Καβαλάρηδων της Ελευθερίας και των Μαύρων Πάνθηρων. Αυτό γίνεται και ο λόγος για τη σύγκρουση του γιου με τον χαμηλών τόνων πατέρα του και την αλκοολική μητέρα του (Όπρα Γουίνφρεϊ).

Παίζουν: Φόρεστ Γουίτακερ, Όπρα Γουίνφρεϊ, Ντέιβιντ Ογιέλοβο, Ελάιτζα Κέλεϊ, Ντέιβιντ Μπάνερ, Μαράϊα Κάρεϊ, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Άντριαν Λίνοξ.

*Alpha, Σάββατο 19/03 στις 01:30

«Ραντεβού με τον Θάνατο» (2017) σκηνοθεσία Μάικλ Ρόμπινσον

Δραματική – Η πρώην δικηγόρος και νυν ψυχολόγος θεραπεύτρια, Χέιλι Ντιν, αναλαμβάνει τα ινία μιας καινούριας έρευνας όταν ανακαλύπτει ότι μια γνωστή εφαρμογή γνωριμιών συνδέει αρκετά παρόμοια περιστατικά εξαφάνισης από την ίδια πόλη.

Παίζουν: Κέλι Μάρτιν, Τζιάκομο Μπεσάτο, Μάθιου Μακόλ, Βιβ Λίκοκ.

*Mega, Σάββατο 19/03 στις 02:10