Με την Β΄Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο ολοκληρώθηκε η Β΄ Εβδομάδα των Νηστειών στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας.
Την Ακολουθία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος στον Ιερό Ναό Αγίου Νικάνορα Χλόης Καστοριάς, με την παρουσία πλήθους ευλαβών Χριστιανών.
Αφού οι ψάλτες του Ιερού Ναού έψαλλαν τον κανόνα, ο Μητροπολίτης έψαλλε την Β΄Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο.
Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στους Ιερείς του Ναού πατέρα Ελευθέριο και πατέρα Φιλώτα, καθώς και στο Εκκλησίασμα κήρυξε τον Θείο λόγο αναφερόμενος στο πρόσωπο της Παναγίας Μητέρας μας.
Στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος ευχήθηκε στην Υπεραγία Θεοτόκο για τον καθένα ξεχωριστά να συμβεί ο προσωπικός Ευαγγελισμός της ζωής του καθενός, αλλά ιδιαίτερα ευχήθηκε για τους δεινοπαθούντες αδελφούς μας στην Ουκρανία να σταματήσει το μεγάλο κακό που συγκλονίζει την ανθρωπότητα ο πόλεμο.
Δείτε φωτογραφίες:




![“Μια Πόλη για Όλους” – Μια εκδήλωση με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία – [φωτογραφίες]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2025/12/arth_051225-218x150.jpg)





![“Μια Πόλη για Όλους” – Μια εκδήλωση με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία – [φωτογραφίες]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2025/12/arth_051225-100x70.jpg)








![Νεκροταφείο πλεούμενων η οδός Μαυριωτίσσης Καστοριάς – [photos]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2025/09/vrk_230925-4-100x70.jpg)

