5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει πέντε ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Εχθροί Ξανά» (2014) σκηνοθεσία Κόνι Ουάξμαν

Δράσης – Μετά από μια σπουδαία καριέρα στις ειδικές δυνάμεις που καταλήγει, όμως, σε καταστροφή, ο Αλεξάντερ (Στίβεν Σιγκάλ) εγκαταλείπει την επικίνδυνη ζωή του και αποφασίζει να γίνει διαχειριστής σε ένα συγκρότημα κατοικιών. Όταν όμως η ζωή μιας οικογένειας εκεί απειλείται από μια συμμορία εγκληματιών, το παρελθόν του έρχεται να τον στοιχειώσει. Ένας παλιός εχθρός που θέλει να πάρει την εκδίκησή του, αλλά και μια μάχη μέχρις εσχάτων με ρώσικη και κινέζικη συμμορία του υποκόσμου, θα φέρουν τον Αλεξάντερ στα όριά του.

Παίζουν: Τζούλια Βερντες, Στίβεν Σιγκάλ, Βίκτορ Γουεμπστερ, Τζι Μα, Κλωντί Μλεόν.

*Open, Δευτέρα 21/03 στις 22:00

«Αγάπη Μου Ουά-Ουά» (1974) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Eλληνική Κωμωδία – Τα οικονομικά του δεν πηγαίνουν καλά και η σχέση με τη γυναίκα του περνά κρίση. Το συγγραφικό ταλέντο, μέσω του οποίου έγινε διάσημος, μοιάζει να τον εγκαταλείπει, ενώ ο περίγυρος απομακρύνεται. Μια Αφρικανή φοιτήτρια, που έχει έρθει στην Ελλάδα για σπουδές και εργάζεται στο σπίτι του ως οικιακή βοηθός, στέκεται στο πλευρό του. Με την αφέλεια και την καλοσυνάτη συμπεριφορά της κατορθώνει να ανατρέψει το κακό κλίμα και να ξαναφέρει στο σπίτι τη χαρμόσυνη ατμόσφαιρα.

Παίζουν: Κάκια Αναλυτή, Κώστας Ρηγόπουλος, Ρίτα Μουσούρη, Νίκος Σκιαδάς, Στέλιος Λιονάκης, Βασίλης Πλατάκης, Δημήτρης Μπάνος, Νίκος Παγκράτης, Μάνια Κολιανδρή, Γιάννης Χειμωνίδης, Γιώργος Ζαϊφίδης, Μαρία Μπονίκου, Μπεάτα Ασημακοπούλου.

*ΕΡΤ1, Δευτέρα 21/03 στις 22:00

«Το Πράσινο Βιβλίο» (2018) σκηνοθεσία Πίτερ Φαρέλι

Δραματική κομεντί – Βασισμένη σε μια αληθινή φιλία. 1960. O Τόνι Λιπ, πορτιέρης από μία Ιταλο-αμερικανική γειτονιά του Μπρόνξ, προσλαμβάνεται ως οδηγός του Δόκτωρα Ντον Σίρλει, ενός παγκοσμίου φήμης αφροαμερικάνου πιανίστα, για να τον συνοδεύσει σε μία περιοδεία από το Μανχάταν, στον βαθύ Αμερικάνικο Νότο. Θα πρέπει να κινηθούν στηριζόμενοι στο «Πράσινο Βιβλίο», που θα τους υποδείξει τα ελάχιστα καταλύματα, εστιατόρια κ.λπ. που ήταν τότε ασφαλή για τους Αφροαμερικανούς.

Παίζουν: Βίγκο Μόρτενσεν, Μαχέρσαλα Αλί, Λίντα Καρτελίνι, Σεμπάστιαν Μανισκάλο, Ντίμιτερ Ντ. Μαρίνοφ.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 21/03 στις 22:15

«Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας» (2018) σκηνοθεσία Άντονι και Τζόι Ρούσο

Δράσης Περιπέτεια – Προκειμένου να υποτάξει το Σύμπαν, αφού καταστρέψει το μισό από αυτό, ο πανίσχυρος Thanos αναζητά τα έξι πετράδια της Αιωνιότητας. Μετά την συντριβή του αεροσκάφους στον πλανήτη Άσγκαρντ θα αποκτήσει το δεύτερο πολύτιμο πετράδι. Μένουν ακόμα άλλα τέσσερα, από τα οποία τον χωρίζει η ομάδα των Εκδικητών.

Ακόμα όμως κι αν ο Iron Man, ο Thor, ο Hulk, ο Captain America, η Black Widow, ο Spiderman, ο Black Panther, ο Doctor Strange και οι Φύλακες του Γαλαξία ξεπεράσουν τις διαφορές τους και ενωθούν σε μια γροθιά απέναντι σε αυτόν τον απειλητικό κίνδυνο, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τη σωτηρία του σύμπαντος. Ο Thanos όμως είναι ήδη εδώ.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Κρις Χέμσγουερθ, Μαρκ Ράφαλο, Κρις Έβανς, Σκάρλετ Γιόχασνσον, Μπένεντικ Κάμπερμπατς, Ντον Τσιντλ, Τομ Χόλαντ, Τσάντγουικ Μπόσμαν, Πολ Μπέτανι, Ελίζαμπεθ Όλσεν, Άντονι ΜακΚι, Σεμπάστιαν Σταν, Ντανάι Γκουρίρα, Λετίσια Ράιτ, Ντέιβ Μποτίστα, Ζόε Σαλντάνα, Τζος Μπρόλιν, Κρις Πρατ.

*Alpha, Δευτέρα 21/03 στις 22:40

«Κυριαρχία» (2014) σκηνοθεσία Γουόλι Πφίστερ

Δραματική Δράσης – Ο Δρ. Γουίλ Κάστερ (Τζονι Ντεπ) είναι από τους κορυφαίους ερευνητές στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Η έρευνά του έχει ως αντικείμενο τη δημιουργία μιας τέλεια λογικής μηχανής, που θα συνδυάζει όλη την γνώση του ανθρώπινου είδους με όλη την γκάμα των ανθρώπινων συναισθημάτων. Τα πειράματά του τον έχουν κάνει διάσημο, αλλά και κύριο στόχο εξτρεμιστών κατά της τεχνολογίας, που είναι αποφασισμένοι να σταματήσουν με κάθε κόστος και με κάθε τρόπο την δουλειά του.

Μόνο που στην προσπάθεια τους να τον σταματήσουν, θα γίνουν ο καταλύτης για να πετύχει τον στόχο του και θα τον οδηγήσουν στο να κάνει την δική του υπέρβαση.
Και καθώς η επίτευξη του στόχου του έρχεται όλο ένα και πιο κοντά, οι άνθρωποι κοντά του, η γυναίκα του και οι συνεργάτες του, δεν έχουν αμφιβολίες για το αν θα ολοκληρώσει με επιτυχία το έργο του, αλλά για το αν τελικά θα πρέπει να το κάνει.

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Κέιτ Μάρα, Μόργκαν Φρίμαν, Ρεμπέκα Χολ, Κίλιαν Μέρφι, Πολ Μπέτανι, Κολ Χαόυζερ, Κλίφτον Κόλις Τζ.

*Star, Δευτέρα 21/03 στις 02:15