6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Elizabeth» (1998) σκηνοθεσία Σεϊκαρ Καπουρ

Βιογραφική, δράμα – . Η νεαρή Ελίζαμπεθ, κόρη του Ερρίκου από τον οίκο Τυδώρ, ανεβαίνει στο θρόνο μετά το θάνατο της ετεροθαλούς αδελφής της Μαρίας Α’, η οποία την κρατούσε φυλακισμένη. Η βασιλεία της υπό το χωρισμένο στα δύο και χρεωκοπημένο Βασίλειο θεωρείται αδύναμη και απειλείται από τη Γαλλία και την Ισπανία.

Για τη μελλοντική σταθερότητα και ασφάλεια του στέμματος, παροτρύνεται από τον σύμβουλό της Γουίλιαμ Σέσιλ να παντρευτεί τον Φίλιππο Β’ της Ισπανίας ή τον Ερρίκο Γ΄ της Γαλλίας. Η Ελίζαμπεθ αντίθετα, ερωτεύεται τον εντελώς ακατάλληλο Ρόμπερτ Ντάντλι.

Όταν ανακαλύπτει ότι είναι παντρεμένος, η Βασίλισσα εγκαταλείπει τις ερωτικές σχέσεις καθώς θεωρεί ότι τέτοιου είδους συναισθήματα δίνουν μεγάλη δύναμη σε έναν άνδρα. Έτσι γίνεται πιο σκληρή και δογματική. Η συμπεριφορά της γίνεται αδίστακτη καθώς δίνει εντολή να εκτελεστούν όλοι όσοι θεωρούνται επικίνδυνοι για το θρόνο της.

Παίζουν:  Κέιτ Μπλάνσετ, Τζέφρι Ρας, Ρίτσαρντ Ατένμπορο, Τζόζεφ Φάινς, Κρίστοφερ Ίκλεστον, ‘Ερικ Καντονά, Φανί Αρντάν, Βενσάν Κασέλ, Τζον Γκίλγκουντ.

*Μακεδονία, Δευτέρα 28/03 στις 21:00

«Ο φαντασμένος» (1973) σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος

Ελληνική κωμωδία – Ο Μάκης Καρασίνης είναι ένας υπερφίαλος επιχειρηματίας που πέφτει θύμα μίας φάρσας, πιστεύοντας ότι στο κτήμα του υπάρχει πετρέλαιο. Με την επιπολαιότητα που τον χαρακτηρίζει,  μπλέκει με έναν απατεώνα και ιδρύει μια εταιρία πετρελαιοειδών και προσλαμβάνει υπαλλήλους.  Σύντομα όμως θα φανεί η αλήθεια και ο Μάκης θα προσγειωθεί στην πραγματικότητα.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μπέτυ Αρβανίτη, Κώστας Ρηγόπουλος, Νόρα Κατσέλη, Ρίτα Μπενσουσάν, Θεόδωρος Ντόβας, Κώστας Παληός, Μίτση Κωνσταντάρα, Νίκος Κικίλιας.

*ΕΡΤ1, Δευτέρα 28/03 στις 22:00

«Μπλε Ουρανός» (1994) σκηνοθεσία Τόνι Ρίτσαρντσον 

Δραματική Ρομαντική – Σε έναν κόσμο μυστικών, η αγάπη είναι το πιο ισχυρό όπλο.

Στην κορύφωση του Ψυχρού Πολέμου, ο Χανκ Μάρσαλ (Τόμι Λη Τζόουνς) είναι υπεύθυνος για τις πυρηνικές δοκιμές του στρατού των ΗΠΑ.
Οι απόψεις του για τους πυρηνικούς εξοπλισμούς τον φέρνουν σε αντιπαράθεση με τους ανώτερούς του, ενώ η σκανδαλώδης συμπεριφορά της συζύγου του (Τζέσικα Λαγκ) τους δίνει λαβή για να τον υποτιμήσουν.
Ανυποχώρητος, ο Χανκ αρνείται να υποκύψει στις πιέσεις για το θέμα των όπλων ή να εγκαταλείψει τη γυναίκα που αγαπά, φλερτάροντας με την καταστροφή κάθε στιγμή.

Παίζουν: Τζέσικα Λανγκ, Τόμι Λι Τζοόυνς, Πάουερς Μπουθ, Κρις Ό Ντόνελ.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 28/03 στις 22:15

«Air Force One» (1997) σκηνοθεσία Βόλφγκανγκ Πίτερσεν

Δράσης – Στο προεδρικό αεροπλάνο των ΗΠΑ -το καλύτερα φυλασσόμενο αεροπλάνο στον κόσμο- ο Πρόεδρος Mάρσαλ επιστρέφει στην πατρίδα μαζί με τη γυναίκα του, την κόρη του και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους από ένα διπλωματικό ταξίδι στη Ρωσία. Μετά την επιτυχή έκβαση της συνεργασίας αμερικανών και ρώσων εναντίον του δικτάτορα του Καζακστάν, η παγκόσμια τάξη έχει πλέον αποκατασταθεί.

Όμως, λίγο μετά την απογείωση του αεροσκάφους, μια ομάδα τρομοκρατών με επικεφαλής τον τρομερό Ίγκορ Κορσούνωφ, παίρνει αιφνιδιαστικά τον έλεγχο και κρατά ομήρους όλους τους επιβάτες μαζί με τον πρόεδρο και την οικογένειά του. Αίτημά τους είναι η άμεση απελευθέρωση του δικτάτορα και ανώτερου άρχοντα της χώρας τους, διαφορετικά θα ακολουθήσει το χάος. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ πρέπει άμεσα να δώσει λύση προτού χυθεί περισσότερο αίμα, τη στιγμή που οι ισορροπίες του πλανήτη βρίσκονται πραγματικά στον αέρα.

Παίζουν:  Χάρισον Φορντ, Γκάρυ Όλντμαν, Γκλεν Κλόουζ, Γουέντι Κρούσον, Πολ Γκιλφόιλ, Γουίλιαμ Μέισι.

*Alpha, Δευτέρα 28/03 στις 22:40

«Κυνηγώντας το Όνειρο» (2004) σκηνοθεσία Πίτερ Μπεργκ

Δράσης – Βρισκόμαστε στο Τέξας το 1998 στο γυμνάσιο της Οντέσα, μία πόλη του Τέξας κατεστραμμένη οικονομικά.
Η ομάδα ποδοσφαίρου του σχολείου δεν έχει πολλές επιλογές και για κάθε παιδί η συμμετοχή σε αυτή αλλά και η πιθανότητα της νίκης ίσως τους ανοίξει μία πόρτα για ένα μέλλον μακριά από εκεί.
Αυτή η ομάδα είναι η Πέρμιαν Χάι Πάρτνερς και τους προπονεί ο επίμονος και ακούραστος Γκάρι Γκέινς (Μπίλι Μπομπ Θόρτον).

Η ομάδα κατάφερε να γίνει η πιο επιτυχημένη της σεζόν ξεπερνώντας δυσκολίες και αντιξοότητες σε όλη τη διάρκεια του κρατικού πρωταθλήματος!

Παίζουν: Μπίλι Μπομπ θόρτον, Τζέι Χερνάντεζ, Ντέρεκ Λιουκ, Κόνι Μπρίτον, Κάιλ Τσάντλερ, Άντριαν Παλίκι, Τζέσι Πλίμονς.

*Μακεδονία, Δευτέρα 28/03 στις 23:15

«Bad moms» (2016) σκηνοθεσία Τζον Λούκας, Σκοτ Μουρ- ΠΡΕΜΙΕΡΑ

Κωμωδία – Έχοντας φτάσει στα όριά της προσπαθώντας να διατηρήσει τα πάντα στην εντέλεια, μια εξαντλημένη μητέρα ενώνει τις δυνάμεις της με δύο άλλες στρεσαρισμένες μανάδες για μια αποστολή, που έχει στόχο να τις απελευθερώσει. Αποτέλεσμα; Μία γερή δόση ξέφρενης διασκέδασης, κραιπάλης και απαγορευμένων απολαύσεων, που τις φέρνει σε τροχιά σύγκρουσης με την καθώς πρέπει επικεφαλής του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων…

Παίζουν: Μίλα Κούνις, Κρίστεν Μπελ, Κάθριν Χαν, Κριστίνα Άπλγκεϊτ, Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ.

*Star, Δευτέρα 28/03 στις 02:15