Ποια είναι τα πιο ωφέλιμα αθλήματα για την υγεία μας

Φωτογραφία από την αναρρίχηση του ΣΟΔΚ Καστοριάς στις γκαλιότρυπες
Σίγουρα ό,τι μας κρατάει σε κίνηση είναι καλό, ειδικά όταν πασχίζουμε να χάσουμε βάρος. Κάποια αθλήματα, όμως, είναι πιο ωφέλιμα από άλλα. Εσάς ποιο σας ταιριάζει;

Μετρώντας τη μυϊκή ενδυνάμωση, την καρδιαγγειακή άσκηση, την ευκινησία, τις θερμίδες που «καίει» και τον κίνδυνο τραυματισμού, το forbes δημοσίευσε στο παρελθόν μια λίστα με τα καλύτερα αθλήματα για την υγεία μας.

Με βάση αυτή τη λίστα, στην πρώτη θέση βρίσκεται ένα άθλημα που δεν «τιμάμε» σε μεγάλο βαθμό στην Ελλάδα, το squash, καθώς συνολικά και με βάση τα παραπάνω κριτήρια, συγκεντρώνει την υψηλότερη βαθμολογία (22,5). Ο λόγος είναι ότι καίει πολλές θερμίδες, προσφέρει καρδιαγγειακή άσκηση και μυϊκή ενδυνάμωση κι έχει μικρό κίνδυνο τραυματισμού.

Την κορυφαία τριάδα συμπληρώνει η κωπηλασία, η οποία υπερτερεί στη δύναμη, αλλά υστερεί στις θερμίδες και στην τρίτη θέση βρίσκουμε την αναρρίχηση, η οποία έχει χαμηλά καρδιαγγειακά οφέλη, αλλά έχει υψηλό δείκτη μυϊκής ενδυνάμωσης και βοηθά να κάψουμε θερμίδες.

Στις επόμενες θέσεις βρίσκεται το κολύμπι, το σκι, το μπάσκετ, το ποδήλατο, το τρέξιμο, το σύγχρονο πένταθλο και το μποξ. Βρείτε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο και βάλτε στόχο να το ξεκινήσετε ή –γιατί όχι- να ξεχωρίσετε σε αυτό.