3 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει τρεις ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Σφαίρες Πάνω από το Μπροντγουέι» (1994) σκηνοθεσία Γούντι Άλεν

Αστυνομική Κομεντί – Νέα Υόρκη, δεκαετία του 1920.

Ο Ντέιβιντ Σέιν (Τζον Κιούζακ) είναι ένας νεαρός σεναριογράφος που ψάχνει χρηματοδότηση για να θεατρικό του έργο στο Μπρόντγουεϊ. Προκειμένου να το πραγματοποιήσει, δέχεται τα χρήματα ενός γκάνγκστερ, του Νικ Βαλέντι (Τζο Βιτερέλι), υπό τον όρο να παίξει στο έργο η ατάλαντη σύντροφός του, Όλιβ Νιλ (Τζένιφερ Τίλι). Επίσης, στο έργο θα παίξουν δύο μεγάλα ονόματα, η Έλεν Σινκλέρ (Νταιάν Γουίστ) και ο Γουόρντεν Παρσέλ (Τζιμ Μπροντμπεντ), καθώς και η Ίντεν Μπρεντ (Τρέισι Ούλμαν).

Όταν αυτή προσέρχεται στις πρόβες, συνοδευόμενη από τον σωματοφύλακά της Τσιτς, τότε τα πράγματα αποκτούν κάποιες απροσδόκητες κωμικές διαστάσεις. Η Όλιβ έχει μεγάλο πρόβλημα στο να θυμάται τα λόγια της, ο Τσιτς έχει καταπληκτικές ιδέες για τις αλλαγές στο σενάριο, ενώ ο Ντέιβιντ έρχεται πιο κοντά με την Έλεν Σινκλέρ.

Παίζουν: Τζον Κιούσακ, Τσαζ Παλμιντέρι, Νταϊάν Γουίστ, Τζένιφερ Τίλι, Τζο Βιτερέλι, Τρέϊσι Ούλμαν, Τζίμ Μπρόαντμπεντ.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 29/03 στις 22:15

«Η χαμένη πόλη του Ζ» (2016) σκηνοθεσία Τζέιμς Γκρέι

Περιπέτεια – Το 1906, ο βρετανός εξερευνητής Πέρσι Φόσετ ταξιδεύει στον Αμαζόνιο και ανακαλύπτει στοιχεία που υποδεικνύουν την ύπαρξη ενός άγνωστου πολιτισμού. Σε μία αχαρτογράφητη περιοχή της Βολιβίας, στην καρδιά του τροπικού δάσους, ο φιλόδοξος εξερευνητής ανακαλύπτει πολυκαιρισμένα κεραμικά θραύσματα, που αποδεικνύουν περίτρανα την ύπαρξη μιας χαμένης πόλης. Όταν επιστέφει στην Αγγλία και ανακοινώνει τα ευρήματα του για την πόλη, που αποκαλεί «H χαμένη πόλη του Ζ», έρχεται αντιμέτωπος με χλευαστικά σχόλια και χαρακτηρισμού από τον υπόλοιπο επιστημονικό κόσμο.

Με την αμέριστη συμπαράσταση της δυναμικής συζύγου του, ο Πέρσι αποφασίζει να οργανώσει μία νέα αποστολή και να επιστρέψει στον Αμαζόνιο για να αποδείξει ότι οι ισχυρισμοί του είναι πέρα για πέρα αληθινοί. Σε αυτό το ταξίδι τον συνοδεύει ο πλούσιος εξερευνητής Τζέιμς Μάρεϊ. Μαζί αντιμετωπίζουν απίστευτες προκλήσεις και περιπέτειες, τις οποίες μαθαίνουν και ακολουθούν, μέσα από τις εφημερίδες της εποχής, 40 εκατομμύρια αναγνώστες, μέχρι τη μυστηριώδη εξαφάνιση τους το 1925.

Παίζουν: Τσάρλι Χάναμ, Ρόμπερτ Πάτινσον, Σιένα Μίλερ, Τομ Χόλαντ, Άνγκους ΜακΦάιντεν.

*Star, Τρίτη 29/03 στις 23:50

«Σαμποτάζ» (2014) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Άγιερ

Δραματική Δράσης Τρόμου – Μια επίλεκτη ομάδα της υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών με αρχηγό τον Τζον Μπρίσερ, κάνει έφοδο σε ένα κρησφύγετο ενός πανίσχυρου μεξικανικού καρτέλ και καταφέρνει να κατασχέσει μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών και χρημάτων, από τα οποία ιδιοποιούνται δέκα εκατομμύρια, κρύβοντάς τα σε έναν σωλήνα. Όταν όμως επιστρέφουν να τα πάρουν ανακαλύπτουν ότι τα χρήματα έχουν εξαφανιστεί.

Παίζουν: Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Σαμ Γουόρθινγκτον, Ολίβια Γουίλιαμς, Τέρενς Χάουαρντ.

*Alpha, Τρίτη 29/03 στις 01:30